Alimentatie sanatoasa?...ce facem cu poftele?!!!!

Alimentatie sanatoasa?...ce facem cu poftele?!!!! | Autor: mygirl

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici cu burtici, de cand am aflat ca sunt insarcinata mi-am propus sa am o alimentatie cat mai sanatoasa si naturala. Dar cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, mie mi-e pofta tocmai de ceea ce nu ar trebui sa mananc. Asa ca hai sa vorbim despre pofte, despre ceea ce este bine si ce ar trebui sa incercam sa evitam.
Daca inainte sa raman insarcinata eram maniaca dupa dulciuri, mai ales ciocolata, acum poftesc numai saraturi si acrituri (in afara de iaurtul de capsuni, de care nu cred ca am sa ma satur niciodata). Poftesc ingrozitor pate de ficat si aripioare crocante de pui....sunt chiar atat de daunatoare??? Voi mai scapati la bauturi tip Cola? Ca sotul meu a inceput sa-mi puna semne pe sticla...sa fie sigur ca nu o atac in lipsa lui.
Nu este totusi perioada in care ar trebui sa ne facem toate poftele?

Va pupik dulce!

Mygirl10sapt.+

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

si eu patesc la fel, eu inainte de a ramane insarcinata nu puneam gura pe cola acum daca vad pe masa cola nu pot sa ma abtin, bine asta nu inseamna ca beau 1 camion pe zi un pahar si ma satur si-mi trece si pofta, mie dr mi-a spus ca nu sunt bolnava ci doar insarcinata si ca trebuie sa duc o viata normala am voie sa pap orice dar sa nu fac excese, daca mi-e pofta de o cola beau ca nu mor , mai ales ca am renuntat la cafea de tot de cand am aflat ca sunt insarcinata, cu pateul de ficat la fel , la inceputul sarcinii nu puteam sa mananc decat mere din cauza greturilor si normal...pate...si am mancat , acum insa nu mai vreau sa-l vad...., eu cred ca trebuie sa papam ce ne place , si ce putem, bineneteles nu trebuie sa uitam de fructe , lugume proaspete , si cred ca totul va fi bine...
a...si inca ceva , eu nu pot manca carne....nici nu vreau sa aud de ea....o fi bebe vegetarian???

pupici la burtici si s-auzim de bine

Adriana si bebe(13 saptamani)

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misticgirl spune:

Buna!
Si eu sunt cam in aceeasi situatie cu voi.Desi inainte de a ramane insarcinata preferam sa beau nectar de caise sau de piersici, acum, de cand il am pe bb in burtica, nu mai vreau decat apa minerala si Coca-Cola. In legatura cu pateul de ficat,poti manca linistita in limite normale, adica nu o sa te apuci sa mananci la cele 3 mese pateu de ficat sau ficat de pui,porc sau vita.
Eu am intrebat medicul si mi-a spus ca pot bea o Cola pe zi,pot manca o data pe sapt. ficat sau preparate din ficat, pot manca dulciuri in limite decente (ca altfel ne facem si balenute ). A mai spus ca satisfacerea poftelor este prioritara si ca nu dauneaza atata timp cat nu depasim limitele normalului.
Concluzia ar fi, dupa parerea mea, ca poti manca linistita tot ce poftesti, fara a exagera.
Iti urez un bebe sanatos si sarcina usoara!

Claudia 34 sapt
DPN 5 dec- Dr. Conteanu, Maternitatea Bucur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anky spune:

Mygirl,maninca ce poftesti,fi mai prudenta cu dulciurile in rest sa fiti sanatosi si tu si bebicul.Vei da jos dupa ce nasti,nici o problema.

Anca DPN 08.05.05 si Bianca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corneliaa spune:

Uraaaaaa, credeam ce eu sunt anormala!!! Eu eram innebunita dupa coca -cola si inainte dar acum paeca sunt drogata cand trec 2-3 zile si nu pun gura pe ea. Toata sarcina pana acum am baut sa zicem 1-2 pahare la doua-trei zile. Si nu ma pot abtine. Pateu am mancat din cand in cand, dulciuri la fel. Chiar ieri am fugit la cofetarie sa pap o prajitura.
Una peste alta, bebe e bine sanatos, are greutatea care trebuie, la morfologice arata perfect...deci...no problem!!! Pofte? Cred ca n-am prea avut multe dar mi le-am satisfacut pe toate cu precautiile de rigoare!
sa aveti parte de o sarcina usoara si de bebei frumosi!

