Doriti o familie ?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adimercedes spune:

Delicia, eu nu pot decat sa subscriu la cele spuse de restul fetelor, mai ales de Beatrix. Cel mai bine ar fi sa luati o pauza, sa te muti singura, si pana va uniti destinele, sa fie fiecare cu ale lui, in sensul de bani, cumparaturi, investitii... Mai ales ca, din cate am inteles, doar tu esti cea care investeste in relatie (suflet, bani). O relatie adevarata nu implica alaturarea a doi oameni care se privesc (numai) in ochi, ci a doi oameni care privesc in aceeasi directie si trag la aceeasi caruta. Si deocamdata numai tu esti cea care trage la caruta, ba chiar la doua, ca te-ai inhamat si la a lor...

"Where there's a will, there's a way!!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scumpic spune:

Delicia , asa cum ti-au scris si fetele aelasi sfat iti dau si eu"Nu investi in casa aia".
Atata timp cat nu aveti casa voastra nu irosi banii aiurea.
Dupa cum ai scris tu in mesaje tie ti s-a cam umplut" paharul".Tu deja ai ajuns in faza cand nu mai ai nevoi de "sfaturi" ci doar un 'impuls" ca sa iti continui schimbarea care vrei sa o faci.
Nu mai pierde timpul , ai 28 de ani , stai cu un barbat care "are patul, mancarica calda si fusta mamei', cu toate ca stai de 4 ani cu el si intr-o casa , nu ai nici-un statut...si lista continua.Sunt sigura ca daca soacra ta tine asa mult la sotul tau incat nu vrea sa il lase sa isi faca propia lui familie "departe" de ea, nici relatia ta cu ea nu este prea fericita.Spun asta pt. ca c-am asa se intampla in astfel de cazuri.
Parerea mea este sa ii spui sa se mute cu tine cu chirie. Spunei (tu stii mai bine) ca vreti sa aveti un locusor doar al vostru in care sa impartiti si bune si rele fara ajutorul altcuiva.
Vezi ce rasp. iti da. Daca nu vrea , eu zic sa faci in asa fel sa iti vezi de viatza ca cum ai dus-o 4 ani tot asa o vei duce si de acum inainte .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Delicia, o sugestie practica: ofera-i sa locuiti impreuna de incercare, ca sot si sotie, motivandu-i ca, atunci cand va veti casatori/daca/ oricum nu veti locui cu mama lui, evident. in functie de ce raspunde, iei hotararea cea mai buna pentru tine. in caz ca sare in sus si spune ca el si insurat o sa stea la mami a lui, e clar pentru tine ca omul nu e pregatit sa aiba familie si responsabilitatile aferente. daca accepta, atunci nu mai stati pe ganduri si inchiriati ceva sa locuiti singuri. la momentul ala, te-as sfatui sa faci jumi-juma intretinerea si restul cheltuielilor cu el, indiferent de salariul tau. asta va fi alt test. normal ca trebuie sa ii testezi intentiile, doar le are pe banii tai, pana la proba contrarie. si daca relatia sufera excesiv in domeniul finante, e clar ca trebuie sa iti schimbi strategia. cu ocazia asta afli o data pentru totdeauna ce vrea prietenul tau de la relatia voastra. chestia cu copil abia la 35 de ani poate fi valabila pentru el, caci pentru tine poate fi chiar prea tarziu. nu neaparat, dar exista riscul.

pe mama lui pune-o la punct elegant. de fiecare data cand bate apropouri de modernizari, spunei ca tu esti deocamdata fara acoperis deasupra capului, ca la ei nu ai nici o siguranta. nu iti fie frica sa iti impui punctul de vedere, e munca ta, sunt banii tai. daca vrea parchet, sa-si cumpere singura sau sa-i cumpere feciorul, de unde si pana unde tu?! vai, ce tupeu au unii, nu-mi vine sa cred!

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Delicia, uite, citeste povestea de aici, poate ai tu intelepciune mai multa sa nu ajungi in aceeasi situatie.

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34056

si fata din poveste, si tu ati primit semnale clare ca partenerul nu e pregatit pentru casnicie. Ea l-a iertat si a mers mai departe, ajungand intr-o situatie dramatica, aproape fara iesire. Ia aminte ce se va putea intampla daca faceti si-un copil in conditiile in care tu vei fi mereu cea cu initiativa in familie, de genul hai sa ne maritam, hai sa ne mutam, hai sa avem un copil...bafta multa.

--------------
If you look into someone's face long enough, eventually you're going to feel that you're looking at yourself. (P.Auster)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Sunt mai mult decat intr-o situatie delicata, poate ca cel mai bun lucru ar fi sa plec din casa lui si sa ma mut cu chirie undeva, problema este ca el nu ar fi de acord sa ma mut, ar lua totul ca si cand as dori sa renunt la relatie.

...daca o intrepreteaza asa e clar ca nu e decat un copil razgaiat, un barbat imatur caruia ii convine perfect situatia! cum au spus si alte fete "patul, mancarica calde si fusta lui mamica"!
....ideea cu mutatul personal m-i se pare extraordinara! atunci ai s avezi cu adevarat ce simte el pt tine! plus ca daca va mutati singuri ai sa vezi cum se comporta fara influenta mamei, ai sa vezi daca vrea sa faca mai mult in viata, ai sa vezi daca intradevar poti sa faci casa cu el cum se spune!
acum , el e singur cu doua femei! poate ma insel si sincer as vrea sa fie asa, dar banuiesc ca el nu prea face mai nimic in casa, in sensul de treburi gospodaresti! in farfurie are intotdeauna pus, ca daca nu esti tu e maica-sa si lista poate continua!
parerea mea este sa te muti! cu sau fara el! daca va vrea sa vina cu tine va fi extraordinar! daca nu....va fi dureros...dar macar stii ca ai aflat cum stau lucrurile si... tot raul spre bine...

te pup si sa-ti ajute Dumnezeu sa iei decizia cea mai buna pt tine!

Melania

PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b4delia spune:

Delicia - Ai grija sa NU faci copii inainte de a te marita. Asta nu ti-o spun din motive religioase. A fi casatorit e mai mult decit o foaie la sfat sau un chief pentru ochii lumii. Cum a spus si cineva mai sus, e un simtamint cum altul n-ai avut. Sti din sufletul inimii ca partenerul te doreste si vrea cu adevarat sa-si petreaca restul vietii cu tine. Copiii merita o mama si un tata care nu doar se iubesc dar care ii si doresc pe ei ca pe nimic altceva.

Mai demult gindeam si eu la fel...casatoria e doar o foaie de hirtie. Dar mi-am schimbat parerea. Am stat si eu cu sotul impreuna 2 ani inainte de casatorie. Desi aveam o relatie excelenta, dupa casatorie m-am simtit si mai si. Ma mindresc sa-l prezint ca SOTZ si nu numai ca prieten.

Nu te teme. Esti tinara. Eu iti propun sa nu-ti mai pierzi timpul cu un barbat care dupa cum se vede nu vrea sa creasca! Sa sti ca nu o sa se schimbe dupa maritish. Cum il ai acum asa o sa-l ai in continuare. Cea mai mare gresala pe care o fac femeile e ca, cred in puterea lor de a schimba felul de a fi a barbatilor. OMUL NU SE SCHIMBA!!!

Cit despre situatia ta cu locuinta, eu zic ca te trateaza (scuza-mi limbajul) ca pe o prostituata neplatita. Deci tu il satisfaci, ai grija de el, dar din partea lui si a mamei nici macar nu te considera parte din familie. Ar trebui sa-ti fi sunat niste clopoteii in cap atunci cind au refuzat sa te lase sa-ti schimbi adresa oficiala pe locuinta lor.

Mult noroc si grija!!!

Mergi la inceput