Copilasi de iunie-iulie 2003 (32)
Raspunsuri - Pagina 6
crisotexa spune:
Am mai intrat sa va citesc insa tot am zis ca sa apu sa va scriu cand am timp mai mult. Nici vorba insa de asa ceva.
Asa ca va spun ca suntem bine, cu somnul mai nasol din cauza dintisorilor (sper).
Referitor la hotararea mea cu bebe no.2, n-o luati in serios , ma apuca sa ma gandesc la asta cand dau de greu si in ultma vreme, de plictiseala ca de doi ani fac acelasi lucru, mi se pare ca dau de greu cam des . Normal ca nu trebuie sa ma hotarasc acum dar cum Elena a ghicit as fi mai relaxata daca m-as hotara sa nu mai fac un bebe si m-as impaca si cu ideea (ceea ce nu e cazul in momentul de fata).
Lya, ma bucur tare ca sunteti bine. Tinem pumnii in continuare ca ochisori sa fie bine!
Ioana, bafta si tie cu exul. Noi la baita punem cadita in cada mare si e super.
Cornelia, fiecare sot cu fixul lui. Al meu o tine uneori ca n-avem bani si apoi plosc, apare cu te miri ce prostie sau mergem undeva unde bea niste bauturi de mi se face parul maciuca cand aud. Si cu burtica, sa vezi tu ca o sa fie bine!!!!
Magda, sa dea Dumnezeu sa aiba noroc fetita pe care o sa o botezi! Cel mai trist pe lumea asta mi se pare sa nu poti avea copii sau sa nu ai parte de mama.
Carmenutza, bine ai revenit, ca ma gandeam mereu ce-o zice sotul ala al tau cand vede ce spunem noi acilea. Sa fiti fericiti si in urmatorii 100 de ani cum ati fost in cei doi!
S-a terminat timpul.....
Pupa Crisa
Andra_ spune:
Buna fetele,
Ioana - ptr baita eu am solutia perfecta: covoras antiderapant ptr baie, din acelea de cauciuc cu ventuze pe fund, se gasesc la magazine cu obiecte de uz-casnic. Noi il folosim de pe la 7-8 luni, de cind am trecut in cada mare. Luca nu aluneca si se plimba prin toata cada, plus ca asa nu are contact direct cu cada in care facem si noi baie, el sta doar pe covorasul lui. Vezi ca exista unele mai lungi, speciale ptr baie, si unele scurte, cit un pres de pus la intrare. Sper ca ti-a fost de folos toata poliloghia mea. Cit despre sotul, daca face figuri, sa ne spui
din cilcul "barbatii si cumpararea lucrurilor inutile", ma inscriu cu: n-avem bani pina luni, cind ia sotul salariul, trag de ultimul milion de luni etc.etc., cu ce vine el fericit ieri acasa: cu un tac nou de biliard!!! ca a facut rost de "niste" bani... Asa ca, draga Cornelia, se poate si mai si, ca tu macar te uiti la televizor, dar eu cu tacul lui...
pup u,
Andra
P.S. Maimuta mea a invatat cum sa sara gardul la pat, azi din prima a executat miscarea, as putea sa-l culc intr-un sertar cu cheie?!?
http://www.geocities.com/luca_obejdeanu
madishor spune:
Salutare dragi mamici!
Dragalasul meu barbar si-a spart un dinte. Tot cadea ca blegul si uita sa-si puna mainile in fata (e a 5a oara cand cade asa) si pana la urma s-a intamplat. Trebuie sa vorbesc cu dentista noastra sa vad ce se poate face si cand, dar maine se marita asa ca nu cred ca e momentul potrivit, asa ca va intreb repede pe voi :).
Elena multumesc de informatie. Ana face orga la gradinita, tot o data pe saptamana. Daca reusesc sa ma mobilizez sa o duc pana la Palatul copiilor o sa incerc sa o inscriu si la teatru. Pentru facut intensiv cred ca e un pic cam devreme, insa.
Apropo de carticele de copii: vedeti ca puteti cumpara si de pe net si au, in general 5-15% reducere.
Pentru baita sunt covorase de cauciuc anti-derapante. Mie mi-e insa greu sa-l tin in cada si inca si mai greu sa il opresc sa umble la robinet.
Mamele vorbaretilor intarziati nu au nici un motiv de neliniste - mare parte din copii nu scot o vorba pana spre doi ani. Motive de ingrijorare pot sa aiba daca nu pare sa dea nici semne ca ar intelege ce i se spune, caz in care e bine sa mearga la orl sa-i verifice urechile.
Nici Matei nu prea vorbeste si cand o face incepe cu o intrebare "Ata ce e?", "Unde e?", sau o comanda "Dai, dai", "Deide" adica "deschide", "Apa".
Despre culori, de la babycenter citire: copiii incep sa distinga culorile si texturile pe la varsta de 18 luni dar e un proces de durata. Oricum daca le aratam culorile de pe acum nu are cum sa strice.
La categoria "mari amatori de big boys toys" il inscriu si pe barbatu'meu care a venit asta vara cu o magaoaie de monitor Philips, despre care doar el crede ca e folositor, o luna mai tarziu a luat niste boxe iar acum a inceput nici mai mult nici mai putin decat sa-i faca ochi dulci lu' coana "Skoda Octavia" (tinerica, frumusica...)
Mateiasul nu-si spune numele decat rarisim. Din cand in cand mai zice "Tei".
Ana mea a fost racita si a stat acasa toata saptamana. A fost cam greu pentru toata lumea si don'soara disperata a declarat ca "s-a saturat sa aiba fratior" si a scris un afis cu "Interzis pentru Matei" pe care l-a pus pe usa. Adevarul e ca o inteleg - nu poate sa se joace cu nimic fara sa vina si fra'su sa se joace cu acelasi lucru, ii rupe cartile, ii darama castelele, ii face praf jucariile si cand incearca sa o iubeasca o da precis cu capul de ceva. Si eu m-as supara. Noroc ca ii trece cand se duce la gradinita si i se face dor de el.
La noi acasa s-a instituit club de dans. Pentru ca nu am putut sa iesim afara dupa-masa ne-am pus muzica si am dansat. Matei ridica o mana in aer, misca fundul si se invarte in loc pana ameteste si cade.
pe curand,
madishor
elena_ltd spune:
Va salut pe toti si va spun de la inceputul mesajului ca am venit sa ma vait si sa ma revolt (a cata oara???).
V-am zis ca Mihai face febra de o saptamana. Ba ca dinti, ba ca vaccin. Am ajuns azi la dr. Stanciu (Gio, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!) si concluzia a fost ca puiul meu a fost vaccinat cand nu era perfect sanatos. Stiam, dar medicul de familie mi-a zis ca daca nu face febra, nu-i problema. Consecintele sunt urmatoarele (vi le scriu ca fapt divers si de stiut):
- boala se agraveaza dupa vaccin
- vaccinul are rezultate indoielnice.
Asa ca, nu pot decat sa sper ca nu va contacta rubeola, rujeola sau oreion pana cel putin la 6 ani cand va face vaccinul din nou.
Culmea este ca ii ziceam acum un timp Danei intr-un mesaj ca vreau sa schimb medicul de familie DUPA ce face Mihai vaccinul si se opereaza Oana de polipi. Ma intreb si acuma tampa de ce am asteptat.
Oana nu se mai opereaza de polipi pentru ca dr. Stanciu e al doilea medic, dupa homeopat, care nu vede absolut nici un motiv si nici o cauza reala pentru operatie.
Acuma l-am trecut pe antibiotic ca deja e varza si ma duc la control peste o saptamana. O sa intreb si ce parere are despre imunostimulatoare in cazul copiiilor mici si sensibilosi si va mai zic daca e ceva important.
Nu va spun ce vorbe imi stau in varful limbii la adresa medicului de familie, dar si eu merit uite asta ca m-am lasat pe mana ei.
Va mai scriu dupa ce ma calmez si dupa ce va citesc.
Pupici pentru burtica!
Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici
alexandrueduard spune:
Va salut pe toti. Am intrat doar sa va citesc ca am fost plecati toata ziua.
Dana: eu am 30 de ani si m-am casatorit la 25, dupa ce am fost prietena cu sotul meu inca vreo 7 ani inainte. Deci adunati sunt o gramada de ani.
Finutza mea e abandonata si sta in grija la o mamica sociala.
Elena: si eu stiam ca trebuie sa fii perfect sanatos la vaccin. Dar el era racit ? Sau era in refacere dupa ce a avut? Oricum ii doresc sanatate multa lui Macaita.
Cornelia:asa am fost si eu pe perioada sarcinii: cand imi ploua si tuna cand erau toate roz. Dar tu poate ai un motiv intemeiat de ti-ai schimbat total optica.
Va pup si mai vorbim maine.
Magda si bb Alex puisor
http://community.webshots.com/user/edyalex
carmenutza spune:
Acum ca am dial-up, si mai este si o cartela de noapte, va monitorizez numai seara, din pacate.
