Bebelusi de oct-nov-dec 2003 (38)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Allya, felicitari cu intarziere pt Alex! Sa-ti traiasca si sa se faca mare si sa fie sanatos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Bonsoir!

Vikinga, ce harnica esti la gatit. Bravo. Io nu mai fac nimic de cand a venit mama acasa. Cat despre cate stie Luca sa faca, o sa le faca si Aldo, nu te speria. Am observat progrese majore in comportament cam cu o sapt inainte sa implineasca un an si vreo saptamana dupa. Parca era alt copil de la o zi la alta.

Magda, la noi masina de spalat nu mai e asa interesanta... Scoate si el rufele din ea, mai ales daca-s ude, se joaca si cate o juma de ora cu o bluza uda. Cu nici o alta jucarie nu petrece atata timp. De regula il las si apoi il schimb de haine daca s-a udat. Si s-a bagat si Luca in masina de spalat cu tot cu cap si maini, se vedea doar poponeatza. Iar despre mancare... greu si la noi. De regula papa meniuri de oameni mari, dar dietetice. Adica fara sare prea multa, fara delikat, porc, fasole, mazare, d-astea... Azi a avut in meniu ciorba de perisoare si budinca de paste la cuptor. Mai papa ometa cu cascaval, paste cu lapte, supa de pui, ciorba de vita, chestii cu ficat de pui, pate de ficat, cascaval, foarte rar branza topita, rosii umplute, taitzei, ostropel, pui cu smantana, ciulama de pui. Cam asa...

Mara, felicitari pentru dintzalai!!! la mai multi!

Lorelai, LA MULTI ANI!!!!!!!!! sanatate, fericire, copil cuminte, astea, tot ce-ti doresti!

Luca a inceput capitolul urlat dupa parintii care pleaca pe unde au treaba. Dimineata scartaie dupa tati cam 5 minute, iar dupa mine urla din toate puterile. Hi hi, s-a facut baiat mare si mamos rau.
Azi am fost in vizita la Oana (1 an si 2 luni, mama e dana_ene, stiti voi). Fetelor, asa de frumos s-au jucat, ca nu-mi venea sa-l mai iau acasa. Sesiunea de joaca a inceput prin cateva tandreturi, adica a tras-o de codite. De regula se mai si imbratiseaza, astazi nu au vrut. Apoi s-au fugarit prin casa, s-au jucat cu niste masinutze. Pe care jucarie punea unul mana, imediat venea celalat si o smulgea din mana. Deocamdata nu se enerveaza, dar o sa vina si vremea asta. Au papat placinta cu dovleac amandoi, Luca i-a furat bibele cu suc de portocale si a baut din el, Oana a mirait dupa bibele lui de ceai ca avea capac verde. Dar ce ma uimeste este ca stiu sa se joace. Se pitesc unul de altul, se alearga in jurul mesei, se mangaie, d-astea... tare frumusei sunt impreuna.
E constipat in continuare si ma dispera... Ce sa-i mai fac?

Gata, ma duc la nani ca-s rupta de somn.

Ileana si Luca (2 octombrie 2003)
http://community.webshots.com/user/adamestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Salutare!
Mai, noi suntem aici, dar cum inca nu s-a inventat ziua cu 30 ore, eu nu apuc sa scriu nimic. Va citesc zilnic, dimineata, 5 min, si gata! Cu tot cu bona, eu imi petrec zilele facand curatenie, mancare, calcat, spalat (masina) tone de rufe, intins rufe, adunat rufe, etc. etc.
Chiar am zis ca tre' sa-mi fac 1 zi /sapt. numai pt. mine, in care sa ma relaxez cum vreau eu, ca asa nu se mai poate, tind vertiginos spre "sub 50 kg" greutate, si nu vreau........
Plus ca Markus e un mare mamos, care vrea non-stop sa ma iubeasca, adica sa-l tin in brate, sa se joace cu parul meu si sa ma muste cu gingiile lui stirbe de fata si barbie ....sunt topita dupa el cand face asta , dar din pacate vrea mai tot timpul, si tipa de numa' daca ma asez cu el in brate la calc, adicatelea imi interzice sa ma dau pe net .......un mic tiran iubaret am eu

Raceala i-a trecut, el e ok, i-am facut programare pt. sapt. viitoare la anlize sa vedem cum stam. Eu inca nu-s bine de tot, nu stiu de ce nu mi se mai defunda odata nasul..........plus ca am si o metroanexita, la urmatorul ciclu tre' sa fac tratament super-nashpa, injectabil, cu 2 antibiotice, antiinflamator si Ergomet. Nasol. Dar a zis dr. ca numai asa am ceva sperante sa treaca, macar o vreme ( e cronica anexita mea )

Ileana, povestesc altadata despre "obiceiurile culinare" ale lui Markus, ca acu' mor de somn.........mersi de mesaj, oricum

Va pupicesc, si sa stiti ca va citesc zilnic, dar mai greu cu scrisul...

Venera, mama lui Markus (10 dec.2003)
si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzica spune:

Pot sa ma alatur si eu voua??

Gabi si Tudor(22.10.2003)

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Bine ai venit, Gabitzica, sigur ca poti sa te alaturi. Mai avem niste Tudori in club..:))

Fetelor, eu sunt de pomina! Azi am observat ca Tudor mai are un al treilea dintisor jos, niciodata pana acum nu l-am zarit!!!! Si e crescut binisor, nu e de azi....
Asa ca avem 5 dinti.
va pup.

Vilma, Anca (3 ani) si Tudor (11.12.2003)
PS: am vazut pozele cu Tudor de Gabitzica, e asa de scump!!! Sa va traiasca, sa creasca mare si sa fie fericit!

Mergi la inceput

Vilma iti multumesc pentru urari! vad ca si tu esti mamica de Tudor! Sa iti traiasca si tie copilasii, sa iti creasca mari, frumosi si destepti!

Gabi si Tudor(22.10.2003)

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput

Bine ai venit, Gabi!
Tudor e frumusel foc, sa va traiasca! Si...cre' ca leit tati!

si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara03 spune:

buna dimineata la somnorosi!

noi va scriem ceva pe fuga ca vrem sa iesim afara, sa mai profitam de soare!

venera, asa sa faci cu ziua libera pe saptamana! si vezi ca esti prea slaba. chiar am vrut sa-ti zic ccc cand ne-am intalnit!!! io nu mai reusesc sa slabesc deloc.

vilma, mai uita-te mami prin gurita lui tudor din cand in cand! pai e frumos sa aiba cuplu' dinti si tu sa nu stii? nu de alta dar si eu am patit la fel...

gabi, bine-ai venit!!! tare dulce tudor al tau!!! si noi avem hintuta din aia! voi stati mult in ea? ca eu eram tare incantata cand i-am luat-o, si ma gandeam ca o sa stea macar juma' de ora acolo, dar n-a fost sa fie...

mai vroiam sa va scriu, da cupilu' meu nu mai are rabdare... offff!

mai povestim mai tarziu!!!

Andreea & Tudor (9 dec. 2003)
daca doriti sa ne (re)vedeti :)

Mergi la inceput

Bey, daca nici acum nu reusesc sa scriu 3 randuri eu imi dau demisia din meseria de mama

Ileana, pai Markus papa acum cam asa:
- la trezire 210 ml lapte Nan2
- pe la 10-11 fructe cu cereale (fie fructe de la borcanel, fie proaspete, iar cereale de la Hero, alea ii plac)
- pe la 13-14 piure de legume cu sau fara carne - aici avem 2 pb.:
1. nu prea ii place carnea, prefera legumele ca atare (morcovi, cartofi, dovlecel, dovleac, rosie, gogosar, conopida - cam asta ii fierb)
2. nu vrea sa simta absolut nici o bucatica, deci inca ii fac la blender perfect pasat - nu stiu cand si cum scapam de chestia asta.........desi intre mese mananca pufuleti fara pb., biscuiti, molfaie cate o bucata de covrig sau o coaja de paine...dar cand da de bucati in lingurita, e bai
- pe la 16-17 iaurt natural cu fructe pasate, sau cereale cu lapte de vaca, sau gris cu lapte, sau iaurt cu fructe, sau iaurt cu cereale
- pe la 19-20 210 ml lapte
- pe la 21-22 inca vreo 180-210 ml lapte
Ah, si dupa celelate mese mai bea cam 100-120 ml lapte dupa fiecare masa

