Cu incredere spre Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ynutza spune:

cred ca intotdeauna or sa existe discutii pro si contra. si toata mumea are dreptatea ei.......si mai cred ca trebuie respectata decizia fiecaruia despre ce crede ca e mai bine pentru el.
daca cineva aici zice ca nu e bine in canada il cred .....poate pentru el nu e bine....daca cineva zice ca e bine il cred...poate pentru el e bine. Fiecare e liber sa aleaga ce e mai bine ......eu cred ca asta inseamna sa fii invingator cind sti sa alegi ce e mai bine bentru tine..
salutari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ynutza spune:

:)))))))))))) nu datzi in in literatuta mea dda e 12 si ceva noaptea si deja nu mai vad bine tastatura...:)))))))))))))))))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Ma bag si eu ca musca-n lapte, dar mi-a placut enorm de mult ce a scris Ynutza, ca invingator este cel care stie sa aleaga ce e mai bine pentru el

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Simona27

Iaca, bre...
Am zis ca nu scriu nimic, dar al meu sot a binevoit sa verifice forumul, care mie mi-e era foarte drag si m-a provocat

Nu va mai bateti in idei dragele mele, biata Danutza..

Da, noi ne-am intors de 2 saptamani fix astazi, nu am avut timp sa ne apucam de afaceri, acum incepem sa sondam realitatea...

"Privind parerile celor de acolo, chiar si a celor ce se intorc, consider ca nu sunt o sursa tocmai potrivita pentru a lua o decizie de genul acesta, deoarece, cei ce s-au intors sunt invinsi si ca orice om este tentat sa dea vina pe tot ce-l inconjoara, numai el nu este vinovat, iar pe cei ce raman dar se plang nu pot crede ca este o realitate totala deoarece mai stau inca acolo.
liliput"[/i]
Si sa priceapa tot forumul ca nu SUNTEM INVINSI, am facut multi bani in Canada (cu rautate zic - mai multi decat multi forumisiti fac acum - nu imi place sa fac pe dura, cer scuze) si mai lipseau imprumuturile pe 25 de ani si era perfect in viziunea unora dintre voi! Si iarasi sa priceapa tot forumul, ca asta ne invata Canada, "cum va permiteti sa ziceti ca cei care aleg de bunavoie sa se intoarca sun NISTE INVINSI?" Nu cred ca e prea multa dovada de "political corectness" cum ne invata in Canada..e o jignire in sine si o insensibilitate la faptul ca "la orice problema exista cel putin doua solutii" nu numai o solutie unica!

Fiecare e cu optiunea lui... dar nu va mai dati cu presupusul cand nu trebuie, stiu ca trebuie in fiecare zi sa va justificati alegerea si cel mai simplu e ca spuneti ca e mare civilizatie acolo, vorba Irei, aici nu e perfect, dar nici acolo! Sa ridice mana cine renunta la servici sa aiba grija de copii, ca nu renteaza sa platesti gradinita/cresa...

Fiecare e cu alegerea lui, fiecare e cu visul lui si fiecare e cu dramul lui de realism: vrei sa vezi partea buna sau numai partea rea....sau alegi sa vezi ce e la mijloc, ca oriunde!

Da, sunt si lucruri rele in Bucuresti, dar si civilizatie exista, sau as satisface multa lume sa le spun ca nu am Internet prin cablu (dar am), ca ma spal in lighean (dar de fapt folosesc cada), etc, etc...si ca lumea imi zambeste numai cand sunt draguta (si nu zambetul de cauciuc)

Nu are rost sa continui cu "socurile" mele romanesti si inca o data, spun raspicat, mergeti sa vedeti lumea, dar nu vindeti sa aveti macar o "barna" de care sa ve legati!

Sa va mai spun ca m-am intalnit cu multi care deja stiu de cel putin un caz care a plecat acum un an, maxim doi de la un nivel mediu in Romania si acum vor sa se intoarca?

Salutari si nu uitati ca adevarul e undeva la mijloc

V-am pupat si mai revin

Sorry, dar ce legatura are mesajul tau cu ce discutam noi ???

F. bine ca te-ai intors, felicitari si la mai mare !

Noi discutam despre cu totul altceva, despre deviatii grave de la adevar si povesti SF despre Canada !

Tocmai scriam ca ii apreciez pe cei ce se intorc, dar stiu sa se intoarca frumos, fara sa inventeze chestii negative ca sa-si motiveze ei gestul de intoarcere ! Sunt unii oameni care nu se pot dezlipi de tara lor, si gata !

Te-ai intors ? Bravo tie, asteptam amanunte si dupa 1 an de Romania, cand iti vor trece impresiile de vacanta . Si dupa ce vei avea marea ta afacere, of course. Nu fac nici un misto, sunt chiar f. curioasa de evolutia ta !

Bye bye, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

quote:

Declar solemn ca prefer sa mananc exclusiv nitrati si nitriti toata viata decat sa am de-a face cu asemenea zombi la viata mea (care, btw, oare ei ce-or manca de reusesc sa-si pastreze creerul murdar ???).

, Irina

Hehehe, draga Ira cred ca nu stii ce-s aia nitriti si nitrati si alte E-uri! Spune cu mana pe inima ca iti doresti numai E631 la fiecare masa !

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Aaaaaa, si inca ceva :

Ma bucur ca in Ro e apa calda la chiuveta si internet pe cablu,
dar daca asta inseamna pt. tine civilizatie...

Ca sa-ti mai dau niste motive de bucurie, pe vremea cand am plecat eu se inventasera si antenele satelit, telefoanele mobile, dacia logan si televizorul cu telecomanda.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by unducthable

quote:

Declar solemn ca prefer sa mananc exclusiv nitrati si nitriti toata viata decat sa am de-a face cu asemenea zombi la viata mea (care, btw, oare ei ce-or manca de reusesc sa-si pastreze creerul murdar ???).

