Mamici de martie-aprilie 2005 (6)
Raspunsuri - Pagina 4

sibip spune:
Draga Cringutalil,
am facut eco la diagnosis, ma asteptam sa fie 3d dar a fost simpla. In acelasi timp consulta si dr. Pop si probabil el era la 3d. Oricum, mi s-au facut tot felul de masuratori,chiar nu tin minte dimensiunile ci doar ca auzeam la fiecare "normal".
La cele aproape 14 sapt. ale mele, sa stii ca mi-a spus dr. ca inima e ok, are 4 camere, aorta la locul ei; sexul chiar s-a vazut, fara gluma, nici nu l-am intrebat in ce procent e baiat pt. ca mi s-a parut si mie evident.
Sa stii ca si eu am avut un pic emotii. Tetralogia Fallot imi este si mie cunoscuta, pt. ca cumnata mea (sora sotului) a nascut in '97 un baietel cu aceasta problema (+ aorta inversata cu pulmonara). Acum e bine pt. ca au reusit sa-l opereze in Italia, aici in RO nu=i dadea nimeni sanse. In concluzie: e bine ca ai descoperit-o la timp, dar probabil stii ca tetralogia Fallot este o malformatie foarte-foarte rara, si sincer nu cred ca la sarcina asta vei mai avea vreo problema! In plus, din cite stiu eu, nu e genetic, se datoreaza unui accident in viata uterina. Deci chiar poti sa stai linistita!
Poate stie cineva mai multe despre eco morfologica sa ma lumineze si pe mine ce e!
Oricum, eu zic ca daca ai mari emotii, cel mai bine ar fi sa te duci la eco (cit de normala, putin-dimensionala si ne-morfologica ar fi ea!) cit de curind; sigur o sa te linisteasca si o sa vezi ca totul e in ordine!
Bafta si fruntea sus!
Ioana

smmiha spune:
Felicitari Ioana (Sibip) pentru micut, uite ca ne mai inmultim si noi cu baietei, ca predominau fetitele. Sa ai un bebe sanatos si cuminte!
Lorelai, sa-ti traiasca si tie bebitele! Cred ca e superb sa vezi doi micuti miscand acolo la tine in burtica!
Pupici tuturor -lor si
!
Mihaela si bebe jucaus (DPN 25.03.2005)

corrinutza spune:
Felicitari tuturor mamicilor, cred ca suntem nishte norocoase pentru ca avem BB care sa ne bucure viatza!
Cam la cat timp se poate vedea sexul BB ului. Eu am 16 sapt si ma mai duc la Bucuresti cam peste 3 sapt. Credeti ca am sanse?
Oricum sotii nostri sunt nishte figuri ptr ca tot spera la baietzei si marturisesc ca pe mine ma influenteaza sa cred ca va fi tot baietzel.
Saptamana trecuta mi-am facut 4 teste recomandate: Papa Nicolau, secretia vaginala, secretia din col si urocultura. La urocultura mi-a iesit o infectie urinara cu Eschericchia Colli in concentratie de 150.000(am inteles ca pana in 100.000 era OK) Doctorul mi-a dat ampicilina desi toate mamicile de la mine la de servici au zis ca nu e in regula. Ce ziceti?
Cu constipatia nu cred c ar trebui sa fie o problema atat timp cat mancati 1 ciorba/zi si beti lichide multe...
Eu sunt ingrijorata ca nu am luat nici un kilogram..aveam 50 inainte, am tot 50 si acum in sapt 16!
Burtica a crescut dar cantarul se incapataneaza!!!:(

erix spune:
Salut fetelor! Noi am fost cam puturosi si n-am scris de muuult timp. Sa ne fie rusine, dar asta e. Speram sa ne iertati. In rest totul e bine(pana in prezent). Bebe al meu e baiat si imaginati-va cat de incantat e tati. Ca sa nu mai spun de parintii nostri care sunt in culmea extazului! Ce m-as distra ca la urmatorul echo sa fie fata!!!!!!!
Dar oricum nu conteaza, sanatos sa fie. Noi, parintii nu am avut nici o pretentie; la cat ne-am chinuit sa-l avem...copil sa fie. Restul decide Cel de sus. Toata ziua misca, mai ales daca eu sunt un pic agitata, el face serenade la mine in burtica! E un sentiment unic sa-l simti cum se agita si cum nu-i convine daca stau un pic pe burta, sau daca ma intorc brusc...E super!
Voi ce mai faceti, totul e bine? Eu am probleme cu constipatia; mari probleme! Am incercat aproape orice si degeaba. Dar, asta e, trecem noi si de asta.
Va pup pe toate si va urez bebei sanatosi si frumosi!
Erica si bebe de 20 sapt.

