Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (43)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neata buna si La multi ani sarbatoritilor din ultimele zile pe care i-am ratat.

Emilly, nici eu n-am dormit o noapte intreaga de cand am nascut. Intr-o singura noapte Malina a dormit 7 ore neintrerupt, in rest la 2-3 ore se trezeste sa pape . Mai nou, din cauza frigului crunt din casa noaptea o iau cu mine-n pat (macar asa stiu ca o sa doarma invelita) si mi-e mult mai usor sa-i dau tzitzi. Desi am avut vreo 2 zile pe la inceputu saptamani cand n-a vrut sa suga si eram disperata....nu numai ca trebuia sa fug repede sa-i pregatesc un biberon (care nici nu-i placea si se mai si trezea pana ajungeam eu cu el langa ea) dar eram gata gata sa pierd laptele . Dar se pare ca si-a revenit, si ea cu suptul si eu cu productia .

Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Buna ziua tuturor. De acasa. Azi mi-am luat o zi libera pentru ca aveam multe probleme de rezolvat si pentru ca trebuia sa o duc pe Alex la doctor. Sunt din pacate racita, si ma simt cam rau. Ca atare am o stare de iritare generala. Inclusiv in ceea ce o priveste pe Alex, care a redevenit insuportabil de rasfatata si maraita. Azi m-am enervat asa rau ca am lasat-o sa planga 20 minute continuu. Nu avea absolut nimic, in afara de somnic si nervi. Asa ca a plans pana a adormit - si nu aveti decat sa dati cu pietre, insa nu vreau sa mai mad asemenea scene. Asta e numai rezultatul ultimelor zile in care ai mei au inlocuit-o pe bona, si cum erau 2, nu au lasat sa se auda nici miau si au purtat-o continuu in brate. Dar nu am avut ce face ptr ca a fost multa munca la serviciu. Tocmai de aceea am nevoie de liniste zilele astea si nu de nervii ei nejustificati.

Azi am fost la doctor si am discutat mai multe probleme. Legat de eritemul fesier, se pare ca e de la urina cam acida. Dna dr Jianu o tine cu fixatia ei cu infectia urinara si ca atare iar ma chinui sa recoltez. Stiu sigur ca nu e de asta, insa o sa duc problele. Oricum, 4 zile Nidoflor si fara sa o spal cu sapun mai mult de 1 data pe zi.

Raceala nu pare sa fie asa grava. Nu inteleg atunci de ce face febra. La plamani nu se aude nimic, in gat nu mai e rosie. Numai nasul e mai fonfait. Ptr asta Sterymar de 3 ori pe zi si Pivalone la fel. In rest, Nurofen dupa caz.

Temperatura mai ridicata poate fi insa si de la dinti. Ptr ca se pare ca avem deja un colt iesit la dintele stang de sus, insa nimeni nu l-a remarcat. Si nici nu parea sa o deranjeze. E clar ca dintele respectiv e in curs de eruptie, si celalalt e pe drum, mai are fff putin.

Legat de mers, cica am voie sa fac pasi cu ea. Insa tot NU premergator mi s-a spus. Are voie sa paseasca cu mine de mana, insa nu mai mult de 5-10 pasi o data. Nu sa o obosesc.

Legat de mancare s-au schimbat tare multe legate de masa de pranz. Va voi scrie un mesaj separat mai tarziu, ca sa apuc sa gasesc foile pe care a scris dna doctor. Mai exact, pranzul este deja de copil mare. Ma rog...nu stiu ce sa fac. Cealalta pediatra a zis sa o las mai moale cu diversificarea. Revin cu acest subiect.

Bun venit mmag si Amalia, si Georgiana cu puiutii!

Jessica Sara

Emilly, eu ii dau seara 200-250 ml lapte cu 4 lingurite cereale. Doarme de la 21 la 6.45 cand o trezesc eu. Eu am invatat-o sa doarma de foarte mica, nu stiu ce sa zic. Oricum am aplicat "plansul", asa ca nu sunt un exemplu bun. Insa am nervii tari.

Tania, ma bucur ca ai vesti bune despre mama ta. De unde ai luat ghetutele?

Adriana, imi pare rau ptr Rares. Pot sa te sun?

Lavv, promit ca voi pune niste poze. Of, mereu nu ma tin de cuvant. Eu zic sa folosesti scaunul de masa. Trebuie obisnuit din timp.

Carmen, am vazut pozele Otiliei. E atat de frumoasa si atat de fericita cu tine, incat mi-au dat lacrimile. E impresionant ca a gasit o persoana asa dragastoasa ca tine si merita din plin o familie care sa o iubeasca. Se vede pe chipul ei!

Va pup acum. Revin.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Buna ziua si de la noi

copilasilor care s-au sarbatorit zilele acestea.
Eu nu am intrat ca am fost tare ocupata si ieri seara am iesit la cumparaturi pentru Amos. I-am lucruri tare frumoase si la preturi bune, ceea ce m-a incantat foarte tare.
Asa de nervoasa sunt....vecinii astia au oprit apa ca nu stiu ce treaba aveau la tevi si 3 ore am fost fara apa. Puteam sa le fac scandal si probleme mari, pentru ca fara aprobarea vecinilor si a celor de la primarie nu au voie sa faca asa ceva.... dar am tacut si de data asta, am zis ca nu mor inca o saptamana cu ei, pana ma mut, vinerea viitoare.
Abia astept. Am gasit un apartament foarte frumos si curat si vineri si sambata avem de lucru`

Carmen
, o frumoasa fiica ta. Sa-ti traiasca
Bine ati venit si noilor mamici

Gata, fug, ca am de curatat ardeii copti, de facut curat....uf...asa m-am saturat cate odata si imi vine sa ma duc...numai ca nu am unde si nici cine face treburile in casa. Si sa-mi iau pe cineva sama ajute, eu nu pot, ca nu suport sa se bage cineva in bucataria, oala mea sau in dulapurile mele.
Asta e! O zi buna.

Saphir si Amos Daniel (26.02.04)

Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Plecam la munte!!!!!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andruska spune:

Jessica Sara

Mai intru de acasa ca acum tb sa fug

Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)

NIHIL SINE DEO !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavv spune:

Dat fiindca mai e putin si plec la puiul meu acasa va urez:
Week-end placut si foarte calduros!
Sanatate multa la bebeii bolnaviori!

Multumesc frumos pentru PM, Adriana!

Pe luni,

Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Carmen, am vazut pozele voastre si sunt superbe, iar Otilia este o papusa (putin spus). Se vede cat de fericite sunteti si cat de bine va simtiti impreuna. Sa va ajute Dumnezeu sa o cresteti mare si sanatoasa.

Roxana, imi pare tare rau ca si tu esti bolnavioara. Sper sa se rezolve totul. Ma poti suna oricand. Daca sunt ocupata iti spun eu la telefon.

Monica, petrecere frumoasa la munte!!! Va asteptam cu poze.

Saphir, sa stapaniti sanatosi noul apartament. Ce harnicutza esti.

Georgiana, bun venit si voua!!! Asteptam pozici cu minunatiile tale. Sa-ti traiasca!!!
Eu ii dau lui Rares si galbenus (nu albus!!!) si iaurt. Galbenusul l-am introdus treptat, de la 1/4 dintr-un galbenus pe saptamana, pana am ajuns la 2 galbenusuri pe saptamana. Il amestec fie cu piureul de legume, fie cu iaurtul. Iaurt ii dau la masa de la ora 6 seara, un danone activia, cremoso sau natural, in care amestec 1 lingurita de cereale si 1-2 lingurite de branzica de vaci, facuta in casa. I-am facut la iaurt si mamaliguta cu lapte si i-a placut.

Adlemi si Andrei, welcome in the club!!! Pai ati fost rezistenti de n-ati cazut pana acum. Baiatul meu a luat prima busitura la 6 luni, si a venit buf pe ciment. Din fericire n-a patit nimic.
Si eu cred ca alaptatul este o mare bucurie pt. orice mama. Din pacate mie mi-a fost data doar pana la 5 luni.

Rares s-a invatat sa se lase singurel in fund si exerseaza de mama focului. Chiar nu pricepeam de dimineata ce-a patit, aveam impresia ca nu-l mai tin genunchii, cand colo el sus-jos, sus-jos, ca Hopa Mitica.

Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)

Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Eu iar m-am cam necajit... se pare ca puiul meu cum il laud cum face invers. Eu sunt pro, vizavi de atitudinea Roxanei asa ca nici cum nu dau cu pietre, atat ca la noi nu merge faza cu lasatul sa planga daca se trezeste noaptea ptr. ca imediat e in picioare chiar daca nici nu s-a trezit ca lumea si in picioare nu are cum sa adoarma si il las degeaba sa planga. Totusi, pana pe la 5 dimineata a dormiit la el in patut, apoi la-m luat cu noi in pat si a mai dormit pana pe la 7:30 cand s-a urcat pe mine, m-a tras de par, m-a batut cu palma peste fatza si a inceput sa ma pupe cu gurita deschisa si plina de bale... cam brutala trezire dar dragalas rau strumful!

