Dar de la nasi la cununie

Dar de la nasi la cununie | Autor: roxanak

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare care ma framanata. Se pare ca vom fi nasi de cununie, in Romania, la inceputul anului viitor. Din ce m-am interesat, nu va fi o nunta cu mofturi si pretentii foarte mari (in Bacau), dar tinand cont de faptul ca toata lumea va murmura, deh! nasi din Germania, aia trebuie sa aiba bani, ma intreb cam cat trebuie sa dam ca dar.
Multumesc ptr. orice raspuns.
Daca s-a mai discutat undeva va rog dati-mi un link (nu am timp sa caut toata arhiva).

Pupici

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Buna!!
nu stiu ce dar se da, cred ca cel mai bine ar fi sa-ti intinzi antenutele si sa afli ce ar avea nevoie tanara familie. decat sa cheltui banii aiurea...
stiu ca nasii trebuie sa plateasca: biserica, lumanarile, buchetele si voalulu miresei, deci veti avea parte de cheltuiala


So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns livia_sampetru spune:

SINCER NU STIU CAM CAT AR TREBUI SA DATI CA DAR,DAR DIN CATE AM AUZIT O FAMILIE DIN ITALIA,CA NASI,IN VARA 2004,AU DAT IN JUR DE 2500 DE EURO.SI IN PLUS,CHELTUIELILE SPECIFICE DE ``NASI´``:BISERICA,VOALUL,LUMANARILE,ETC.
SA VA FIE DE BINE SI VOUA SI TINERIE FAMILII.


IA.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

quote:
Originally posted by livia_sampetru

SINCER NU STIU CAM CAT AR TREBUI SA DATI CA DAR,DAR DIN CATE AM AUZIT O FAMILIE DIN ITALIA,CA NASI,IN VARA 2004,AU DAT IN JUR DE 2500 DE EURO.SI IN PLUS,CHELTUIELILE SPECIFICE DE ``NASI´``:BISERICA,VOALUL,LUMANARILE,ETC.
SA VA FIE DE BINE SI VOUA SI TINERIE FAMILII.


LIVIA.

LIV




Va multumesc mult de raspunsuri.

Draga Livia,ma gandesc numai la cei 2500 Euroi. Pai ma sperii de moarte. Eu nu am banii astia deloc. Nici prin cap nu mi-ar trece sa ma inham la o astfel de cheltuiala ca nu se poate. Si eu care ma gandeam la o suma MULT MULT mai moderata. Ei cred ca-mi iauu adio de la nasire, vis frumos, dar sa revin la realitate. O sa le spun ca nu pot si gata. Vor trebui sa accepte. Mie imi pare enorm de rau, dar nu am ce sa fac.
Multumesc de raspuns si multumesc ca m-ai trezit la realitate.
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexuta81 spune:

Roxana mami....stai linistita...2.500 eur este intr-adevar o suma mult prea mare si foarte rar o sa gasesti si aici si in strainatate nasi care sa iti dea o asemenea suma.In plus gandeste-te ca voi oricum o sa aveti cheltuieli cu lumanarile(aprox 6 mil), biserica(intre 1-3 mil)si voalul(500.000)asta deja inseamna 200-250 eur.
Parerea mea este ca pe langa aceasta suma daca mai aveti 300-400 de eur este ok. In plus gandeste-te ca daca ei v-au ales ca nasi inseamna ca isi doresc sa le fiti aproape si nu cred ca se va crampona nimeni de suma oferita sau de valoarea cadoului cumparat.
Bafta multa si sa vezi ca o sa fie foarte bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Mai oameni buni,


despre ce vorbim noi aici? Cati dintre noi pot strange intr-un an de zile banii astia, chiar muncind in strainatate, pentru a-i da ca si dar de nunta?

Roxana, eu iti sugerez sa-ti faci niste calcule privind cheltuielile obligatorii (drum pana acasa, tu si sotul, haine de cununie civila si nunta, chestiile obligatorii tip voal mireasa, lumanari, biserica) si sa vezi apoi cam cat iti poti permite in plus.
Apoi o discutie sincera cu viitorii fini in care sa vedeti cam la ce se asteapta ei, si in felul asta poti sta linistita. e mult mai important sa le oferi suport moral la nevoie decat niste mii de Euro care te pot arunca pe tine in nishte situatii fara iesire.

parere personala,
Boga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanak spune:

Va spun sincer, faza cu 2500¤ m-a dat peste cap. N-am nici o sansa sa strang atatia bani, nici macar jumatate. Eu imi facusem niste calcule, dar nici pe departe nu semana cu ce am auzit. Problema mea este ca eu nu cunosc familia miresei, nu stiu ce pretentii au. Din auzite sunt niste oameni fara pretentii, fara mofturi, dar nu se stie niciodata, mereu e cate unul nemultumit si nu vreau ca nemultumirile sa porneasca de la darul nasilor, de aceea am pus intrebarea pe forum. Cred ca cel mai bine ar fi sa mai analizez o data situatia si sa recalculez orice varianta si dupa aceea sa ma hotarasc.
M-au ajutat mult raspunsurile voastra si va multumesc din suflet. Sper sa se mai gaseasca bine-voitori sa-mi impartaseasca parerile lor despre acest subiect care ptr. mine e foarte delicat si neplacut (ptr. ca nu ma dau deloc banii afara din casa).
Va pup pe toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

noi vom fi nasi pe 30.10. eu ma gandeam ca darul sa fie cam 300 eur. de la propunerea de a le fi nasi, fara pretentii, am cheltuit pana acum spre 1000 (toalete, ca-ntr-un fel ma imbrac daca-s nasa si altfel daca-s nuntasa, lumanari -8.5 mil, biserica -7 mil. Voalul si l-a facut cu tot cu rochia s-i a platit-o mirele asa ca voi sari peste intrebarea cat costa voalul, palaria de dupa voal - 1 mil)
asa ca de la o nasie fara pretentii voi cheltui destul de mult.

mada

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

Buna, Roxana! Chiar nu ai de ce sa te sperii. Nu stiu de ce vin unii cu astfel de idei, poate doar ca sa se dea mari. Nici nu se pune problema de 2500 de euro.
Depinde unde este nunta. Una e in Bucuresti, alta e in provincie. Sa-ti spun la mine cum a fost, in Iasi. Toaleta nasei nu stiu cat a fost, dar probabil ca si-a ales-o pe masura bugetului, cum face fiecare, nu ca trebuie sa-ti iei toaleta de 1000 de euro, ca, de, esti nasa. Iar in Iasi, o rochie eleganta de la o casa de moda gaseti si intre intre 3 si 8 milioane (depinde cat material intra ). Apoi, nasii au platit voalul, 300.000 lei, lumanarile, 2.000.000 amandoua (si cu flori naturale, asa ca mi-e greu sa cred ca in Buc. toate florariile fac lumanari cu 6 milioane), biserica 1,5 milioane cu tot cu cor. Si la urma ne-au dat noua 10 milioane, care mie oricum mi s-au parut multi si nici nu am vrut sa-i iau, dar au insistat. Nasii ne sunt prieteni si le stim posibilitatile. Nici noi, nici ei nu ne scaldam in bani, dar oricum avem mai mult decat majoritatea de aici. precizez ca preturile si salariile in Iasi sunt ceva mai mici decat in Bucuresti sau chiar in vestul tarii. Si de aceea banii au aici alta valoare. De aceea am spus ca e f. important unde are loc nunta.
Dar, daca nu e o nunta de oameni cu multi bani, si eu cred, ca si alexuta, ca 300 de euro ar fi suficient.
Succes si nu refuza invitatia, ca e un lucru deosebit sa fii nas de cununie. Ce mai bine ar fi sa vb direct cu mirii, sa vezi si ce asteapta ei de la voi.
te pup! Petrecere frumoasa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

2500€ ha ha ha dati-mi voie sa rad,livia te-a speriat,lasa draga pe cine vine din Italia cu figuri ,ca si eu am vazut o nunta cu nasi din Italia care au pus 1000 €(in 2002) ca sa se dea rotunzi ca sa nu mai zic de toalete,si aici nu ies din casa ca strica bani,stau 10 intr-un apartament mic etc etc. ca sa nu mai zic ca nunta era la tara in cort ,nu erau ospatari,nu tu flori pe masa ,servetele de hartie,nu schimbau tacamurile si in afara lor toti au cinstit pana intr-un milion(lei)sa fii vazut cum aratau caseta video la toti musafiri ca pe un trofeu,si daca mergeai de 10 ori la ei caseta iti era asiguratanu aveai scapare,vorbeste cu familia mirelui ,daca zici ca pe ei ii cunosti si stai linistita ca nu toti sant bolnavi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

2500 Eur.!!! Nici pomeneala! NU cred ca s-au dat atatia bani la o nunta de catre un nas. Uneori mai exista obiceiul ca nasii si eventual rudele foarte apropiate sa o faca pe raspandacii si sa spuna sume de astea astronimice ca au de gand sa dea pentru a plusa si ceilalti nuntasi, si ei de fapt nu dau atat sau dupa nunta l-i se restituie banii de catre miri.
In orice caz, cred ca 3-400 Euro este destul de mult, plus ca mai sunt si alte cheltuieli pentru tine, nu neaparat doar cele legate de biserica, lumanari si altele de astea, dar la tine plecarea in sine spre Ro. este o cheltuiala, asa ca nu te spreia asa de tare, accepta cu inima deschisa aceasta oferta de a fii nasi si ve-i vedea ca o sa fie bine.
Ca sa vorbesti cu mirii sau parintii, tot nu cred ca rezolvi ceva pentru ca raspunsul lor v-a fii: stii lasa asta tu sa vii la nunta! Sau ma rog ceva de genul asta.
Si inca ceva, gurile rele nu le ve-i impaca niciodata , asta sa fie clar. Eu am avut nasi tot din Germania, un var de al meu, care a venit sa ma cunune cu drag si din inima. Stiam ca nici ei nu stau pe roze cu banii(tocmai isi luasera casa). La nunta au venit cu masina lor un Audi nou nout care a cam luat privirile la multi. Ei bine, ei ne-au dat dar cat au avut de-mi dat(nu au dat pe dinafara, s-au intresat de cat se da la acele timpuri) dar toata nunta vuia ca nasii ne-au lasat cadou de nunta masina, ca deh, sunt din Germania. Asa , stii ca este o vorba care se potriveste : Nunta fara minciuna si moarte fara pricina, nu exista!

Succes, si iti doresc sa fii o nasa frumoasa !

Mergi la inceput