ginecologie endocrinologica

ginecologie endocrinologica | Autor: alinitza

Link direct la acest mesaj

probleme-probleme-probleme ...
povestea mea e lunga; am gasit acest site cautand sa aflu cat mai multe despre prolactina si progesteron.
evident, pe forum - o diversitate de valori, si constat ca "aspirantele" ce au progesteronul pe la 6-7 ng/ml isi fac mari probleme.
Eu ? in ziua 21 valoarea progesteronului este 0.37 ng/ml, prolactina e 13.1 ng/ml ... mai am vreo sansa ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mika1 spune:

bine ai venit!!!
nu dispera . intra la aspirante optimiste si vei vedea ca vei gasi o parte din raspunsuri.
acest site te va ajuta mult, ai sa vezi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

prolactina nu trebuie sa fie mare. care sunt limitele de pe buletinul de analiza?

mergi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167" target="_blank">aici si citeste la capitolul HORMONI

bine ai venit la

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MURA spune:

Bine ai venit si ... linisteste-te.
Daca te sperii de la inceput si disperi nu faci decat sa iti inrautatesti situatia.
Trebuie sa tratezi fiecare problema cu calm pentru a putea lua cele mai bune decizii.
Daca ai nevoie de un doctor in endocrinologie ginecologica poti apela cu cea mai mare incredere la doctora Fraga Paveliu care este un doctor extraordinar.
Mult succes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinitza spune:

multzam, fetelor, pentru sustinere.
e drept, sunt panicata, ca de vreo 3 ani incoace numa'n tratamente stau. Am pierdut o sarcina, avort spontan cu hemoragie interna, cauze neidentificate (26 ani, prima mea sarcina, 0 avorturi la activ, ciclul, ce-i drept, cam neregulat, intre 32-60 zile). Dupa ce mi-am revenit din starea de soc, a urmat o serie de analize si investigatii, organ cu organ => tiroida, bat-o vina (chisturi).
2 ani de tratament cu Euthyrox. Revin in fortza in lumea sperantzelor, ca sa aflu ca progesteronul e de cel putzin 5 ori mai mic decat ar fi cazul. Acum iau Clostilbegyt, sunt in ciclul 2 (cate 2 pastile/zi). Dupa primul ciclu, valorile au crescut insignifiant : de la 0.37 la 0.52. ma chinuie indoielile ... si totusi, sper ...

Mergi la inceput

pt Tia: prolactina pare sa fie ok, limitele normale sunt intre 3.4 - 24.1.

chiar, fetelor, aveti habar cum e cu Clostilbegyt-ul asta ? cum e mai bine sa se ia (dimineatza, pe nemancate, dupa masa, cele 2 tablete intr-o singura repriza sau cat mai dispersat, pe parcursul zilei ?). Eu la prima cura am avut niste stari ... voma, ametzeli, jar. Dac-as putea reduce impactul printr-o administrare mai "sireata"
Doctorul meu (care, de altfel, e un dulce) n-a avut raspuns la intrebarile astea ... tot noi, cobaii, trebuie sa le aflam pe pielea noastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ma bag si eu in seama la subiectul asta desi nu stiu pea multe, dintr-un singur motiv: doctorul care imi supravegheaza mie sarcina si cu care voi naste Conf. Dr. Alexandru Florin Anca, de la Municipal are pe cartea de vizita urmatoarele: "Vicepresedinte al Societatii Romane de Ginecologie Endocrinologica", deci s-ar putea sa fie bun in domeniul despre care scrieti voi.
Eu am ajuns la dansul doar dupa ce am amas insarcinata, desi am avut aproape 3 ani de incercari nereusite, deci nu pot sa spun exact cat este de bun in probleme de fertilitate, dar cartea lui de vizita se potriveste exact cu titlul acestui subiect...
Poate va ajuta cu ceva in cautarile voastre, pentru ca eu din cei trei ani de incercari nereusite am pierdut 2 cu tot felul de ginecologi care erau extrem de limitati in probleme de infertilitate, dar nu recunosteau asta...

Lali si licuriciul ei 29+
Dr. Anca, Municipal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Alinitza, clostilbegyt-ul l-am luat 1 singura data ziua si nu mai stiam ce e cu mine (asa de rau mi-a fost) apoi am inceput sa-l iau seara pe la ora 7,30 sau 8,00 si nu au mai fost probleme.
Succes.

Fanta

Mergi la inceput

FETELOR, sa stiti ca chiar e ceva de capul acestei solidaritatzi feminine ! Inspira un soi de "caldura sufleteasca", de parc-ar pune mai multzi umarul la greul tau.

Fanta, incerc sa-ti urmez sfatul, sper sa tzina si la mine smecheria.

Lali, multzam pt info, sa vad insa cum fac. Eu stau in Brasov, e mai greu cu consultatiile la distantza. Medicul meu curant e endocrinolog pur, fara suport ginecologic, dar merita toata increderea (m-a scapat de chisturile de pe tiroida). Momentan eu habar n-am daca sunt fertila au ba, n-am curaj sa incerc pana nu realizez "alinierea la standarde", bag la greu analize si teste si lucrez la capitolele deficitare.
Am citit pe site ca primele 3 sarcini, oarecum, "e voie" sa le pierzi ... pentru mine primul esec a fost corelat cu o hemoragie puternica, am ajuns la urgentze, m-a chiuretat (cine oare ?) medicul de garda, si nu mi-au administrat decat o anestezie locala care nu prea si-a facut efectul. Si, in spiritul binecunoscut, mi-au ratacit analizele de laborator. Sunt multe de spus.
asa ca nu-mi ramane decat sa ma pregatesc asiduu pentru urmatoarea mare confruntare.
Si sper, in timp, sa pot si eu impartasi din experientza. Pai ? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Alinitza, ce nu inteleg eu: daca ai deficit de progesteron, de ce nu ti-a recomandat medicul endocrinolog duphaston (sau altceva pe baza de progesteron)? Sau poate medicul s-a concentrat pe problema ta cu tiroida? Eu cred ca ai nevoie de supliment progesteronic (administrat corect in zilele 16-25), mai ales ca este clar ca la un moment dat s-a produs o dereglare (pentru ca tu ai fost insarcinata, nu puteai ramane insarcinata daca progesteronul nu era in limite, deci e posibil sa fi pierdut sarcina tocmai din cauza scaderii acestuia). Alte analize hormonale ai mai facut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dandana spune:

alinitza, ce vrea ariadna sa spuna este ca clostilpegytul si toate similarele nu ajuta la marirea progesteronului, ci la ovulatie, si ca poate era bine daca iti dadea si un progesteron ceva

acum, ce sa spun? la mine era 0,1 si nu mi-a dat in luna cu stimularea
cine sa-i mai inteleaga pe doctori?

Mergi la inceput