Faza mai urata este ca ieri a cazut si el din pat si se pare ca rau..Imelda, bine ca la tine a fost destul de usor.
Sa va povestesc: este un obicei sa doarma la noi in pat somnul de dimineata.. asa ca l-am culcat si eu m-am apucat sa fac una alta. Intre timp ma mai duceam sa vad ce face; desi era cam tarziu si se apropia ora mesei de pranz, asa frumos dormea ca am zis sa mai spal si vasele in liniste si apoi il trezesc daca nu o face singur... si ma apuc de vase... Nu trec 2 min si aud un buffffff de parca a cazut ceva din pod ... iar in secunda aurmatoare urleteeeee. Fug repede si il gasesc jos lanag pat, in partea cealalta cum dormise, pe burta si cu capul orientat spre pat... il iau repede, il masez peste tot, il pipai, cand s-a mai linistit il las sa vad daca se ridica in piciaore daca e ok.. pare ok si nu vad nici o lovitura, mai stam un pic, ma mai linistesc si eu si vad ca are nasul tot rosu..si tot rosu si parca tot mai umflat si apoi chiar clar se vedea ca jumatate de nasuc e cam umflat si julit...
Asa ca al meu Cosmin, sper ca e bine dar s-a ales cu primul semn de buna purtare si anume un nas lovit bine. Deci se pare ca a mers de-a busilea pana la marginea patului in partea opusa si s-a gandit sa coboare singur din pat si cred ca acazut in nas (la propriu) si apoi s-a dat peste cap ca altfel nu-mi explic pozitia in care l-am gasit.. nu stiu cum s-a lovit asa rau ca patul nu este f inalt iar jos este mocheta destul de groasa si nu aspra.... Si culmea ca mereu cand se trezeste ori se maraie daca e singur ori gangureste ceva il aud si fug repede la el... acum a lut-o din loc fara sa zica nimic si a facut un ,,poc'' cat se poate de serios! De aia e bine sa doarma copilul la el in patut...

Am vazut si eu pozele cu Otilia. E asa frumosa, mare si asa de fericita... Felicitari Carmen inca o data!
De asemenea m-am delectat si cu pozele lui Alex, Matei si Rares baieti frumosi!

Adina, parca ziceai ca nu prea papa bine Moti... si inca ce bine papa! si de la Cosmin

Georgiana, bine ai venit! De ce spui ca ai nascut prematur la 38 de sapt, ptr. ca a fost bb mai micutz...lasa ca apoi a papat bine titzi si a recuperat. Si eu am nascut la 38 sapt si numai prematur nu a fost (4 kg si 53 cm) dar apoi cam greu cu papa iar cu tzitzi am patit ca si Imelda... lene mare la supt din partea lui, nepricepere si chin prea mare la muls din partea mea si intr-o luna gata cu lapticul...

Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmens spune:

Multumesc din suflet dragele mele pentru aprecieri. Eu ii multumesc in fiecare zi lui Dumnezeu pentru copilul pe care mi l-a daruit. Un prieten de-al nostru care are si el o fetita adoptata spune ca nici daca i-am fi facut noi copii astia ( fetita mea si a lui) nu cred ca ar fi iesit atat de reusiti ( a nu se intelege eu si cu prietenul ). Culmea este ca seamana si cu mine si cu al meu sot, care fie vorba intre noi este intr-un extaz total.

Va urez un week-end placut, multa sanatate bebeilor si voua mamicilor nopti linistite !

Carmen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

Nici bine nu m-am plins voua ca azi noapte mi-a dormit gaza neintoarsa.I-am dat eu un bibe cu 200ml laptic pe la 4 dim ca nici inainte de culcare pe la 9 nu mincase mai mult de 50ml.Apoi somn pina la 8.40 dim.Nu mi-a venit sa cred...si eu cu ea ca a plecat si tati la servici fara papa la el...mai, mai o sa ma mai pling la voi ca poate o sa-si revina Ilinca la sentimente mai bune.

Adlemi de alaptat nu mai alaptez.Gaza mea de pe la 3 luni nu a mai vrut sa suga si pina acum vre-o doua saptamini ma mulgeam si donsoara papa bine merci.Cantitatea de laptic a scazut de la o saptamina la alta iar acum am ajuns la lapte praf.

Jessica Sara

Adina imi place programul lui Moti
cit lapte beau bb-i vostri de-odata!!!!....

p.s. micile mele "nemultumiri" nu sunt legate de trezitul Ilincai noaptea ci sunt generate, intretinute de starea mea de oboseala, ma enervez din te miri ce si ma cam iau de al meu sot in fiecare zi...nu e bine!pe vremuri imi era lene sa ma cert si sa ma enervez, ma obosea numai gindul de a ma certa cu cineva...si cedam mereu.

Emilly si Ilinca

Mergi la inceput