Ce ma mai nemultumeste e ca manaca destul de putin cantitativ. Adica 1 borcanel de 130 g fructe cu cereale, deci cam 150 g, la fel, 130 g legume, si iaurt sau cereale tot cam 150 g. Rar de tot a mancat la pranz 200-250 g legume, nu stiu de ce.......
Ma rog, important e ca mananca si atat, si ca bea lapte, asta ma bucura nespus, si am de gand sa-i dau lapte praf cat mai mult timp putem, ca din asta stiu sigur ca-si ia minimul de vitamine si minerale, pana va incepe sa manace si el mai multe solide...
De baut ceai, a inceput sa mai bea - cca 100 ml/zi, iar de curand am inceput sa-i dau si suc de fructe si ii place.
In rest, daca ne vede ca mancam ceva, imediat se prezinta sa-i dam si lui, dar scuipa din prima cu mare gratie daca nu ii place (si de obicei nu-i prea place!). Dar ciocolata ii place - ii dau asa, cat un bob de mazare si din aia mai vrea. Si-mi bea paharul de Ca efervescent pe care il servesc seara, mai mult de jumate - e fascinat acum de tot ce-i pahar sau cana, cerseste inclusiv cafea dimineata cand ma vede cu cana in mana, de nu mai stiu pe unde sa-mi beau cafeaua, ca plange daca nu vreau sa-i dau.

Si v-am zis ca-i un mamos, daca reusesc sa fentez si sa merg in camera cu calc. (unde e usa inchisa pt. el, ca vrea sa jumuleasca plantele), se joaca vreo 5 min., si si-aduce aminte de mine si il aud cum incepe si ma cauta disperat prin toata casa, boscorodind pe limba lui (inclusiv in baie, la noi in dormitor etc.), si cand vede ca nu-s de gasit, se pune pe-un jelit, de ti se rupe inima....
Si uite de-aia nu pot io sa scriu nik pe forum, ca abia apuc sa va citesc pana ma cauta el.....

Ni s-a rupt un carucior de la atata plimbat (si de la calitatea romano-chinezeasca, banuiesc, desi n-a fost chiar ieftin), asa ca ne-a trimis socrela un Chicco cu 3 roti, o placere sa-l manevrezi, ca celalat imi distrusese incheieturile de la atata urcat si coborat borduri, asta e tare fain si usor de impins, sunt incantata mai ceva decat Markus de el!

No, v-am povestit destul, va las si poate mai apuc sa scriu cate 2 vorbe din "hasti in Pasti"
Weekend placut!

si

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ven

Bine ai venit, Gabi!
Tudor e frumusel foc, sa va traiasca! Si...cre' ca leit tati!

si

Ven ,sa stii ca parerile sunt cat se poate de impartite, vizavi de "cu cine seamana copilul". Unii zic ca e leit mami( mie nu mi se pare), altii leit tati. Adevarul cred ca e undeva pe la mijloc, e o combinatie ( cu mai mult tati).
quote:
gabi, bine-ai venit!!! tare dulce tudor al tau!!! si noi avem hintuta din aia! voi stati mult in ea? ca eu eram tare incantata cand i-am luat-o, si ma gandeam ca o sa stea macar juma' de ora acolo, dar n-a fost sa fie...

Mara sa stii ca nici Tudor nu sta foarte mult in hinta, sta doar daca stai langa el si il dai tot timpul. si eu am fost foarte entuziasmata cand am luat-o, pentru ca ma inebunea toata ziua cu " hinta, hinta..." Asta a fost al patrulea lui cuvant, dupa tata, mama si papa.

www.stoc-studio.ro/tudor

Mergi la inceput