Fetele din USA, poftiti la o barfa! (31)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns inny spune:

Salutari tuturor!!!

Ma inscriu si eu aici la voi... Stau in LA county si tare imi doresc mai multi prieteni!!! Cine sta prin zona poate imi da un semn!

In alta ordine de idei... miau-miau (ce funny nick it-ai ales!!!) cind te duci la naturalizations??? ca si eu astept un raspuns de la ei, abia mi-au luat amprentele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine cum se cheama amoniacul.
Sotul meu are maine petrecere la serviciu si a picat magareata pe el sa aduca desert pentru vreo 25 persoane.
Imi recomandati vreo prajitura care sa placa la americani?
As aprecia un raspuns.
Saru'mana
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inny spune:

Uite o reteta ff usoara, gustoasa si de efect!!!
Cumperi puff pastry (daca le gasesti deja patrate ar fi perfect, daca nu ai sa le tai tu patrate cam de 10x10 cm) si ceva fructe. Reteta initiala era cu caise si prune, dar merge orice combinatie... Tai fructele felii.
Fiecare patrat de puff pastry il pui pe o tava (tava o dai cu ulei spray) si le ridici putin laturile. In mijloc pui feliile de fructe, aranjate frumos. Presari peste ele zahar cu scortisoara si dai la cuptor. Cind sint gata (habar n-am cit timp tre sa stea, te uiti si tu cit de facut e aluatul... tre sa se coloreze putin...) le scoti si le ungi imediat cu gem de caise pe care l-ai tinut intii in microwave sa se moaie. Asta ii da un luciu nemaipomenit!
Poti sa pui peste fructe si niste bucatele de nuci, inainte de a le da la cuptor!

Si... scapi repede si elegant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inny spune:

iar amoniacul... am impresia ca se spune amonia... dar nu bag mina in foc!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

quote:
Originally posted by ciuf

Fetelor, lamuriti-ma si pe mine cum se cheama amoniacul.
Sotul meu are maine petrecere la serviciu si a picat magareata pe el sa aduca desert pentru vreo 25 persoane.
Imi recomandati vreo prajitura care sa placa la americani?



amoniacul = ammonia (se gaseste la raionul de "cleaning supplies")

Eu zic sa le faci BROWNIES sau COOKIES. E desertul "standard" la americani. Yummm...mi pofta de brownies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Ciuf,

uite o reteta pe care am facut-o recent si e foarte usor de facut, ca doar amesteci ingredientele si le pui la cuptor. Pentru 24 de persoane iti recomend sa dublezi ingredientele.


PUMPKIN-RAISIN BARS
2 cups all purpose flour
2 cups sugar
1 tablespoon ground cinnamon
2 teaspoons baking powder
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon salt
1/2 teaspoon ground nutmeg
1/2 teaspoon ground cloves
1 15-ounce can solid pack pumpkin
4 large eggs
3/4 cup vegetable oil (or 3/4 c Apple sauce, 2T oil)*
1 cup raisins (nixed)

6 ounces cream cheese, room temperature
1 cup powdered sugar
1/3 cup butter, room temperature ( or 2T butter)

*substitutions

Preheat the oven to 350°F. Grease 15 1/2 x 10 1/2 x 1-inch baking sheet. Stir first 8 ingredients in large bowl to blend. Add pumpkin, eggs and oil and beat until blended. Mix in raisins. Spread batter in prepared pan. Bake until tester inserted into center comes out clean, about 25 minutes. Cool in pan on rack.

Beat cream cheese, powdered sugar and butter in medium bowl to blend. Spread frosting over cake in thin layer. (Can be prepared 1 day ahead. Refrigerate until cold, then cover and keep refrigerated.) Cut cake into bars and serve.

Pofta mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Eu nu am gasit amoniac decit la magazine est-europene (si bineinteles cele romanesti). Nu este in nici un caz ammonia (cu aia spalam pe jos).

Incearca la polonezi, la unguri sa gasesti.

Mama are o reteta usoara de prajitura cu fructe:
2 pachete de piscoturi italiene (lady fingers)
1 quart de heavy cream pe care o bati cu citeva linguri de zahar (dupa gust) pina devine frisca.
fructe din compot: ananas, caise (ce vrei, dar sa fie galbui sa nu strice aspectul prajiturii. Le pui la scurs si pastrezi citeva linguri de zeama, la care adaugi ceva Grand Mariner (la fel, dupa gust).

Intr-o tava de sticla pui un strad de piscoturi, le stropesti cu zeama respectiva, apoi un rind de frisca, un rind de fructe si repeti.

Deasupra o poti decora cu felii de capsuni (mama o face cu blueberry si capsuni de 4 iulie) si ananas.
Dai la rece, e buna a doua zi.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Amoniacul nu este cumva - baking soda ????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Eu ma gindeam ca te referi la aia cu care spalam pe jos.

Cea pentru gatit se numeste "baking ammonia".

Baking ammonia
A compound also known as hartshorn powder that was once used as a leavening agent. It's most often used in Scandinavian baking and is available at pharmacies and through mail order. Cream of tartar is an acceptable substitute, although cookies made with it are less crisp than those made with baking ammonia. If you use baking ammonia for baking, use caution when opening the oven door because irritating ammonia-like fumes may be produced.

Baking soda
A chemical leavening agent that creates carbon dioxide and is used in conjunction with acidic ingredients, such as buttermilk, sour cream, brown sugar, or fruit juices, to create the bubbles that make the product rise.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Uite si un link de unde sa cumperi:

www.greekshops.com/q_/asp/CartID=646882552131/ProdID=AMCAST/_q/detail.htm" target="_blank">Magazin Grecesc



Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Nick+Dulce.jpg
http://mywebpage.netscape.com/Ocebine/Alex+telefon.jpg

Mergi la inceput