Bebelusi de martie-aprilie 2004 (21)
Raspunsuri - Pagina 5
LauraFlo spune:
Ma invata si pe mine cineva cum sa am si eu un site cu poze? Pleaseeeee!!!!
Pupici,
LauraFlo
oake spune:
Pai te duci pe un site cu poze, ca de ex:
http://community.webshots.com
iti faci cont acolo si dupa aia te apuci de pus poze
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
LauraFlo spune:
Am plecat acasa! Week-end placut! Copii cuminti, soti iubitori si multa sanatate!
Pupicei,
LauraFlo
Nedda spune:
Ce liniste de weekend s-a asternut pe forum! Cred ca e vremea frumoasa in Ro, nu? Si toata lumea a plecat la .
La noi ploua si e urata vremea dar tot plecam mai tarziu la o plimbare cu masina!
MIRI si LAVI, multumesc de raspunsurile cu papica. Acum vad ca si Lara mananca in general cam tot atatea mese dar numai una de solide si in rest tztzi si ziua si noaptea. Am incercat sa-i dau solide dimineata dar nu vrea, asa ca singura masa de legume si/sau fructe este seara pe la 8. Pupam fetele frumoase si mancacioase Ana si Hanna!
Daniela si papusa LARA - 7 aprilie 2004
Nedda spune:
Lavi, ce te colorasi si tu! Hai ca nu arata chiar asa rau dar poate daca mai scazi din intensitatea movului o sa arate mai bine!
cipstyle spune:
Fetele, am mai intrat si eu sa va salut,ca nu prea am mai reusit. Si sa urez un calduros La Multi Ani tuturor sarbatoritilor pe care i-am pierdut, si la care le urez tot ce e mai bun pe lume, sanatate, fericire si sa-i ajute Bunul DUMNEZEU!
Noi, SLAVA DOMNULUI, suntem bine! Anelisa e f. vioaie si jucausa, rade des in hohote, ca un om mare, sta bine in fundulet si se joaca, ba chiar s-a ridicat si in picioare de vreo 2 ori, tinandu-se de marginea patutului, dar super putin, cateva secunde. Nedda, si ea e tot fan tzitzi, deocamdata nimic n-o incanta tot asa de mult. Noi papam fructe dimineata pe la 10 (insa doar cateva lingurite de marut, strambandu-ne fantastic...cred ca i se pare acru, ca se stramba, inchide cate un ochi, se scutura,e simpatica rau), apoi la 13-14 supica si piure de legume (de azi am bagat si carnita) - dar tot max. 1/3 - 1/2 cescuta, f. putin. Dupa fiecare tzitzi si somnic, iar seara si noaptea tzitzi. Cereale nu papam deocamdata,voi stiti ceva, trebuie neaparat,la ce sunt bune de fapt? Eu i-am dat unele mai demult de la Milupa cu orez si porumb, dar a facut niste bubite pe fata care nici acum nu i-au disparut de tot. Si desteapta de pediatra (a doua la care am dus-o,la o clinica privata din Pitesti), zicea ca sunt de la tantari (vreo 20 in acelasi loc, aparute peste noapte) !!! Tot pediatra asta se minuna ca isi suge degetul de la picior, zicea ca e anormal sa aiba o asa mobilitate, si cand a venit vorba de faptul ca ea a avut displazie de sold a conchis ca de-asta isi poate suge si degetelul, probabil a ramas cu articulatiile cam laxe. M-a si enervat eu stiu ca mai toti bebeii isi sug degetul de la picior, nu? Si e ceva normal... Alta prostie, ca i se pare ca are niste ganglioni la cap (spre ceafa), dar probabil sunt ori de la raceala, ori daca n-a avut raceli (caci chiar nu prea a avut, SLAVA DOMNULUI!), de la cojitele de pe cap!! Mi-a facut si o lista cu alimente de care sa-i mai bag, ficatel de la 5 luni cica trebuia, iar uleiul sa i-l dau nefiert, crud, cate 5 picaturi crescand progresiv pana la 40, cu cate 5 zilnic. Cica ar fi bun pt. creier, sau cam asa ceva. Voi cum puneti uleiul in supica sau piure, tot crud?
Si asa cu pediatra...iar referitor la vaccinul BCG (pe care noi in Germania nu l-am facut), asta zicea ca putem sa-l facem abia la 10 luni, dupa ce o testeaza sa vada daca are sau nu anticorpi. O alta pediatra imi spuneaca pot sa-l fac de-acum, asa ca sunt in ceata. Lavi, tu vrei sa-l mai faci in Romania? Eu sunt f. incurcata...
