Doriti o familie ?

Doriti o familie ? | Autor: delicia

Link direct la acest mesaj

Ce faci cand doresti sa ai o familie, ai o relatie de 4 ani, dar iubitul nu vrea sa aiba copii (acum el avand 27 ani eu 28 de ani)
sunt mai multe variante, dar timpul trece, pentru mine trece in defavoarea mea, pentru el nu.

sunt si alte femei in situatia mea?
va astept povestile si parerile.
subiectul este deschis din acest moment.

Toate cele bune!

Delicia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns RELY27 spune:

Sunteti casatoriti? stati impreuna? cat de serioasa e relatia voastra? spune-ne mai multe ca sa putem sa iti dam un sfat.Care este motivul pe care il invoca cand vorbesti de copii? ....

Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delicia spune:

Suntem impreuna de 4 ani de 3 ani locuiesc in casa lui si a mamei lui (tatal lui este decedat). In casa lui m-am mutat la insistentele lui la un an dupa ce l-am cunoscut.
Singura diferenta dintre o femeie maritata si mine este ca eu nu am acte oficiale cu el.
La nivel declarativ este incantat de ideea de a avea copii dar considera ca suntem prea tineri (el da, ceasul meu biologic nu spune acelasi lucru).
- ca varsta optima ar fi 35 de ani.
Am discutat acest lucru de prea multe ori si am obosit, pe de alta parte am senzatia ca nu vrea nici sa ne casatorim, (motiv -pentru ca nu avem suficienti bani sa facem nunta la un super restaurant)
Eu nu am pretentii de genul asta desi orice femeie viseaza la un astfel de moment, dar cred ca-si cauta o scuza in spatele careia sa se ascunda.
Mama lui locuieste cu noi si ma tot tachineaza cu diverse schimbari de mobile si alte bunuri prin casa, o casa care nu este a mea si unde nu figurez nici ca as locui acolo, pentru ca de cate ori am avut nevoie de acte gen viza de flotant, (eu figurez la o alta adresa) mama lui s-a impotrivit si a spus ca trebuie sa fim casatoriti ca sa poata sa-mi faca astfel de acte.(o prostie)

Cum as putea sa fac niste investitii intr-o casa in care nici nu figurez ca as locui. Sa nu ma intelegeti gresit dar vrea sa puna parchet prin camere, sa schimbe mobila, cand spun sa puna parchet inseamna ca totul pe cheltuiala mea deoarece eu castig cat iubitul meu si mama lui la un loc si ceva in plus.

Nu stiu cat de coerenta vi se va parea povestirea mea, dar cred ca mi-ar fi mai usor daca m-ati intreba strict de vreti sa stiti.

Multumesc anticipat!

Delicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Cam ce statut ai tu in casa aia? Contribui cu bani, gatesti, speli, calci, faci curatenie ca o nevasta adevarata?

Ca daca-i asa ... apai mie mi se pare ca ai obligatii si ar trebui sa ai si drepturile de care se bucura o femeie casatorita. Din care primul mi se pare ca ar trebui sa ai buletin pe adresa respectiva. Cu intretinerea cum faceti ? Nu-ti platesti partea? Daca esti buna sa platesti intretinerea, inseamna ca locuiesti acolo si deci trebuie sa ai buletin. Evident ca e o prostie sa refuze sa te primeasca in spatiu pe motiv ca nu sunteti casatoriti, si asta spune multe despre cum vede mama lui relatia voastra ... Ar trebui sa te intrebi cum vede el relatia voastra ...

Pt el e intr-adevar devreme sa vrea un copil, dar nici pt tine nu e prea tirziu. Parerea mea e ca ar trebui sa te lamuresti intii care sunt sentimentele lui fata de tine si daca nu cumva mama lui trece inaintea ta, pt ca nu are rost sa faci un copil sperind ca il vei apropia de tine ... Ba dimpotriva, un copil in situatia actuala ar tensiona relatiile dintre tine si mama lui, poate si el ...

Scuza-ma daca am intrat prea mult in relatia voastra, nu vreau decit sa te sfatuiesc sa nu faci greseala pe care prea multe fete o fac (si eu era s-o fac); din pacate, din teama de a nu ramine singure accepta o persoana nu intotdeauna potrivita si accepta niste compromisuri care le fac nefericite apoi toata viata ...

