Credinta in reincarnare anuleaza credinta in Dzeu?
Raspunsuri - Pagina 3

slakje spune:
Tzuri , ce nume fain, sigur ca exista un singur Dumnezeu dar parerea ta este GRESITA (cum ca nu este corect sa-l tratezi pe Iisus ca Dumnezeu pt ca exista un singur Dumnezeu) pentru ca se bazeaza vad ca pe necunoasterea "teoriei" ca sa-i zic asa in gluma cu privire la conceptul de Dumnezeu in crestinism.Exista un singur Dumnezeu, reprezentat de Sfanta Treime, Tatal, Fiul si Sfantul Duh, toate sunt una si Dumnezeu.Deci in religia crestina pe Iisus Cristos nu-l vezi ca si o entitate diferita de Tatal ci una si aceeasi, Dumnezeu, Treimea.
Asta este conceptul crestin despre Dumnezeu.
Am vrut numai asta sa o lamuresc.In ceea ce-i priveste pe evrei, inca il asteapta pe Mesia, atunci cand va veni intr-un sfarsit cu " norii si slava cerului" ce va fii? Vor crede evreii in 2 Dumnezei?
In rest despre reincarnare chiar nu am nici o cunostintza. .Dar nici nu ma intereseaza "subektu" prea mult

Tzuri spune:
Slakje...ori esti prea profunda ori ....sunt obosit.
Stii cum faci tu ? Na na na....eu am guma tu nu ai....Am spus eu ca se creeaza un alt subiect.Am vb de Isus si au sarit cei care au citit Biblia ,in apararea lui.Nu aici am vrut sa ajung pentru ca discutii pro si contra or sa fie intotdeauna.
Nu poti sa spui ca Dumnezeu este El ,Sfanta Treime si Isus pentru ca ne-ai da pe noi deoparte ...necrediciosii.
adeka..daca nu cred in Sfanta Treime si Isus..gata..?nu-i Dumnezeu ?Pai ce te faci cu indienii ? Ii lasi fara Manitoo sau le impui si lor Sfanta Treime.
Nu amesteka regulile unei religii cu religia universala : Credintza intr-un singur Dumnezeu.Ce treaba are Mesia ca trimis al lui Dumnezeu cu Dumnezeu insusi ?Asteptam sa vina si atunci il transformam dintr-un trimis , un sol sfant intr-un Dumnezeu ?
Am dezvoltat acest subiect nu pentru a creea discutii contradictorii.
Eu unul sunt nascut dintr-un tata evreu si una bucata mama crestina si nu trag nici in stanga nici in dreapta crede-ma.Dar daca vrei sa discutam subiectul Isus , putem deschide o pagina noua.
Pur si simplu din dragostea de cunoastere si din ura fatza de eternul :"CREDE SI NU CERCETA"

aalexia spune:
quote:
Originally posted by Tzuri
Pur si simplu din dragostea de cunoastere si din ura fatza de eternul :"CREDE SI NU CERCETA"
Asa ziceam si io.

slakje spune:
Mai Tzuri draga sper ca nu te-ai suparat ca eu nu am vrut sa fiu profunda dar obosit ii de inteles ca esti ca-i seara si eu sunt obosita
.
Nu eu spun,eu nu dau la o parte pe nimeni, ceea ce am vrut eu sa-ti spun e ca religia crestina spune asta.In rest fiecare e liber sa aiba ce religie vrea, ce credinta vrea, cine sunt eu sa imi dau cu parerea? Desigur ca Dumnezeu e unul pentru toti.
Deci inca odata desi nu cred ca ar fii necesar: Religia Crestina marturiseste pe Isus Cristos ca si Dumnezeu este? Ok, in religia crestina Isus e unul si acelasi cu Tatal, una si aceeasi cu sfantu Duh, nu sunt mai multi Dumnezei e unul singur, Sfanta Treime.Asa cum eu Alina, sunt si trupul si picioarele si sufletul si creierul, suntem impreuna una(ce exemplu neinspirat).Asta apropo la ceea ce ai spus tu cum ca esti monoteist, nu il poti vedea pe Cristos ca si Dumnezeu.Ok, nici o problema, dar un crestin il vede pe Isus ca si Dumnezeu pt ca intelege Sfanta Treime, adica nu-l vede pe Isus ca si o entitate diferita de Tatal si Sfantul Duh.
In rest in privinta reincarnarii mai Tzuri...ar fii prea mult daca mi-as mai pune si problema ca ma voi reincarna in cinestie ce dihanie, la cat sunt eu de habauca cred ca m-as dili de tot sa ma apuce ganduri de astea.
ok, noapte buna,
Alina.

slakje spune:
Ufff de fapt ...ca sa raspund si la subiectul initial...personal nu cred ca a crede in reincarnare anuleaza credinta in Dumnezeu.
Eventual poate sa anuleze aderentza la o anumita religie.Cui nu este lipsit complet de simtul divinului, intrebarile despre viata de dupa moarte, chiar si credintza in reincarnare, desigur ca nu-i poate anula credinta in Dumnezeu.

pulstar spune:
quote:
Crestinismul, prin propovaduirea vietii unice si promisiunea Raiului pentru cei merituosi, cred ca ne motiveaza si ne indeamna, daca nu chiar constrange sa traim corect, sa fim buni, lucru care ar duce la o lume ideala daca ar fi si respectat de toata lumea.
Va intreb, nu ar fi castigul cu mult mai mare si meritul cu mult mai adevarat atunci cand oamenii ar traii frumos, si ar fi buni din convingere proprie si nu constransi de de vre-o religie, crestinism sau altele?

quote:
..Isus s-a sacrificat pentru ca noi pacatosii sa avem sansa de mantuire si sa putem fi primiti in Imparatia cerului. Adica a luat asupra Lui pacatele noastre, desi El era singurul fara de pacat, pentru ca noi, cei care ne pocaim, sa avem sansa sa ajungem in Rai.
Si daca nu s-ar fi sacrificat, ce s-ar fi intamplat? Am fi ars cu totii in cazanul cu smoala de la primul la ultimul fara a avea sansa de a ne reabilita pentru greseala fatala de a ne fi nascut oameni?

quote:
Adica a luat asupra Lui pacatele noastre
Uite eu nu cred chestia asta. Eu cred ca fiecare dintre noi plateste pentru "pacatele" personale, si nu poate altcineva sa le ia asupra sa, fie el Isus, Budda, Alah, etc. Iar "mantuirea" este un proces pur personal si intrinsec care se castiga, si nu ceva care vine din exterior, sub forma de cadou de Craciun.
Este la fel si cu ideea ca pentru o greseala a unui om vor plati generatii la rand urmasii sai. Fals. Fiecare persoana plateste pentru greselile sale si nu ale altora, fie ei si familie...
_
Nimic nu se pierde, totul se transforma..
--------------------------------------
http://photos.yahoo.com/pulstar3/

cataghe spune:
In urma lecturarii acestui subiect, vreau sa pun si eu niste intrebari celor care sustin ca crestinismul si reincarnarea se bat cap in cap:
-ce este "Imparatia Cerurilor"? este o imparatie undeva printre nori?
-ce este acela "Rai"? este o gradina mare si frumoasa, cu copaci si flori, unde curge laptele si mierea? unde asta?
-ce este acela "Iad"? este un tinut cu cazane cu smoala in care ard la propriu pacatosii? ce anume arde daca trupul putrezeste in pamant?
-daca trebuie sa iau ad literam tot ce scrie in Biblie, inseamna ca Dumnezeu a creat lumea in 7 zile pamantene, adica 7x24h?
-daca trebuie sa iau ad literam tot ce scrie in Biblie, cum impac "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" din Vechiul Testament cu "intoarce si celalalt obraz" din Noul Testament?
In concluzie, trebuie sau nu sa iau ad literam absolut tot ce scrie in Biblie? Daca vreau eu sa ma intreb "oare ce inseamna chestia asta?" sau "oare ce vrea sa zica cu asta, care este sensul subtil, ascuns al cutarei sau cutarei fraze?" inseamna neaparat ca sint o pacatoasa? Daca am dreptul sa interpretez anumite lucruri, de ce nu am dreptul sa interpretez si altele? Cine decide ce am si ce nu am voie sa interpretez?
Numai bine,
Catalina.
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!

