marinata de peste
Ma puteti ajuta cu o reteta de peste marinat?Daca se poate sa fie cu ceapa si morcovi.
Va multumesc.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
Raspunsuri
Lorelai spune:
quote:sheherezada, am acasa o reteta de hering marinat intr-o carte de bucate din tarile nordice. ti-o scriu cind ajung acasa, daca intre timp nu sare cineva de pe acolo cu reteta.
Initial creeata de sheherezada
Ma puteti ajuta cu o reteta de peste marinat?Daca se poate sa fie cu ceapa si morcovi.
Lorelai
sheherezada spune:
Multumesc Lorelai.Se pare ca nu e o reteta prea cunoscuta ca nu a postat nimeni nimic.Ce fac gemenii?
Mereu alaturi de voi.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
annaa spune:
Aveam niste retete luate de pe net mai demult(au inca nu le-am facut)
Marinata de sardele
Marinata de peste este un preparat clasic latino-american, care poate fi servit si ca antreu rece.
4 portii
Timp de pregatire: 10 min., plus timp de marinat
Timp de gatit: 20 min.
450 calorii, 23 g grasimi per portie
Ingrediente:
100 g malai
8 sardele (se pot inlocui cu heringi), curatate de solzi, de intestine, desfacute pe mijloc si aplatizate
6 linguri ulei de masline
1 ceapa, tocata
1 catel de usturoi, taiat felii
200 ml otet de vin
1 foaie de dafin
1 lingura patrunjel proaspat, tocat
1/2 lingurita piper
Mod de preparare:
1 - Amestecati malaiul cu 1/2 lingurita de sare si tavaliti sardelele pe ambele parti. Intr-o tigaie, incingeti 4 linguri de ulei si prajiti pestele timp de 1 minut, pe fiecare parte. Scoateti pestele si asezati-l intr-un vas adanc din portelan sau sticla.
2 - Intr-un alt vas, incingeti uleiul ramas si caliti ceapa la foc mic timp de 10 minute, pana devine sticloasa si se inmoaie. Adaugati usturoiul, otetul, piperul si foaia de dafin. Fierbeti timp de 2 minute, pana cand lichidul se reduce la jumatate.
3 - Turnati aceasta compozitie peste sardele si lasati sa se raceasca. Presarati deasupra patrunjelul, acoperiti vasul si dati preparatul la rece timp de cel putin 6 ore (cel mult 48 ore).
Serviti marinata la temperatura camerei, cu salata de fasole verde si masline.
Pofta buna!
sau mai gasesti ceva si la adresele>
http://www.rapitori.ro/retete_peste.php
http://www.litoralulromanesc.ro/retete-peste.htm
Ana
Milia spune:
Aici e o reteta postata de ionela-roxana:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16923&whichpage=11
Iar aici o reteta postata de mine pe care o fac mereu si e foarte, foarte buna. Numai ca nu e cu ceapa si morcov. In schimb, prin fierbere se macereaza complet oasele pestelui si, in plus, pestele fiind fiert poti manca linistita:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16923&whichpage=10
O reteta postata de palmirah2002 (nu mai stiu link-ul):
Salata de macrou marinat cu ceapa, morcov si telina
Morcovul, telina se dau pe razatoarea mijlocie, ceapa se taie pestisori si se pun peste peste la marinat. Se adauga putin ulei, se amesteca bine si se tine 2 zile la "macerat" in frigider. Se amesteca din cind in cind. Dupa doua zile se adauga maslinele si e gata.
Si inca o reteta pe care nu mai stiu cine a postat-o:
Macrou marinat
1-2 kg macrou, il curatati de mate, taiati capetele, apoi il portionati in bucati cam de 2 degete (cca 2 cm), 1 kg de ceapa taiata solzi.
Intr-o oala mai inalta asezati un rând de ceapa, un rând de peste, pâna se termina.
Separat firbeti 1 l otet si 1 l apa cu foi de dafin, sare (dupa gust) si piper boabe; dupa ce a dat in clocot, lasati putin sa se racoreasca, apoi turnati peste peste. Acoperiti si lasati vreo 2 zile. Sa vedeti ce bunatate iese.
Pofta buna!
Cred ca la reteta asta poti adauga si feliute de morcovi sau masline.
sheherezada spune:
Anna si Milia va multumesc pentru retete.O sa incerc reteta Miliei si va spun cum a iesit.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
alma spune:
Eu fac macroul marinat asa:
3-4 buc. macrou, curatat si taiat bucati, 1-2 morcovi taiati rondele, ceapa pestisori sau rondele, se aseaza intr-un vas. Se fierbe 1 l de apa cu o cana otet din vin, piper boabe, foi de dafin, boabe de mustar, sare. Compozitia se toarna peste macrou si se lasa o zi la macerat.
In functie de cantitatea de peste se poate mari si cantitatea de lichid. Eu gust compozitia, sa fie suficient de acra.
http://community.webshots.com/user/freediaro
sheherezada spune:
Multumesc Alma pentru reteta.Inca nu am avut timp sa o fac da o sa va anunt imediat de am facut-o.
"Nu exista culmi de neatins ci numai aripe prea scurte"
sheherezada
DARAEL spune:
Fetelor, ar trebui sa postati la subiectele unde fetele vor sa slabeasca – eu unul am reusit deja numai cat am salivat citind la retete ! Ma rog, nu numai din cauza asta, dar restul nu se pune !
Singur, DARAEL
http://www.geocities.com/dara2el/
“A te invinge pe tine insuti este prima si cea mai frumoasa dintre toate victoriile.“ DEMOCRIT
an-k spune:
fetelor dar cu plachia de peste cum e ? acasa nu am mancat niciodata dar in copilarie facea mama unei prietene, si eraasa buna
anca DNP21martie