Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (43)
Raspunsuri - Pagina 2
Emilly spune:
Fetelor, mi s-a tot spus de catre mamicile cu bb-i mai mari ca fii-mea ar trebui sa doarma toata noaptea nu sa ma trezeasca tot la 3-4 ore sa-i dau lapticul.Mi-au "vindut" chiar si pontul si cica cind cere bb laptic eu sa-i dau apa, am incercat o singura data si mi s-a trezit galusca de tot si a trebuit sa ma plimb cu ea in jurul patului sa o adorm la loc.Eu ma mai gandesc ca noaptea e singura perioada din 24 de ore cind ea papa laptic si cum are nevoie de laptea atunci isi satisfacea ea nevoile si papa ce conteaza ca ma-sa nu a dormit o noapte intreaga de imediat 9 luni de zile!
Voi cum stati cu somnul?si mai ales ce cantitate de laptic bea bb al vostru inainte de culcare si cind se trezeste???
Mii de multumiri!si milioane de pupici!
Emilly si Ilinca
dadi_t spune:
LA MULTI ANI,JESSICA!
Multumim frumos pt. urari!
Noi am inceput ziua(noaptea) cu plansete si gemete. Gandacelei mele ii ies primii dintisori. Din pacate nu ma lasa deloc sa-i ating gurita, sa-i vad gingia nici atat. Oare ii dau mai multi? De 3-4 nopti se scoala de 4 ori cel putin in tipete ascutite. Cand o iau in brate se linisteste, dar geme incet. Puiul mamii puisor, tare rau trebuie sa doara.
Ieri am fost la ..aer.. prin magazine si am reusit sa-i iau lui Bibi o pereche de ghetutze Sibel-Orthopedik, din piele, talonet si glezniera la un pret destul de rezonabil: 450.000 lei. Desi noi traim pe picior mare , Bibi are nr. cel mai mic posibil(18) care ii sunt maricei, dar crestem noi! Sunt de culoare crem cu o broderie draguta pe lateral. Scumpi foc!
Si pt. ca masajul da roade am intrat in prima pereche de blugi de cand am nascut.Deja moralul e la nivel acceptabil, mai ales ca Anduta, mancau-ar mama mi-a spus <mami, mai ai doar atat.....(si a aratat vreo 10 cm)si o sa arati ca un manechin!>. M-am umflat in penele, care erau asa ciufulite in ultimul timp.Mama merge din ce in ce mai bine si in max. 2 luni, daca lucrurile evolueaza la fel de bine.....iupi!!!!vine acasa si am si eu un mic-mare ajutor, nu atat fizic cat psihic!!!
Bun venit, mmag!
Helen- multumesc pt. incurajare. Daca nu era DC cred ca mari probleme de identitate aveam!
Imelda si inca unul de la Bibi pt. Andrei!
Ioana, ce te faci la sedinta foto cu Arturicii raciti? Sa te interesezi ce conditii climaterice au!Sanatate maxima si o pozare de zile mari! Asteptam autografe...!
Tania cuAnduta(14sept'96)+ Bibi(14febr'04)
...albumul fam.Bugy
Lavv spune:
'Neata fetele!
Multa sanatate la soriceii raciti!
Si Alex sta in barlog de cateva zile si vad eu ca-i e dor sa iasa. Se uita asa frumos pe geam la tot ce misca.
Si el e marait cred ca tot de la dinti - avem 2 sus si 2 jos , se pare ca dau caninii si cica-s cei mai rai pana ies!!
Helen, no problem, nu ma supar asa repede si chiar daca nu ma tine mult (daca stii cum sunt Varsatorii e ok):-)
Am postat alte poze cu Alex si intr-una este dezbracat si se vede sternul un pic infundat - asta ca sa-ti faci o idee!
Roxana, multumim de aprecieri - si eu zic ca am puisor frumusel ca orice mama, nu? Cand o vedem pe Alexuta ta in poze?
