Help! Chisturi imense...
Fetele Help. Sunt disperata!!!!!!
Am fost sambata sa fac o eco la Dr Iosup si aveam un chist pe ovarul drept de 3.5cm, si un chist de 2 cm + cativa foliculi pe ovarul stang . Dansul mi-a zis sa revin joi (adica azi) sa vada daca s-a spart vreun folicul si suprise: ovulatia s-a produs dar de sambata si pana azi (4 zile) chistul meu de pe ovarul stang a crescut la 4.85 cm, ceea ce e f mult.
Sunt speriata rau de tot, caci m-a chemat si peste o saptamana si mi-a zis ca daca va vedea ca creste in ritmul asta sa ma duc de urgenta la medic.
Zilele astea am facut bai de sezut, dar vad ca sunt inutile.
A mai patit cineva asa ceva? Pana la ce dimensiuni cresc chisturile astea. Dansul mi-a zis ca burta e mare, dar mie sincer nu imi prea arde de gluma.
Se poate face ceva care sa stopeze cresterea lor?
Raspunsuri
INDY spune:
Părerea mea este că aceste chisturi (care sunt destul de mari) ar trebui extirpate(laparoscopic - este o procedură mai ușoară). Tratamentele naturiste (băi de șezut) sunt pentru chisturi mai mici, și nici atunci nu prea dau rezultate. Dacă mai vrei să faci și un copil, atunci nu mai amâna. De cele mai multe ori chisturile mici se transformă în chisturi mari și dai în altele...
De fapt, ție ce ți-a recomandat doctorul tău ? Aștept vești de la tine.
alinuche spune:
Eheee, la cate recomandari am eu de la doctori, nu ti-as putea spune la care sa ma opresc.
2 medici mi-au spus ca sunt chisturi endometriozice, sa fac laparo - s-a demonstrat ulterior ca nu sunt endometriozice. Unul mi-a spus sa iau logest si mai vedem, endocrinologul ca nu e bun logestul sa iau alt anticonceptional, un alt medic (care mi-a placut cum a gandit) mi-a facut analize hormonale si in functie de ce va iesi la analize imi va da tratament - el banuie ca e o disfunctie a hipofizei.
As merge dupa parerea ultimului, macar s-a gandit omul sa faca o analiza hormonala, ceva concret.
Mersi de raspuns, macar stiu si eu si nu ma mai chinui cu baile de sezut.
orice alta parere e binevenita
Sorina7 spune:
Alinuche, sa vezi ce mi-a zis mie doftorul endocrinolog (eu am un chist hematic de 18 care s-a facut de 35 mm in 10 zile, acum nu stiu cum se mai "simte"): a zis ca daca nu am eu chef sa iau anticonceptionale (ca asta ar fi tratamentul pentru punerea ovarului pe repaus o perioada), atunci sa nu iau nimic, ca dumnealui ori creste pana se sparge, ori se absoarbe. Sa il tin sub urmarire, adica dupa 2-3 luni sa mai fac un eco.
eu refuzasem sa iau anticonceptionale.
INDY spune:
Hai să-ți mai spun ceva. Mă chinui de ceva timp să rămân însărcinată și printre alte analize mi-am făcut și dozări hormonale, unde mi-a ieșit progesteronul sub limita minimă admisă (3,985 față de 4). Chisturi am de vreo 4 - 5 ani (de când m-am căutat). Am încercat tot felul de tratamente (naturiste -cu aloe, și medicamentoase) și...nimic. Ca să aflu acum că de fapt apariția acestor chisturi este cauzată de dereglarea hormonală.(Între timp sunt "fericita" posesoare a unor ovare polichistice). Și din cauza cărora nu pot să rămân nici însărcinată. Mi s-a explicat că deși am ovule, acestea fac aderență cu celelalte chisturi și nu se desprind pentru a ovula.
Așa că, în viitorul apropiat sunt programată pentru o laparoscopie, pentru a rezolva această problemă. Mai am și altele , dar nu fac obiectul acestui subiect.
În speranța că ți-am fost de folos și că nu te-am plictisit prea tare cu problemele mele, îți doresc să iei decizia cea mai bună, și aștept vești.
alinuche spune:
Sorina mersi mult de raspuns. Si eu refuz sa iau anticonceptionale. De fapt mi-e frica sa nu ma dereglez si mai rau ca si asa sunt dereglata.
Pai bun bun si daca se sparge ce inseamna asta? se elimina fara probleme? ca daca ar fi asa ar fi ok, dar.... ma indoiesc ca ramai cu ovarul intreg.
De resorbit nu imi pun problema ca nu se va resorbi in veci, el creste ca nebunul.
Sorina7 spune:
Alinuche, la mine e hematic, atunci ma gandesc ca e format din sange si s-ar elimina asa. Teoretic am citit ca de multe ori se formeaza chisturi, ele sunt de fapt foliculi nedesprinsi care se inchisteaza apoi (asta mi-a zis si doctorul) si ca in general se absorb dupa cateva cicluri. Dar trebuie urmarit. Banuiesc ca in caz ca nu dispare cum mi-a zis si el dupa 2-3 luni, atunci vrem nu vrem ar trebui totusi tratament cu anticonceptionale.
o alta problema sunt ovarele polichistice, atunci e vorba de altceva si bineinteles ca trebuie rezolvat cu tratament.
eva alicia spune:
Fetelor, dragutelor,
Medicul, dar si logica si intuitia mea personala , spun in felul asta: laparoscopia este minunata, in cazul in care nu s-a observat ca nenorocitele se refac cu frecventa mare... Daca se refac, inseamna ca se vor reface si dupa laparoscopie.
In acest caz, repaosul adus de pastile e cel mai bun remediu, in plus, ajuta la stimularea ovulatiei in perioada imediat urmatoare dupa ce le lasam...ori este exact interesul nostru, nu? Mai mult, ovarul afectat de chist poate sa-si intrerupa temporar activititatea, deci interesul nostru de a ne face cat mai repede mamici nu este "servit" in nici un fel de tinerea sub urmarire.
Va doresc sa scapati cat mai repede (eu am scapat, dar nu stiu pentru cat timp, sper ca suficient...)
alinuche spune:
Exact asa mi s-a spus si mie. laparoscopia nu este o solutie. Vor aparea la fel dupa laparo.
Trebuie tratata cauza si nu efectul.
szivarvany spune:
Fetelor,
eu am avut un chist de 8 cm pe ovarul stang, pe care mi l-a depistat un control de rutina acu 2 ani (niciodata nu am avut dureri, dereglari de ciclu, luam anticonceptionale de ani de zile, doar doctorul la care umblam la control nu mi-a facut un ecograf, deoarece nu considera necesar - bine-nteles am mers la altul, spre norocul meu). Am ramas insarcinata cand imi pierdusem orice speranta si ma programasem pentru operatie, iar acum am o fetita superba de 2 luni !
Daria & bebica Giulia
Sorina7 spune:
mamagiuliei, inteleg ca ai ramas insarcinata avand chistul, nu ?
sa iti traiasca fetita si sa va bucurati de ea !