GERMANA daca vreti.....
Raspunsuri - Pagina 8
Adela spune:
quote:
Originally posted by viorela hoff
Dar probabil ca voi ati terminat deja cursul si sunteti profesioniste..........
Meeey nu rade de mine. Mai e mult pana departe.
Adela-
denisa73 spune:
Si pe noi ne mai ajuta cineva...., sa mai invatam germana! Sau sunteti asa de departe...
Adela spune:
iris> engleza? was ist das?
GERMANA?
denisa> iti trimit incurajari! hai deni-sa! hai deni-sa!
Acum serios, fetele is dornice sa te ajute.(nu??) Tu intreaba-ne! In felul asta mai pun si eu mana pe-o carte de germana cautand raspunsuri. hi hi si mai invat in felul asta! Uffff...
Adela-
denisa73 spune:
Multumesc pentru incurajari!
Eu nu stiu mai nimic, asa ca nu stiu ce sa intreb. Ma gandeam macar verbele uzuele sa le invat, dar sunt o gramada.Macar cate unul pe zi si vreo cinci cuvinte,in 10 ani oi reusi sa invat si eu germana.
Glumeam,dar sunt tare dornica de a invata,numai ca nu stiu cum sa incep.
Crystinne spune:
Eu sunt prea lenesa sa invat singura acasa Va admir ca aveti pofta de invatat acasa.
Noroc ca am acceptat sa ma duc la scoala. Nu e usoara deloc, as strange-o de gat pe profa' mai ales cand vine cu smecherii din alea : " si asta este tot o exceptie, trebuie sa o tineti minte..."
Dar oricum fara curs nu stiu daca as fi fost capabila sa invat vreo boaba de germana. Acolo mi-e rusine sa ma duc cu tema nescrisa sau fara sa invat asa ca... vreau nu vreau, invat!
Numai ca acasa nu prea vorbesc in germana :-( Nu imi vine... Iar daca aflu ca partenerul de conversatie stie engleza, supeerrr... ala isi exerseaza engleza si eu raman in urma la germana
Bafta la invatat... Trebuie sa ma duc sa-mi fac tema aia scarboasa la Konjuktiv II ...brrr....
Adela spune:
quote:
Originally posted by denisa73
Se pare ca trebuie sa invat singuraCe pacat!
denisa noi nu mai invatam de mult in grup. Nu fi trista. Hai ca te ajutam tu doar intreaba-ne!
Adela & Julia 1 an si 4 luni
denisa73 spune:
Multumesc mult,Adela! Eu credeam ca, inca mai invatati in grup.Pe mine m-ar fi ajutat mult cineva care sa imi dea sa fac teme,caci asa poate de rusine invat si eu.La cursuri nu ma pot duce stau la tara si am un catel care nu sta deloc singur.
andiaroro spune:
Dar de cineva care invata germana la Paris ati auzit?......
Acum pregatesc o prezentare a Romaniei( 15 min max) si am scotocit net-ul cautand site-uri in germana in care sa gasesc cate o intorsatura de fraza mai interesanta.Daca aveti o idee, o adresa unde as putea gasi material mi-ar prinde tare bine. Eu ma lupt aici cu mittelstufe, deci nu e o lucrare de doctorat, asa ca orice informatie mi-ar prinde bine.
Pupici
Ana
Denisa - curaj.
Profita de faptul ca poti auzi limba zilnic. Nu inchide radioul sau TV-ul, chiar daca te enerveaza.Vorbeste cu toata lumea( chiar daca spui numai doua vorbe)
Nu conteaza cu ce carte incepi.......important e sa incerci sa inveti cate ceva constant.
Succes!