Copilasi de iunie-iulie 2003 (32)
Raspunsuri - Pagina 8
crisotexa spune:
Kehleyr, sa stii ca io ti-l las pe Brad dar nu stiu zau daca scapi de C.... (nu dau nume ca se uita si R....). Ai primit vreun raspuns de la Petru?
Madic, tudor doarme ziua o data (13:00) cate 1,5-2-foarte rar 3 ore. Apoi seara adoarme pe la 22:00 si ii zice asa pana pe la 8 dimineata (cu niste mici smiorcaieli peste noapte). Daca doarme cu mine in pat ii fac doar "ssss-sssssss" si il mangai de vreo trei ori si adoarme. Daca nu, tre' sa ma deplasez prin toata casa la locul faptei (avem dormitoarele in colturi opuse ale casei), il iau in brate, il pun in pat si fac ca mai sus. Intrucat aceste pleumblari de noapte imi stau pe creieri, adorm cu sotul in pat si la primul "miau" ma duc definitiv in dormitorul copilului.
Cornelia, "La muti ani" de ziua voastra si iti urez sa va dea dumnezeu multa intelepciune sa treceti cu bine si de perioada sarcina - primul an al lui bebe 2!!!
Bibi, ce faci soro??? Am inteles io ca a fost tare bine la nunta dar chiar asa sa ramai in extaz si sa ne uiti????
Weekend placut la toate mamicile si insanatosire grabnica la toti copilasii bolnaviori!!
Pupa Crisa
Kehleyr spune:
Crisa mersi de interes . Nu am scris inca deoarece socrii nu au pasaport si nu stiu daca vor apuca sa isi faca in timp util, asa ca am zis sa nu agit lumea degeaba. Dupa ce isi fac, o sa am timp sa studiez oferte...
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
elena_ltd spune:
Cornelia, sa fiti sanatosi si la cat mai multi ani impreuna!
Nici eu nu am stabilit numele copiiilor inainte, as zice ca in mare masura aproape ca si le-au ales, niciodata pana sa se nasca nu ne gandiseram la numele pe care le poarta acum. Nici macar o data. Vezi ca e pe la generale un topic cu numele. E dragut.
Crisa, lasa, ca daca nu ne mai vorbeste carmenutza in veci, macar am facut noi dreptate pe lumea asta. Nu se cheama fapta buna?
Ioana, pai ce sa mai zic, am fost dobi rau de tot ca n-am gandit cu capul meu legat de vaccin. Multumesc de ganduri bune.
Dana, zi-mi o chestie. Stefania a facut vreodata febra? Ai trecut-o cu antitermice? Fereasca Dumnezeu, dar intreb daca a avut vreodata vreo chestie mai avansata, vreo gripa, ceva de genul asta si cum ati rezolvat-o fara antibiotic. Mi se pare extraordinar!!! Ai facut ceva special pentru imunizare, sau pur si simplu copilul a fost sanatos si bine merci de la mama lui? Iti spun sincer ca de cum face vreunul febra in casa, pe mine ma apuca panica si disperarea. De data asta am asteptat o saptamana sa il tratez fara antibiotic, dar acum medicul mi-a zis ca fara el nu-i trece si poa sa fie mai rau. Fa-mi un pic lumina referitor la voi, please!!! E clar ca undeva gresesc.
Madicule, iaca uite asa m-am trezit si io, intr-o ceata cu toate felurile de remedii, medicini etc, asta dupa ce-am propovaduit pe-aici si peste tot medicina naturista. Nu renunt la ea, nici la homeo, dar in cazuri de criza sau de urgenta... tot la alopata m-am intors.
La intrebarea ta cu dormitul, sa-mi fie cu iertare, dar n-am solutii nici pentru mine. Mihai doarme inca de doua ori pe zi, dimineata cam 2 ore si dupa-amiaza cam o ora, iar noaptea se trezeste sa manance de vreo doua ori, la 1 si spre dimineata. Am capitulat la aspectul asta, astept sa creasca.
Andra, io nu m-am impacat deloc cu libero, nici pampersi normali, nici chilotei. Se irita, frate, de la ei. Ati avut probleme de genul asta?
Da si la altii euforia de we! Apropos, ce aveti de gand plimbaretilor de data asta?
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
bibi spune:
Noi facem bine, bine.
Am avut o saptamana ucigatoare la birou, instanta aproape in fiecare zi, asa ca ma scuzati pentru absenteism. Si saptamana viitoare se prefigureaza a fi la fel, da un ochi tot mai arunc pe aici.