gandacelu spune:
quote:
Originally posted by cataghe
vreau sa pun si eu niste intrebari celor care sustin ca crestinismul si reincarnarea se bat cap in cap
adeca... mie!;)
sper sa nu gresesc cand iti raspund: raiul si iadul, cum le descrii tu, sunt niste "reprezentari" omenesti a ceea ce nu se poate exprima in cuvinte... adica sunt niste imagini facute sensibile, senzoriale, ale unor lucruri inefabile...
se pare ca, de fapt, iadul nu este altceva decat chinul vesnic de-a trai departe de Dzeu, iar raiul fericirea vesnica de-a trai alaturi de Dzeu... diferenta fata de aceasta viata, cand traim departe de Dzeu, de ex, in pacate, fara a fi in "iad", este ca, pacatuind, nu simtim iubirea lui Dzeu, deci nici nu tanjim dupa ea... pe cand, dupa moarte, si cei din iad vor simti asta si cu atat mai mare le va fi chinul departarii de Dzeu...
au fost sfinti care au avut viziunea raiului si a iadului si da, le-au descris asemanator cu cele descrise de tine...
imparatia cerurilor scrie la scriptura ca se afla "inauntrul nostru" (in inima noastra)
asta cu cele 7 zile era argumentul meu suprem

bineinteles ca este vorba tot de o reprezentare a unor lucruri cu neputinta de numit in cuvinte omenesti, cu scopul de a putea intelege si noi (un exemplu, ca sa te convingi, este faptul ca nimeni nu poate vedea fata lui Dumnezeu Tatal fara sa moara... si atunci Dzeu I S-a aratat lui Moise sub forma de rug aprins... pentru a nu-I arata fata Sa - din nou, sper sa nu gresesc!)
vechiul testament a fost implinit prin venirea lui Messia, care a adus o lege noua, a noului testament, legea iubirii si a jertfei - diferita de legea razbunarii... tocmai de aceea se cheama vechiul, ca nu mai e "actual" - ce e actual din el sunt profetiile implinite de venirea lui Iisus, si nu legea propriu-zisa (profetiile cum ca se va naste din Fecioara, ca va fi vandut pe 20 de arginti, etc) - bineinteles, multe altele raman "valabile" (cele 10 porunci) - dar pe toate acestea Iisus le-a revelat intr-o noua lumina (de ex legea adulterului e inlocuita cu legea iertarii si a smereniei - vezi scena cu bataia de pietre si cu "sa loveasca cel fara de pacat")
problema nu e ca te intrebi cu privire la aceste lucruri, dimpotriva, ci ca dai raspunsuri fara a cunoaste bine subiectul (vezi nenea aia de mai sus)
pe tine nu te-ar supara nici un pic daca as veni eu sa te operez de apendicita, care nu numai ca nu am pregatire medicala, dar as lesina numai daca vad sange;) te-ai da pe mana mea?
asadar nu cercetarea e interzisa, ci ignoranta si, sa ma scuze cine se simte cu musca pe caciula, prostia
ai tot dreptul sa interpretezi, dar studiaza intai
pup!

myX spune:
oare de ce trebuie sa privim de fiecare data prin prisma religiei, chiar nu va puteti desprinde de ea, nu puteti scoate "ochelari mari de cal" pe care scrie religie si sa priviti cu ochii liberi ??
cea mai mare crima impotriva umanitatii este religia, inca de la inceputul vietii ca OM nascut pe acesta planeta ne este inoculata constient sau inconstient, limitindu-ne gindirea la variabilele preceptelor ei.
eu cred ca e timpul ca umanitatea sa se trezeasca din somnul religiilor si sa apuce pe drumul stiintei si cunoasterii, pe drumul informatiilor corecte, si nu interpretate prin mintile bolnave au unor indivizi care ei insusi sunt victimele proprilor lor credinte.