Vineri am niste examene in Bucuresti si sunt tare trista ca voi lipsi de-acasa peste 12 ore, cred. De la 6 dimineata la 6-7 seara. O sa incerc sa-i las lapte in biberon (mi-am luat acum o pompa Chicco), dar tre sa fac de pe acum teste sa vad daca va vrea, caci de la o vreme nu mai vrea bibe deloc. Mickyyy , tu cum ai facut cand n-ai mai alaptat-o pe Malina, cand cu medicamnetele alea? I-ai dat lapte praf? Eu nu stiu ce sa fac... Bine, am si o solutie de urgenta, o prietena de-a mea care a nascut de-o luna...dar o vrea Anelisa sa suga de la ea? (sa ma tradeze mai bine zis
Referitor la somnic, noi dormim dimineata (de pe la 10) 2-3 ore, apoi, fara sa papam, iesim afara in carut si facem iar nani 1-2 ore, apoi papam mancarica si tzizti, ne mai jucam si iar somnic, apoi ne plimba bunica in brate (ne-am cam obisnuit asa ) si somnul de noapte incepe pe la 10-11. Noaptea ne trezim, de fapt plangem fara sa deschidem ochii si cautam tzitzica si tot asa,papacim de vreo 3 ori pe noapte. De-aia suntem rotofeica rau, cu 9 460 g...dar si inaltuta, 68,5 cm. Insa pe graficul nemtesc, suntem cam pe linie, gata sa iesim din grafic. De, daca are mami laptic bun...
Cam asta de la noi, dela Pitesti! Abia asteptam sa vina tati,....la Craciun !!
Mirinda , sa stii ca o sa te urmaresc si eu!
Katalina , sac ca si eu am baut must! Si-am imbatat puiul!
Mai fetelor, deocamdata, exceptand faptul ca nu e tati , e bine aici in Romania...sta fata ore intregi afara (avem casa cu curte), se plimba de la un bunic la altul (sau de la o bunica la alta), se simte rasfatata si iubita, e vesela tottimpul, nu plange decat de foame, iar eu mai am timp sa si invat, sa mai ies in oras pt. una-alta etc. In Germania eram cam legata de maini si de picioare, in afara de tati care era la servici mare parte din timp, n-aveam cu cine lasa fata.
Hai ca va pup, si va urmaresc mereu (incerc sa nu-mi scape nimic din tot ce scrieti, chiar daca sunteti asa rapide :) )
M-as colora si eu, dar deocamdata, aici, calculatorul si netul nu-mi permit
la bebici si la mamici!
(Hai ca iar am scris un mesaj kilometric...asa e cand intru mai rar Scuuzeee!!! )
Cristina si Anelisa Elena (04.04.04)
http://community.webshots.com/user/cipstyle
oake spune:
Cristina,
Io nu prea sunt pro-cereale, desi nu alaptez si bebe papa formula din prima zi. De mine chiar rade lumea, nu stiu daca v-am povestit vreodata...
Io l-am nascut pe bebe doar cu 2,800, desi aveam burta tare mare. In rest nu prea pusesem sunculite dar burtica era mare...... asa ca noi tot spuneam ca o sa trebuiasca sa-i luam hainute cu 2-3 numere mai mari. Boooon... nasc prin cezariana, cu anestezie totala, imi revin putintel din anestezie si-mi spun asistente (sau ce-or fi fost ele) ce am nascut deja, ca bebe are 2,800... moment in care mi se rupe filmul!!! Cum adica 2,800????? Nu-s normale???? Nici nu am mai auzit macar ca e bine sanatos, urlam la ele de mare zor.. ba chiar m-am hotarat la un moment dat sa nu mai respir in semn de protest... asa ca m-au re-intubat...
Am plans de sarea camasa (sterilizata) pe mine pana l-am vazut si l-am tinut in brate si am vazut ca e frumos si sanatos... chiar asa micut cum e...
Eeeeee... pe la 3 luni am inceput sa-mi pun problema ca devine obez ... adica dintr-o extrema in alta... bineinteles ca nu se punea problema ca devine obez dar io mama obsedata.. ma duc la control la 6 luni si ma intreaba doctora daca am probleme cu bebe... io cica da: "mananca prea mult"!!!
Intre timp am realizat ca el de fapt mananca absolut normal. Si cu toate ca-i plac la nebunie cerealele cu fructe (Milupa si Humana, am incercat si Jotis dar au zahar asa ca le-am sters de pe lista), ii dau o singura masa cu cereale.
La tine (si la celelalte mamici care o mai fac) e super ca inca alaptezi. Doar ca dupa 6 luni organismul bebelacilor isi cam termina din rezervele de minerale si nici din lapticul mamei nu-si mai pot lua, de ex. fier, zinc... pentru asta insa se incepe cu carnita, ou, legume, fructe.
La americani se incepe de obicei cu cereale din cate am inteles eu din cauza gustului. Adica daca incepi cu fructe care sunt dulci, exista riscul ca apoi sa refuze cerealele si legumele. Eu daca nu tineam musai sa-i dau cereale ca sa nu se ingrase am inceput exact invers: suc de mar, apoi de morcov, apoi combinate, nici nu mai tin minte cand am trecut la piersici, nectarine, apoi cartofi, dovlecei, telina, patrunjel, banana, carnita (de pui si vita), acum ou...