(27 sapt.)

Cornelia si bebe-strumf
http://community.webshots.com/user/corneliaa100

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tora97 spune:

va vad dind cu "pietre" in fiact ori pateu de ficat... nu avem voie asa ceva?

http://community.webshots.com/user/tora97

"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
"Sunt doua feluri de a-ti trai viata...
Unul - de a crede ca nu exista miracole
Altul - de a crede ca totul este un miracol" Albert Einstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu nu ma pot opri din mancat dulciuri de la inceputul sarcinii. Ba chiar imi amintesc ca odata mi-au trecut greturile dupa ce am mancat jeleuri.

Coca cola as bea non stop, insa, cum aici in Ro nu exista Cola fara cofeina ma abtin, deoarece beau si cafea dimineata, mai mananc si ciocolata, si se cam aduna.

In schimb, de cand cu sarcina, cand vad vin e un chin pentru mine, si mie nici nu prea imi placea inainte. Ei bine, nu beau deloc, insa daca s-ar putea nu as ezita, macar putin. Tot ce mi-am permis a fost putin must, cam un sfert de pahar.

Crinuta si bb din burtica 30+ saptamani

Dr. Nayel, CFR2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maruta spune:

fetelor - voi ce mancati ???

.... eu sunt gurmanda de felul meu si acum cam sar cu prajina ....

asa ca mi-ar prinde foarte bine cateva exemple ....

Maruta 7 sapt.
DPN 19 iunie 2005; UM 12.09.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Dragelor, eu poftesc la acrituri. Deja am desfacut primul borcan de castraveti. Cred ca in stilul asta soacra mea si-a facut degeaba planul cu celelalte doua borcane... Acru as manca non stop. Ieri am facut o ciorba de vita acrita cu bors si m-am trezit punand sticla la gura pentru o dusca zdravana si delicioasa.
In rest, desi eram fan cola inainte de sarcina acum rar am mai dat iama in cate o sticla, cafea nu mai beau, nici eu nu stiu prea sigur cum am reusit sa nu mai beau, dar pur si simplu nu mai simt nevoia. In rest am mancat tot timpul ce mi-a facut placere. Vad ca abia acum mi-a mai revenit gustul pentru ca o perioada de timp cam toata mancarea avea acelasi gust nasol.
In ce priveste greutatea nu-mi fac griji, cel putin pana acum. Vad ca per total de la inceputul sarcinii si pana acum nu am luat decat 1 kg. Ceea ce este super.

Andreea
Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nefertari spune:

Cola cu lamaie si apa minerala sa traiasca !De cand cu bb beau curent apa minerala si la orice ora s-ar termina fac scandal pana primesc !
Din cate stiu eu pateul si alte conserve cu carne contin nitriti si nitrati care fac rau organismului . Daca va e pofta neaparat puteti sa faceti in casa un pate sa va lingeti pe degete : luati ficat de porc , eventual si inima , le fierbeti bine ,le dati prin masina de tocat apoi frecati tocatura cu unt sau margarina + condimente dupa gust !
Am fost si raman fan dulciuri ! Adaugand faptul ca am redus fumatul la 1-2 tigari , cu promisiunea sa-l las de tot , sper ca pana la sfarsit sa nu o intrec pe Moby Dick !

Eu zic ca daca tot avem pofte sa profitam ! Acu putem sa ne permitem cateva kg in plus fara ca sotul sa aiba ceva de obiectat [big smile]

Pofte bune !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

chiarmai fetelor voi ce mancati? eu sunt disperata pt ca inca nu pot sa pap de toate, inca n-am scapta de greturi si nu mai stiu ce sa mananc
dimineata pap ori 2 oua ochiuri ori omleta,cu acrituri, ori ceai cu unt si cu dulceata, atat , altceva nu pot, ,la pranz e mai complicat...ori spaghete cu cascavalsi parmezan ,de vreo saptamana m-a apucat nebunia cu fasole batuta,am mai facut si o salata beouf, si cam atat ,baza sunt spaghetele, sera e si mai complicat, ori cartofi copti cu unt, ori fidea cu lapte, ori vreo 2-3 mere , cam asta e meniul meu, ieri am mancat si eu o pizza, a fost tare buna, dar acum nu vreau sa o mai vad, cateodata ma apuca pofta de merdenele cu branza sau placinta cu branza , cam asta mananc eu, de carne sa nu aud, nu pot sa o suport, voi ce mancati? astept ex
pupici la burtici si sanatate multa

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput