Bebelusi de mai-iunie 2004 (17)
Raspunsuri - Pagina 2
Lili_B spune:
La Multi Ani, Stefan !!!!
La Multi Ani, Elena !!!
Sa cresteti mari, frumosi, sanatosi, voiosi si destepti. Dana si Mamaleone, sa va bucurati de ei in fiecare clipa !
Ieri Bianca mea a fost de o cumintzenie exemplara. Ceea ce m-a convins ca nu e rasfatata, ci are ceva daca se miriie. Ca alaltaieri mi-a scos peri albi si mi-am si dat seama de ce. Cu o zi inainte i-am dat mar pentru prima data si cred ca a deranjat-o la burtica (mai ales ca vad ca si Mephala a patit acelasi lucru). Ieri dimineata cum s-a trezit a facut un kki maaarreeeee si dupa aceea a fost vesela toata ziua. Asa ca o sa continui deocamdata numai cu cereale. Ma intreb totusi, cind eram noi mici de pe la 3 luni jumate se incepea cu mar ras si biscuite (tin minte de la sora-mea, ca e 10 ani diferenta intre noi), oare nu ne deranja la burtica?
Zaraza, cum adica a patit o varsatura, mey? Adica a vomitat? Fereasca Dumnezeu, bine zici. Si acum sunt bine, bebele si mamica?
Vanessa, cind te citesc nu ma gindesc decit la cita rabdare vom avea nevoie cu puii nostri si cind or creste mai mari.
Anacami, felicitari mey pt. kilele date jos; vad ca esti hotarita sa scapi de toate care-s in plus. Cred ca nici nu mai sunt multe, nu? Poate ne zici si noua ce maninci, ca eu mi-am aruncat un ochi pe Montignacul ala, dar nu m-am prea prins ce sa maninci si ce nu.
Madutza, sa stii ca de luni pina azi am dat jos aproape juma de kil. Am scazut sub 63 si tare ma bucur, desi in visele mele speram ca pina la sfirsitul lui Oct sa ajung la 60.
E o vreme nasoala la noi de vreo citeva zile...innorat, ieri a fost ceata toata ziua. Si eu de la o vreme asa lene am in mine, n-as face nimic toata ziua.
Va pupic fetele, sa aveti o zi buna.
Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza
monet spune:
fetelor dragute,
sa va mai scriu si io un rind, sa nu credeti ca m-am evaporat:). incerc sa citesc capitolul asta nou si neaparat tre' sa ma duc la cel precedent ca am mari restante. pina una, alta, noi sintem bine, ne-am petrecut tare bine ziua de marti (aia cu chiuleala de la conferinta:)), ne-am fandosit prin oras, i-am cumparat puiutei un costum de halloween - o sa fie dovlecel. am facut deja poze cu probatul costumului si o sa le postez pe unul din site-uri, va anunt eu cind. tare haioasa arata liuta ca pumpkinel!
vanessa, uau, chiar ca esti mama puternica, ma gindesc si eu ce ne-o astepta cind or creste puii mai marisori... si noi ne gindim la inca unul, daca ne ajuta Dumnezeu, cam in 2 ani, asa.... pupici drastici lui andu si cata:).
maria, sa stii ca si pe mine ma vinau prin casa sa-mi dea sa maninc cite ceva - traiam cu 'aer', asa-mi zicea bunica-mea. ce bine ca maninca alex mar cu cereale amestecat. lia nu face mofturi, chiar ma gindesc c-o fi vreo mincacioasa de numa-numa, seamana pe tata-sau, nu pe mine!
anacami, frumos, frumos, auzi tu, kile date jos. de alaltaieri m-am reapucat de exercitii serioase pilates si le execut cu sirguinta. de o saptamina incoace acut cintarului s-a mutat cu juma de kil.... si dac-o fi incet, da' macar sa fie sigur! mult noroc si succes la slabit tuturor fetelor care-si doresc. si 2-3 kile in plus pentru gabitz!:)
lili, bucura-te de bianca cea exemplar de cuminte... ce bine. lia cam incepe sa se foiasca noaptea, doua nopti la rind mi s-a foit de m-a sculat de vreo 5 ori da' tot nu i-am dat papica si a mincat doar la 6 dimineata. poate pentru ca de vreo 3 nopti am hotarit sa dormim cu toate luminile stinse - cica e bine la producerea melatonin-ei de catre glanda pineala. este anti-oxidant si e grozav de buna pentru imunizarea organismului impotriva bolilor grele (i.e. cancer). se produce in cantitati dorite doar in intuneric, fara luminite artificiale - cica 'lumina' naturala de afara noaptea e ok, deci imi las crapata fereastra... da' e-un intuneric in casa, mama-mama...ca noi locuim la tara si nu-s becuri pe strada.
sper sa rezist si sper ca si liuta sa se adapteze ca-i spre binele tuturor.
mephala, lasa-l pe pui s-o ia mai incetuc cu diversificarea... saracutul, s-a luptat cu crampele.
zaraza, ce zici c-a patit sarmaluta numarul doi? a vomat si nu se mai oprea? s-a deshidratat puiul? doamne-doamne... de la ce?
spune, zaraza, tu de unde esti de loc? poate ai zis da' io-s cam pierduta mai nou...
paloma, bravo lui cristina ca s-a prins la ce-i buna lingurita!:)
la multi ani tuturor puilor cu si mai multe luni la activ!!
... ma duc sa vad ce-ati mai scris la capitolul trecut si revin cu 'comentari' de va plac ori ba:).
mona si lia (24.04.2004)
poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
monet spune:
revin...
madutza, saracuta de tine, cum dormi tu asa incordata si nu te odihnesti ca lumea.... ce nu face o mamica super-buna pentru odrasla ei! da' daca ti se acumuleaza oboseala de la somn neodihnitor, n-o sa fie prea usor.poate o invatati cumva sa doarma in patucul ei. pupici, ana-maria!!
nally, ce ma bucur ca ati avut parte de o zi de marti minunata si ca sebi a si umplut pampersu' cu bucurii;-). cum ai facut? i-ai dat suculet inainte de mincare?
da, cu pompatu' sa stii ca nu-i totdeauna ca lumea, adica desi tzitzii tai ar avea mult laptic, uneori pomparea nu e eficienta si nu extrage totul. nu te dispera (stiu ca nu te:)), ca doara pruncu' tau a primit si primeste ce-i mai bun de la mama lui!
ioana, crezi ca patricia e flaminda cind o pui in baitza? ca daca da, atunci nu-i chip s-o impaci si cel mai bine e sa fie mincata (si o perioada de timp trecuta de cind a mincat) si-apoi sa-i faci baitza. ca sa nu mai identifice momentele de dupa baitza cu foame (sau stare de neliniste dintr-un motiv sau altul). numa' zic si io...
irinusha, toata m-am facut piele de gaina de emotie cind am citit ce bine a iesit totul la botezul lui cris (el e mic, dar e voinic!:) ca sa fiu si eu in ton cu omama:)). imi inchipui ce emotionata ai fost si tu. auzi, mai, nas de la monaco! sa va traiasca cris cel crestin si sa aiba parte de o viata cu sanatate si... bani!:)
eryka, ce ma bucur ca ayumi o iubeste pe mami si i face viata usoara dormind frumos noptile! mwa-MWA-MWA!
da, christina, doamne-ajuta sa poti dormi nopti intregi, de la 10 la 6, cum vrei tu. pupici la un victoras voios!
alina, un gind frumos de tot pentru sotul care ti-a luat greul de pe umeri. si ce bine e sa dormi neintoarsa, nu?
cady, ce-ai facut cu pozele ca arata ca 'solarizate'... e un efect pe care poti sa-l dai imaginilor pe multe software-uri. oricum, am reusit sa-l vad pe rares andrei si e un flacau nemaipomenit. sa va traiasca si sa va bucure!
iuliana, pupici lui rares care minca cereale cu porumb si orez - hai, ca-s bune asa, nu?:)
cindy, bine ai revenit printre noi. sa mai vii. sa va traiasca fetita mara!
bravo, madutza, vezi ce creativa esti, sa-i cinti fetei sa adoarma! ce i-ai cintat? bravo si pentru dieta - chiar nu maimaninci nimic dupa 6pm? ce vointa, dom'le, ce vointa!!:)
care din voi a spus copilului capra cu trei iezi? da' ce buna idee! nu-i niciodata prea devreme cu inceputul de povestit!
na, zic ca m-am pus la activ cu ce mai faceti voi, va las acuma, am de lucrat la un capitol de la o carte pe care unul din profi o scrie - eu ii mai dau idei, stiti, perspectivele subiective :) ale studentului - si-mi place sa-l ajut. cre' ca mi-am gresit cariera, oricum.
mona si lia (24.04.2004)
poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei
Cady spune:
Salutare la toata lumea si LA MULTI ANI sarbatoritilor de astazi.
