Prietenii omului (3)
Raspunsuri - Pagina 9
Danna spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Salutare stapanelor de patrupezi,
Ce mai faceti? Clara mea e din ce in ce mai . Nu stiu ce sa mai fac. Mananca numai graunte de regim, recomandate de veterinar. Cred ca incepe din pacate sa se vada mostenirea genetica -- si mama, si bunica ei sunt foarte grase, bunica era chiar obeza...
Am avut aceeasi problema cu bracitele mele (mama si fiica) care devenisera tare grase. La inceput au fost mofturoase si nu prea au mancat-o, dar in timp s-au obisnuit cu ea si au reusit sa si slabeasca. Dupa aceea le-am trecut pe mancare uscata pentru intretinere.
Cu mancarea pentru dieta, trebuie avut grija sa-i dai doar necesarul zilnic care este trecut pe ambalaj. Daca ii dai mai multa mancare, atunci nu va slabi.
Maruta spune:
si cateaua si pisicul au tendinta de ingrasare ... doar trebuie sa semene cu stapana atat doar ca ei au trecut la regim si stapana tot a ramas ...
pisoiului nu-i mai pun mancare la discretie ci doar vreo 60-70 gr / zi
iar Dolly mananca hrana uscata "labute fericite" si se pare ca si-a subtiat talia considerabil ...
mai ramane ca stapana sa-si revina odata si sa inceapa un regim cu cap !!!!
Maruta 8 saptamani UM 12.09.04
DPN 19 iunie 2005; dr. Dumitrache Violeta (Filantropia)
energy spune:
quote:
Originally posted by Sanca
Ciuf, stii ca americanii au un tv show - "wife swap" pe ABC - hai sa incepem si noi unul nou - "dog swap" pe animal planet. Facem schimbi de oratanii - tu iei cainele meu pentru 2 saptamani, si eu il iau pe al tau. Poate dupa aceea apreciaza si ei ceea ce au . . . (sau noi ii apreciem mai bine).
bravo!! dar pe a mea n-o s-o ia nimeni, sau mi-o aduce inapoidupa o juma de ora si-mi da si 1000 de $ sa renuntzam la targ si s-o iau indarat!
"Copiii au mai multa nevoie de modele decat de critici"
poze la http://community.webshots.com/user/energy1602
ciuf spune:
Salutare,
cred ca numai dihania mea a slabit, de al naibii ce e.
V-am zis ca am imprumutat cusca lui la o prietena sa-si duca pisicuta la veterinar, si ieri mi-a adus-o inapoi. Mai fetelor, ii spalasem si pernuta pe care statea printul, i le-am pus ieri inauntru si mi-a facut pipi. Sa-l omor nu alta. Il scosese tata de doua ori afara, deci nu era motiv de vezica prea plina si ca nu ar mai fi tinut el.
Pe de alta parte ma gandesc ca poate i-a mirosit a pisica si ce a zis dumnealui? Ia sa bag eu un miros personal pe care-l cunosc... si pisssssssssss, pissssssssssss, pisssssssssss.
Sa-i dau in cap, pe bune.
Pupicei,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa
Sanca spune:
Vai Ciuf, o sa-ti iasa peri albi cu un asemenea caracter. Vezi ca la Pet shop se gaseste o solutie "Mirical Pet" sau ceva de genul asta. E un lichid si il torni acolo unde iti face, lasi sa se imbibe bine si pe urma absorbi cat poti cu carpa si lasi sa se usuce. Eu am cumparat cu galonul, dar vin si in sticle mai mici.
Oreo al meu nu mai vine in patul nostru!!! Doarme in shimb la "parter" cu Elliot si de cateva zile merge singur la culcare, fara sa fie indrumat. Nu mi-a mai facut nici o faza, si se comporta destul de bine. Deocamdata.
