Mamici de martie-aprilie 2005 (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Buna mamicilor,

Vad ca ati fost foarte active in ultima perioada.
Geta si Cameron imi pare rau ca aveti probleme, dar incercati sa va pastrati optimismul.
Si eu am contractii nedureroase, cand am impresia ca se delimiteaza forma uterului si in momentele acelea incerc sa stau culcata (de cele mai multe ori nu e posibil) sau iau o tableta de No-spa.
Am fost azi la ecografie (obisnuita de spital)si mi-a zis ca in principiu totul este bine, dar fetita pare cam cu o saptamana mai micuta decat varsta sarcinii. Dar mi-a zis ca nu e cazul sa-mi fac griji pentru ca nu toti bebelusii se dezvolta in acelasi ritm. Oricum pe 10 decembrie sunt programata la dr. Pop pentru eco tridimensionala. Sper ca pana atunci sa ajunga si ea la greutatea normala. Mi-a mai zis ca placenta este posterioara, dar nu am intrebat-o daca asta e normal. La voi cum este pozitionata placenta?
In rest fetita se misca mai tot timpul, uneori e vizibil prin burta.
Voi cate kg ati luat? Eu aveam 57 cand am ramas gravida, apoi am slabit in primele 4 luni si acum (azi am intrat in saptamana 24) am 59 kg. Dr. i s-a parut ca am luat cam putin, la voi cum este?

Va pup si va doresc toate cele bune,

Ana (24 saptamani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaanast spune:

Buna fetelor.

Ana71 sa stii ca nici eu nu m-am ingrasat mai deloc. Pana in 17 saptamani nu luasem nici un gram. Pentru ca am avut o sarcina fara probleme, fara greturi in primele luni nu am slabit deloc. Acum la 22 de saptamani am cu 1.5 kg mai mult, respectiv 63.

Cat despre burtica si a mea se mai intareste din cand in cand dar in rest este totul OK. Bebita misca in fiecare zi, cand dimineta, cand seara, cand toata ziua. Pe 25 noiembrie m-am programat la eco 4d la Sanador. Sunt foarte nerabdatoare sa o vad, sa fiu sigura ca este totul Ok.
Va pup si sarcina usoara

Oana si bebita (DPN 20 martie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns infofun spune:

Buna dimineata! Bebe al meu dis-de-dimineata a inceput sa se miste, acum sta cumintel. Am luat aseara un nos-pa si a fost mai bine cu burtica, azi vad ca ma incearca iar intariturile de burtica.
Fetele voi ce visati? Ca eu visesz numai prostii, adica am vise erotice, si ma cam deranjeaza, ca nu ma gandesc deloc la prostioare insa mintea mea noaptea cand dorm parca o ia razna.
Ieri l-a simtit si tati pe puiut, si chiar s-a mirat ca loveste tare, dar numai cand vrea.
Va pupacesc pe toate si multumesc pentru urarile de bine de ziua numelui.
PS Geta vezi daca ai incredere in Dumnezeu totul e mult mai bine, ai sa vezi ca bb va fi un nazdravan si va veti bucura de el toata viata.

GabrielaHope si bebitza din burtica!!! DPN 18 Martie
"Cel mai mare pacat este acela de a nu zambi, macar odata, in fiecare zi de viata!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Buna fetelor!

Avand in vedere ca eu am DPN 30 aprilie la mine inca nu a miscat nimic:) si nici nu stiu ce va fi.
Pana acu 2,3 zile ma puteam lauda ca imi merge f bine, durerile de burtica trecusera.
Acu am alta problema!
Ieri la serviciu ma dureau toate, si spatele si picioarele si stari de voma. Seara frisoane. Masor temperetaura 37:9 . Hmm cam mare. Am luat un paracetamol si am baut un ceai de lamaie si m-am instalat in pat. Azi noapte m-a cam durut capul.
De dim iar 37:9. Mi-am facut o frectie cu galenica, am luat iar un paracetamol, am stat in pat vreo ora. Acu sunt la serviciu, temperatura e 37:3 .
Treaba e ca nu stiu de la ce o fi. Nu-mi curge nasul, nu tusesc nu nimic. Doar febra, dureri de cap si ameteli.
Voi ce stiti , asha debuteaza gripa anul asta ?
Sau poate am o indigestie , sau fierea (ca am scapat de mihail si gavril la maioneza si praji cu crema )

Ce leacuri mai stiti de febra?

Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianafedorca spune:

buna burtici,

eu si bebe suntem bine, vineri cred ca primim si rezultatul la triplu test, si cam atat, ma rog la Doamne Doamne sa fie bine.

