Bebelusi de iulie-august 2004 (9)
Raspunsuri - Pagina 11
Dorsilia spune:
dar de la ce luna practic se incepe diversificarea? ca vad ca e ca in zicala aia "cate bordeie atatea obicee"; puiu meu implineste 3 luni sambata viitoare...ar fi trebuit dupa unele carti sa-i dau sucuri de fructe, nu? Din luna a 4-a se incepe cu sucurile ? Unele dintre voi am vazut ca le dati, in special Daria am vazut ca ii da, si Monica parca.
Si eu am citit ca se incepe cu legumele ca fructele fermenteaza, nu stiu unde am citit asta. In cartile de la noi scrie ca se incepe cu cateva picaturi de suc de morcov sau mar....Dumnezeu stie cum e mai bine. Ar fi fain sa existe un capitol unde sa postam toate fetele despre toate retetele ce le auzim si avem de prin carti si de la medici si sa ajungem cumva la un mijloc vorba aia, nu credeti ca ar fi super asa???
lia si danut
Doamna Bibi spune:
Buna mamici,
frumoasa intalneala, imi pare rau ca am ratat,dar suntem inca prea mici pentru deplasari bine organizate. Frumoase mamici si SUPERBI puiuti.
Am o problema mare cu Bogdan please HELP,de ieri a inceput sa faca kaka cu un mucus,ceva vascos de culaore maronie,cred ca e ceva nasol,am chemat doctorita,dar abia maine poate,azi ii fac o coprocultura,sper sa nu fie ceva nasol. Voi ati mai auzit sau vazut asa ceva? Si il doare burtica saracutul rau de tot.
Si colac peste pupaza cred ca mi-a venit si bucurit, e posibil asa repede??????? Poate fi altceva ca e ceva maroniu deocamdata. Bebe mai suge la san daca vine ciclu? Eu stiam ca daca alaptezi nu-ti vine pana nu intarci copilul.
De astazi ii schimb si laptele, il trec pe Humana HN (fara lactoza) ca preaface kaka aiurea,asta cica e special pentru cei cu probleme la burtica.
Bogdan a inceput sa se trezeasca la ziua, astazi s-a sculat la 7,30 a dormit toata noaptea sa nu-l deochi. Si nu l-am invatat eu nicicum,singur s-a format asa. Mai rau e ziua ca nu prea doarme,dar nu pot sa le cer pe toate,nu?
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Dorsilia spune:
AAaaaaaaaaa, Irinuca, merci de pont.
mesaj de la Danut
Am inceput sa folosesc si eu patucul ca teren de joaca mai mult decat ca loc de dormit, deh, asa e daca sunt mic si fac mutrite dulci, mami si tati nu vor sa ma supere, deci fac cum vrea muskiuletii mei. Asa ca am inceput si eu sa ridic capsorul si sa fac chiar flotari intr-o manuta la un moment dat ca sa-i dau pe spate pe mami si pe tati care stateau si se uitau la mine ca la minune, dar de fapt asta si sunt, o minune de la Dumnezeu. Erau atat de emotionati si atata se inghesuiau sa ma pupe, unul pe un obrajor altul pe celalalt , ca au uitat sa puna mana pe aparatul foto dar sa stiti ca data viitoare nu mai rateaza
Doamna Bibi spune:
Dorsilia, si eu am aceeasi problema cu marsupiul ca nu stiu de care sa-i iau, mi se pare ca cele de la Chico si de la Neonato sunt mai zdravene, celelalte sunt cam firave. Astept si eu cu interes raspunsul fetelor.
Si inca ceva,vaccinul de 2 luni pe care trebuie sa-l facem ca noi suntem cei mai mici din gasca, doare, il agita pe bebe?