Kehleyr chiar daca ai trecut la mancare de regim, daca vrei sa piarda mai repede in greutate pune-o pe Clara la exercitiu, cel putin o ora pe zi daca ai timp.
firicel spune:
Dragele mele,
sper sa ne primiti si pe noi in clubul vostru.Eu am un pisoi-are aproape trei anisori-dar parca ieri l-am luat.Mi-aduc si acum aminte cum intr-o zi prietenul meu m-a intrebat daca vreau un pisoi gratis.M-am dus la vecina lui care voia sa scape de el-il gasise in strada si se pare ca el provenea de la o casa unde proprietarii nu prea dadeau importanta animalelor si poate chiar le si bateau-am inteles ca se drogau.Din pricina lor si acum am maari probleme cu pisoiul-daca fac vreo miscare brusca sau scap o lingurita sau ceva pe jos,sare ca ars si vrea sa se ascunda.Ma stie drept mama lui-sunt sigura ca in mintea lui pisiceasca nu este nici o diferenta intr noi doi.
Si asha a venit in viata noastra o mogaldeatza pufoasa,tematoare-un pisoias tigrat,maro-portocaliu,cu pieptar,ciorapei si burtica alba.A fost dragoste la prima vedere!De o frumusete si inteligenta rara-pentru un pisoi care nu-i de rasa.Seamana cumva cu pisoiul Marutei:)Dar eu il vad precum orice cioara,ca cel mai cel pisoi.Promitem sa va punem si poze cat de curand si sa va povestim cate nazbatii facem si cum am reusit sa transform viata colegilor mei de breasala-ca nu cred ca ne considera stapani in nici un caz.
Va pup si va urez un weekend placut.
Oana si Tzetze:)sper ca v-ati prins care-i pisoiul
Sanca spune:
Oana si Tzetze
bine ati venit intre noi. Deabea astept sa-i vad fatza alintatului, si sa aud ce nazbatii face. In trei ani si-a mai recapatat increderea, si a a devenit mai prietenos?
Eu am 2 pisicutze nascute in Iunie si in Iulie si ma topesc toata dupa ele. Se joaca impreuna, iar dimineata cand stau in pat si incerc sa ma trezesc daca il mangai pe Mishu, apare si Sasha care e toata numai lipici, sa o bag si pe ea in seama. Fetitza are o personalitate mai retrasa, nici nu e asa de vocala ca baietul.
numai bine la toti si patruezilor. Maine e Beagle Brigade si incerc sa ma conving singura sa-mi duc animalul la reuniunea celor de rasa lui. Sufrageria mea e cu fundul in sus si nu prea ma trage inima sa ies, cand noi nici macar nu am terminat de vopsit. ...
firicel spune:
-pentru Sanca:)multumim pentru primire.Sper c-ati terminat cu vopsitul-sunteti in renovari?Ce frumos ca ai doua pisicute-si mie mi-ar place ca Tzetze sa aiba un prieten de joaca insa acum cred ca-i prea tarziu.L-ar bate mar-ah...asta-i alta chestie-pe cat de temator e cu oamenii(in afara de noi nimeni nu se poate apropia de el pentru ca invariabil se ascunde fie sub pat-daca este in casa fie sub masini,daca este afara),pe atat e de luptator cu pisicile.A avut zgaraieturi foarte nasoale pe urechi si pe botic.L-am tratat cu o crema de la doc.veterinar si acum are cicatrici-cred ca e mandru de ele:)Are si microchip si e si castrat-dar lupta pentru teritoriu isi spune cuvantu'.Intr-un fel e bine ca nu-l poate fura nimeni-crede-ma e un pisoi foarte frumos!
Eu inca nu stiu cum sa fac download pe fotografiile de pe telefon-asha ca o sa mi treaca o vreme pana o sa-mi vedeti alintatura de motanik.Momentan sunt in sesiune-asha ca sper sa ma iertati ca nu pun poze.Apropos eu locuiesc in Australia de aproape 7 ani-in Februarie.Daca am mai mult timp la dispozitie promit sa le pun.
Nazbatii-sunt muuulte...nu stiu unde sa incep.Dar mai intai sa raspund la intrebarea ta Sanca.Nu prea s-a dat pe brazda-tot sperios este-l-am dus si la homeopat.In ciuda faptului ca a costat vizita foarte mult, nu a prea dat roade tratamentul.Adevarul este ca nu prea m-am tinut de tratament-pentru ca a trebuit sa-i dau tratament pentru alta chestie si incepuse sa reactioneze foarte nasol cand ma vedea apropiindu-ma de el.Si mi-am zis ca n-are rost sa-l stresez.Insa,dupa ce termin examenele incep sa-i dau picaturi.
Din vocabularul omenesc intelege urmatoarele: biscuitzei,afara-cuvantul favorit-de fapt vrei afara(la pisicute)?Intotdeauna raspunde la intrebare asta:),hai sa mergem,sau hai inauntru,papitza....Nu....si niciodata(dar niciodata) nu s-a urcat pe masa).Noi avem frecvent dialoguri:):)sa nu radeti de mine dar eu ii raspund cu miau-si el imi raspunde la loc-de multe ori dialogul tine si 5 minute daca vrem.Nasol e ca eu nu inteleg mai nimic din ce spun-de fapt nimic nimic.
Asha...si ca sa-l laud....de fiecare data cand aude fie masina tatalui meu,fie masina prietenului meu-el fiind afara de obicei in parcare sub vreo masina sau intr-o tufa cu muscate tot in parcare-apare imediat.Intra in casa,ne saluta pe limba lui...il mangaiem putin si pleaca afara.Ca sa nu mai spun de privirea lui cand ne indreptam spre masina-este super speriat si trist.Data viitoare continuam din serialul Tzetze si ale sale aventuri .
Pupicei de la Oana si Tzetze
Un week-end placut va dorim!
maria m m spune:
Eu am o catelusa-Tesa,o corcitura pe care am luat-o de la un adapost de caini.
Am avut si 3 pisicute dar mi-au plecat toate.
Mi-a parut tare rau dupa ele.Prima era neagre.A doua oara m luat doi tigrisori(vargati)superbi,se jucau intru-na.PAna cand una aplecat,cealalta a plans mult dupa ea,si de suparare(cred) a plecat si ea.
Pe pisici le chema Figaro(pe cea neagra) si Roky si Bluzi pe cele vargate.
maria, de Paula (1 an) si Miruna (13 ani)
Sanca spune:
Dragilor, nu am terminat cu renovarile, asa ca tot cu fundul in sus santem (si eu si casa ) dar am sperante ca pana cand intru in vacanta - pe 22 noiembrie sa se rezolve cu tambalaul si sa-mi soseasca si mobila. Week end-ul asta a plouat asa ca am stat acasa, in pat cu pisicile si am ascultat cum toarna ploaia.
Maria, ce combinatie e catelusa ta, cati ani are, hai scrie-ne detalii, nu scapi asa telegrafic.
Oana, tu daca stai si locuiesti in Australia, cum de ai stegulet cu Romania? Si eu am avut un motan (dragostea mea cea mare) care imi vorbea tot timpul. Mergea si el afara, si era foarte teritorial, si am platit multe pe capul lui. Intr-un an a trebuit sa i se puna 15 copci pe cap, probabil ca pierduse un meci. Alt an, cand eram cu un picior sa ies din casa la aeroport (veneam in Romania) am gasit un ditamai abcesul pe gatul lui. Da si du-l la vet, motanul evadeaza, si asa am calatorit in Romania cu gandul numai la pisoi... si ca totul sa fie bine. A murit in anul asta in August, nu stim exact de ce. Probabil o tumoare intestinala. Slabise mult, de puteai sa-i numeri vertrebere de pe sirea spinarii... si nu mai manca de saptamani de zile. Da, asta a fost "amantul" meu de 10 ani de zile....
http://community.webshots.com/album/183215607BRdngO