Ligia si eu am DPN 30 aprilie, asa mi-a spus dr ginecolog, dar pe internet mi-am calculat eu si apare 29 aprilie , nici eu nu stiu ce e bebe, si inca nu a miscat, cu toate ca eu simt niste chestii ciudate prin burtica, pe care inainte nu le simteam, , pentru febre stiu ca mama imi punea otet cu spirt la picioare, la talpi, si pana a 2 zi nu mai aveam nimic, incarca poate-ti trece, si mananca multa lamaie cu miere ,este foarte buna, mai ales acum in perioada asta , si eua am reusit sa racesc dar m-am tratat cu miere si lamaie, si mi-a trecut, iti doresc multa sanatate

Gabriela si eu visez tot felul de prostii...bine ca sunt doar vise

Va pupacesc si numai bine la burtici
Adriana si bebe 15 saptamani

http://community.webshots.com/user/adrianafedorca

Daca vrei cu adevarat gaseste o cale, daca nu vrei gaseste o scuza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geta_sava spune:

Buna dragelor! Multumesc pentru incurajari speram cu credinta sa ajungem la termen si sanatosi! Si eu am vise ciudate si un chef de prostioare .....logic astea vin tocmai cand nu e voie nu??? Dar speram sa treaca si sa fie bebica bine.
Cine a facut amniocenteza? Stiti cam cat costa si daca e dureroasa? Am facut si eu triplu test si a iesit bine dar se face pt bb sau pt mama? Asta nu m-a lamurit nimeni.:(
Pupicei si sanatate multa.
getulici si bebica de 18 sapt si 4 zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela20 spune:

LIGIA, sfatul meu e sa te duci la un medic , sau macar vaorbeste la telefon cu medicul tau pentru ca in timpul sarcinii nu e bine sa ai febra. De asemenea, febra poate fi un simptom pentru inceputul unei boli. Chiar daca febra scade cu frectii sau alte leacuri, e mai bine pentru tine si pentru bebe sa te vada un medic. Si eu am DPN 30 aprilie, dar fiind a doua sarcina, prima cu cezariana medicul m-a programat pentru a doua cezariana in jur de 15 aprilie.
Nici eu nu stiu inca sexul bebe-ului dar ceva din mine imi spune ca e fetita. Nu am simtit inca miscarile bebitei, am vazut-o numai la echo, era foarte vioaie.
Cateodata simt si eu ca se intareste burtica (desi nu ar trebui sa folosesc diminutivul, e ditamai burta). Am luat pana acum 4 kg si am o pofta nebuna sa mananc dulciuri.
Saptamana viitoare urmeaza sa ma mai duc la un control, sper sa nu ma dea afara medicul pentru ca mi-a recomandat sa fac amniocenteza si eu, impreuna cu sotul meu am hotarat ca mai bine nu o fac. Am auzit ca exista riscul avortului dupa o astfel de interventie plus ca numai la gandul unui ac lung care sa strabata placenta si sa ajunga atat de aproape de bebe ma infioara. Daca era un motiv de alarma, poate suportam, dar numai pentru ca am 36 de ani...nu mi se pare un argument suficient de puternic.
Burtici, aveti grija de voi si de pruncii care se plamadesc in pantece.
Adela si Thomas ( 2 ani) care spune ca va da bataita lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kikimi spune:

sa-mi spuna si mie cineva mai in tema. cum se manifesta contractiile? am 18 sapt. si o alta intrebare e daca stiti cum se misca bb-ul? la mine sunt urmatoarele simptome. ma doare burtica ca si cum am racit, dar nu e raceala si mi-a spus doctorita sa fiu atenta la contractii dar eu nu stiu cum si ce trebuie sa simt.iar de miscat nu stiu daca a miscat ca la mine parca se rupe ceva inauntru, parca rupe cineva pielea inauntru si tip involuntar . prima oara cand am simtit ruptura asta l-am intrebat pe sotul meu daca mi-a dat cu cotul in burta din greseala cand s-a ridicat din pat. oare asa se misca?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela77 spune:

Draga Kikimi,
Nu stiu sa-ti spun exact cum sunt contractiile, dar ceea ce simti tu nu cred sa fie miscarile celui mic. Miscarile se simt ca o serpuiala.. ca un pestisor care se zbate.. dar nu doare.
Cel mai bine intreaba doctorita care ti-a zis de contractii.
Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DIALORI spune:

Buna fetelor,
Nu v-am scris pina acum ce am facut la spital pt. ca am fost si mai sunt inca racita.Am 2 sapt. de cind tusesc si nu mai pot ; am bat ceaiuri, am luat tot felul de dropsuri, am luat tot felul de leacuri babesti si tot degeaba, asa ca m-am hotarit ieri si am fost la doctorul de familie si mi-a dat amoxicilina; drept sa va zic fetelor imi este frica sa le iau, dar eu i-am zis doctoritei ca sunt insarcinata si a zis ca nu arenimic ca se da la gravis=de asa deva.
Ei asta e. Deci am fost in spital mi-a facut amnio si mi-a zis ca in 28 zile imi va zice rezultatul, daca in 10 zile aoare ceva anormal ma va suna si imi va spune, dar eu sa va zic sincer si simt ca, copilasul meu nu are nimic si nici n fam. mea nu au fost cazuri de astea.
L-am vazut si eu pe bb la eco , chiar a fost f.f.f nostim, caci parca stia ca noi vrem sa-l vedem ca sa intors cu fata la monitor si a ridicat din manutza ca si cum mi-ar zice salut mami salut tati; bai fetelor asa ceva nu mi sa intimplat sa-l vad asa de corect si sa se intoarca cu fatza la noi. ce dragut era. In rest acum stau in pat ca nu pot sa ies afara ca e frig si trag aer rece, dar m-am saturat de tusea asta, nici noaptea nu mai dorm.
Hai ca va las ca mi sa trezit printesica .
Va pup si va doersc sanatatea multa.
Am sa pun zilele astea ceva poze cu fetitza mea de la taierea motzului.
Va pup.

Mergi la inceput