Monica si bebe Bogdan
http://community.webshots.com/user/monicaotelea
Dorsilia spune:
Monica, cred ca depinde de copil cum il tolereaza. Eu am fost cu el si Doamne Ajuta in afara ca i-am pus 2 zile tot din ora in ora comprese reci pe piciorus casa nu faca nodul ca e mai grasut si vreo 3-4 supozitoare cu paracetamol pediatric preventiv (asa mi-a zis mie dr sa fac, desi pe prospect scrie sa-i pui numai daca face febra, eh, eu i-am pus oricum cate 2 pe zi si gata ca rau nu avea ce sa-i faca, timp de 2 zile dupa vaccin). A mancat la fel, a dormit la fel, nu am sesizat modificari in starea lui fizica sau psihica. Doar afara nu l-am scos 2 zile dupa vaccin ca tot asa mi-a recomandat dr, zicea ca vaccinul ii scade putin imunitatea temporar si sa fie sigur mai bine sa stau in casa...oricum batea vantul cam nasol atunci.
Dorsilia spune:
cat despre durut..a scancit putin cand l-a intepat si apoi n-a mai zis nimic. S-a enervat ca l-a trezit ca dormea asa bine.... Picaturile antipoliomielita le-a luat constiincios.
Dorsilia spune:
Iti dai seama ca in ziua cu vaccinul am stat lipita de el, nu mi-am luat ochii de pe el, tot l-am pipait sa vad cum e cu temperatura, nici sa ofteze nu l-am lasat. Am vorbit si eu cu o pretena care are fetia cu 4 luni mai mare si mi-a zis sa am grija sa nu-l las sa se supere, sa se agite, asa ca l-am tinut in brate mai toata ziua si i-am schimbat compresele ca se uscau una-doua. Am luat un snop de comprese sterile si le udam in apa la temperatura camerei (eu am fiert-o si lasat-o sa se raceasca maniaca de mine).
szivarvany spune:
Bibi,
la mine au venit bucuriile la inceputul lunii asteia ; noi am fost la vaccin sapt,trecuta, totul super ok, urlete vreo 30 secunde, suspozitor cu Paracetamol, apoi cu Novocalmin, compresa cu batista inghetata pentru picior, iar dupa toate astea doar eu aveam o fata de renovare a doua zi, ca n-am inchis un ochi, iar d-soara a dormit 9 ceasuri du sa . Sper sa fiti si voi bine, eu una plangeam de emotii
Dorsilla,
noi am inceput cu sucul de portocale de la 5 saptamani ca bebica nu facea kk decat cu supozito, iar de atunci face dimineata la 6-7 si seara pe la 7-8
la voi !
Daria & Giulia (16.08.2004.)
http://community.webshots.com/user/giulia16
roxanaz spune:
Monique, bafta la vaccin. nu te ingrijora..poate sa nu aiba nici o reactie adversa. Patrick a facut doar o stare subfebrila (37.7) si a trecut rapid cu paracetamol sirop. si cam atit. eu nici nu i-am pus compresa rece ca nu i s-a umflat deloc locul. succes!
Lia, imi pare rau ca nu ii place lui Danut marsupiul....asta al meu e innebunit dupa el ca mergem la cumparaturi si se uita disperat dupa culori...pina cind oboseste si adoarme. noi facem asa: si-l pune Mugur pe umeri, il inchid eu si apoi il bag pe pitik inauntru, cu piciorele intai. si gata. e mai greu daca iesi singura, crede-ma ca e mai usor cu caruciorul....tu poti sa stai cu 7 kile atarnate de gat atita timp???? ca eu...am renuntat de mult.
rain spune:
pupici !
ce mai fac piticii si mamicile lor ? slaba activitate in ultimele zile ...
noi ne-am crestinat ieri, moata a fost cuminte la biserica, iar la restaurant s-a trezit doar sa pape, in rest a dormit fara probleme, nu a deranjat-o muzica, cred ca i-a placut, doar a fost botezul ei!
cand ne vor trimite prietenii poze (cu aparatul nostru nu a avut cine sa faca )o sa va aratam cum a fost botezul, a iesit totul foarte frumos ...
va pupicim, acum ii asteptam pe nasi la baita cu miere, lapte, fulgi, bani, flori ....
mamicilor, mai trebuie ceva?
ca poate mai trebuie si nu stim noi
Nicole & Andreea Alexandra (fomista)
http://community.webshots.com/user/niar1