Fetelor, nu stiu ce sa zic cu pozele astea.
Monet, chiar ca parca am expus pozele la soare. Chiar nu stiu ce se intampla. In calculator arata super, cand le incarc parca se intampla ceva.
Eu nu i-am povestit lui Andrei, dar i-am pus un CD cu povesti de Ion Creanga, printre care si capra cu trei iezi.
Anacami, pozele nu sunt foarte mari (in jur de 2-3 sute de Kb).
O sa mai incerc, ca asa mult a durat pana am reusit sa i le fac si pe astea, si nici sa nu se vada, chiar ca ma apuca piticii.
Andrei al meu a facut alergie la telina. Drept pentru care azi nu i-am mai dat supa si o sa astept sa ii treaca bubitele si o sa incep sa ii dau doar morcovi.
Imi explica si mie cineva care e problema cu glutenul la bebelusi. Mie doctorul mi-a spus ca ii pot da biscuiti simpli, din comert si pana acum i-am dat din astia. Acum i-am luat si eu cereale fara gluten sa vedem cu o sa fie.
Pupici,
danaA spune:
LA MULTI ANI!! Puiutul meu, Stefan, sa cresti mare si sanatos si s-o asculti pe mama!!!
La multi ani ELENA!!!!
Azi noapte am dormit si nu prea. Nu stiu ce sa-i mai fac. A adormit pe la 10, s-a trezit la 2 si a stat treaz pana la 3, dupa aia la 6 iar s-=a trezit si la 8 jumate, gata cu somnul. Ideea e ca nu ma deranjeaza ca se trezeste de 2 ori, dar ce are de sta treaz si se uita pe pereti ???Ieri toata ziua a dormit 2 ore, puse cap la cap. Mie mi se pare foarte putin avand in vedere ca dimineata la 8 jumate se trezeste si seara adoarme la 10. Parca ii dau cafea in loc de lapte.
Lili, pupici Biancai. Poate ca depinde cu ce incepi diversificarea. Eu am inceput cu legume si fructe si nu a avut probleme, doar cand i-am dat cereale de cateva ori nu a facut cacuta.
Mephala si Lili, voi cum le dati marul? Crud?Daca e crud poate e mai greu la stomacelul lor.Le-ati mai dat altceva inainte, adica ma refer la legume?Poate ar fi bine sa le dati legume fierte inainte de a trece la fructe.
Irinusha, sa va traiasca micul crestin . Mama ce v-ai mai distrat la botez!
Eryka, ce mai faceti? Tu nu te plictisesti deloc: ba un taifun, ba un cutremur. Bine ca Ayumi e cuminte!
Monet si Stefa are tot costum de dovlecel!
Uff, Madutza si eu am de dat jos 10 kg mari si late.Nu stiu cand o sa scap de ele, dar tie felicitariele mele pt vointa!!!
Ioana, si eu ma plangeam acum vreo luna si ceva ca Stefa plange rau cand ii fac baita si pana la urma i-a trecut din senin.
Christina, pupici lui Victoras cel cuminte!
Dana, mamica de 2 baieti--Andrei si Stefan(21 Mai)
madutza spune:
Salutis!!!!
Fetelor, m-am cantarit azi si am cu 5kg mai putin decat duminica. Nu ma intrebati cum....Nu cred ca e posibil. Oricum cantarul de azi este electronic si nu cred ca poate fi stricat. Ma gandesc ca sunt diferente de la un cantar la altul, dar chiar 5 kg? Oricum eu zic ca 2-3 kg sunt reale. Nu ma infometez, dar mananc sanatos si dietetic.
Fisticul ingrasa?
Ana azi a papat 75 ml de suc de mar si morcov, secretul este ca i-am dat separat, la o lingurita de mar ii bagam si una de morcov si nu si-a dat seama, ca morcovul nu-i placea. Vanessa, ce mar ii dai? Anei nu i-a placut ionatan, dar ii place f. mult golden si ii iau unele coapte bine, aproape portocalii. Si azi mancam piure de cartofi, facut mai dietic si a poftit. Asa ca i-am dat si a papat cateva lingurite, chiar i-a placut.
