Bebelusi de mai-iunie 2004 (16)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monet spune:

hai c-arunc si eu un ochi pe-aici:) - bebe isi face siesta de la ora 5 (dupa-masa). m-am intins si eu linga ea, dar m-au prins amintirile, nu somnul, asa ca am zis 'hai sa vad ce mai zic fetele'. de cind va tot citesc or trecut vreo 40 de minute, asa ca acuma tre' sa ma grabesc ca precis o sa-mi dea semnal lia!

iuliana, da, asa cum a zis si dana, noi le dam pruncilor numa lapte (io, praf) cind 'simtim' o constipatie. pe cuvint ca se regleaza singur sistemul. merita sa incerci - in loc sa-l indopi pe rares cu toate celea.... si parerile sint impartite (si io stiu ca banana regleaza, afina constipa, merele usureaza:)).

paloma, ce bine, ce fain, auzi tu, cristina sa nu zica nimic la vaccin! bravo!!

piatra lunii, parca am auzit si eu de patch-uri din alea de anesteziat local - vezi cum se recomanda, adica ce 'doza/marime' pentru prunci asa tinerei. ce bine de ingrid, cum papa ea laptic de-ala bun!

madutza, la multi ani lungi si buni pentru ana-maria. precis sint dintisorii din ce zici tu cum roade si baloseste. lia tot nu are nici unul in gurita desi ne apropiem vertiginos de 6 luni...!

sandy, cel mai recomandat e, daca incepi cu cereale, e orez si ala sa fie neamestecat cu nimic. sigur ca amestecurile alea sint in cantitati mici, dar cica 'single grain' e cel mai neofensiv.

nu, cerealele nu ingrasa, pentru ca nu e vorba de cerealele alea din comert (nu stiu cite feluri sau ce feluri se gasesc in romania) care-s pentru oameni mari si care contin procesari de toate felurile (si culorile:)). cerealele pentru bebe sint orez sau oatmeal (ovaz, da?) si alea sint 'single grain', facute pisate, cu adaos doar de Fe si vitaminele A, C, D. la un moment dat, cind sistemul bebeilor e destul de matur, cerealele astea pentru bebei peste un an dau organismului fibre bune pentru regularea tuturor functilor. la alea, nu stiu, eu nu maninc deloc cereale, deci o sa vedem cum le 'tratam'. eu zic sa nu fugiti de orez si ovaz (si griu - vedeti ca griul e cel mai greu tolerat la bebei sub un an, dar e recomandat pentru dupa 6 luni). asa ca nu e nimic rau in ele. ce, chinezii-s un popor de grasi?:) si doara minca la orez de numa-numa!!:) si de fapt, totul se da cu masura, n-o sa indopam copiii, nu?! americanii or fi ei o natie de grasani, dar zau ca nu e de la cerelele pentru bebei:) - e de la atitea fast-food-uri cu mincaruri precongelate (super-procesate) si prajeli si vrajeli:)plus o gramada de snack-uri la orice ora din zi sau noapte, nu le tace stomacul - de-aia.

maria, asa-i ca haios alex cu piciorusele in gurita? io mi-l si imaginez!

vanessa, multumim frumos ca ne mai spui din experientele tale! mwa-mwa, pe amindoi obrajiorii!

lili, pupic scump la o biancuta atita de manierata. imi pare bine ca v-ati putut restaurant-a:). e fain, citeodata, asa-i?;-)

gabitz, precis asa mic a fost si dennis - cum zboara timpul - de-aia tre' sa facem muuuuuulte pozeeeee!

eryka, poate-i de la dintisori, poate-i de la vreme. scoate-o la plimbarici. povesteste-i cite-n luna si-n stele - le place sa fie atenti daca le dai atentie - bebelicii astia, ne seaca, dar nu putem fara ei!!! ii iubim mai mult decit lumina ochilor si vietile noastre scumpe...!

irinel, da-i mai rar de papic lu' 'al mic - da' treptat, cu cite 10 minute mai tirziu si tot asa - nu-l infometa, ca nu-i acuma momentu'. iara va intilniti, mai? cu lili...

uau, zaraza ("ce mai faci, frumoasa zaraaaaa-za?"), ati fost la nunta si-ati dansat. pica bine, nu? bravo si bravo sofiutei ca s-anteles asa bine cu bunicutele ei.

clara-maria
, imi pare rau sa aud de tzitzi refuzat -poate e doar o faza, mai insista, asa cu frumosul:).

