n-o sa ma injure copilul!?
Raspunsuri - Pagina 3
Bubbles spune:
Bunica mea a... emigrat de la tara la oras, in niste conditii mult mai grele fata de ceea ce am intampinat noi, trecand oceanul. De aceea parintii au avut parte de o educatie buna si au reusit la randul lor. Tata a... emigrat intr-o situatie asemanatoare, avea 12 ani cand a venit "la scoala la oras".
Apoi, nu regret ca parintii mei nu au avut curajul sa plece din tara cand au avut ocazia, in anii '70, ci doar imi pare rau pentru ei. Imi pare rau, deoarece de cate ori vin pe la noi, ii simt ca... pentru ei e acasa si aici, dar ca sunt atat de legati de situatia si indatoririle din Romania, incat nu pot sa plece acum, dintr-o data (prin sponsorizare din partea noastra).
Noi am plecat pentru ca nu ne gaseam locul, simteam ca trebuie sa facem o schimbare si sa luam "viata in maini" cum se spune, cu toate riscurile... Nu pot sa spun c-am facut asta "pentru copiii nostrii", am facut-o pentru noi insine in primul rand. Si intr-adevar, ma bucur ca si viitorii nostrii copii vor beneficia de alegerea noastra, in cu totul alte conditii.
Am plecat imediat cum a fost posibil si nu am pierdut nici o zi in plus, am venit acasa... si spun acest fapt, deoarece asa simt.
Cred ca nu ar fi normal ca un copil sa-si injure parintii pentru alegerile pe care le fac, atat timp cat parintii sunt cei care-i ofera educatie, dragoste, caldura in sanul familiei. Poti sa decizi sa pleci si-n Patagonia, sa ramai si-n Romania, sa mergi in Canada, Japonia sau Franta... nu conteaza in definitiv... conteaza sa te simti acasa si copilul sa creasca intr-o familie unita.
De acord, posibilitatile sunt diferite in functie de locatie, insa uneori... degeaba le ai, daca nu le folosesti.
Bianca
oz spune:
quote:
Originally posted by geut
De ce? Pentru ca ma gandesc la copiii mei. Sunt convinsa ca aici le pot oferi o educatie mai buna, la noi drogurile nu fac ravagii la fel ca dincolo, copiii mai pot fi tinuti din scurt daca-i convingi sa te respecte si sa te asculte.
am senzatia ca habar n-ai ce este afara din ro, faptul ca ai ascultat miorlaielile catorva neadaptati nu inseamna ca poti compara. Educatie mai buna in Ro??? asta este cea mai aberanta chestie care am auzit-o in ultima vreme! drogurile isi fac incet-incet loc si in ro, peste vreo 10 ani singura diferenta intre ro si tarile civilizate va fi ca tarile din afara au deja experienta si infrastructura de-a lupta cu ele. Cat despre copiii tinuti din scurt
chiar nu inteleg, pe mine nu m-a tinut nimeni din scurt, eu nici nu-mi doresc sa-mi controlez copiii si sa iau deciziile lor doar pentru ca eu sunt mama. Am o prietena pe care parintii nu au lasat-o sa dea la facultatea la care dorea ca 'aia nu-i meserie', nu a avut voie sa iasa cu un baiat ca 'arata ca un golan' s.a.m.d, acum regreta enorm ca nu a facut ceea ce si-a dorit este foarte nefericita cu meseria care o are iar golanul este casatorit are o familie minunata, o situatie super. Cam asta iese cand parintii au senzatia ca trebuie sa controleze copiii
.
Danutza Mamaruta spune:
quote:
Originally posted by Ela76
Stiu ca va fi greu, dar doresc sa imi cresc fetita aici, sa ajunga sa faca parte dintr-o generatie mandra de tara ei.
Am vrut doar sa-mi spun si eu parerea, nu-i condamn in nici un fel pe cei care sunt/vor sa plece in strainatate. Le respect alegerea. Atat ca nu as vrea sa-si vorbeasca tara de rau...
Ela siCristina (21.04.2004)
Albumele noastre
Ela, un buchet de
pentru replica. M-ai impresionat pur si simplu, nu mai am cuvinte.Astrid, daca iti vei creste copilul astfel incit sa fie mindru de tara lui, nu iti va reprosa niciodata.
Daca in schimb il vei creste in "balacareala" (cum spui tu) din Romania, atunci fa-ti urgent bagajele si plecati din tara.
Dar gindeste-te ca daca pleci poate iti va reprosa faptul ca a crescut lipsit de atentia parintilor (Astrid, in strainatate unde nu mai este NIMENI sa iti dea o mina de ajutor si intr-o societate industrializata in care MUNCA si COMPETITIA sunt inaintea familiei,timpul alocat copiilor este foarte mic) si dragostea bunicilor, intr-o familie care a fost generatia de sacrificiu ca sa ii fie lui bine.
