Cu incredere spre Canada (11)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

quote:
Originally posted by Alina Moscovici
Si inca un caz izolat de om care nu-si gaseste de lucru as mai fi eu, da' eu acuma n-am nici PhD si nici talente speciale ... Da' nici accent de sarma ghimpata cum au altii.

Hehehehehe, un PhD nu iti ofera mari perspective, ba de multe ori chiar dimpotriva...mai degraba te descurci cu un master si cu 'hands-on experience'...iar daca ai PhD poate fi chiar un impediment in a lua un job cica sub calificarea ta (overqualified, you know...). E mai important sa vorbesti foarte bine limba care se cere la fata locului daca tii neaparat sa ramai in zona respectiva.
Asta e parerea mea, viitor PhD in 3 luni si ceva in 'integrated optics' (cica high-tech)

Succes Alina!

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana Sora spune:

CARMEN77, cand intrebam de sanse, ma refeream la situatia mea, singura, cu un copil f. mic... Multumesc mult pentru informatii. Nu cred ca problema e de a reusi sa plec, ci faptul ca mi-e al naibii de teama, cu bebita.
In Ro am terminat PR & Comunicare si Administratie Publica. Engleza si franceza zic eu ca le stiu foarte bine, in tara imi completez veniturile cu traduceri din engl si fr. Dar probabil ca acolo nu mi-as putea gasi un job ca traducator, chiar daca am diplome Oxford, Cambridge sau mai stiu eu ce... Nu pot concura cu "native speakers".
Ce joburi sunt mai cautate ? Pentru ce joburi sunt strainii acceptati ? Ce facultate ar trebui sa faci acolo, ca sa fie compatibila cu cerintele pietei de munca ? Cat costa sa faci o facultate acolo sau, in fine, cursuri care sa te ajute sa-ti gasesti un job ?
Sincer, nici nu m-as vedea angajandu-ma ca "spalator de vase". LOL Nu de alta, dar as sparge prea multe vase, ca am doua maini stangi la asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

Irina, te asigur ca nu monteaza gresie si faianta nici unul si nici celalalt . Oricum, ca fapt divers, de cate ori ai fost tu in Ontario? Asa, de curiozitate ...Eu pot sa spun ca am fost si am facut si un pic de research pe joburi si pe ce se poate face pe acolo, si nu vorbesc prostii ....

Si acuma sa iti raspun, Ioana.

In Ro am terminat PR & Comunicare si Administratie Publica. Engleza si franceza zic eu ca le stiu foarte bine, in tara imi completez veniturile cu traduceri din engl si fr. Dar probabil ca acolo nu mi-as putea gasi un job ca traducator, chiar daca am diplome Oxford, Cambridge sau mai stiu eu ce... Nu pot concura cu "native speakers".

Nu te subestima, vorbitorii nativi de aici e foarte adevarat ca la franceza o sa se descurce mai bine, dar sa nu crezi ca o sa vorbeasca neaparat mai corect, ci pur si simplu ei vb quebecoasa, limba care tie iti va lua o vreme pana sa o deprinzi si stapanesti. Dar din nou, depinde foarte mult de cata franceza stii tu, pentru ca angajatorii sunt multumiti sa stii franceza literara, dar sa o stii bine, adica in domeniul tau trebuie sa stii la perfectie si gramatica, punctuatie, absolut totul. In ceea ce priveste engleza, este un mare avantaj daca o stii bine, pentru ca vorbitorii nativi de care zici tu, in Quebec, multi nu o stiu deloc. Adica sunt multi locuitori in Qc care nu vb deloc engleza. Daca esti buna, nu exclude varianta sa lucri ca traducator, eu stiu la cabinetul de traducatori unde ne-am facut noi traducerile actelor de studii, 3 romance care lucrau ca traducatori autorizati. Deci se poate.

Ce joburi sunt mai cautate ? Pentru ce joburi sunt strainii acceptati ? Ce facultate ar trebui sa faci acolo, ca sa fie compatibila cu cerintele pietei de munca ?

Chestia cu joburile cautate e relativa. Adica anul asta poate sa se caute o anumita meserie (sau mai multe) si peste 2 ani altele. Acum sunt in plina ascensiune companiile farmaceutice, de exemplu, si tot ce e legat de ele e bun. In domeniul tau nu stiu ce sa iti raspund, sincer, pentru ca nu stiu pe nimeni care sa lucre in PR. Poate daca este vreo romanca pe aici care sa lucre in domeniu, stie sa iti raspunda mai la obiect.

Pentru ce joburi sunt strainii acceptati ? Ce facultate ar trebui sa faci acolo, ca sa fie compatibila cu cerintele pietei de munca ? Cat costa sa faci o facultate acolo sau, in fine, cursuri care sa te ajute sa-ti gasesti un job ?

Strainii sunt acceptati pentru orice joburi , ar insemna discriminare sa nu fie asa. Teoretic cel putin. Nu prea ai acces la posturi de gen chirurg cardio-vascular , dar in general poti sa lucri pe orice job.
Scoala costa pentru rezidentii permanenti cam 2000-3000 de dolari (cad) pe semestru, asta in cazul unui master (ne-am interesat noi). Bani pe care nu ii platesti tu direct, adica de obicei obtii un imprumut de la statul canadian, pe care ii dai inapoi cu o dobanda foarte mica atunci cand te angajezi. Si pe timpul facultatii/masterului ai bursa, din care poti trai, si pe care, evident, nu mai trebuie sa o dai inapoi. Sistemul e pret si bourse, pretul il dai inapoi, bursa e aia din care traiesti.