le pup si pe celelalte fete, carora le doresc cit mai mult bine, nally, mephala, irinush! si pupiceii cei mai scumpi odrasleor!

miine ar trebui sa ma scol la 4am si s-o iau la un drum de 3 ore jumate pina in columbus, ohio, la o conferinta - as sta numai pina seara (tot miine) ca n-am chef sa lipsesc noptile de-acasa. ploua afara de groaza, parca nu m-as duce deloc. stiu c-as fi frinta de oboseala. oare asta-mi lipseste?! (nu e obligatoriu, am zis eu c-ar fi fain... dar nu pe ploaie si frig si intuneric...of, ce sa fac?! hai, ca poate pina la dimineata ma hotarasc sa stau acasa (atunci as avea o zi libera, ca sefii mei sint acolo si mi-au zis ca daca nu vin, sa stau cu copilul o zi!). tentant sa stau acasa. lasa ca va dau io raportul:). fug ca o aud pe lia cintind...... iiii-aaaa---ua-ba-be-iiaa-uuuueeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:)

mona si lia (24.04.2004)

poze lia mica www.imagestation.com/album/?id=3434700093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze septembrie www.imagestation.com/album/?id=3225170093&mode=invite&slideshow=1" target="_blank">poze octombrie www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">povestea nasterii liei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lili_B spune:

Ia uitati aici ce voinica sunt: stau singura in funduletz !!! (aproape singura, ca ma ajuta si iepurasul, ma tin de urechile lui) http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Lili si Bianca (10 Mai)http://community.webshots.com/user/biancutza_mamarutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christina spune:

Fete dragi,

intru si eu pe-aici dar nu e deloc usor sa tin pasul cu voi... totusi azi toata ziua am reusit sa revad tot acest capitol si imi voi da si eu cu parerea atat cat stiu.

Sandy, La multi ani lui Raul... cum a fost vaccinul? Ah, si nu-ti face probleme ca doarme copilul singur in camera. Si Victor doarme la el in camera de la 4 luni. Inainte de asta aveam problme cu alaptatul si-l alaptam intinsa si ne era la amandoi comod sa dormim impreuna.

Danaa, multumim mult ca ne primiti dar nu trebuie sa te ambalezi de-acum... mai e ceva pana la primavara. Oricum sper sa tinem legatura si sa vedem cum e cel mai bine pentru toata lumea. Pentru constipatie si intrerup cerealele si ii dau numai legume sau fructe lui Victor. Cu mar a functionat foarte bine si cu piure de mazare. Cat despre dormit noaptea ce sa-ti spun? Victor doarme bine ca-i fac baita cu putin inainte de culcare si apoi il alaptez (cred ca si de sete suge foarte bine seara) in plus la masa de dinainte de baie ii adminstrez niste cereale - dimineata nu prea mi le accepta. Sambata, chiar am ajuns acasa cam tarziu si nu prea aveam rabdare sa-i dau cerealele cu lingurita ca-i era si foame si i-am dat din biberon (pt. prima oara) 50 ml dupa care ne-am urmat programul... A dormit copilul meu de la 10:30 pm pana la 6 am dupa care a mancat si-a mai dormit pana pe la 11... nu mi-a venit sa cred c-am putut sa lenevesc atat duminica. Te rog sa-mi spui si mie ce afli despre maternal... eu stiu ca am voie sa stau acasa 1 an de la data la care am intrat in concediu. Tu ce anume vrei sa afli? Victor doarme intr-un sleeper subtire de bumbac si il acoper cu un scutec mai grosut - la el in camera sunt cam 23 C.

Iuliana, incearca cu piure de mazare la noi a functionat...

Madutza, cu intarziere "la multi ani" Ucai, sa dea Dzeu sa va faca fericiti.

Lili, la multi ani fericiti alaturi de sot... chiar ca sunteti norocosi c-ati putut iesi la restaurant.

Monet, daca e vremea urata si e mai mare daraua decat ocaua mai bine stai acasa cu Lia cine stie cand mai prinzi o zi libera. Cat despre vaccinul antigripal ce sa zic? mi-e teama ca la iarna cand vor fi -40 C sa nu cumva sa se imbolnaveasca si sa dam in altceva care ar putea fi prevenit de acest vaccin. Esti este foarte recomandat.

Irinusha, cum a fost botezul? mai poti, mai poti? ti-au plecat musafirii? Doarme Cris mai bine?

Alina 33, ce mai face Dragos? s-a mai ridicat in 4 labute?