Noi aseara am trecut la pampers 4 - iara s-au scumpit. Am vazut oferta cu 1 body de la Huggies (super ieftin)dar mi-a fost teama sa risc.
Oare se merita sa-i iau puiului meu scaun de masa? Stiu ca s-a mai discutat, dar ma gandesc sa-i iau totusi. Voi ce ziceti?
O zi INSORITA va uram,
Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun
anabordea spune:
Buna fetele!
Lavv, eu am deja scaun de masa de 1 luna si este foarte bine, nu ma chinui sa o alerg cu lingurita.. Si chiar ii place acolo. Stie ca urmeaza papa, deja, cind o asez acolo..
Si Dianei ii ies dintisorii de sus si e super chinuita saracuta. Azi noapte a fost de cosmar, pina la doua gemea si plingea in somn, ca era prea obosita sa se trezeasca, dar trebuia s-o iau in brate, ca altfel nu se linistea deloc..Si cum o puneam jos urla...I-am dat pina la urma Calpol si in jumatate de ora s-a linistit..Mi-e asa o mila de ea.
Ana si Diana Alexia(28.02.2004)
ad_risnov spune:
'Neata!
Jessica Sara!!!
Noi tot cum ne stiti. Fara comentarii.
Lavv, cred ca e f. important sa-i iei lui Alexutu scaun de masa. Este greu la inceput (poate la voi nu), dar cu timpul se va invata sa stea intr-un loc sa pape. Eu am o prietena care nu si-a luat si alearga si acum dupa baietelul ei (are aproape 2 ani) cu lingurita si castronul de mancare prin toata casa. Eu zic ca este important un scaun pt. formarea unui comportament alimentar corect. Iti va fi mai usor si tie.
Eu am folosit la un moment dat scutece Huggies si sunt ok, doar ca mi se pareau mai mici decat pampers, deci colectau mai putin.
Eu am fost ieri in Carrefour Orhideea si nu am gasit scutece Pampers nr. 4 decat la pachete mici. Asa ca am luat chilotei de la Libero. Arata f.f. bine. Inca nu i-am dat insa lui Rares.
Tania, bravo pt. silueta.
Emily, si Rares se trzeste noaptea sa bea laptic. Am incercat si eu faza cu apa sau ceai si n-a mers absolut deloc. Mai rau se enerva si se punea pe un urlat. Rares se scoala, de regula, o data pe noapte, pe la 3 si bea un biberon de 200 ml. Acum, de cand manaca f. putin la masa de seara, se scoala de doua ori: la 12 si la 4-5. Manaca in jur de 180 ml la un trezit.
Eu am renuntat sa-mi mai fac griji pe tema asta. Asa e copilul meu si gata. Important e ca papa si se culca imediat la loc.
Inainte de culcare, pe la ora 9 seara, Rares bea in mod normal un biberon de 270 - 300 ml de lapte cu cereale (orez). Asta se intampla cand nu avea durerile de acum.
Mmag, bun venit! Da-ne mai multe detalii despre cum ai nascut, ce greutate a avut Amalia la nastere, cati cm... Daca te uiti in listuta de mamaici si bebei, fiecare avem aceste date. Le asteptam si pe ale voastre.
O zi buna va doresc!
Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004
anda141 spune:
Buna dimineata!!
Emily,vai ce-am mai sarit in sus, cand am citit "pontul" magic oferit de mamicile cu experienta!! Pai ele cred ca noi suntem chiar asa de incuiate, sau bebeii fraieri sa se multumeasca cu asa ceva in loc de tzitzi.hmmmmm..... Pai am incercat eu si cu apa si cu ceai si cu lapte la canita....iar el ia o gura si zice nu, nu !! tzitzi ca nu ma pacalesti asa usor. Asa ca .....nu e chiar asa simplu .
