Ora de religie
Raspunsuri - Pagina 7
un_tata spune:
quote:
Teoria ta, super raspindita de altfel, e de 2 bani.
"Teoria mea super raspandita" nu este a mea si nu este teorie ci realitate. Daca problematica mantuirii este pentru tine "de 2 bani", ce conteaza? Hainele? Mancarea? Poftele? Spoiala de cultura si civilizatie? Ifosele de scoli inalte si doctorate? La asta se rezuma viata? Si apoi ... gata? Hrana viermilor intr-o groapa? Asa vezi viata?
Mai bine in iad cu Iisus decat in rai fara El.
Sebastian
joanna spune:
Imi pare nespus de rau ca nu s-a predat religia ortodoxa ca materie in scoala.
Din experienta mea cu cei care nu cred in nimic am inteles ca nu trebuie provocati in discutii.Nici evitati.Eu nu vreau sa fac pacate accelerindu-le ritmul negativ de gindire.Multe din cele bune si frumoase incep cu 'nu' la acesti oameni.Si ei incep cu acuzatii mai apoi la adresa preotilor ,a oamenilor.Si consider ca e vina mea si nu a lor.
Eu am nevoie de 10 porunci pentru ca nu sint disciplinata.Eu am nevoie de Dumnezeu pentru ca sint slaba si la minte si la suflet.
Eu am nevoie de Bunul Dumnezeu in toata ziua si in fiecare secunda.
Eu am nevoie de Dumnezeu cind cineva imi cere ajutorul si eu nu il pot ajuta.Il rog pe Bunul Dumnezeu sa o faca.
Mie imi e greu sa uit iertind si atunci tot Dumnezeu ma ajuta.
Doamne cit de mare pot face aceasta lista, daca continui.
Cit de mare poate fi ajutorul si dragostea Bunului Dumnezeu!
Eu inteleg ca iti poti refuza asa dragoste de mare tie ca adult dar nu prea inteleg cum poti sa iti privezi copilul de asa ceva!
Dar am sa ma rog la Maica Domnului ca ea l-a nascut pe Iisus si stie toate astea mai bine,sa ma lamureasca.
Iertati, si Doamne ajuta!
Joanna
un_tata spune:
quote:
Originally posted by xenocid
"Daca esti crestin-ortodox si adopti un copil din alta religie/rasa/cultura, atunci il botezi ortodox si-l convertesti."
Asta e "draguta". As fi inteles'o daca era doar "alta religie, atunci..." dar si rasa? si cultura?. Daca'i negru ce'i faci? Il dai cu Duco? Il "convertesti" alb? Daca'ti canta in idish il pleznesti peste bot? Si tot tu vorbesti de globalizare si uniformizare?
A fost o vreme cand discursul asta pavelistcorutzian prindea la oamenii simpli.
Crede-ma ca acum e anacronic.
Alin
*Ex astris, Scientia*
"Draguta" xenocid,
Adevarul nu este nicicand anacronic, ci permanent actual si transcende scurtele noastre vieti. In caz ca nu ai inteles, iti pot explica in detaliu mesajul la care faci referire. A converti un copil din alta religie/rasa/cultura inseamna a-l boteza la ortodoxie si a-i face astfel intrarea in Biserica. Nicidecum nu inseamna sa-l "dai cu Duco" pentru ca nu conteaza culoarea pielii; nici nu-l "pleznesti peste bot"; nici nu apelezi la teoriile lui Corut. Ii respecti pe ceilalti indiferent daca sunt sau nu babe cu tenesi in picioare care merg la biserica cu colivele in maini.
Sebastian
Andrada spune:
Sebastian iti reamintesc ca tu l-ai citat pe Tutea care zicea ca ateii sint "dihori" si ca Xenocid a promis ca nu-i pune piedica bunicii cu coliva (in ciuda a ce se crede despre atei),
A
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelalte stele
AlbaIulia spune:
Am trait in cateva tari pana acum;
tarile europene tineau mortis ca religia lor e mai buna pentru ca era 'a lor' facea parte din istoria, entitatea tarii respective...erau mandrii de religia lor.
Acum traiesc pe un continent (America de Nord) unde in general religia e ignorata, lumea nu prea crede in nimic, nu se stie insemnatate sarbatorilor religioase, nu sint datini strabune, nimic...si se vad consecintele. E trist.
Si intr-adevar cei ce nu cred in nimic nu trebuie provocati la discutii.
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
un_tata spune:
quote:
Din experienta mea cu cei care nu cred in nimic am inteles ca nu trebuie provocati in discutii.Nici evitati.Eu nu vreau sa fac pacate accelerindu-le ritmul negativ de gindire.
Joanna
Poate ai dreptate. Poate ar trebui sa ne oprim aici.
Doamne, ajuta!
Sebastian
myX spune:
multumesc conchita pt deoasebita atentie acordata raspunsurilor mele, dar personal consider ca trebuie sa faci un pas evolutiv pe scara cunoasteri pt a compila cele scrise, iar ulterior sa revii la "masa" topicului (cu parerea de rau dar raspunsurile nu se ridica la rangul de provocare intelectuala necesar).
pt a nu incurca topicul cu replici stupide, lungi si incoerente, as zice sa revenim la subiectul topicului.
best regards.
cataghe spune:
quote:
Originally posted by AC
Nu pot crede ca voi priviti oamenii de alte religii ca pacatosi care trebuiesc pedepsiti sau convertiti.
Andreea, daca citesti multe din postarile de la acest subiect (si de la altele cu tema religioasa), iti dai seama ca, din pacate, toleranta religioasa nu este chiar punctul forte al unora dintre participantii la discutie...
To escape criticism: say nothing; do nothing; be nothing!
myX spune:
quote:
Originally posted by un_tataquote:
Din experienta mea cu cei care nu cred in nimic am inteles ca nu trebuie provocati in discutii.Nici evitati.Eu nu vreau sa fac pacate accelerindu-le ritmul negativ de gindire.
Joanna
Poate ai dreptate. Poate ar trebui sa ne oprim aici.
Doamne, ajuta!
Sebastian
-------------
Nihil sine Deo!
amin.
asta suna a: nu provocati animalele cu chip de om, ca saraci le acceleram evolutia negativa, si ii umplem de pacate.
daca nu stiati, disputele intelectuale fac bine la organismul nostru, si pt unii si pt altii (conform dualismului atit de drag unora).
asadar, bine ati venit in clubul lui homo sapiens, cel doritor de cunoastere.
doruletz spune:
Un articol despre cum se petrec unele ore de religie a aparut in presa acum cateva saptamani:
http://www.expres.ro/social/?news_id=167980
Poate si pentru a evita astfel de abuzuri unele tari au decis ca politica si religia sa se opreasca la portile scolilor publice.
O seara placuta!
imagini