Irinel, eu nu pun sare deloc si nici zahar sau alt indulcitor. Chiar daca se stramba cateodata am observat ca daca incalzesc nitel mancarica este mai usor acceptata... nu prea i-o dau nici la temperatura camerei ci putin de tot incalzita.

Vanessa, si mie maica-mea mi-a zis sa-i dau lui Victor un morcov crud sa-l roada dar nu prea am curaj. Cand aa vut candidoza Victor a trebuit sa-i dau cu pipeta niste siropel si intr-o seara m-a prins de parte lunga a pipetei si a tinut-o atat de strans incat cand sa i-o scot din gurita s-a desfacut in 2 parti: cea de care tineam eu si cea de care tinea el si m-am ingrozit la gandul ca putea s-o scape pe gat.

Nally, mey, avem noroc ca nu trebuie sa semnam condica pe forum... ca nici eu nu apuc sa citesc chiar tot sau sa raspund la toata lumea mereu.

Eryka, felicitari pentru kg pierdute. cum mai merge dieta? Eu cam greu ma abtin de la dulciuri mai ales ca avem tot timpul ceva dulce in casa (sotul meu cumpara mereu). Ce mai face Ayu?

Clara Maria, nu te ingrijora meu cu intorsul pe burtica. Fiecare copilas are ritmul propriu de dezvoltare. Al meu se intoarce pe burtica de la 4 luni dar pe spate se intoarce mai mult accidental si n-a mai facut-o demult. Si acu' cateva seri si-a bagat picioarul in gurita dar asta s-a intamplt dupa baita cand era la pielea goala intre timp cred c-a uitat sau poate i-a crescut burticul si nu mai poate. Despre cartof, aici se recomanda abia dupa 6 luni dar am auzit ca ajuta digestia si iesitul afara.

Despre noi ce sa va zic? Vad ca de cateva seri Victor doarme mai bine. Se trezeste doar o data, daca se trezeste si cred ca depinde cat a mancat la ultima masa. Irinel, parca tu ziceai ca Danutz suge mai des ziua... si la mine e la fel, ma intreb daca o fi de sete sau poate nu mai e destul de consistent laptele. Nu avem cine stie ce vesti...

Va las ca ma asteapta sotul sa vedem un film. Pupici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

Buna fetelor!Am reaparut si eu.
Fusesem tare fericita ca in cateva seri Patri n-a mai plans dupa baita dar aseara in timp ce o imbracam a inceput sa tipe ca din gura de sarpe.Niciodata n-a facut chiar asa.A plans aproape o ora si abia am linistit-o.O fi avand colici dupa baita?Voua vi se mai intampla?
Ioana,mamica Patriciei Maria(15 iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana c spune:

La multi ani cu intarziere,Uca,Dominic,Alina,Cristina Veronica!
[S]Iertare pentru intarziere,Ioana si fetita Patri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anacami spune:

Buna
Ioana, din contra; eu stiu ca daca are colici baitza o poate linisti.Poate i-a placut baitza si ar mai fi vrut sa stea...
Si eu am avut ceva probleme cu Sebastian:ieri nu a vrut sa manance de la 7 dimineata pana seara la 8 nu a mancat decat de 2 ori laptic (a mai baut putin suc de morcov si mar-vreo 50 ml pe la 10:00).Il puneam la san, tragea din el de 3 ori si apoi tipa; lapte aveam, nu cred ca avea debitul prea mare (m-am si muls putin ca sa fie mai putin si mai consistent);cred ca nu ii era foarte foame pentru ca avea chef de ras si joaca.

Anacami (20.02.1975) si Sebastian Alexandru (26.05.2004)
http://community.webshots.com/user/anacami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana c spune:

Fetelor multumesc pt. raspunsuri,sunteti niste dragute
Eu am inceput sa ii dau suc Rareselului tocmai pt ca nu facea singur kk,pt ca altfel asi mai fi amanat introducerea lui.Pauza am mai facut de 3 zile in care i-am dat doar san dar R nimic.Ma gandesc ca pana la urma o sa intram si noi in normal
Eryka felicitari pt. kg pierdute!
Vanessa pupici pt Catalin sa fie bine cu vaccinul de azi.
Nally ce mai face Sebi?
Ioana poate ii era foame si nu a mai avut rabdare sa o imbraci.
Maria cerealele de care vorbesti sunt se pot da la 4 luni?
Lili,cam tarziu,la multi ani sotului.Am vazut-o pe Bianca in fundulet si este asa de dragalasa!
Sandy la Raul
Pd vaccin usor azi!
Si sa inchei mai optimist, a facut Dan baita cu Rares si a fost o incantare sa imi privesc baietii la "scaldat"

Iuliana & Rares (12iunie)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eryka spune:

Buna fetelor ,hai ca ma simt si eu umpic mai bine ,nu as avea eu motive dar parca mi-a trecut starea aia ,ufff
Pe Ayu a vazut-o un nene dentist ,sa uitat in guritza ei si mi-a spus ca inca nu sunt dintisorii ,cica mai dureaza ceva.Asa ca macar stiu ca nu se maraia de la dintisori.Partea nasoala e ca, ccc ,cred ca mi-a racit ,de ieri a inceput sa tuseasca ,vad ca azi mi-a tusit mai putin uf uf Din cauza asta nu am mai ajuns astazi sa-i fac si vaccinul ,asa ca aman peste o saptamana.

Despre mine ,eu ma tin in continuare de dieta nu ma las pana nu dau tot jos ,am asa o ambitie de nici eu nu ma recunosc.
Ioana c parca nu prea as crede sa fie vorba de colici ,mai degraba poate i era frigut sau eu stiu?
Sandy ce bine mey ca doarme singurel in camera lui,pai felicitari,eu inca mai astept ptr. asta ca Ayu a mea inca se scoala de 2 ori pe noapte.Si urez si eu un LA MULTI ANI lui bebe Raul sa creasca mare si voinic .
Mona dar kiar mai bine stai acasa cu Lia frumusica cine stie cand o sa mai prinzi tu un liber.
Christina e bine ca doarme Victor bine ,sa o tina tot asa ,eu nu stiu cand isi mai revine si fata mea la somnelul ei de dinainte ,tare multumita eram de ea acum o luna ,ea kiar daca papa mai bine seara se pare ca tot se trezeste.Ata ete mergem tot inainte.Eu cu ditea mea ,inca imi merge bine sa stii ca si mi-e imi mai face cu okiul niste dulciri dar stii ce fac?Iau doar asa o guritza mica de pofta si gata ma opresc ,stau si ma gandesc mereu la zicala aia "5 minute in gura si o viatza pe corp " asa ca mai bine ma abtin .
Clara Maria subscriu si eu la cele spuse de Christina ,nu-ti face griji ,fiecare bebelus e diferit,a mea de ex. sa intors la 2 luni jumate ,eii si de atunci a inceput si kinul pe mine ca tre sa fiu cu okii in 4 si sa nu o las singura in pat .
Lili Bmey mey ce vad eu la Biancutza?Exact ieri a stat si Ayu singurica in fund dar in carucior deci era si mai mult ajutata .PeiBianca ta e mare , bravo ei.
PD ma bucur sa aud ca Cristina a fost cumintica dupa vaccin .
Maria felcitari ptr. piciorusul in gurtiza ,de acum sa vezi ce gustos va fii ptr. el,numai cu el in guritza o sa stea kiar si la baitza si cand vrei sa-l skimbi de scutec o sa tot ai timp sa faci pozici.Daaa Ayumitza mea a inceput sa cera sa fie plimbata in barte ceea ce pana acum nu sa inatmplat caci eu nu am invatat-o asa.deci a inceput kinurile pe mine.Ea nu-mi adoarme mereu la plimbari ,de obicei sta si casca gura in jurul ei .Asta e probabil voi devenii sclava ei
Vanessa tare bune sfaturile ,mai vreau din experienta voastra ,cele care mai ave-ti copilasi.
Nally ce mai faci?Te-ai rusinat kiar asa rau? Hai baga un oki pe aici.

Poze - si - www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31632" target="_blank"> Povestea nasterii

Eryka & bb Ayumi (03.iunie.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clara Maria spune:

Buna fetele,

Ce sa va spun, a scazut laptele foarte foarte mult, dar eu tot am mai incercat sa-i dau si aseara, inainte de culcare s-a repezit cu gurita ca inainte, dar cred ca a vrut doar sa ma simta pe mine caci mancase lapte praf cu doua ore inainte insa eu daca am vazut ca ii este somn dar se agita m-am gandit sa-l pun putin la san si a fost exact ce a vrut si el caci s-a linistit. Incep sa ma obisnuiesc cu gandul ca o sa renunte de tot, nu am ce sa-i mai fac.
Partea buna este ca i s-a reglat scaunul si face in fiecare zi singurel.