Citeste aici: http://groups.yahoo.com/group/return_2_romania/message/18
Dena spune:
quote:
Originally posted by ozquote:
De ce? Pentru ca ma gandesc la copiii mei. Sunt convinsa ca aici le pot oferi o educatie mai buna, la noi drogurile nu fac ravagii la fel ca dincolo, copiii mai pot fi tinuti din scurt daca-i convingi sa te respecte si sa te asculte.
am senzatia ca habar n-ai ce este afara din ro, faptul ca ai ascultat miorlaielile catorva neadaptati nu inseamna ca poti compara. Educatie mai buna in Ro??? asta este cea mai aberanta chestie care am auzit-o in ultima vreme! drogurile isi fac incet-incet loc si in ro, peste vreo 10 ani singura diferenta intre ro si tarile civilizate va fi ca tarile din afara au deja experienta si infrastructura de-a lupta cu ele. Cat despre copiii tinuti din scurtchiar nu inteleg, pe mine nu m-a tinut nimeni din scurt, eu nici nu-mi doresc sa-mi controlez copiii si sa iau deciziile lor doar pentru ca eu sunt mama. Am o prietena pe care parintii nu au lasat-o sa dea la facultatea la care dorea ca 'aia nu-i meserie', nu a avut voie sa iasa cu un baiat ca 'arata ca un golan' s.a.m.d, acum regreta enorm ca nu a facut ceea ce si-a dorit este foarte nefericita cu meseria care o are iar golanul este casatorit are o familie minunata, o situatie super. Cam asta iese cand parintii au senzatia ca trebuie sa controleze copiii
.
Subscriu!!!
Denisa si bebica din burtica - 35 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
Dena spune:
Danutza Mamaruta... Vlad ploscaru asta al tau are o mare problema... el crede ca isi va gasi fericirea in ROM...nu si-o va gasi nicaieri... e genul de inadaptat si mai mult decat atat spune numai prostii... habar nu are care este calitatea spirituala si morala a studentilor de aici... e complexat de pronuntie si chestii de astea... e punctul lui de vedere...exprimat in asa masura incat sa faca deliciul celor care nu au curajul sa exploreze dincolo de gard...
Eu nu am vrut sa plec din Rom... am facut-o provizoriu pt ca sotul meu traia aici de multi ani ... Recunosc ca un an de zile nu am calcat pamantul Canadei... alegeam cu grija numai portiunile betonate... psihopupu ce sa-i faci!
Acum sunt tot eu ...
Am fost acasa sa imi vad bunica... m-am vaccinat!!!
Sigur ca trebuie sa ramana cineva si in tara... totul este ca fiecare sa fie fericit acolo unde este... nu cred ca trebuie toti sa ramana in tara sau toti sa emigreze... asa cum nu toate femeile trebuie sa se marite cu acelasi barbat sau acelasi gen de barbati sau totii barbatii cu acelasi gen de femeie... si asta nu inseamna ca ne desconsideram unii pe altii pe chestie de gust...
Fiecare e bine sa vorbeasca in numele lui... in ceea ce ma priveste... ma bucur ca mi s-a intamplat... asa din senin ... sa aterizez pe aici. Nu m-as fi gandit,desi aveam o gramada de colegi care plecau in grup... Sunt ft putini nostalgicii de pe aici... In general toti sunt multumiti... om fi toti niste idioti... mai stii!!
Depinde poate si de ce ai lasat in tara...In ceea ce ma priveste... rude, prieteni , vecini , colegi veninosi... care nu catadicsesc sa raspunda nici macar de'un 1 kilo acolo... sa fie la ei... eu nu le duc lipsa...
E adevarat ca am amintiri si poate nostalgii...asa ca cele legate de anii de liceu sau anii studentiei, dar asta nu inseamna ca vreau sa fiu elev de liceu toata viata... a fost frumos cat a fost...am pastrat ce am pastrat,dar prezentul este altul si ma bucur de el...
Fetelor...nu uitati ca omul sfinteste locul... cautati-va singure locul in care sa fiti fericite si bucurati-va de viata...
Denisa si bebica din burtica - 35 sapt.
"Nu ai pierdut daca ai cazut. Vei fi invins cu adevarat daca nu te ridici." G.Funakoshi
mispas007@yahoo.com spune:
N-am citit comentariile voastre ca sa nu fiu influentata in vreun fel. Ei, bine, copilul meu ma acuza ca n-am plecat! Si acum imi pare si mie rau.
Ce exemple sa-i dau eu copilului ca sa-l mobilizez? Cum sa-l determin sa invete, sa munceasca, atunci cand el este suficient de mare sa-si dea seama ca sistemul de valori din Ro. este cu dosu-n sus?
Acum il incurajez pe el sa plece. Sotu' nu prea este de acord, el zice ca daca plecam toti, ce-o sa se aleaga de tarisoara noastra... Zau daca-mi mai pasa!
Madalina
astrid spune:
Un lucru este cert. Daca plecam acum sau in 10 ani noi vom fi sacrificati, dar cel mic va avea o sansa, si mama mi-a spus ca cucat incepi mai devreme cu atat termini mai devreme.
Mama a putut in 90 sa plece ca medic 5 ani in Africa de Sud si n-a plecat (trebuia sa invete engleza, chiar tanara nu mai era...), dar eu copil rau i-am reprosat de cateva ori (si era Africa de Sud nu Germania)
Eu nu vorbeam de droguri si tentatii. Am fost in fostul meu liceu, am vorbit cu niste fosti profesori si mi-am pus mainile in cap, putini copii erau straini de droguri. Eu cred ca aici depinde de educatie, de anturaj.
Iar cat despre mandria de tara natala...ce sa zic, o sa il las pe el sa-si formeze parerea lui. (intre noi fie spus eu am trait f bine fara sa ma gandesc prea mult la sentimentul de patriotism).Iar Rom se va apropia de tarile din V mai intai la consumul de droguri si la birocratie si mai apoi la civilizatie.
Cu ajutorul pe care il primim in tara natala...eu am copilul la cresa pt ca nimeni nu s-a agitat sa ma ajute asa ca ce ? Nu e mai buna o cresa in Germania?
Timpul petrecut cu copilul: aici lucrez 9 ore (+1,5 ore pe drum)+7 dorm ca altfel dorm la servici, mai raman vreo 6 ore din care petrecem cu copilul vreo 3 pt ca la 9 il culcam, in weekend ne mai cunoastem copilul. In afara as petrece m putin? Nu stiu
oz spune:
quote:
Originally posted by astrid
Un lucru este cert. Daca plecam acum sau in 10 ani noi vom fi sacrificati, dar cel mic va avea o sansa, si mama mi-a spus ca cucat incepi mai devreme cu atat termini mai devreme.
draga mea,
de ce sa fiti voi sacrificati??? eu de cand sunt aici am intinerit, am inflorit, ma scol dimineata si zambesc, simt ca viata merita traita. Daca te hotarasti sa faci pasul asta nu gandi ca te sacrifici, o faci pentru copil dar si pentru voi si pentru parintii vostrii din ro pe care ii vei putea ajuta. Sigur ca e greu la inceput dar in loc sa stai sa plangi dupa ce ai lasat in urma mai bine te concentrezi si te straduiesti sa te bucuri de viata, invata limba, socializeaza cu cine se poate, mamici de la gradi, colegi de servici, etc, mergi la scoala, invata o meserie sau incearca sa lucrezi la cea pe care o ai, NU STA!! exista oameni care se pierd in amanunte neesentiale, e birocratie-unde nu e?, a trebuit sa dea de 2 ori examenul pentru carnet - si ce daca? si eu tot de 2 ori l-am dat
, i-am zis mai in gluma ca o trimit la soacra-mea in ro in vacanta si vedem ce parere are cand se intoarce, a inceput sa planga
, nu m-am asteptat sa fie atat de afectata, ideea a ingrozit-o, la ea nu se pune problema sa regrete ca am plecat pentru ca noi nu regretam si avem o atitudine foarte pozitiva fata de noua noastra tara.
geut spune:
quote:
Originally posted by ozquote:
am senzatia ca habar n-ai ce este afara din ro, faptul ca ai ascultat miorlaielile catorva neadaptati nu inseamna ca poti compara. Educatie mai buna in Ro??? asta este cea mai aberanta chestie care am auzit-o in ultima vreme! drogurile isi fac incet-incet loc si in ro, peste vreo 10 ani singura diferenta intre ro si tarile civilizate va fi ca tarile din afara au deja experienta si infrastructura de-a lupta cu ele. Cat despre copiii tinuti din scurtchiar nu inteleg, pe mine nu m-a tinut nimeni din scurt, eu nici nu-mi doresc sa-mi controlez copiii si sa iau deciziile lor doar pentru ca eu sunt mama. Am o prietena pe care parintii nu au lasat-o sa dea la facultatea la care dorea ca 'aia nu-i meserie', nu a avut voie sa iasa cu un baiat ca 'arata ca un golan' s.a.m.d, acum regreta enorm ca nu a facut ceea ce si-a dorit este foarte nefericita cu meseria care o are iar golanul este casatorit are o familie minunata, o situatie super. Cam asta iese cand parintii au senzatia ca trebuie sa controleze copiii
.
Mai bine ma faceai si proasta, ca sa pricep ca sunt in afara subiectului si spun aberatii.
Probabil ca n-ai inteles ce vreau sa spun eu prin a control a copiii.
Iti doresc din toata inima sa ai copii frumos educati ca ai mei!
b4delia spune:
Americanu' are o zicala: "The grass is always greener on the other side." ("Iarba e intodeauna mai verde la vecinu.").
Si inca una: "If you are at peace with yourself, any place is home." ("Daca esti impacat sufleteste, 'acasa' pote sa fie oriunde.")

Cristina (21.04.2004)