Mey feteor, sotul va avea petrecerea de Craciun la munte, probabil la Moeciu sau in Poiana. Vreauuuu si io!!! Dar ce sa fac cu Ana care ma suge???
Cady, cum ti-ai dat seama ca la telina e alergia? Nu stiu ce sa-ti spun cu pozele.
Lili pupici cumintelei de Bianca! Saraca, o durea burtica...
Zaraza, vreau si eu la Careffour!!! Ce ai gasit interesant?
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
anacami spune:
Lili, cica trebuie sa separi mesele glucidice de cele lipidice si fructele mancate separat (cu cel putin 1 ora inainte de orice altceva daca se mananca pe stomacul gol sau la anumite intervale dupa/inainte de de alte mese glucidice sau lipidice daca se mananca in timpul zilei).
Eu fac asa:
- dimineata mananc mere
- dupa vreo ora mananc lapte degresat 0.1% grasime, iaurt degresat,dulceata sau gem cu fructoza (am gasit la La Fourmi), mi-am cumparat fructoza sa inlocuiesc zaharul unde este nevoie (ex:la ceaiuri) si mananc niste asa zisi biscuiti Wasa (facuti din faina integrala de ovaz +sare)
- la amiaza si seara mananc legume cu carne (in general de pui, peste dar si de porc);cica important sa nu amesteci grasimile cu glucidele (nu mai mananc la masa cu carne lapte,iaurt sau alte alimente care contin asa numitele "glucide bune")
-pe parcursul zilei mai mananc fructe sau mai beau lapte dar respect intervalele dintre mese
Eu am si cartea tiparita, dar pe forum circula si varianta electronica.
Nu mananc deloc:cartofi,orez,paine, binenteles zahar sau produse zaharoase,etc (vezi lista de la subiectul de la Femina Intim).
Beau si foarte multa apa plata- 2,3,4 l zi; apa beau de cand ma stiu, sunt "Setila",este buna si pentru ten,etc
Regimul nu imi afecteaza "productia de lapte", mananc aproape orice "sanatos" (cum a zis si MariaI),doar ca incerc sa nu le combin.
Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami
anacami spune:
Precizez ca ,in general, nu sunt genul care sa slabeasca foarte repede;regimul asta functioneaza chiar bine, ce-i drept si Kg-le acumulate sunt de alt fel decat cele pe care le ei in mod normal.Tin sa cred ca am acumulat si foarte multa apa in organism datorita sarcinii.
anacami spune:
Felicitari Madutza, nu-i asa ca ai alta "pofta de viata"?Tine-o tot asa!
vanessa ionescu spune:
buna si la multi ani sarbatoritilor!!!!
sunt obosita si nervoasa. Andu a avut sedinta cu parintii la scoala si ne-a tinut mai mult de doua ore. s-au discutat lucruri interesante iar dna. e deosebita, dar sunt cam chiauna.
Cata a avut o zi proasta (dintii). Rade si deodata isi baga manutele in gura si incepe sa planga.
Cu stomacelul e super decand ii dau diversificare. nu stiu de la ce i se trage dar face de cate doua ori pe zi. odata dimineata si odata dupamiaza.
azi cred ca a mancat vreo 4 lingurite de morcov cu dovlecel pisat. eu nu-i pisez albitura, am mai zis eu de ce.
supa ca s-o bea pentru ca se maraise i-am facut-o cu lapte praf si a baut ceva din biberon.
am si eu o intrebare. Pe Andu cand era mic il vaccinam cu vitamina D. Asa era pe vremea aceea. Ii dadeam calciu zece zile (5 inainte de injectie si 5 dupa). Acum se practica vigantolul. Doctorul lui mi-a zis sa-i dau 10 fiole de calciu pe luna. Doctorita de la spital care a venit o vreme sa-l vada pe Cata mi-a zis sa nu-i dau. Eu stiu ca D nu se fixeaza fara calciu. nu i-am dat decat in prima luna. dar acum fiind si luna cu "R" nu stiu cum e mai bine. voi cum procedati cu calciul??
Madutza i-am dat si ionatan, i-am dat si golden si nu a fost chip. Dar cerealele de la milupa de mar cu morcov le papa bine de tot
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu