Bebelusi de martie-aprilie 2004 (21)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Nu stiu ce-am facut ca mi-am sters mesajul postat deja, pot face ceva sa-l mai recuperez? Acolo am felicitat-o pe Laura si mai multe(sper sa fi citit mesajul).

Eu am de gind pt. prinzul de miine sa-i fac pestisor lui Robert.Sunt cu cartea in fatza si va spun si voua cum se prepara.

"La copiii mai mari de 6 luni, cel mai indicat este pestele slab (pastravul,salaul) care contzine intre 0,5 si 2% lipide.Pestele de apa dulce,slab, este spalat cu grija si curatzat de solzi, se fierbe in apa, se curatza mai apoi pielea si se mixeaza carnea.Se poate combina cu piure de cartofi in care a fost pasat si putin morcov. In functie de preferintele copilului, se va adauga, la sfirsit lamiie.
Sugestie: Iei un fileu de aproximativ 10 cm lungime cu paleta si il scufunzi incet in supa pasata de legume.O lasi la foc mic timp de 5 minute in cazul unui fileu de aproape 1,5 cm grosime.Poti turna deasupra zeama de lamiie.Dupa preferinta, acelasi fileu poate fi servit separat, cu garnitura de mere coapte si orez fiert, portocale, cartofi, legume asortate fierte.
Piureul de peste se prepara ca mai sus, pestele din fiertura fiind transformat in piure chiar in lichidul de fierbere.Copilul il va minca cu lingurita.
Daca zgitia srtrimba din nasuc la morosul pestelui,poti scoate mirosul si chiar gustul, daca il pui o 1/2 de ora in apa cu sare sau cu un pic de otet.Daca parintii sunt alergici la peste, posibil si copilul sa fie, deci amina pestele pentru dupa 1 an" - Dr. Gina Palicari- revista MAMI.
- decongeleaza pestele numai in frigider(timp de 6 ore)
- spala-te pe miini inainte si dupa ce umbli cu pestele(asta-i normal!)
- indeparteaza cu grija toate oasele( si asta-i normal!)
- nu decongela in apa sau la temperatura camerei
- nu recongela pestele niciodata
- nu folosi la gatit obiecte din lemn(favorizeaza dezvoltarea bacteriilor).

Sper sa va fie de folos ce-am scris aici de 1/2 de ora!

Incerc miine si va raportez!

Catalina,
mamica lui ROBERT si CATALIN
Albumele noastre

Mergi la inceput

Diversificarea in varianta americana zice ca intre 8-9 luni se introduc:pui fiert, peste fiert, carne vita si curcan.Si pina atunci ce papa micii americani, de-s asa obezi la maturitate?Mai bine ca noi, decit ca ei.
Hai ca vorbesc singura pe forum aicea.
AAA, si ou la fel....O sa-mi sara fietili in cap!( canadiensili si americansili)Hi,hi,hi.!

Catalina,
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Kata, nu esti singura....si eu bantui pe-aici!!!!
Multam de sugestiile cu pestele, si mie mi-a dat unda verde la peste pediatra azi. Am voi peste f slab (shalu), galbenus de ou si ficatel.

Eu nu mai rezist...am niste greturi de zile mari . Cred ca ma las si de fumat...nu mai suport nici tutunu, nici cola.....si mi-e groaznic de rau!

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Album Malina & www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">Povestea nasterii mele

Mergi la inceput

Mickyyy, imi pare rau ca ti-e rau, gretzurile sunt tare nesuferite, du-te si tu acasa, gaseste o scuza!

Lavi, tot racita esti? Fa-te bine repede!

Ela, ce fac fetele coketele?

Recomandati-mi niste magazine cu hainutze de bebei si nu numai in BUcuretsi.cu preturi mai pamintesti!Va rog.Multam.

Catalina,
Albumele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LaviB spune:

Servus fetele!

da, eu tot racita.Noroc ca nu tre sa vorbesc ca altfel nu ati intelege nici o iota din ce spun.
Oake zice ca nu mi-a dat ea raceala , ca cica nu avea pass, da' stiu eu ca nu-i asa.La cat inventeaza romanu' nostru nu cred eu sa nu fi bagat si raceala ceva la cap, asa ca....s-a furisat ea pe undeva in granitze.

Tu fetele nu a zis nimeni ca ar fi vina voastra directa cu bb-ii care nu vor sa doarma.
Si mie mi se rupe inima cand o vad cum urla (ca urla si a mea) insa nu sar imediat.(in afara ca se loveste sau o doare ceva)
Intr-o dimineata de ex, intr-una din noptiile in care m-a cam tinut treaza,cand am atipit si eu pe la 6 dim ea a inceput din nou sa-mi "vocifereze" iar pt ca papi era deja treaz (se pregatea de lucru) am intors spatele la ea mi-am pus perna in cap si am lasat-o sa-si faca damblaua.Mi-a plans cocolina 30 min si cand a vazut ca nici o miscare nu vine din patul mare, s-a potolit si mi-a adormit.(nu va spun ca sub perina mai sa pllang si eu cu ea)
E drept ca fiecare copil e alfel insa eu zic ca se mai pot si modela.(poate vb asa usor pt ca nu m-am lovit de probleme asa mult ca voi)
Da' stati pe aproape ca cica:
CINE-I RAU CAT E MIC E CUMINTE CAND E MARE SI INVERS.

Asa ca.....nu se stie niciodata ce ne ofera viitorul si ce "podobitza" va fi fi-mea (ca o manca mami cu kk cu tot hi hi hi)

Kata las ca si la mine e ceata si urat.Azi cica stau si eu la calcat (si "forumat") insa maine...abia astept intalnirea cu fetele de aici.
I-ai dat peste lui Roby? Cum a reactionat?Ce mai face bucalatu'?Dar al lui fratior? Pupicei

Vv spor la mutat si lasa-ti timp ca cica noi tot aici vom fi.

Nedda am scris si mai sus nu -ti fa griji ca sa vezi ce fetitza cuminte o sa ai cand va fi Lara mai mare.

Spiculetz nu ma mir ca -l iau toti pe David si-l posteaza care pe unde si ai cu ce te lauda.Sa-ti traiasca frumusetea maaaaaaaare si cuminte. Nu mi-a zis cum ti-a fost cu socrii? Te-au secat sau nu??

Va pupez pe toate si....sppor la treburi tuturor mamicilor (eu una nu-mi mai vad capul),calcat etc

PS:Miri am incercat acu cateva zile sa ma uit pe Antena (net) insa n-am avut timp suficient insa cu ocazia urmatoare nu inchid pc-ul pana nu dau de tine.Reportaje bune si mare renume!

Lavinia-mama si micutza Hanna

http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/lavinia_brandstetter/my_photos

Mergi la inceput

Aaaaaaaaaa!

Kata parca ma intrebasesi ce fac cu pregatirile pt ziua mea.Nu mai stu daca ti-am rs sau nu

Initial tin totul la un restaurant (am rezervat separeul de la restaurantu unde acu 6 ani am tinut chefuiala cu ocazia casatoriei civile-chiar acelasi separeu)

Nu am invitati multi,vre-o 25 o sa vina, plus vre-o7-8 copilasi.
Pe lista aveam 32 insa pt ca am gasit tarziu sala si am facut si invitatiile tarziu am prieteni care ori merg in concediu (cipru, grecia ce faaaaaaaaaaaaiiiinnnn) sau au alte "obligatii" pe undeva.

Sper sa facem ppoze si sa ne simtim bine ca am putin emotii.

Eu acasa nu-mi fac taraboi la atatia invitati.Voi face doar o prajiturica iar 3 prietene s-au oferit la facut niste tortuleze pt ca o sa incep chefuiala de la ora 15-16 (cafea si praji) iar dupa ora 18 se va deschide bufe-ul unde fiecare papa ce si cat vrea. (o sa fie incepand de la mancare tipic bavareza pana la mici si peste)

cam astea-s planurile ;ce va iesi va scriu de luni incolo.

paaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

[Sa-ti traiasca comoara , sa se faca mare si cuminte si sa-ti umple viata de bucurii , Ruprich!

LA MULTI ANI ROBERT ! ! ! !

[/center]

Mergi la inceput