daniela77 spune:
Simonette, clar nu esti defecta... .. me too, mitu :dd
Credca defecta sunt eu.. pe unde am citit, si din cate am vazut si la voi.. mare problema a acestei perioade este constipatia
Eu am avut aceasta problema pana sa raman insarcinata, acum problema mea este .. diareea, daca va vine sa credeti.
Mai e cineva ca mine sau chiar sunt o defecta.
And btw.. nu vreau sa se nasca polemici pe forum, dar 2 zile am citit parerile fetelor la "De ce cezariana?",
Voi cum nasteti?
eu cezariana
Pupici

cameron spune:
Eu trebuie sa merg la dr. Iosup si sa fac iar echo morfologica saptamana viitoare..adica cand ar fi saptamana 23. Ma nedumereste un pic pentru ca am mai facut una in saptamana 17. Nu e cam devreme?
Oricum cred ca am devenit cosmarul drului. Tutunaru .. A zis ca am avut cea mai infioratoare amniocenteza din cariera lui.. si a promis ca o sa-l bata pe bebe cand o sa iasa pentru ca nu a vrut sa-l lase sa recolteze lichid.. chiar a apucat acul cu manuta..
In alta ordine de idei..sufar de aceiasi lipsa acuta a hainelor potrivite. Dimineata stau si ma uit cate o juma de ora la sifonier gandindu-ma cu ce ma imbrac..chiar daca am de ales intre 2-3 toale.
Incepand de maine am 3 zile comisie de la OMV si va trebui sa ma imbrac office.. si cat de office as incerca ..burtica tot iese de sub bluze..
Voi cum rezistati la serviciu? La mine este ca la nebuni in ficare zi, basca doi adolescenti (fosti bebei) acasa, + 6 ore de engleza intensiv la serviciu dupa program (daca nu iau nora de final peste 8 sunt obligata sa platesc 13 mil)+ cursurile la facultate in week end.
Poate sta totusi bebe-ul cuminte si nu iese pana pe 20 februarie cand termin sesiunea..
Edit ca nu vazusem postarea de mai sus> VREAU CEZARIANA! De ce? Ca am 40 de ani,..mi-am platit tributul de 2 nasteri normale..si gata!

sibip spune:
Toata stima Cameron pt. energia de care dai dovada!
Exista vreo reteta pt. asta? Eu sint groaznic de adormita de cind cu sarcina. La servici visez toata ziua, nu m-am ocupat de mai nimic si in curind probabil c-o sa se observe; ajung acasa, ma uit la Seinfeld dupa care - la culcare! dimineata ma trezesc la 1 ora dupa ce suna ceasul... si as avea o gramada pe cap! 'problemele' de la servici plus o nenorocita de lucrare de diploma... cind vad ceva de lucru simt ca ma apuca somnul. O fi doar lene? Cum sa ma tratez? Am aplicat doar plimbari lungi pina acum, dar astea imi fac si mai mult somn!
Ioana

cameron spune:
Ei.. nu e vorba de energie..e mai mult problema ca nu am incotro. Si eu am zilele mele cand ma lupt cu lenea si ma doboara. Noi sa fim sanatoase! Bebicii sunt cu barometrul acum. Facem exact cat ei ne permit!

coral spune:
Ma inscriu si eu in rindul celor care lasa pe miine ce poti face azi... Mie imi suna bine si chiar confortabil, face sotul ce nu pot eu, sau lasam pe alta data.
La capitolul haine stau rau de tot, pina acum ma imbrcam cu greu mai mult de pe la adolescenti si imi comndam, dar la haine de gravida parca-s de imprumut, sunt mult mai mari arat ca un pui de bogdaproste. Sper sa ma ingras sa incap in haine. Deocamdata nu-mi fac griji pentru serviciu, stau acas pina la noi ordine, deci ma gindesc miine la asta.
Am si eu o rugaminte la voi, de fapt am nevoie de un sfat. As vrea sa-mi cumpar un nou epilator, am un Braun cam mosulica de 6 ani si as dori sa il schimb. Ce epilator folositi si ce mi-ati recomnda?
There is a difference between knowing the path and walking the path.

coral spune:
Felicitari Lorelai sa-ti traiasca fetitele si sa fiti o familie fericita. Anul trecut mi-au recomnat supozitoare cu glicerina, nu mai mult de 1/zi, mergi la drug mart si da o intrebare, ce-ti recomanda fara sa afecteze sarcina sau pe bebe.
Erix, felicitari pentru baietel, sunt tare curioasa, pina la sfirsit cite fetite si baietei o as avem la mamici de primavara.
Corrinutza daca ai nelamuriri cu ampicilina suna doctorul si intreaba-l daca nu exista un alt antibiotic pentru infectia ta, dupa 12 saptamini de sarcina numarul de antibiotice ce pot fi luate in sarcina creste nitelus.
Ma inscriu si eu in rindul celor care lasa pe miine ce poti face azi... Mie imi suna bine si chiar confortabil, face sotul ce nu pot eu, sau lasam pe alta data.
La capitolul haine stau rau de tot, pina acum ma imbracam cu greu mai mult de pe la adolescenti, dar la haine de gravida parca-s de imprumut, sunt mult mai mari arat ca un pui de bogdaproste. Sper sa ma ingras sa incap in haine. Deocamdata nu-mi fac griji pentru serviciu, stau acasa pina la noi ordine, deci ma gindesc miine la asta.
Am si eu o rugaminte la voi, de fapt am nevoie de un sfat. As vrea sa-mi cumpar un nou epilator, am un Braun cam mosulica de 6 ani si as dori sa il schimb. Ce epilator folositi si ce mi-ati recomnda?
There is a difference between knowing the path and walking the path.