Unde sunt musulmancele mele (4) ?

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

ASSALAMU ALEIKUM WA RAHMATULA WA BARAKATU!!!
Nici nu stiu cu ce sa `ncep...
Sper sa nu va fie cu suparare,dar inainte de toate,am s-o felicit pe hannen si am sa-i spun MABRUK min elf,adica de 1000 de ori felicitari!
Al hamdu ALLAH ca totul a fost bine,sa vedem de-acum incolo,cum se vor imparti pretentiile cu atatea printese intr-o singura casa...nici n-as vrea sa ma gandesc,2 e greu dar 3,dar Inshaa ALLAH,aceasta frumusete si fragilitate a femeilor(fetelor) cred ca este o mare bucurie pentru orice sot si tata in ciuda parerii prost instapanite de altfel cum ca arabii nu-si doresc fete,ba din contra,chiar in Coran se spune ca o fata care este crescuta in podoabe nu se compara cu un baiat...si fara ajigni pe nimeni,chiar asa si e,fetele sunt mai blande,mai atasate de parinti(nu toate,normal!).Ei,hai ca despre asta o sa va mai scriu(la baza este un vechi obicei pagan,cf caruia baietii erau preferabili fetelor,dar asta e altceva!)Asadar,cu toata dragostea,felicitari pentru nasterea Ysrei,Inshaa ALLAH sa le aduca fericire si bucurie,sa le umple casa,vietile si sufletele parintilor alaturi de surioara ei Amira,iar mamicii multa multa sanatate,refacere grabnica si toate gandurile mele bune!
As vrea asa cum tot spun sa va strang pe toate,dar daca ma gandesc cat suntem de risipite,aproape ca mi-se pare de neimaginat,dar ALLAH Akbar,asa ca ,poate candva...
Sper sa fi avut sarbatori linistite si deasemenea acest post sa fi schimbat in bine conduita,viata nostra a tuturor!
Imi cer scuze ptr. absenta,aura am vazut ca ai pus o intrebare,insa cred ca cel mai bun raspuns il vei afla de la un imam,ma feresc sa spun daca e bine sau nu pentru ca nu sunt in masura sa dau sfaturi si mai ales nu posed suficienta stiinta pentru a-ti oferi un raspuns...am intalnit o situatie candava,un imam care desi este ,ce sa spun,super,are o cultura si o pregatire care nu poate starni decat admiratia,intrebat fiind a spus :"am sa citesc ,am sa vad exact ce se spune in teologia islamica despre asta si am sa spun" si este intr-adevar cineva,asa ca eu...pot doar sa spun ca eu n-as considera ca e ok pentru mine s-o fac.
Am invatat de cand am intrat in islam ca e bine sa iei din religie partea cea mai "grea" a lucrurilor,ca e bine sa te feresti de ceea ce este intre alb si negru si poate de asta eu sunt,par mai categorica,mai inflacarata cum mi s-a spus.Este modul in care sfatuiesc pe toata lumea,sa nu spuna fara ezitareMasel hal...adica merge si asa...pentrui ca am intalnit multi musulmani care,cum sa spun,este dureros cat de mult au putut devia si cat de convinsi sunt ca e in regula.Oricum nu stim cu certitudine ca ceea ce facem(intr-u totul!!!)este intotdeauna perfect si chia nici nu putem accepta asta datorita naturii noastre umane,asa ca din punctul meu de vedere macar stiind ca nu sunt perfect,caut prin orice mijloc sa fiu cat mai departe de rau si Inshaa ALLAH cat mai aproape de bine.Daca uneori imi iese,Al hamdu ALLAH!
In rest,sper ca sunteti bine,ttik am citit ce ai scris si mi te-am imaginat,dar nu merita sa-ti faci inima rea pentru asa ceva,chiar n-are rost.Nimic nu e intamplator si cred ca orice...hai sa spun mai plastic...lovitura este un bun prilej de a vedea cu claritate lucruri care altfel le-am gasi bune,dragute,bla,bla.
Catanica,Inshaa ALLAH sper ca puii tai sunt bine si Inshaa ALLAH sa fie asa.
Va trimit cate un pupic la fiecare,chiar dc la unele din voi vaajunge mai greu,stiti cum e,intentia e de baza!
Coscos,eu am cartile(asa ca atunci cand ai timp...),maine Inshaa ALLAH ma duc si la moschee,aura sa stii ca m-am gandit sa vorbesc cu imamul,de fapt chiar i-am spus sotului sa-i ceara Coran,mai ales ca acum s-a editat si cea de-a treia editie...pana nu am aici acasa,insa nu zic gata,ti-l trimit,am sa incerc.
In rest,va imbratisez pe toate si va doresc cu drag sa fiti fericite,sanatoase,sa va bucurati de ceea ce aveti si Inshaa ALLAH sa va fie bine!Cu drag,maryam.

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krisztina spune:

Fetelor dragi va salut din Siria!!!Am ajuns cu bine,am pornit din tara in data de 16 si am ajuns aici marti..stiu ca nu am semnat condica cam de multisor dar Catan mi-a motivat absentele.
in primul rind vreau sa o felicit pe Hanneh,multa sanatate ,noroc si multe impliniri fetitelor tale,tie refacere grabnica.
Abia acum imi revin dupa oboseala de pe drum,umblam dupa verighete,stabilim datele problemei...dar fetelor!!!!!!!am niste emotii!!!!!!evenimentul va avea loc pe duminica,atunci va veni sehul...iar luni vom mai face o mica petrecere cu prietenii.Va simt alaturi de mine pe toate.Ar fii tare frumos sa ne putem vedea odata ..cindva asa cum zice Maryam ...dar chiar ca sintem tare risipite.Catan puiutii tai au trecut peste hopul cu vaccinul???Amoodia,Anca unde ati disparut????O sa va povestesc totul cum a fost la logodna ca stiu ca denisuca e interesata..si cred ca nu numai ea ci toate care inca nu au trecut de etapa asta...si sa dea Dumnezeu sa fim toate fericite si alaturi de logodnicii,sotii nostri ..ca despartirilea astea pe mine una ma termina.
Va pup dulce pe toate,aveti grija de voi si copilasii vostri,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Coscos spune:

Salam Aleikum fetelor.
Maaaama ce de noutati pe aici.
Hannen, mabruk pentru fetita ta. Stiam noi ca nu lipsesti tu nemotivat. Vreau sa va spun fetelor, ca,citind mesajul lui Hannen, am inceput sa plang. Nu pot sa imi imaginez atata fericire. Cineva imi spunea odata, ca nu exista moment mai fericit in viata decat acela cand ai dat viata unui copil. Eu stiu doar care este contrariul; Noi, femeile am fost binecuvantate de Allah cu darul procrearii, care e cel mai de pret dar pe care ni-l putea oferi. Asa ca te intreb Hannen, pentru ca esti cea mai recenta " nou-mamica", poti sa imi descrii si mie ce simti atunci cand nasti? Si sper sa nu ti se para deplasata intrebarea mea. Pupa-le pe printesele tale si din partea mea.
Kris, tu ai ajuns, in fine, langa logodnicul tau ! Lasa emotiile de-o parte si incearca sa traiesti la maximum momentele in care iti vei uni viata pentru totdeauna cu "el", fii fericita si apoi povesteste-ne si noua cum a fost.
Catan, nu ne-ai zis ce au facut piticii tai la vaccinare. Nu plang de intepatura? Tin minte ca eu adoram injectiile pe la 5-6 ani, iar apoi, prin clasa a doua brusc mi s-a facut frica, iar acum, la 26 de ani, tre' sa duci munca multa de lamurire cu mine ca sa fac o injectie. Insha Allah n-o sa ma imbolnavesc ca sa am nevoie de injectii.
Maryam, tu lipsesti ce lipsesti, dar si cand apari, ne lasi pe toate fara grai. Grai furnica, catre elefant. Serios, ma simt mica de tot pe langa tine, din punct de vedere al informatiilor pe care le detin, asa la modul general. Am si eu o intrebare la tine: stiam ca femeile nu intra in moschee, iar tu vad ca mergi frecvent acolo; intri inauntru, sau il lasi doar pe sotul tau sa intre? Si sincer, abia astept sa ne vedem, dar asta va fi peste cateva saptamani, sa mai scap si eu de stresul de la serviciu.
Ttik, stiu exact prin ce ai trecut din cauza acelei "prietene". Am si eu o astfel de amica aici, care m-a dezamagit de multe ori, dar vorba fetelor, pana nu ti se intampla asa ceva, nu iti dai seama de calitatea asa zisilor prieteni. Pacat ca ai fost singura de Eid.
Si eu am fost tot singura, doar spre seara l-am vazut un pic pe iubitelul meu, ca el, nestiind ca m-am convertit, cred ca si-a petrecut ziua cu "ai lui".
Denisuuuuuca. Veni randul tau. Pai eu am sa imi pun poza in album, da' nu stiu cand. Curand, sper. Oricum, vezi ca ti-am scris cu poza, pe adresa ta privata.
Amoo, tu cum te mai simti acum?
Dodo, Mary, Aura, Anca, va pup pe toate, si tzushti afara, ca iaca e miezul noptii si eu iar sunt la birou. Si e vineri seara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

