balante (dez)echilibrate (5)
Raspunsuri - Pagina 12
![](images/user_woman.png)
mmi spune:
Mihaita si mami Mihaela ureaza tuturor celor care poarta numele de Mihaela, Gabriela, Mihai si Gabriel, "La multi ani".
Ticka .
Cu drag,.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
la multi ani sarbatoritilor de azi!
ticka, baga te rog retetele alea de tiramisu si de paste... i-as face o surpriza lu nenea huzband... si nu in ultimul rand mie!
cat despre expozitie... ce sa zic... ma abtin!!!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ticka spune:
hop hop vin si eu cu retetele: Reteta de tiramissu e de la colega mea - italianca si mi-a dat reteta cand am fost impreuna la o alta expozitie, deci asa se face tiramissu in casa. Eu am facut si a iesit nu mai putin bun decat cel papat in Italia.
Ingrediente:
250 g Mascarpone cheese,
4 oua ( galbenusul separat de albus)
75 g zahar pudra
o ceasca de cafea tare ( optional: lichior de ou sau lichior de cafea)
piscoturi (vreo 20 bucati)
Se bag galbenusurile cu zaharul 5 minute ( pana se obtine o masa alba) si separat se bat albusurile, cand sunt gata se adauga cate o lingurita de mascarpone in albusurile batute si se amesteca usor pana se incorporeaza mascarponele. Apoi se adauga galbenusurile batute cu zahar si din nou se amesteca bine bine toata compozitia.
Cafeaua se amesteca cu lichiorul sau nu. Piscoturile savoyardi se inmoiaie in cafea ( dar nu se tin foarte mult, pentru ca se fac moi f repede) si se pun unul cate unul in vas. Pestre stratul de piscoturi se pune crema de mascarpone si tot asa. Se presoara cacao peste ultimul strat de crema cu mascarpone. ( eu presor ciocolata amaruie rasa). Se tine la frigider vreo 3 ore sau toata noaptea.
Si aici pastele facute de mine: Am luat paste italienesti din super market din faina dura???? cel putin asa scrie pe pachet si:
Pentru pastele adevarate nu folosesc pasta de rosii, folosesc sos de rosii proaspete (date prin razatoare) si folosesc ulei de masline. Paste fierte cu sare si o f putin ulei de masline. In alt vas prepar sosul: ulei de masline peste care pun sos de rosii proaspete (3-4 rosii medii rase), putin cimbru, putin busuioc, sare , piper si 2 catei de usturoi pisati. Cum a dat in clocot, adaug pastele fierte. Se amesteca usor si gata.
Gandacelu, sa stii ca la expo n-a fost cine stie ce ... au expus cateva scoli de fashion, dar era un fel de "haute cuture" visat noaptea si facut ziua. Dupa mine nu era mare lucru, apoi au fost tot felul de programele de calculator si masinarii pentru confectii, unele erau intr-adevar spectaculoase! Am cunoscut si 2 tipi unul lucreaza pentru Dolce Gabana si altul pentru Armani. Despre Milano, nu pot sa spun decat ca toti si-au cam luat-o in cap cu capitala modei, iar unii sunt de-a dreptul fashion victim! Uneori e chiar ridicol....parerea mea. La Paris mi-a placut mult mai mult. Parol!
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
vlada spune:
Si eu sunt un mare fan al pastelor...intrebarea mea - nu se pune deloc carnitza ? Si se amesteca cu sosul sau se serveste deasupra si le combini in farfurie ?
Andreea si Vlad
Iubirea mea
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ticka spune:
ba da se pune si carnisa, cred :) daca vrei poti sa pui orice, eu am mancat la italieni paste cu fructe de mare si cu ciuperci si separat carnisa si separat crabi :). N-am mancat paste amestecate cu carne, dar cred ca au si din astea la cate zile am stat acolo n-am avut cum sa gust din toate :) hai ca ne dau moderatrii afara si ne alunga la cratitza in forumul "la buctarie"
www.balantzedc.go.ro" target="_blank">Balantze DC!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
liliprejbeanu spune:
Buna fetelor din Brumarel,
Eu sunt profesor si cercetator (fizician). Meseria asta nu-i pe lista voastra. Oare sunt eu o corcitura intre balanta-scorpion sau profesorul se incadreaza la : artist, diplomat, meserii ce tin de public, scriitor?
Oricum pe langa profesorat am multe si marunte pasiuni: folclor, gastronomie, decorare si palavragit. Mai presus este pasiunea pentru barbatelul meu, stiti voi bine ce vreau eu sa zic!Liliana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
gandacelu spune:
ia uite ca asa paste stiu si eu, ba si mai si! credeam ca vii cu ceva mai complicat, ca noi le dichisim de nu se poate! o carbonara, ceva, hmmmmmmmmm
cat despre tiramisu, astept sa vina cineva sa mi-o prepare, ca prajiturile mi se par ceva imposibil de realizat!
mai, te cred la ce povestesti de haute couture... desi... ehhh as fi vrut sa vaz cu ochii mei
io is fan addicted tom ford - ysl
btw, ce meserie ai?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Salmida spune:
gandäcelule, ai zis carbonara! Te-am auzit
(e drept nu si in somn
) si vezi ce rapid am reactionat?
Chiar ieri am avut in meniu ... Mmmmmm
P.S. A nu se confunda m-urile, vä rog mumos!
Inima are ratiuni pe care ratiunea nu le cunoaste.(Blaise Pascal)
Câtä luciditate, atâta dramä. (C. Petrescu)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)