O stiu si p-aia cu lasatul sa planga...nu, nu , la noi nu merge. Pe min nici nu ma lasa inima sa-l las sa urle, pentru ca daca nu-i dau urlaaaaa!!! Asa ca m-am resemnat. L-am luat la mine in pat, cand se trezeste ii dau un pic sa suga si adormim amandoi la loc imediat. In felul asta ma odihnesc si eu mai bine, nemaifiind nevoita sa ma ridic din pat si sa-mi treaca somnul.
Cam asta e la noi, da nu ma supar!! Asta este eu ma bucur ca e super sanatos, vesel si cuminte , asa se face el mare si o sa dormim toti linistiti. Pai vrem sa nu simtim ca avem copil mic in casa??
Acum doarme, inca nu s-a trezit , si mi s-a facut dor de el.
Va doresc o zi frumoasa!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
Jojoo spune:
Buna fetelor! Suntem noila voi in club desi va vizitam de ceva vreme.Eu sunt mama, adica Georgiana iar puiutii mei sunt CARLA de 10 ani si DINU de 8 luni si 9zile .DINUTU a fost nascut prematur la 38 de saptamani prin cezariana de 2600gr si 48 cm.Vreau sa-i spun ANDEI ca si noi ne confruntam cu aceasi probema.Tati nostru spune ca prima dragoste a lui DINUTU este tzitzi lui mami,pe care nu a reusit nimic sa o inlocuiasca.Se trezeste noaptea dupa ea si si eu l-am mai luat cu mine in pat.Acum avem o problema cu mimcatul,nu ne mai place nimic .Speram sa traca si perioada asta.As vrea sa intreb fetele daca ele au inceput sa le dea ou si iaurtel.Eu va multumesc si va pup.pa!pa!
Georgiana, Carla & Dinu
A_Iulia spune:
Programul lui MOTI:
7:00 - trezirea.
7:30-8:00: 180 ml lapte cu cereale
8:00-9:00 - joaca
9:00-11:00 - nani
11:00-11:30 - 180g piure fructe+branzica+cereale, lapte: 60ml
11:30-12:30 - afara
12:30-13:30 - joaca
13:30-15:00 - nani
15:00-15:30 - piure legume+pui/vita-180g, lapte: 60ml
15:30-18:30 - joaca (eventual inca o iesire scurta afara)
18:30-19:00 - piure fructe+iaurt,100g
19:00-19:30 - joaca
19:30-20:00 - baita
20:00-20:30 - 150 ml lapte
20:30-7:00 - nani.
Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre
adlemi spune:
Buna dimineata…Urata zi…Si e un frig;stau si ma gandesc ce-om face la iarna…
Roxana sper ca Alex sa se faca bine,nu atat pt a ne vedea in week-end ci pentru ca ii sta mai bine sanatoasa si voioasa…
Emilly,poate n-ai sa crezi ce-ti spun acum,dar este purul adevar…Eu din pacate n-am putut sa-l alaptez pe Andrei.La nastere au existat unele probleme pentru el si eu a trebuit sa colectez laptele cu pompa si el il manca din biberon…Din aceasta cauza am si pierdut laptele foarte repede…Eu n-am stiu ce inseamna bucuria de a-ti pune copilul la san…Si pentru mine e o pierdere…Eu n-am auzit plansul copilului meu la nastere,eu l-am tinut in brate dupa o saptamana, eu nu l-am alaptat niciodata…Toate aceste mici bucurii mi-au fost luate.Din cauza incompetentei unei doctorite.Asa ca ceea ce spui tu acum,micile tale suparari, ma amuza si mai intristeaza deopotriva…Iti spun si tie,personal,ceva ce le-am spus tuturor fetelor de aici…Nu uita ca faci parte dintre castigatoare!Iar faptul ca alaptezi,pentru mine e o minune…Eu n-am putut face asta.Si pe langa suferinta pe care mi-a produs-o lucrul acesta, am fost nevoita sa ascult si comentariile unor “oameni de bine” ca rau am facut ca am renuntat sa-l alaptez pe Andrei,ca ar fi trebuit s-o fac macar pana la un an…Habar n-aveau ei ce era in sufletul meu!Sau,”am renuntat la alaptat ca sa pot sa fumez!”.Nu,m-am reapucat de fumat tocmai pt ca nu mai aveam lapte!Habar n-aveau ei ca la 12 noaptea,eram disperata ca nu stransesem decat 30 ml si ca ma dureau sanii de muream si ca degeaba trageam eu in disperare din pompa ca nu mai era lapte…Habar n-aveau ei ca plangeam pentru ca singurul lucru cu care-mi puteam ajuta copilul sa creasca sanatos,disparuse brusc!Habar n-aveau ei ca mi-am trimis sotul plangand la 12 noaptea la farmacie sa ia lapte praf pt ca Andrei trebuia sa se trezeasca si eu nu mai aveam ce sa-I dau…Habar n-aveau!
Asa ca Emilly,nu te plange!Bucurate-te de aceste momente minunate…Gandeste-te ca unii nu au putut (independent de ei) sa faca lucrul acesta!Si ca ar fi dat oricat sa-l poata face!!!Si in ceea ce priveste trezitul noaptea…Si Andrei se mai trezeste uneori sa manance.Si pentru mine e o bucurie! Asa ca, draga mea, priveste si partea nevazuta a lucrurilor si vezi ca intr-adevar esti printre castigatoare!Si asta e un alt fel de a “gandi frumos!!!”
Si hai sa va spun despre noi…La 6 dimineata ma trezeste Andreiutu’ plangand de mama focului.Cand sa-l iau in brate,mai sa lesin!Baietul meu avea mainile reci ca gheata!Desi il invelisem cu 2 plapumioare!Il las cu tata-su in patul nostru si ma duc sa-I pregatesc laptele.Ma intorc,mananca baietul cei 200 ml lapte,se culca la loc, eu ma apuc sa-l imbrac si mai gros,il las in mijlocul patului nostru motaind si ma intorc spre patul lui sa-I mai pun o paturica peste cearceaf!Si aud deodata:buf!Al meu baiet cazuse din pat!Am intepenit!N-a plans,am plans eu!L-am masat pe toate partile,sa vad de-I totul la locul lui!Era!Eu plangeam de mama focului si Andrei radea in somn…Asa ca, dragele mele, azi Andrei a luat prima busitura! Habar n-am cum de a putut sa se rasuceasca atat de repede!Dar mi-a stat inima!
si o zi minunata!Si CALDUROASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
carmens spune:
Buna fetelor, ma conformez si eu si dau date despre Otilia.
Deci a avut la nastere 3,400 kg si masura 53 cm. S-a nascut normal. Acum la 7,5 luni avem 7,600 kg si masuram 74 cm.
Eu sunt foarte multumita de ea. Manaca bine, doarme bine si e vesela mereu. Cu dintisorii ne chinuim si noi dar parca nu asa tare ca alti bb-ei. Am avut febra 2 zile, am tratat cu Panadol iar pe gingiute dam cu Tantum verde solutie. Inmoi un betisor cu vada si-i dau pe gingiute. Ei ii place foarte mult si se pare ca are efect, doarme toata noaptea.
Astea sunt pozele nostre.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/serban_grigoras/my_photos
Multa sanatate tuturor bb-ilor bolnaviori.
Lavv are dreptate Adriana, este bine sa ii ei scaunel de masa pentru ca mananca mai bine ,iti este usor si tie si se obisnuieste sa manance in bucatarie si nu prin casa. Noi am optat pentru scaunelul Litaf 3in1, asa ca avem scaunel pentru masa, balansoar ( a invatat mai nou sa se legene singurica ) si masuta pentru scris. Este destul de rezistent pentru ca prietenii nostri il folosesc si acum si fata are 2,5 ani.
Carmen