Ei as,coscos...ti-se pare tie ca e asa cum spui,ai sa vezi ca peste putin timp,dupa ce ai sa citesti si ai sa inveti ceea ce acum noi spunem ai sa fi la fel ca si noi,nu exista nimic care sa te faca sa nu crezi cu tarie asta,este vorba doar de faptul ca noi am facut pasul asta ceva mai inainte,asadar am avut tim sa cunoastem aceasta religie...cat despre mine,sa stii ca nu merg atat de des precum as dori la moschee desi as vrea s-ao fac si nu exista nici un fel de interdictie pentru femei,e o conceptie total eronata,daca ai vesea cate fete romace(si nu numai!) vin la cursurile de invatare a Coranului,la moschee in mod sigur ai fi impresionata.Teologii musulmani sunt unanim de acord ca femeile pot veni la moschee,ele pot efectua rugaciunile in locurile speciale,adica fie in partea de sus,fie in spatele barbatilor(si cred ca rationamentul este extrem de facil d inteles,iti dai seama dc s-ar amesteca,poate unul e mai slab de inger si s-ar uita cine stie unde,asa incat efctul ar fi...ganditi-va voi care!) dar tot atat de adevarat este ca rasul ALLAH a spus ca locul femeii este acasa.Asadar nimic nu poate impiedica o femeie sa se roage in moschee dc aceasta doreste s-o faca.
Ca sa va amuzati un pic pe seama mea si ca sa vedeti verdicitatea afirmatiei Inshaa ALLAH(cu voia lui ALLAH,afirmatie ce trebuie imperios rostita atunci cand spui ca vei face ceva!)ieri,vineri urma sa merg cum zisesem la moschee,eram imbracat,incaltata,cu geanta pe umar,il asteptam pe sotul meu care bineanteles a venit sa stea cu y ,dar ghinion,usa din exterior nu s-a mai deschis si pace!am ramas blocate 2 ore in casa,Al hamdu ALLAH ca s-a intamplat asa si nu altfel,intr-un final au venit baietii de la firma respectiva si ne-au "scos" din impas,daca ne vedeati cum vorbeam la mobilm,unul de o parte,altul de cealalta a usii,eram de tot rasul si desi la inceput m-am enervat teribil,ALLAH m-a linistit si imediat m-am gandit ca poate cine stie m-a scapat sau ne-a scapat de la un rau mai mare,Al hamdu ALLAH ca s-a intamplat asa si nu in alta conjunctura...asa ca ieri n-am mai ajuns la moschee si deci scuze,nici de Coran nu m-am putut interesa.
Cam asta ar fi,va imbratisez pe toate si va doresc numai bine,kris ,cum e in syria?Hm,m-a apucat dorul de Sam...

"ZAMBESTE, MAINE VA FI MAI RAU"
maryam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Rugam moderatorii sa inchida subiectul ,ca s-au umplut multe pagini si vom continua cu partea a cincea.Va multumim .

floricica sub numele de utiltizator

Mergi la inceput