Recunosc ca bebelacul meu nici nu face mofturi la mancare si nu cred ca pana acum sa fi fost ceva care sa nu-i fi placut.
Hai ca si eu m-am intins la vorba..... cred ca tin musai sa recuperez
Multi pupici pt. mamici si pt. pitici
Oake si Bebitza
http://community.webshots.com/user/bebitza_vlad
Claudelu spune:
Salut fetelor!!Iaca apar si io!!
Azi am avut o gramada de musafiri, de fapt nu musafiri ca sunt de ai casei, dar au venit tot pe rand...a fost o zi plina si nici nu stiu cum au trecut...acum as fi dormit ca ma doare ingrozitor de tare spatele dar de unde somn ca am baut fff multa Cola si nu pot dormi...de gand eram gravida m-am dezvatat de Cola, ca pana atunci puteam bea litri si nu aveam nimic,acum e suficient un simplu pahar si nu mai dorm
La noi vremea e ca, curu...toata ziua a plouat asa marunt, dar a fost super cald, iar dobitocii astia au dat caldura...firg si acum calorifere...sunt in chilotei si mor de cald...pe Raul l-am tinut doar intr-un body cu maneca scurta si in ciorapei, asa cald a fost
Am primit cateva hainite faine, de la varu lu' Clau din Austria...Sunt super dragute!!Azi l-am tot imbracat cu ele si parca si el a fost incantat
Azi fiul meu a facut vreo 10 pasi, bineneteles tinut de manute, de fapt de subrat...si a fost mortal, sora mea il tinea si eu il chemam...ziceam "Hai Raul!", iar el ma imita, tot haihaihai zicea...am ras de ne-am spart...AAAAAA si sa nu uit, am facut discoteca!!..Eu, Clau, Raul, nasa si sora mea Raul a fost mortal, daca l-ati fi vazut cum dansa, pisu lumiiTacsu il tinea drept in picoruse si noi dansam in jurul lui...parca eram in filmele cu indieni, cand danseaza in jurul focului
Oake, mi-a placut tare mult bancul cu inginerul!!!Si mama, spune tot ce ai de spus ca nu ne suparam!!
Cristina, e bien si daca intri mai rar, macar stim casunteti bine...si apropo, pediatra aia e normala???[bangCe examene ai??Ce studiezi???
Elenooo, pe unde umbli iubitooo????la Amelie!!!
Lavi,si noi vrem la inotEu urmaresc ce zici tu ca faceti si ma duc si fac exerciti in cada
Daniela, uite cam asta e programul de masa al lui Raul:la 10 crema de gris sau orez, la 13 pireu de legume si supa sau pireu de fructe si ceai, la 16 lapte, la 19 iaurt, la 22 cereale...intre mese ii mai dau ceai si suc de fructe...dar la noi de cateva zile programul asta s-a cam decalat pentru ca piticotul meu nu prea mai are pofta de mancare si trebuie cam 30 sa ma rog sa manance ceva...cred ca dintisorii sunt de vina
Miri, eu vreau de cateva zile sa ma uit la Observatorul ala de miercuri, cand zici ca erai si nu reusesc...mi-am instalat tot ce a trebuit si tot nu reusesc sa vad
Claudia si www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Claudelu" target="_blank">Raul
Nedda spune:
Fetelor, ce zi frumoasa a fost azi la noi! A stat ploaia de care va ziceam de dimineata si a aparut soarele si a fost tare cald si bine. Am iesit afara, ne-am plimbat, am facut fotografii si ne-am intalnit cu alti bebelusi in parc. Acum, dupa vreo 5 ore, am ajuns acasa si Lara a obosit in sfarsit si a adormit in carucior.
CRISTINA, tu esti la Romanika pentru o vreme? Ce bine ca ai prins mustul dar cred ca mai mult imi faci mie in necaz decat KATALINEI. Ea are must la Focsani, eu n-am pe aste meleaguri!
Bafta la examene si pupici Anelisei. Sa se ia de mana cu Lara si sa se invete una pe alta sa manance!:)
CLAU, mi-am si imaginat toata familia dansand in jurul lui Raul!:)) Cred ca s-a distrat copilul bine de tot si voi pe langa el.
Chiar asa, pe unde umbla cuscra-ta ELENA, ca n-am prea mai vazut-o pe-aici. Sper ca nu ii face Amelie zile fripte.
Nedda spune:
Hai sa va zic si continuarea la ispravile Larei: dupa ce azi a dormit in carucior numai vreo 30 de minute (pana pe la 18:30) s-a trezit frumos si n-a mai fost chip sa adoarma pana la miezul noptii! Eu sperasem ca o sa doarma si ea mai mult, ca doar era obosita! De unde? S-a trezit fata mea cu o energie...