David e bine. Turuie toata ziua, imi povesteste cu lux de amanunte ce a facut in parc, seara dezleaga cuvinte incrucisate, dar asta numai atunci cand nu face curat si nu are de gatit.
Nu zau, David, in afara faptului ca :
- nu vorbeste NIMIC in afara de Pa-Pa, in sensul de « Plec la plimbare. La revedere ! » ;
- nu danseaza, ca e rusinos ;
- nu construieste nimic cu cuburile ca n-are rabdare,
face o gramada de alte lucruri constructive, oglinda clara a educatiei primite, ca de exemplu :
- pufaie cand fumez si fura tigari pe care atunci cand nu le rupe le baga in gura;
- plange cu patos, da asa, ca se vaita si se apleaca in fata punandu-si mainile pe genunchi cand vede un pahar de bere si nu serveste si el macar un degetel in pahar, numai bun de supt ;
- scotoceste in gunoi si mai si baga in gura chestii cum ar fi : coji de fistic, de cartofi, si altele;
- nu se mai limiteaza la vasele de plastic din dulap ci a trecut la portelanuri carora le da drumul de sus, direct pe gresie ;
- fura ochiurile de la aragaz si la fel, le da drumul pe gresie;
- si altele.
Ma suna mama de 3 ori pe saptamana si ma intreaba cu rasuflarea taiata :Ce mai face David ? sperand sa-l descriu pe nepota-su ca un mic geniu, care stie de toate si face de toate. Mai are insa o speranta sarmana bunica. Spera ea, ca daca nu vorbeste nimic la varsta asta sa fie un destept ca fiu-su, care (si cu ocazia asta raspund si eu, ma rog cu lipsa de modestie, dar cu exemplu concret si adevarat) la 4-5 ani, la avion zicea TZIU si abia reusea sa recite In padurea cu alune. Acum Gelutzu, adica iubitul meu frate, este o enciclopedie ambulanta super realizata profesional. Cu amorul sta mai prost, in sensul ca la cei aproape 32 de ani ai sai nu are nici un gand de insuratoare, iar copii ...bate in lemn si zice, cu toata convingerea : Doamne fereste !
In rest, dragele si dragii mei, va urez un we cat mai placut, sanatate si sa ne auzim cu bine, luni.
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran
elena_ltd spune:
Bibi, am ras cu lacrimi adevarate, dar nu de-aia am revenit la scris, ci ca sa-ti spun, domne: sa-ti traiasca si piticul si Gelutu!
We placut!
Dana, m-ai pus la munci grele si mai ales sa-mi storc creierii, ceea ce mi se intampla rar.
Ia sa vedem:
- politai - spy game? cool world?
- amant - legendele toamnei?
- nebun - 12 maimute
- alter ego - meet joe black?
- bandit - the mexican
- vampir - interviu cu un vampir
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
Kehleyr spune:
Elena . Hai sa iti zic la ce ma gandisem eu cu filmele:
amant - legendele toamnei deci ai nimerit-o
politai - se7en (cred ca alea de care zici tu nu-s cu el...)
nebun - 12 monkeys, deci on target din nou
alter-ego - fight club
Cat priveste medicamentele, cred ca am avut si maaare noroc, pentru ca Stefania nu a fost niciodata bolnava tare, slava Domnului. Nu a avut febra mai mult de 38, la vaccin, tratat cu Nurofen/Calpol, a avut rosu in gat - Ambroxol, iar in rest cand era mica si se strica la stomac era cu Debridat-ul -- nu ca ar fi ajutat la ceva. Sper sa o tinem tot asa.
Eu nu i-am dat niciodata nici un fel de vitamine sau imunostimulatoare. Ce pot sa zic este ca a avut o alimentatie sanatoasa si a mancat tot timpul multe fructe si legume, poate ca asta a fost de folos...
Hai ca e al 4-lea mesaj pe ziua de azi, promit ca nu mai postez pana luni .
Dana si Stefania (27.06.2003)
-----------------------------------------------------
"Life has more imagination than we carry in our dreams".
bychi spune:
Buna mamici,
Am ramas fara Tibi de ieri seara si pana maine! Niste prietene se tot roaga de noi sa-l lasam la ele macar o zi ca le e tare drag. Facut bagaj, impachetat jucarii si ... dus a fost. De mentionat ca e prima data cand lipseste baiatul de acasa. Eu, ca mama de baiat, tot sun sa vad ce face copilul. El e bine mersi, doar ii cauta fetele in corne.
