Bebelusi de iulie-august 2004 (9)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irrinuca spune:

Anca (din Canada): slipul l-am luat de la Mothercare, nu stiu daca aveti Mothercare in Canada, probabil ca da. Uite linkul:
http://www.mothercare.com/invt/ls1937&bklist=
Pe dinafara are material obisnuit de costum de baie, inauntru e fkausat, si intre straturile astea are ceva impermeabil, ceva care fashaie. Deci daca face pipi pe uscat nu iese prin el, insa in apa nu bag mana in foc. Nu mai zic de kk, sper sa nu coloreze tot bazinul.

Vaccinul
: am scapat si de ala de 2 luni, si de ala de 3 luni (desi nu am facut inca 3 luni). Nu s-a lasat cu febra sau dureri nici la primul, nici la al doilea. Ba chiar dupa al doilea nici n-a plans, a fost ca si cum nu i l-am fi facut.
Prima data polio a fost administrat oral, a doua oara a beneficiat de noua formula 5-intr-unul. Asistenta ne-a recomandat CALPOL (cu contzinut de paracetamol) ptr bebi, ft bun, arata ca un sirop gros si are gust de capsuni. i-am dat preventiv o linguritza dar nu a fost cazul.
si eu cred ca le scade imunitatea dupa, ptr ca dupa primul vaccin a racit tare a doua zi, v-am mai povestit. Nu stiu care a fost cauza, dar cand a mers la policlinica era transpirat tot si l-au dezbracat in fatza ventilatoarelor. Englezii sunt imuni la curent se pare, nu si noi.

Irinuca si bebe Andreas nascut pe 30/07/04

http://community.webshots.com/user/irrinuca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

buna dimineatza dragelor si dragilor.
Monique, nu te mai stresa cu musafirii..or sa vina mai tare de data asta...(vreo 50 de litri asa......glumesc!) si dupa aia se normalizeaza. asa ca stringe din dinti si trece.
Robi, in majoritatea cazurilor se prescrie Exluton (mai este si Cezarette - dr nu cred ca mai exista in ro) ptr ca nu interfereaza cu productia de lapte. ia linistita....farmacista aia NU stia ce spune, nu exista nici o intentie de retragere a produsului. eu ma mai informez si daca aflu ceva iti spun in orice caz.
Irina, pai tu ai inceput direct cu 40ml de morcov cu mar? nu cu o lingurita? e cam mult dintr-o data, precis de aia l-a durut burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

neata!

Rox, tu ai inceput cu fructele deja? Eu ma simt in ceata nu stiu cum o sa-mi hranesc copilu, parca mi-e ars neuronu, nu ma ajuta deloc. Unde mi-e instinctu ala ??? Nu stiu cu ce sa incep.

Parul mi se ingrasa repede. Nu am scapat de cele 4 kile in plus. Vergeturile pe burtica.....ohhh. Pielea nu mai e ferma pe mine. Nici nu sper sa mai devina. STOP!!!!

Uite am mai pus poze noi cu Danut !
http://community.webshots.com/user/alias4444

lia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitzura spune:

salutare!

Va scriu si eu cu un bebe urlator langa mine.

De saptamana viitoare incepem si noi cu sucurile de morcovi si de mar (morcov intai). Eu am barbita din aceea de plastic, care tine lichidul in ea asa ca sper sa nu murdaresc hainute (sau nu prea tare). In plus eu stiu ca diversificarea e bine sa se faca cu lingurita, inclusiv sucurile, ca sa se obisnuiasca copilul cu ea (cu lingurita).

Ok, deci se merge cu suc de morcovi pana la 30 de ml si apoi se incepe cu cel de mar si se continua cu cel de morcovi in acelasi timp?
Si am inteles ca se da sucul inainte de masa, nu?

Eu cred ca bebicul meu e pregatit sa primeasca sucuri, pentru ca duminca i-am dat niste lamaie ca sughita (nu i-am mai dat de mult timp lamaie) si lucru foarte interesant, nu s-a mai strambat deloc, ba chiar a tot plescait din buze vreo 10 min dupa aia. As fi jurat ca ii place.Brrrr!

Bai, mai nou e plin de personalitate la supt. Suge vreo 3 minute, apoi lasa sanul, se uita la mine si incepe sa povesteasca, si nu mai pot neam sa-l conving sa mai suga, decat numai dupa ce ii trece cheful de povestit. Asa ca iar ni se intind mesele pe interval de vreo doua ore.

Si tine jucariile in mana chiar bine acum. Mai ales pe cele care pot fi apucate usor.

mitzura cu bebe Tudor Codrin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

Buna mamici si bebici? Ce mai faceti? Poate la plimbarica? Aici ploua si e frig. Suntem tinuti bine in casa ba de un cutremur ba de un taifun.

Am reusit azi dimineata sa topesc suzeta, o tetina si partile ce se sterilizeaza de la pompa. Noroc ca m-a trezit bebe si am simtit un miros ciudat. Am umplut casa de fum. Acum ma duc sa frec la oala.