Galushca mea face numai tampenii de la o vreme...vrea sa se bage in masina de spalat, se catara pe balcon..si se pare ca a facut o pasiune pentru NU....orice o intrebi, orice ii spui ..iti raspunde imediat Nu. Culmea este ca la intrebarea:iesim afara?...n-ar spune nu in ruptul capului...imediat aud un DA zglobiu si in secunda 2 este postata langa usa.
Magda, ce ma bucur ca botezi o fetita abandonata....cum ai gasit-o? parintzii ei unde sunt?
Cornelia, iar va mutati? Imi aduc aminte ca atunci cand trebuia sa nastem, noi 2 eram in santier si in mutari....In legatura cu "achizitii nesabuite" eu una nu m-as plange de un tv nou......astea noi cu plasma sunt misto de tot....hai ca nu a facut nimic grav..iarta-l de data asta
Ioana, pentru baie noi folosim scaunelul cu ventuze de pe la 7 luni dar nu cred ca il vom mai folosi mult timp ..1.ptr. ca nu prea mai incape in el..si 2. nu prea mai vrea sa stea in el.
Crisa, bine ca ai identificat motivul nelinistii...nu te mai gandi atat la asta, nu stii sa lucrurile astea se intampla cand te astepti mai putin?!...acum este putin prea devreme...dar cand se va intampla din nou sigur ai sa tresalti iar de fericire.Cat despre Razvan ...si-a pastrat bunul obicei si ziua face turul de forta pe forum sa se updateze.
Elena, sanatate multa puiului...
Andra
quote:Lol...sa-l bagi in sertar mai inteleg, da' sa-l inchizi si cu cheie..ntz, ntz, ntz..mama denaturata..
Maimuta mea a invatat cum sa sara gardul la pat, azi din prima a executat miscarea, as putea sa-l culc intr-un sertar cu cheie?!?
Va mai intreb o data..unde ati facut analizele pentru viermisori???..
Azi am reusit sa vad si eu Troy....imi doream de ceva timp si cum la cinema nu am ajuns nici o data de cand am nascut(wooow)...l-am vazut azi acasa.....fimul ca filmul..este ok, in genul Gladiatorul...dar de azi sunt indragostita de Brad Pitt (pe care pana acum l-am ignorat sistematic..desi el ma tot suna)..nu aveti idee cat de sexoooooos este.....(ptr. Razvan:am glumit, nu m-a cautat de multe ori)
Carmen si bb Maya Alexia
http://www.community.webshots.com/user/carmenmaya
Lya spune:
Noi prima data am facut coproparazitologicul la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti si ne-a iesit giardia la a 2-a proba,iar acum dupa un tratament cu Zentel,mancat seminte de dovleac,tinctura de propolis...am facut la dispensar unde avem pediatra si.........ne-a iesit giardia la prima proba.
Asa ca ne "distram" in continuare cu giardienii.
Daca stiti ceva tratamente naturiste bune pt giardia PLEASEEE spuneti-mi si mie ca nu vreau sa-i mai dau medicamente ca sunt cam toxice.
Romana,tu ce mai faci???
Succes si sanatate!
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Lya
crisotexa spune:
Elena, sincer sa-ti spun ma gandisem si eu la ce ti-a spus doctorita: ca a facut vaccinul cand nu era sanatos de-a binelea dar apoi mi-am zis ca stia stia ea ce face . Chiar asa tampita sa fie frate??? Of, of, of. Sanatate multa si calmare rapida desi stiu ca e tare greu cand e puiul bolnavior.
Carmenutza, eu am facut la Medicover coproparazitologia si separat analiza pentru giardia. De curand am mai facut iar coproparazitologia (cu dus proba de trei ori la interval de 3-4 zile) la un Centru de Diagnistic vis-a-vis de unde stau eu., pe soseaua Berceni. Toate au iesit negative. Eu ma alarmasem de cacuta lui foarte moale facut de cateva ori pe zi, uneori dand chiar in diaree. Pana la urma cred ca la aparitia dintisorilor (iar la noi procesul asta cred ca are loc nu numai la eruptie) organismul e mai putin rezistent si face ceva indigestii. Asa ca in functie de consisenta cacutii ii adaptez mancarica. Tu de ce ai gandurile astea cu viermisorii?
Cat despre Razvan, il primim si pe el p'acilea, insa pe ici pe colo sa isi mai puna mana la ochi .