Imi propusesem sa haladui prin magazine dar am ajuns sa fac curat prin dulapuri, sa pun deoparte hainutele lui Tibi care i-au ramas mici… Dar dupa ce termin tot plec si poate il corup si pe Liviu.
Madic, Tibi doarme o data pe zi, dupa masa de pranz cam de la 14-14.30 , fix 3 ore. Seara se culca la 22-22.30 pana pe la 8.30-9.00. Se trezeste pe la 4 pt. laptic. Si, la fel ca si Crisa, trebuie sa traversez toata casa pt. a calma copilul.
Crisa, faina faza cu mancarea pt. Bodo.
Cornelia, multi ani fericiti sa traiti! Sanatate multa la toti 4!
Elena, noi combinam homeopatia cu alopatia. In stari grave: gripe, viroze folosim alopate iar pt. imunizare, calmarea durerilor de dinti, fier… homeopate. Nu am folosit niciodata antibiotice, nici Tibi, nici noi. Poate nici nu am avut forme grave. Eu am avut cam toate bolile ORL si am avut o sensibilitate f. mare la tot felul de viroze, am avut si rinita alergica si cum dadea frigul incepeau si problemele: raceli dese, mucisori, dependenta de rinofug… Si asta de pe la 2 ani. Am inceput tratam. homeopat (de 4 ani) pt. imunizare si imi e mult mai bine, adica scap cam cu o raceala pe iarna. Tratam. il iau zilnic pe perioada iernii dar daca apare febra trec la alopate, ca-i mai rapid efectul. In sarcina si alaptare m-am ferit de alopate si nu am avut probleme… Asta era un exemplu, poate nu f. concludent pt. cazul tau. Oricum, nu sunt de parere ca in faza acuta a bolii sa tii copilul pe homeopate! Pana scade febra, de ex, niste nurofen… si apoi iar homeopatele. Eu asa fac.
Bobi, cum a fost la nunta cu Taraful din Clejani? Daca gresesc, scuze.
Week-end placut tuturor si vreme faina celor care plecati!
Bychi si Tiberiu (28 iulie 2003)
AdynaB spune:
Salutari dragi mamici,
Noi sintem in curs de insanatosire,ieri seara am facut si baitza
numai cu mincatu stam cam prost acum....o fi din cauza racelii?(eu asa cred).
Mi-am adus aminte si eu dupa ce am citit ce a scris BIBI, si Selina acu vreo 2 luni a apucat la pachetul de tzigari si a mincat vreo doua dupa care in decurs de 15 min. a varsat tot ce avea in stomac.
Fetelor eu am schimbat medicul pediatru pt. ca nu eram multzumita..la el in cabinet era ca pe banda!!Acu avem o doctorita super,numai ca singurul lucru ce nu imi place sau imi pare rau,mai bine zis, este ca ea nu se ocupa cu homeopatie ca doctorul vechi.Eu sint super incitata de homeop....voi ce parere aveti??
ROMANA,nu stiu daca in Ro.se gasesc deja(aici sint) dar sint f. scumpi,Pampers "easy-Pands"sint ca si chiloteii.
MADIC,fica-mea doarme dupamasa de la 2,45 pina aproape de 4 si seara de la 21 la 8,30-9
BYCHI,daca tot te-ai apucat sa faci curatenie las ca ma duc eu pt. tine prin magazine
Va pup si o zi faina!
Adyna si Selina bambina
Ioana Sora spune:
Dana – bravo, distractie placuta si vreme buna ! Sa ne spui ce mai face muntele ! Lol… ca eu, una, n-am mai fost de mult la munte…
Actele le-am trimis prin scrisoare recomandata firmei la care lucreaza, in atentia patronului.
Bibi, sa-mi spui daca gasesti vreo solutie ca bebe sa nu mai intre in cosul de gunoi… Eu n-am gasit inca nici una pentru asta. Si normal ca tot ce prinde baga in gura.
Si sa ne spui cand citeste Aristotel si stie tabelul lui Mendeleev.
Ei, fi-mea e a citit deja muuulte carti: DEX-ul – rupt; Dictionar Tehnic Englez-Roman- rupt; diferite carti pentru copii - rupte, Codul de Procedura bla, bla, nu mai stiu- rupt, Bilbia-rupta… La altele n-a ajuns inca si per sa n-ajunga. Oricum, ma gandesc cate cuvinte stie numai din Dex, daca tot l-a citit asa de bine…
Va felicit pe cele care apelati la medicina naturista. Eu nu ma pot convinge sa trec la ea… N-am incredere. Oricum, Cata in afara de Nurofen si Calpol n-a luat nimic, ca n-a fost nevoie, Doamne ajuta ! Pentru mine personal, prefer san u iau nici un medicament.
Bychi, profita la maximum ! Party ! Party ! Lasa, ca se descurca Tibi, e baiat mare ! Si lasa curatenia, ca asta poti s-o faci si cand e Tibi acasa !
Si weekend placut celor care plecati sau sarbatoriti diverse…
bibi spune:
Sotul ma stie la tribunal, seful la fel, Nana crede ca sunt la birou si ma spetesc, iar eu, dupa ce am ametit repede dosarul si am scapat cat ai clipi, am trecut pe la coafor pentru o manichiura mica (maine mergem la un botez, deci se impunea)si acum, la numai 2 minute de casa, am zabovit intr-un internet cafe. Mama denaturata! Dar David, la ora asta doarme, asa ca decat sa merg acasa si sa ma apuc sa fac curat prin dulapuri(Bychi iesi mama din casa!!!) sau si mai rau, decat sa fac conversatie cu Nana (care, de exmplu ieri dimineata imi povestea de o vecina operata la san si careia in 2-3 zile urma sa i se scoata in viziunea ei "fitilele" adica drenele)mai bine recuperez din restante.
Elena, multzam fain pentru urari. Cu vaccinul nu te mai culpabiliza atat. Trece si asta! Iar faptul ca Micaita e mai sensibil, zau ca nu cred ca-i vina ta. Si el si Oana, sunt sange din sangele tau, e adevarat ca fiecare a avut alta placenta, dar mteria prima e aceeasi. Nu te-am auzit zicand de Oana ca a suferit de una sau de alta. Micaita, asa e el, mai sensibil si daca sunt momente in acre trebuie sa ia antibiotice nu mai face din asta un capat de tara. Eu una, cand eram mica, eram vesnic bolnava, aveam rosu in gat toata ziua, asa ca peniciline am facut, vai mama mea! Am facut si toate bolile copilariei in schimb, fratele meu, pana la 6 ani cand a facut hepatita nu a fost nici macar o zi bolnav.
Sunt convinsa ca alimentatia e importanta, dar in acelasi timp cred cu tarie ca bebelusii nostri au fost hraniti corect ca doar deaia am umplut zeci de pagini aici, ca sa invatam una de la alta. Si David a fost hranit corespunzator dar cu toate astea a luat pana acum de 2 ori antibiotice, iar racit a fost de mai multe ori. Si ca veni vorba de culpa, cand i-a curs lui David nasul saptamana trecuta iubitul meu sot a gasit de cuvinta sa ma invinovateasca pe mine pentru ca nu-l culc cu sosete in picioare, pentru ca refuz ca atunci cand sunt peste 15 grade celsius afara sa-i pun strampi, pentru ca-l tin in casa, unde sunt 22 de grade doar cu o bluza cu maneca lunga pe el, samd. Dar la Cornel e explicabil ca doar a crecut la tara cu zeci de caciulite in cap si are inoculata atat de adanc iddea de "curent" incat probabil ca i-ar trebui o lobotomie ca sa uite de ele.
Carmenutza, ma alatur si eu celor ce va felicita acum, in ceas aniversar si nu numai pentru ca se implinesc x ani ci pentru ca sunteti un cuplu frumos si sanatos! La mai mare!
Adyna, sanatate multa Selinei si intrebare: medicii pediatri din Germania la cate zile recomanda baitza?
Cornelia, am vazut ieri cat te-a suparat TV-ul si ma pregateam sa zic si io ceva dar intre timp tu revenisei la sentimente mai buna asa ca am lasat-o moarta. Da` acu, ca tot l-ati luat, nu-l puneti in dormitor(saboteaza casnicia) sau...puneti-l daca aveti si voi abonament la XXL. Sti unde te-am inteles eu mai bine( sau cel putin asta cred eu ca-i buba mai mare)? Acolo unde spuneai ca si-a facut cu greu curaj sa-ti spuna despre TV. Dar totusi cred ca bat campii, asa ca ma opresc si mai bine va urez zile cat mai linistite si frumoase si sa dea Dumnezeu sa realizezi cat mai repede ca sunteti in continuare pe aceeasi lungime de unda!
Romana, mai pune si tu o poza cu Cristi si cu Alin. Ca si Andra si eu sunt fan scutece Libero, iar cele tip chilotel mi se par super misto!
Bibi si David (08.07.2003)
http://community.webshots.com/user/bgoran