, Irina

Hehehe, draga Ira cred ca nu stii ce-s aia nitriti si nitrati si alte E-uri! Spune cu mana pe inima ca iti doresti numai E631 la fiecare masa !

Acum, revenind la lucruri serioase
am inteles ca E-urile lui peste se gasesc absolut peste tot,
inclusiv in cosmetice, sapunuri, parfumuri (cel mai mult, atentie !),
detergenti, etc,
mancare, bautura, pasta de dinti, hartie igienica,
aer, apa, etc.

Acuma ce propuneti sa fac ?
Sa ma asez in fund si sa nu ma misc nici un cm. ca sa nu cumva sa iau contact cu vreo otrava ?

Mai nou, am auzit,
(sa nu radeti, va rog frumoooooos !!!)
canadienii, atunci cand mor si sunt ingropati,
mai nou nu putrezesc ani de zile,
asa de mult is imbalsamati cu chimicale .

Traiasca Canada, nu mai avem nevoie de criogenie pt. vietile ce urmeazaaaaaaa !

, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

quote:
Originally posted by Simona27

stiu ca trebuie in fiecare zi sa va justificati alegerea si cel mai simplu e ca spuneti ca e mare civilizatie acolo

Simona27, dar tu nu iti justificai in fiecare zi alegerea de a merge in Canada? Mai mult: acum nu-ti justifici in fiecare zi alegerea de a te intoarce in Romania? Ce faci tu in plus sau in minus, si nu intelegem noi?

No, acu' chiar mi-e ciuda, cind aflu ca ai facut mai multi bani decit mine, muritoarea de foame!

Stiti ce imi doresc? Sa asist si eu cind primesc cetatenia canadiana astfel de oameni, si sa vad cum se atinge apogeul ipocriziei, cind or sa explice acolo cit de frumos si bine e in Canada, cit de bine s-au adaptat, ce mindri sunt ca devin cetateni canadieni, iar apoi, eventual la citeva ore dupa, intra aici, pe forum, si, cu cetatenia canadiana luata, ne vor invata cit de nasol e in Canada. Dati-mi voie sa maninc ceva acru...
Ar fi interesant daca, la testul de cetatenie, astfel de oameni ar fi confruntati cu ce scriu aici pe forum. Si cum nu au scrupule sa jure si sa minta.

Pina la urma, nu mi-e clar: daca nu v-ati adaptat in Canada, NU e un sfirsit de tara! Pur si simplu, trebuie sa admiteti asta, si gata! Nu este rusinos sa zici: "Canada nu-i de mine". Ii respect pe cei care nu se ascund de adevar. Dar sa aruncati cu noroi in Canada, doar ca sa iesiti voi onorabil la intoarcerea in tara, asta ma scoate din sarite!

Spalare de creier, in Canada? Ma scuzati, eu am venit cu creierul deja mai curat si mai uscat, din SUA, asa ca sunt in imposibilitatea de a discerne Noroc ca mai citesc pe-aici, din cind in cind...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira

Aaaaaa, si inca ceva :

Ma bucur ca in Ro e apa calda la chiuveta si internet pe cablu,
dar daca asta inseamna pt. tine civilizatie...

Ca sa-ti mai dau niste motive de bucurie, pe vremea cand am plecat eu se inventasera si antenele satelit, telefoanele mobile, dacia logan si televizorul cu telecomanda.

Wow, inseamna ca ai plecat de curand, ca dacia logan e proaspata. Cand am plecat eu de abia aparuse supernova .
Domne, m-ati innebunit cu civilizatia asta. Dati o definitie clara, cu exemple, sa priceapa tot cetatzeanu' .
Uite eu in Olanda nu am cada si nici apa calda la discretie (cand se goleste boilerul, adios, trebuie sa astept vreo 3 ore). In Romania am si cada si apa curenta . Nu mai spun de diferenta de chirie, care nu se reflecta in diferenta de salarii.Pot sa afirm atunci ca in Romania duc o viata mai civilizata? Din punctul asta de vedere, da.

Pe curand!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ira
Acum, revenind la lucruri serioase
am inteles ca E-urile lui peste se gasesc absolut peste tot,
inclusiv in cosmetice, sapunuri, parfumuri (cel mai mult, atentie !),
detergenti, etc,
mancare, bautura, pasta de dinti, hartie igienica,
aer, apa, etc.

Acuma ce propuneti sa fac ?
Sa ma asez in fund si sa nu ma misc nici un cm. ca sa nu cumva sa iau contact cu vreo otrava ?

Mai nou, am auzit,
(sa nu radeti, va rog frumoooooos !!!)
canadienii, atunci cand mor si sunt ingropati,
mai nou nu putrezesc ani de zile,
asa de mult is imbalsamati cu chimicale .

Traiasca Canada, nu mai avem nevoie de criogenie pt. vietile ce urmeazaaaaaaa !

, Irina

Serios, eu stiam ca E-urile sunt aditivi alimentari, n-am vazut nici un E pe vreo eticheta de detergent sau deodorant, acolo sunt alte componente. Iar in aer le gasesti probabil la fabrica de E-uri. Majoritatea sunt substante de sinteza. Poate o fi vreun/vreo chimist(a) pe aici sa ne explice . Eu sunt de moda veche, nu vreau sa mor tanar si imbalsamat in E-uri. Cine stie, poate asta foloseau egiptenii pt. mumiile lor ca si ei erau civilizatie avansata...

Mergi la inceput