Fetele din Canada si SUA, uitati aici un link http://www.sf.pii.orders.com/events/birth/ (daca nu se deschide faceti copy/paste) si daca va introduceti datele acolo puteti primi gratuit cartea "Mayo Clinic Complete Book of Pregnancy and Baby's First Year". Am luat si eu informatia de la o mamica de mai-iunie care cica azi ar fi ridicat cartea de la posta.

Irrinuca, tu i-ai dat deodata 40 de ml de suc?

Stiu ca se da cu lingurita 5 ml, dupa 1-2 zile inca 5 pana ce ajungi la 30 de ml. Dupa se introduce si alt suc 5 ml si din cel care ii dai inainte ii dai doar 25ml, pana ce ajungi cu sucul nou la 30 de ml. Dupa aia nici eu nu stiu cum se mai procedeaza, parca se introduc sucul cu pulpa si supele. (Am inteles ca pana la varsta de un an se dau doar 60-100 ml suc pe zi.)

Va pupacim, mama fuge la facut frumoasa oala, iar bebe trage un pui de somnic (as dormi si eu pe o asa vreme). Numai bine!

mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella spune:

Eli, te inteleg perfect.
Am patit-o si eu.Am facut tocanitza de bibe de mai mare dragul...

Noi am descoperit palestra ( sau cum naibii i-o mai zice).O minunatie la casa omului.Sta cupila cate-o juma' de ora si se joaca singurica cu ea.Hi-hi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunny spune:

Mihaela ....ce-i aia ? Ca chestii din astea cu care sa se joace timp indelungat vreau si eu...ca s-a cam plictisit de 'gym matt ' si jucarii atirnate de el !

AM NEVOIE DE UN SFAT ...SI SA NU RIDETI DE MINE, DAR ...cum sterilizati voi in oale biberoanele? Ce sa nu fac ? Ca vin acasa si tare nu m-as mai cara si cu sterilizatorul ( cadou de la prieteni ) ...si sa nu fac si eu vreo greseala de ma vedeti vineri seara ca alerg prin oras sa cumpar biberoane si suzete ( ca le-am facut tocanita pe ale mele ) in loc sa stau si eu cu ai mei.

Nicole...super pozicile de la baita cu flori,lapte , miere...I-am povestit lui Jerry si mi-a zis ca de unde le scoatem ! Si cum dupa trebuie sa facem din nou baie copilului sa-l spalam de miere..etc. E lasa ca se obisnuieste el cu traditiile pina la urma...

Irinuca ...cum stati cu passaportul puiului? cind vii acasa? In UK gasesti o carte super 'FIRST MEAL' de Annabel Karmel din care poti sa te orientezi... e de la 4 luni la 3-5 ani.

Fetele....daca e vremea frumoasa saptamina viitoare mai veniti in parc? Eu nu am internet acasa ( ce sa va zic ca nici cablu ...si antena de bloc nu functoneaza ) asa ca nu pot sa vad daca puneti de-o intilneala...dar Nicole ma poate suna.
Marina ..tiza mea ..tu esti in parc in fiecare zi? Stai mai mult in partea dinspre Sincai? La masinute?

Am mari emotii in legartura cu zborul sa vad cum se comporta al meu pui...cu toate ca a 'zburat ' el de vreo 6 ori cit am fost gravida..poate e obisbuit cu decolarile si aterizarile !!!

O zi buna va doresc

Mani si Alex
http://community.webshots.com/user/manihall

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Lia, eu nu am inceput inca, vom incepe de simbata. cred ca incep cu portocale...sau mai vad. nu m-am hotarit inca.
Mitzule, si mie mi s-a intimplat sa il vad ca plescaie la lamiie....cred ca o sa ii placa suculetele!
si aici e tare frumos si am fost la plimbarica dar individu meu e tare urlator azi...am facut greseala sa il scot din carucior in parc sa stea si el cu ochii la copiii....si dupa aia am venit in urlete pina acasa ca dumnealui nu mai vroia neam culcat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaella spune:

Ha, ha, Mani, palestra e acelasi lucru ,doar ca este in italiana.La noi are mare succes.

Cum sterilizezei bibele: cumperi o oala noua cu capac, pe care o folosesti numai in scopul asta. Fierbi bibele si tetinele cam 4-5 minute,apoi le pastrezi in oala cu capacul pus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli spune:

bunny sa pui multa, multa apa rece si sa fie focul mic. si poti sa pui si un ceas sa sune dupa 15-20 min, vezi tu prima data cat iti ia sa le fierbi, ca sa nu uiti de ele.
sau poate gasesti solutie pt sterilizat si scapi de fiert biberoanele.

Nicole, frumoase poze, frumoasa fetita!

mamagiuliei, puii nostri sunt nascuti in aceeasi zi. Fetita ta a fost tare lunguta. acum cati cm are? O saluta Stef pe Giulia si ii da si un .

Unde e Monica? dar papadie?

avem pozici noi 16-26 Octombrie http://community.webshots.com/album/206118856ThogiO .

mami Eliza & bebe Stefan Takeshi (16/08/2004)
www.geocities.com/flakeherald/Moments_of_our_life.html" target="_blank">Paginuta personala www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32097" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput