Prietenii omului (3)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Liana30 spune:

quote:
Originally posted by lucia_cs

Liana

Am inteles ca rotwaileri sunt destul de destepti si cred ca nuvei avea mult de lucru cu el.

Eu am invatat-o pe catelusa mea destul de greu, dar cu rezultate.

O duceam afara la ore fixe, destul de des la inceput. Cand isi facea treburile afara o laudam si alintam. Cand ajungea acasa toata familia o lauda, de i-a ramas si acum obiceiul ca in moemntul in care se intoarce de afara fuge la fiecare sa se bucure de ea.

Cand se intamplau accidente prin casa o pedepseam, o bagam la WC (unde avea o tavita cu nisip sau ziare) cu usa intredeschisa, si eram rece cu ea (in mine plangeam mereu) pana la un moment dat cand ii aratam ca mi-a trecut.

Sa fi atenta sa-i arati ceea ce a facut ca el sa inteleaga care este motivul pentru care mami este suparata.

Eu am bagat-o uneori pe a mea cu nasucul in ceea ce a facut, dar am inteles ca nu a fost o tehnica prea buna si am renuntat la ea. Poate e bine sa-l apropii putin ca sa simta si sa inteleaga ceea ce te supara.

Dupa ce-si face treburi in locuri nepermise o mustram si o taram pana la locul in care trebuie sa-si faca si ii repetam "aici sa faci" (de obicei puneam o tavita in baie).

Poate am sarit de la o chestie la alta, sper sa intelegi ordinea de idei. :)

Daca mai ai intrebari poti sa ma intrebi linistita.

Succes si nu renunta pentru ca toti se obisnuiesc la un moment dat, doar ca-ti trebuie putina rabdare.

Lucia sotia lui Csaba.

Multumesc lucia!
stai linistita ca am inteles ..doar ca la mine mai este o problema..stau la casa si de cand s-a facut vremea frumoasa am scos"printesa" afara...cred ca afara in curte este mai greu de invatat...dar stii ceva???nu am sa ma las..cu multa rabdare am sa reusesc...

Liana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by emoison

Liana, sa-ti traiasca cutzu si sa te bucuri mult-mult de el!
In primul rind, daca are doua luni, ar trebui sa te duci cu el la veterinar, caci trebuie deparazitat si vaccinat (calculeaza vreo vaccine pina la un an).Veterinarul o sa-l consulte si o sa-ti spuna ce trebuie sa faci,mai departe, stiu ca ccc cutzii din rase mari, cum e si rotweillerul, au cerinte specifice in ce priveste calciul si vitamina D.
Despre ce sa-i dai de mincare, depinde ce alegi: mincare preparata in casa (dar e cam greu sa-i asiguri cu asta o hrana echilibrata), conserve sau crochete. Eu una ii dau catzelului meu conserve, si din ce in ce mai mult in ultimul timp, crochete.Cit e mic-mic insa, mai greu cu crochetele, ca are dinti de lapte...
Cît despre cum sa-l inveti sa nu faca in casa, ei reusesc sa se controleze bine de tot pe la un an, parca, si nu inainte de 6 luni. Noi il inchideam noaptea in bucatarie (aveam gresie pe jos, acolo), il scoteam musai seara inainte de culcare si dimineata cind ne sculam, si foaaaarte des in timpul zilei. Sa fii rece cu el, cum au zis fetele, cind face in casa, si bucuroasa pina la exagerare cind face afara...

Vicki pare ok,doarme de le rupe, peste vreo 30 min. am voie sa-i dau sa bea si sa pape...
Lucia, daca n-ai vreun motiv anume, atunci de ce vrei sa-l castrezi pe Bunny tau? Daca nu e vreun risc, eu in locul tau cred ca l-as lasa asa cum e...

"Viata e ca mersul pe bicicleta: daca vrei sa-ti mentii echilibrul, trebuie sa avansezi. (A. Einstein)"
Cu bine,
Elena
Pozele noastre

Multumesc elena!
l-am dus la veterinar..

Liana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sanca

Liana,

bine ai venit printre noi. Felicitari pentru catelul tau, care se v-a face mare si frumos, dar e bine sa-l educi de acuma, ca nu vrei sa ai un caine mai mare decat tine care sa nu te asculte.
Noi ne-am invatat catelul sa faca afara si la comanda prin "crate training". Am folosit o cusca destul de mare, in care Oreo putea sa stea comod. Dormea in cusca, cand se scula, hai la pipi afara. Cand nu puteam sa stau cu ochii pe el, il puneam in cusca cu o jucarie, doua. Cam la 2 - 3 ore il scoteam afara sa-si faca nevoile. Deabea pe la varsta de un an am avut incredere sa-l las nesupraveghiat in casa.
Ce sa-i dai sa manance? Depinde si de timpul tau, si cat de des mergi la cumparaturi. Eu pe Oreo il am pe mancare cruda - oase, gaturi de pui, gaturi de curcan, legume, si fructe. Intai l-am avut pe crochete, dar de 4-5 luni santem pe o noua dieta. Ii dau si oua crude, iaurt, branzica de vaci, tofu. Inainte sa-i fac schimbarea in dieta am citit si m-am documentat cat am putut, si cand i-am dat primul os, am stat cu o mana pe telefon sa sun la veterinar daca se intampla ceva... Mancarea din conserva nu este recomandata ca nu ii tine dintii curati, iar 60 la suta e apa... Chiar daca e pui, iti poate roade si manca crochete usor.
Inca un mic sfat, se recomanda sa nu faci exercitiu mult cu cainii mari pana la un an, ca mai tarziu in viata pot avea probleme de artrita. Exercitiu se recomanda deabea dupa ce au terminat de crescut.