Sper ca te-ai lamurit un pic in legatura cu intrebarile astea. Daca mai ai altele, o sa incerc sa raspund.
Bafta!

http://community.webshots.com/user/carmen77102
http://community.webshots.com/user/carmen77104

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Edip

Ira iar vorbesti prostii... politehnica- eu + "n" prieteni - nu ne-a trebuit nici o scoala... domenii?? mecanic,telecom, electronica, electric, geologie si petrol...

Faptul ca te contrazici singur este inca o dovada a incoerentei rationamentelor tale :

inginer (Ro ) nu este = cu tehnician (Ca)
inginer electronist (Ro) nu este = cu electrician (Ca)

Ma repet inca o data, ca sa fiu f bine inteleasa :

Cine nu face studii aici (in afara dom. IT) nu va depasi nivelul de tehnician in veci. Nu iau in considerare factorul salarial in discutie, cine este interesat strict de domeniul financiar poate face orice (inclusiv trafic de guma de mestecat) si sa aiba f multi bani.

Profesorii din Ro mai au sansa de a face ceva aici fara scoala, doar intr-un local privat si cu salariu (de regula) mult mai mic decat la stat. De ex. intr-o scoala privata un prof are ~20$/h , iar la stat ai 40$/h .

Bineinteles ca nu trebuie nimeni sa se arunce sa faca scoala numai de dragul e a arunca banii pe fereastra, totul trebuie gandit f elaborat inainte de a face orice pas ireversibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

Nu a fost vorba de nici o pozitie de tehnician.. e vorba despre EIT care inseamna inginer in training... si asta e pentru un an... pentru confirmarea ca tot le stii pe toate intra pe net si uitate la PEO, APEGGA sau ASOCIATION OF PROFESSIONAL ENGINEERS AND GEOSCIENTISTS BRITISH COLUMBIA. cauta cerintele si vei vedea... ti-am zis si iti repet.. poate o fi asa in Quebec.,.nu stiu si nu ma bag acolo...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by carmen77

Irina, te asigur ca nu monteaza gresie si faianta nici unul si nici celalalt . Oricum, ca fapt divers, de cate ori ai fost tu in Ontario? Asa, de curiozitate ...Eu pot sa spun ca am fost si am facut si un pic de research pe joburi si pe ce se poate face pe acolo, si nu vorbesc prostii ....

Carmen si Matei Gabriel - 27.10.2003

In continuare te eschivezi de raspuns , de cate ori am fost eu in Ontario nu este deloc relevant , iar relevante nu sunt nici excursiile de un we in Toronto.

Daca in continuare, dupa research-ul aprofundat in On continui sa locuiesti aici, in Montreal, inseamna ca ori iubesti mai mult birocratia si pierderea de energie, timp si bani prin scolile quebs, ori stii f bine ca ce spui nu este deloc adevarat. (daca eu as fi sigura ce e asa, maine m-as cara in Toronto !!!)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Edip

Nu a fost vorba de nici o pozitie de tehnician.. e vorba despre EIT care inseamna inginer in training... si asta e pentru un an... pentru confirmarea ca tot le stii pe toate intra pe net si uitate la PEO, APEGGA sau ASOCIATION OF PROFESSIONAL ENGINEERS AND GEOSCIENTISTS BRITISH COLUMBIA. cauta cerintele si vei vedea... ti-am zis si iti repet.. poate o fi asa in Quebec.,.nu stiu si nu ma bag acolo...

Deci tu declari deschis si tare ca un roman care nu a facut nici o zi de scoala aici, in Canada, e inginer adevarat ?????

"In training..." este o eschivare, raspunde f clar la ceea ce te-am intrebat !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Edip spune:

pentru ultura ta generala, sa mai adaugi la "eu le stiu pe toate" un canadian cu scoala aici - hai sa zicem cu universitate ca de asta e vorba.... cand se angajeaza prima data o face ca EIT si apoi pe baza experientei de regula 4 ani si a diplomei devine inginer plin... pentru straini se considera experienta din tara de origine plus un an de experienta in canada... dar termin aici cu contradictiile ca nu ai nici cea mai mica idee si nu imi place sa iti dau explicatii ca nu isi au rostul... esti intotdeauna cea mai informata si cea mai despteapta pe forumul asta.. iar aia cu profesorii a fost cea mai tare... eu vorbesc de ingineri recunoscuti de asociatiile de ingineri si tu imi zici de profi nerecunoscuti de sistemul de stat... tocmai acelea sunt cazuri particulare...

Mergi la inceput

Nu, dimpotriva, nu numai ca nu le stiu pe toate,
dar nu stiu enorm de multe lucruri,
tocmai de aceea vreau sa aflu cat mai multe, dar vad ca nu am de la cine .

Ai ajuns, iata, la concluzia mea, ca fara scoala esti cel mult un tehnician aici.

Toate cele bune, Irina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Edip, permite-mi te rog sa-ti dau un sfat: nu te mai pune cu Ira, ca ea poate sa dea lectii de muzica , dar despre inginerie stie tot atat cat stiu eu sa cant la vioara.
Asa cum inginerii nu se baga sa dea sfaturi profesionale muzicienilor, ar fi bine sa fie valabila si reciproca .

the one who gives should never remember, the one who gets should never forget

Mergi la inceput