marinata de peste

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

quote:
Originally posted by an-k

fetelor dar cu plachia de peste cum e ? acasa nu am mancat niciodata dar in copilarie facea mama unei prietene, si eraasa buna


O reteta adaptata. Nu e cea originala, dar noua asa ne place cel mai mult.
Eu iau file de peste fara os (salau sau cod) si il spal bine. Iau o ceapa sau doua si un ardei sau doi (cu cat mai multe legume, cu atat mai bine), ceapa o tai pestisori si ardeiul fideluta. Jumatate din aceste legume le pun intr-o tava unsa cu putin ulei. Peste patul de legume pun pestele (taiat bucati potrivite), pe care il dau cu sare si il condimentez cu ghimbir. Apoi pun deasupra restul de legume, sa acopere bine pestele. Si il las asa o jumatate de ora, sa se patrunda bine pestele de aroma condimentelor si a legumelor. Dupa care ii pun putina apa (sau vin) si il dau la cuptor pana se fragezeste (30-40 de minute). Apoi torn peste toate o cana de pasta de rosii dizolvata cu putina apa si dau din nou la cuptor pentru 5-10 minute.
Se consuma caldut sau rece.
Pofta buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:


Fetelor,
Vin si eu cu o intrebare : stie cineva cum se face retzeta venetziana de peste marinat ?

Am mincat asa ceva asta-vara la Venetzia (pestele era marinat prajit cu ceapa, totul era acompaniat de o felie de mamaliga rece). poate ca italiencele pot sa ma ajute ?

Mersi.

Mik.

Mergi la inceput