Eu cred ca tu stii, in adincul inimii, care este situatia reala, altfel nu ne-ai mai fi pus intrebari si n-ai fi avut indoieli ...

Boghi

http://community.webshots.com/user/bogdanai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boo lina spune:

delicia nu stiu exact cum sta treaba intre voi dar eu vad treaba cam asa - e tanar, are pe cineva care-i tine patu cald, are si fusta mamei aproape si eu cred ca are si speranta ca poate gasi ceva mai bun decat tine (macar la capitolul financiar). de ce s-ar casatori si cu atat mai mult de ce si-ar complica viata cu un copil, cand el insusi se pare ca e unul. iarta-ma, nu vreau sa rasucesc cutitul in rana, dar mie asa mi se pare. iar faza cu viza de flotant e chiar o prostie...si apropo el nu a spus nimic ca sa-i schimbe parerea mamicii?
eu zic ca daca vrei cu adevarat sa stii cum stai ar trebui sa pui piciorul in prag. si eventual pragul sa nu fie de la casa mamei ci de la una unde sa stati voi doi. cum i s-ar parea ideea de a pleca de langa "mamica" pentru tine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beatrix spune:

Categoric NU AI CE INVESTI INTR_O CASA CARE NU E A TA!
Nu vorbesc din experietnta proprie ci din cea a celei mai bune prietene a mea! daca dupa ce pui apartamentul la punct nu te mai vrea, ce ai sa faci? ai sa poti sa iei parchetul cu tine? ai sa dai vopseaua jos de pe pereti? unde o sa duci mobila? asta daca vei mai reusi sa o mai scoti din casa lor! (daca vrei amanunte despre ce a patit prietena mea intr-o situatie ca a ta zi-mi si iti scriu pe email)
Plus ca pe el nu-l vad hotarat daca sa ramaneti impreuna! faza cu nunta la superrestaurant nu e decat o scuza penibila!
poate sunt prea dura dar ar trebui sa vezi daca nu esti pt ei o sursa de bani care le asigura confortul mai ales ca spui ca castigi cat ei la un loc! nu vreau sa rasucesc cutitul in rana dar in primul rand ar trebui sa-ti evaluzi la rece relatia, sa pui lucrurile la punct, ori la bal ori la spital cum spune o vorba!
iar mama lui mie m-i se pare destul de sireata!
sfatul meu, casca bine ochii la cine ai langa tine!

Melania

PERSEVERENTA GENEREAZA SUCCESUL!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RELY27 spune:

Cred ca mie imi ajunge ca sa incerc sa iti dau un sfat.Inainte de toate sunt de acord cu tine ca o hartie care sa ateste ca sunteti casatoriti nu inseamna totul, chiar nu inseamna nimic de fapt.Tin sa iti spun ca sunt perfect de acord cu tine si in privinta investitului in casa lui,nici eu nu as face ceva asemanator.Atata vreme cat nu aveti nimic comun si aici ma refer la o casa, nu mi se pare corect sa aiba pretentia sa investesti tu.Ca nu vrea sa va casatoriti legal hai sa zicem ca nu e o problema, pt ca nu un act tine doi tineri impreuna, desi crede-ma in momentul in care esti casatorit legal privesti relatia in alt mod, cel putin asta e parerea mea si nu vreau sa supar pe nimeni exprimand-o aici, dar daca el spune ca te iubeste si nu se casatoreste cu tine din motive materiale, asta nu ar trebui sa il impiedice sa vrea copii.Parerea mea personala este ca ori nu vrea un viitor alaturi de tine, ori pur si simplu se teme de acest angajament. Sfatul meu este sa vorbesti cat se poate de serios cu el, sa incerci sa afli adevaratul motiv pt care nu vrea sa isi intemeieze o familie din toate punctele de vedere si aici ma refer la copil.

Rely si Richi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/aureliapopoviciu/album?.dir=/e3f2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Total de acord cu beatrix!