Lucia, am uitat sa pun link-ul....

uite aici pozele cu animalutele mele:

http://community.webshots.com/album/183215607BRdngO

Multumesc sanca!
am sa tin cont de tot ceea ce mi-ai spus..

Liana

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Danna

Lucia, multumesc pentru aprecieri. Si tie sa-ti traiasca Iepurila care este tare haios.

Liana, eu am o catelusa de ciobanesc mioritic care are 5 luni acum, o am de la 3 saptamani si am trecut prin faza “invatatului”. Asa cum ti s-a spus deja, trebuie in primul rand sa iei legatura cu medicul veterinar, sa incepi deparazitarile si vaccinurile. In aceasta perioada nu trebuie scos afara, avand in vedere ca este destul de micut si fara laptele mamei lui, ii lipseste imunitatea pe care o primea prin laptic si doar dupa terminarea vaccinelor este considerat ca fiind imun la diversele boli.
A mea cat a trebuit sa o tin doar in casa pe perioada vaccinelor si-a ales singurica un loc pe hol pe gresie unde isi facea necesitatile. Fiind atat de mic, el va face destul de des – cam o data la o ora – o ora si jumatate.
Dupa mine – batutul si bagatul cu botul in ceea ce a facut – nu reprezinta o solutie.
La patru luni cand am putut sa o scot afara, am scos-o la ore fixe si a invatat ca trebuie sa-si rezolve problemele. Acum este scoasa afara cam din 4 in 4 ore si atunci cand are nevoie incepe sa latre si sa se agite.
Nevoile energetice cu totul speciale ale puiului inseamna o alimentatie deosebita, pentru a sustine procesul accelerat de crestere a acestuia.
Mesele trebuie sa fie putine si dese. Eu am inceput cu 6 mese pe zi, din 4 in 4 ore, apoi am trecut la 5 mese pe zi si intr-o buna zi si-a stabilit singura 3 mese pe zi. La inceput cand avea dintii de lapte i-am dat orez cu carne de vita sau de pui si legume – ardei gras, morcov, telina, pastarnac; foarte multa branza de vaci cu galbenus de ou; gris cu lapte, biscuiti. Dupa caderea dintilor de lapte, nu a mai vrut sa manance orez si la indicatia medicului am trecut-o pe mancare uscata speciala pentru talia ei.
In afara de alimentatie trebuie sa fii atenta la aportul de vitamine, minerale si calciu care ii sunt necesare, tratament care la cainii de talie mare si foarte mare trebuie tinut pana la varsta de 1 an – 1 an si jumatate.

Multumesc Danna!
am citit cu mare interes tot ceea ce mi-au scris fetele si tu...am sa folosesc tot ce mi-ati spus..

Liana

Mergi la inceput

ok..ok...va multumesc la toate pentru primirea facuta si pentru sfaturile date..
va trimit un buchet mare de flori il meritati...
sa va traiasca "animalutele" pe care le aveti si sa va bucurati de ele...sunt minunate toate..
va .

Liana

Mergi la inceput

scuze...am uitat sa va spun ce era mai important::
pe "printesa"mea o cheama Hera...
va place?
mie da..

Liana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Imi place Hera, suna a printesa egipteanca.
Eu am auzit ca pisicile simt cutremurul mai bine decat cainii. Poate cele vagaboande, ca cele de casa nu prea dau semne ca au fost invatate sa prezica fenomenele naturii.
Sper ca nu v-a speriat prea rau zgaltaietura si sper ca nu aveti prea multe pagube.
Pisica mea m-a trezit intr-o noapte sa-mi spuna a luat foc casa...Am adormit cu o lumanare aprinsa. Lumanarea fiind de 4 ore nu m-am gandit ca o sa aprinda ceva, asa ca m-am culcat fara nici o grija. Imi aduc aminte ca pisoiul meu (raposatul) a inceput sa miaune chiar in fata mea, pana cand m-am trezit. Cand am deschis ochii, lumanarea mea arunca niste flacari de 2 metrii sus pe peretele din fata patului. L-am trezit pe sot, sa stinga focul. El si-a ars mana cu ceara rau de tot, a avut o basica pe toata palma, ... Eu am adormit instaneu la loc, din cand in cand ii mai ziceam sa nu se mai vaite atata ca ma tine treaza . . . (eu nu stiam cat de serios se arsese). I-a trecut si nu i-au ramas nici semne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia_cs spune:

quote:
Originally posted by Liana30

scuze...am uitat sa va spun ce era mai important::
pe "printesa"mea o cheama Hera...
va place?
mie da..

Liana

Hera este un nume frumos. Cu ceva timp in urma am avut un Ciobanesc Carpatin si i-am pus numele de Xena.

Eu i-am ales numele nu pentru ca era "printesa razboinica" ci pentru ca incepe cu "x" si auzisem ca in acest fel cainii raspund mult mai usor la numele lor.

Lucia sotia lui Csaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danna spune:

Hera este un nume frumos. La acest nume ma gandisem si eu pentru Azara, dar cum marea majoritate a celor din casa optasera pentru numele ei, nu am avut de ales.
Se spune ca numele cainelui trebuie sa fie scurt si sa se termine intr-o vocala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

La femele merge faza cu vocala la sfarsit, la masculi, nu-i musai.

Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN

Mergi la inceput