Ioana C si Alex tipa cand il scot din baie si incep sa-l imbrac dar se potoleste cand ii dau sa pape. Cred ca ei plang pentru ca ii scoatem din mediul in care le place. Lui Alex ii place foarte mult la baita, poate ca si la printesuca ta este la fel.

Fetele, va cer o parere, din cand in cand Alex se agita noaptea si nu stiu de ce. Azi-noapte se tot foia si incepea sa se mataie si am incercat totul posibil: i-am dat lapte, ceai, suzeta, se potolea apoi dupa catva timp iarasi incepea. M-am gandit ca poate vrea sa ma simta si l-am luat cu mine in pat si l-am tinut pe o parte (m-am gandit ca poate amorteste stand numai pe spate) si a adormit dar in somn tot se mai agita. Temperatura nu are, prea cald sau prea frig nu cred ca era, treaba mare facuse chiar aseara, sa fie cumva de la dintisori? Eu nu am vazut sa erupa caci il verific in fiecare zi. Voua vi se intampla? Ce credeti ca poate fi?

Eryka, ce-ti mai face frumusetea? din partea mea. Ei, ce-as mai bursucio eu. Si, daca te consoleaza cu ceva, eu de la cateva saptamani mancam cu Alex in brate, multumesc lui Dumnezeu ca s-a mai linistit si mai sta si el putin singurel, asa mai pot strange si eu lucrurile, mai fac un ceiut fara el in brate. Eh, esti norocoasa totusi. Si nu cred sa dureze prea mult daca nu ai invatat-o in brate. O fi doar o faza cand simte mai multa nevoie de dragostea ta. Eu pe Alex mereu il bursucesc si il pup cand vad ca vrea in brate si apoi il pun pe pat si sta cumintel. Concluzia, bebeii au nevoie de multa, multa dragoste si atentie mai ales din partea noastra, a mamicilor.

PD, povesteste-mi putin despre cum a fost la vaccin si dupa caci si noi trebuie sa mergem maine sau poimaine si mi-e groaza. Imi vine sa plang de pe acum cand ma gandesc ca o sa-l doara. Doamne ajuta sa treaca repede si fara dureri.
Christina, esti o fericita, felicitari pentru Victoras cumintel, eu am si uitat ce inseamna 5 ore de somn continuu. S-o tineti tot asa.

Voi cum faceti cu bebeii sa nu mai stea in fundulet? Alex nu mai vrea sa stea rezemat, incepe sa se mataie si sa incerce sa se ridice in fundulet, iar daca il pun in fundulet sau il tin in picioruse este fericit, ii sclipesc ochii. Si totusi doctorita a zis ca nu are voie in fundulet, dar el isi tine spatutul drept si funduletul inapoi. Este un curios.

Felicitari Maria pentru progrese, cred ca si piciorusul ei este la fel de gustos cum sunt manutele lui Alex, caci le tine tot timpul in gurita.

Multumim pentru sfaturi Vanessa, si eu i-am dat lui Alex sa molfaie pe mar fara coaja, i-am pus si un pic de snitel si i-a placut, desi el nu a papat nimic sarat pana acum. Mai asteptam sfaturi, cat de multe. Mie imi este mereu teama sa nu gresesc cu ceva in ce-l priveste pe Alex.

Ei, hai ca chiar m-am lungit de data asta. Sa aveti numai fericire si bucurii in casa.

Maria-Cristina si Alex (15 iunie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mephala30 spune:

Mai, mai, dar ce harnicutze sunteti!
Ieri a venit pediatru acasa si ne-a consultat brotacelu', a fost un consult de rutina, ne-a mai sfatuit pe ici, pe colo, ne-a spus sa incepem diversificarea cu piure de fructe, iar peate 2 sapt. cu piure de legume.
Pt. ca este grasut, nu are voie cereale, nici banana mai tarziu, ce-am mai ras....de mic il pun la regim.
Asa ca azi i-am dat o lingurita de piure de mar si i-a placut tare mult...nici nu m-asteptam sa refuze, la ce mancacios e!Ei, si-acum sa vad ce mai faceti voi.
Clara Maria, La Multi Ani! pt. RAUL, sa creasca mare, sanatos, voios, voinic!
Lili, ce frumos sta Bianca in fundulet! Ai fetita mare de-acum!
Eryka, mai, tu chiar nu te lasi deloc cu kg.astea, trebuie sa castigi...ce vointa ai!
Va salut pe toate, plec la datorie: mi-a trebuit zacusca de ghebe, asa ca am 4 kg. de spalat, ciupercuta cu ciupercuta....apoi ma ajuta sotul

Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN

Mergi la inceput