Se vede ca astia incearca sa te manipuleze! Esti sigura ca el te iubeste?
Poate nu trebuia sa accepti sa te muti cu el asa repede, sau macar sa nu va mutati in casa mamei lui. Tie chiar iti convine situatia asta, in care ii tii in spate pe amandoi?
Cred ca prima problema la care ar trebui sa te gandesti ar fi la relatia dintre voi, nicidecum la un copil. Stiu ca dorinta de a avea un copil este mare, este un instinct de fapt, insa nu il lasa sa iti umbreasca obiectivitatea cu privire la persoanele de langa tine.
Analizeaza-ti sentimentele, discuta in mod serios cu el, nu accepta scuzele care ti le „toarna” el cu restaurantul. Sunt curioasa, daca l-ai ameninta cu plecarea in caz ca nu iti face mutarea pe buletin, ce ar zice?
In acelasi timp, draga mea, nu poti obliga pe cineva sa se casatoreasca cu tine. Chiar daca ar face-o pana la urma, ar fi mai mult din obligatie, sau presat de tine si poate ar avea mustrari de constiinta in viitor. Asa ca nu prea ai ce face. Ori astepti, ori cauti altul care sa aiba aceleasi prioritati cu tine. Si asa barbatii nu prea le au cu grija pentru copii (era un subiect cu tema asta pe forum), daramite daca le bagi unul pe gat... Nu iese nimic bun din asta, te asigur. El inca e la varsta la care vrea sa mai „zburde”, cum zicea cineva, el insusi este un copil...
De asta, uneori spun ca e mai bine sa fie o diferenta mai mare de varsta intre barbat si femeie (intre 5-10 ani).
Eu am 26, prietenul tot 26 (e mai mic cu 2 luni ca mine). Eu nu vreau sa ma marit, nici el deocamdata, insa daca el vrea la 30 de ani, pt el ar fi o varsta foarte buna, insa pt mine cam tarzior... Eh, asta e.... Nu poti avea tot ce vrei.... Mai lasa unul, mai lasa altul... Ca sa mearga treaba bine.... Oricum, nu fa compromisuri prea mari din partea ta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lywh spune:

Delicia, ma alatur fetelor care spun sa nu investesti inainte de casatorie intr-o casa care nu este a ta. Eu am facut greseala asta cu ani in urma (pe atunci nu exista DC), si chiar dupa casatorie, buletinul il am tot pe adresa parintilor. In privinta copilului, Boghi are perfecta dreptate. Iti tin pumnii sa iei o hotarare inteleapta.

Lilianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delicia spune:

Va multumesc frumos pentru raspunsurile voastre.

Sunt mai mult decat intr-o situatie delicata, poate ca cel mai bun lucru ar fi sa plec din casa lui si sa ma mut cu chirie undeva, problema este ca el nu ar fi de acord sa ma mut, ar lua totul ca si cand as dori sa renunt la relatie.

Cred ca ar fi bine de proba sa-i las sa se descurce cu, casa lor.......

Sincer ma gandesc atat de mult la aceasta problema incat uneori nu mai stiu ce sa cred, ce sa fac, alteori mi-as face bagajele, alteori cand suntem singuri doar eu cu el simt ca nu am avea alte probleme.

Este dureros dar trebuie sa iau o hotarare cat mai repede pentru ca stresul in care ma aflu acum ma oboseste groaznic.

Astept ganduri noi de la voi.

Multumesc pentru sfaturi.

Delicia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisa_35 spune:

Draga Delicia!

Eu zic asa : supune-i la proba de care vorbesti...muta-te din casa lor. Va fi un bun prilej pentru tine sa te convingi de sentimentele lui...daca te iubeste cu adevarat si te vrea, va veni dupa tine. In caz contrar, va ramane bine mersi sub fusta mamei...si oricum de schimbat nu se va schimba nimic. Chiar daca vei accepta sa pui parchet, sa schimbi mobila in casa lor nu te va iubi mai mult. Iubirea e un sentiment, o stare de bine si nu o sursa de venit.....nu te imbata cu apa rece. Cat despre nunta la un super-restaurant, asta este o dovada clara de snobism! Nu te supara...poate ca am fost prea dura cu tine dar....incearca sa te rupi macar o perioada...ai spus ca-ti permiti asta si vezi ce se intampla cu relatia voastra. Ca sa ai un copil nu trebuie sa-l implori. Copilul vine ca o incununare a unei relatii reusite si nu dupa rugaminti si plecaciuni in fata lui...tu daca vrei, si crede-ma ca depinde de tine ca femeie poti sa faci acest copil si fara acceptul lui. Vremea trece....ireversibil!
Numai bine si asteptam vesti de la tine!

Denisa si copilul Alecu

Mergi la inceput