Andra, cred ca nu scapi de dormitul cu Luca in pat degeaba iti storci tu creierii cu solutii!!! Dar fata desteapta cum te stiu daca inventezi ceva apuca-te si breveteaza, atatea mamici asteapta solutia salvatoare. Faza cu tacul e dementiala.... Cum, tu chiar nu ai realizat ca aveati nevoie de un tac???? Femeie nebuna.... (macar tacul e mai ieftin decat TV-ul ala mare ).
Madishor, e asa de vizibil dintisorul rupt al lui Matei? Nu cred ca are ce sa-i faca dar dupa vizita la stomatoloaga proaspat maritata spune-ne si noua ce a zis, asa "just in case" . Cat despre Ana si Matei, tu stii ca noi ii simpatizam tare asa ca tot ce tie ti se pare pentru noi e .
Lya, ce face Ruth?
Romana, sanatate multa si putere iti doresc. Cred ca nu ai timp de noi insa sa stii ca nu te uitam , stai linistita.
Cornelia, multi pupici pe burtici. Cum a zis si Carmenutza, bine macar ca e TV, dar ce folos ca in urmatorii trei ( sau treisprezece) ani nu o sa ai timp sa te uiti la el .
Tre sa il spal pe Bodo pe labute ca sta la usa de doua ceasuri...
Pupa Crisa
elena_ltd spune:
Buna dimineata!
Cornelia, evident ca am si eu ceva exemple de cumparaturi neprioritare si chiar fara rost fix pix cand ne lipsesc banii, dar dupa exemplul Andrei, ce-as mai putea spune? Auzi la el, tac!
Iti scriu unul mai de bun simt cica si ultimul. Il trimit sa cumpere cane pentru copii, intelegandu-se carne de pui si de peste, iar el vine de absolut toti banii cu 7 feluri de branza topita (nu exagerez, exact 7 erau), 3 mezeluri mari, vreo 10 iaurturi si rosii. Apreciaza ce masa sanatoasa au avut copiii nostri in seara aia.
Vorba Andrei, macar te-ai ales cu televizorul, dar io zic ca a fost si o miscare buna sa-l faci sa inteleaga ca nu esti de acord. O sa vezi ca tine minte si se face baiat si mai cuminte decat pana acum.
Carmenutza, analizele copro le-am facut la Sanepid. Am avut trimitere. Bibi le-a facut relativ recent parca, daca intra, iti zice ea si alte variante ca deschisese un topic laparinti. Poate il cauti.
De acord cu tine cu Brad Pitt, am ramas in adorare dupa Troy, care, desi usor controversat calitativ, mie mi-a placut. In we asta, daca reusesc sa pasez plozii macar o zi la bunici, am si eu lista de filme de vazut.
Razvan, doar nu o s-o crezi? Io zic sa ceri factura detaliata la telefon. E evident ca are o preferinta pentru vedete, din ce-mi amintesc, Maya o mosteneste - a se vedea Patrick Bitman. So, cerceteaza si nu crede!
Lya, stiu ca ti-am mai spus despre tratamentele naturiste de giardia chiar cand ai inceput sa-i dai zentel, eu le stiu doar pe ele din comert. Helmiflores, Giardinocin sau Giardinostop, oricum la orice farmacie homeopata sau naturista gen plafar gasesti o gramada de produse. Nu cred sa poti trata giardia cu ceaiuri exclusiv sau doar din alimentatie, daca la asta te refereai cand zicei naturiste. Nu stiu. Poate iti mai zic fetele. Sanatate!
Bibi, io, una, pot sa inteleg si stiu cum e sa n-ai chef sa intri la topic sau sa n-ai chef sa scrii. DAR, cum absenta ta e deja prelungita, zi si tu "Bai, suntem bine". In rest, brodam noi. Sunteti bine, ma?
De ieri am inceput iarasi cu obsesiile medicale si cu dilemele. Homeopatie exclusiv? Alopat in ce masura? Cum fac cu antibioticele? Cum imunizez copiii? (ca la ai mei e musai).
Mai vorbim si va pup pe toti, inclusiv burtica topicului, chiar daca nu se semneaza inca!
ne vedeti aici
elena_ltd spune:
Crisa, am scris in acelasi timp si am uitat sa-i raspund si Magdei.
Fetelor, Mihai era usor racit. Ii curgea nasul si cam asta era simptomatologia. Eu ii dadeam homeopate pentru raceala.
Dr. de familie l-a consultat inaintea vaccinului, io am anuntat ca e racit, dar a zis ca daca nu face peste 38,8 cica poa sa faca vaccinul.
ne vedeti aici