si eu printre voi..
Buna! Sunt "noua" printre voi.. Mi-am facut temele, adica am citit aproape toate mesajele de pe aici.. Nici nu stiu cum sa incep.. Am 23 ani, sunt proaspat casatorita, insa sunt de 2 ani impreuna cu "sotul" ( scuze pt. ghilimele, dar inca nu ma pot obisnui). Ma simt cam nestiutoare si ignoranta cand citesc despre toate tratamentele si analizele despre care vorbiti. Unele habar n-am ce inseamna, spre rusinea mea. Dar sa revin la subiect. Evident ma aflu aici pentru ca sunt si eu "aspiranta". Pana acum n-am facut decat analize normale (sange, urina - care nu cred ca au vreo relevanta) si un control ginecologic. Am suferit si eu de anexita (despre care mereu mi se spunea ca e incipienta, dar ma rog..). M-am tratat. Cert e ca am decis sa ma duc la control si la dr. Moisa, care din informatiile pe care le am ar fi un doctor bun. Apropos, daca aveti vreo parere, as fi incantata sa o aud. Dr. Moisa mi-a zis ca n-am nimic, ca oi fi avut anexita dar acum nu mai am nimic. Si ca n-am decat sa ma duc acasa sa fac copii, daca asta vreau. A zis ca abia daca trec 6 luni si nu reusesc, sa mai vin la dansul. Recunosc, sunt nerabdatoare. Am suferit ultimele 2 luni cand am aflat ca rezultatul este negativ.. Cel mai tare ma tem din cauza faptului ca am fost nevoita sa fac avorturi la viata mea (n-am fost prea cuminte) si ma simt vinovata. Si speriata. Si as vrea tare, tare un sfat de la voi. Credeti ca ar trebui sa mai fac si alte analize sau doar sa am rabdare si sa incerc ? In orice caz, mi-am mai recapatat speranta. Imi place de voi!
Raspunsuri
mika1 spune:
bine ai venit andreaa.a
si eu sunt noua, dar eu nu am citit chiar tot de pe aici, ca nu am avut timp.
sper ca de craciun si eu sa fiu o mamica cu un bebe in burtica. iti doresc succes si tie si tuturor.
Anca Wish spune:
andreea, bine ai venit printre noi si sedere scurta.
Ca sa intelegem mai bine cand ai facut ultimul chiuretaj si e foarte important daca ai ramas insarcinata cu sotul tau.
Medicii nu te baga in seama daca de exemplu ai intrerupt anticonceptionalele de 6 luni si ai intrat in panica ca nu ai ramas. Infertilitatea se diagnosticheaza dupa 2 ani de relatii sexuale din doua in doua zile in perioada fertila.
Referitor la Dr Moisa..sfatul meu e sa te duci la sotia lui, daca te hotarasti sa grabesti un pic lucrurile.
E aiurea ca dupa un simplu consult ginecologic sa-ti zica ca nu ai nimik. Mie mi s-a repetat asta timp de 3 ani si intr-o luna am aflat datorita Dr. Anca Moisa mai multe lucruri decat am aflat in 3 ani.
Asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare si ia hotararea cea mai buna.
E mare lucru sa gasesti un doctor bun. E un mare noroc..o mare sansa.
Sanatate multa si sa aflam cat mai repede ca esti gravidutza.
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
andreea.a spune:
Uau! Multumesc mult pentru raspunsuri! Nu ma asteptam sa le primesc asa repede!
Pai.. ultimul avort l-am facut acum 3 ani, cred. Doi ani au trecut sigur. Cu sotul meu nu am ramas insarcinata, dar nici nu am incercat. Am luat pastile acum vreo 3 luni, pentru o perioada scurta insa, pentru ca imi fac rau la ficat. Inainte foloseam metoda calendarului.. As vrea sa merg la dna Moisa, insa nu stiu unde s-o gasesc. Ma ajutati? Trebuie sa merg cu trimitere sau e cabinet particular?
..Nu am o perioada indelungata de "incercari la activ", dar tot am intrat in panica. In general mi se spune ca e prea devreme sa ma sperii, insa stiti cum e.. Eu as vrea sa aflu a doua zi ca sunt insarcinata!
Inca o data multumesc pentru sfaturi!!!
Andreea
Tia spune:
Andreea, bine ai venit la ... ce zici daca ai lasa sa treaca cele 6 luni in liniste?! cate o seara romantica cate o plimbare sau o excursie, relaxare cat cuprinde asezonata cu
pentru info despre Dna Dr. Moisa, mergi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32777" target="_blank">aici
RalucaN spune:
Andreea, bine ai venit pe la noi. Sfatul meu este sa nu te panichezi, ca nu ai de ce. Daca abia doua luni ai incercat si nu ai reusit, asta nu inseamna neaparat ca ai probleme cu fertilitatea. Probabil ca nu ai nimerit zilele bune, sau "gigeii" nu au gasit calea cea buna. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa lasi totul pe mana destinului si sa zici ce o fi o fi. Ar fi bine intai sa faci un set cat mai complet daca se poate, de analize ( vezi http:www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=32167 pentru siguranta ta si a unei eventuale sarcini. Pt. ca poti ramane insarcinata si sa descoperi dupa aceea ca ai cine stie ce chestie care ar dauna sarcinii (exemplu personal: toxoplsmoza) pe care ai fi putut-o trata inainte sa ramai.
Si dupa aceea mult si gata, va veni si , ai sa vezi.
Numai bine iti doresc
Raluca
andreea.a spune:
MULTUMESC MULT PENTRU INFORMATII! Chiar ca sunt utile. Pe astea nu le descoperisem inca aici, la voi.
Asa m-am gandit si eu, sa mai astept macar 6 luni si sa incerc "natural". Dar analize tot as simti nevoia sa-mi mai fac. Nr de tel pe care l-am gasit al dnei Moisa e acelasi cu al dr. Moisa la care am fost eu, numai ca el e barbat. Sigur. Inteleg ca e sotul si au cabinet impreuna. Nu? ..Habar n-am avut. Am aflat o grama de lucruri de la voi azi! Inca o data multam! Din tot sufletul!
Si.. Doamne ajuta!
Ne tinem pumnii reciproc, ok?
Vichy spune:
bine ai venit printre noi
sfatul meu este sa ai rabdare nu ai decat 23 de ani, o sa vezi ca vei reusi, eu iti doresc mult succes
si eu ma straduiesc de 7 luni sa raman insarcinata, dar, sper din tot sufletul ca acest lucru sa se intample cat mai repede, nu mai am rabdare la cei aproape 29 de ani ai mei
iti doresc succes, tuturor aspirantelor deasemeni
va pup
Anca Wish spune:
Ralucutz dragutz, "gigei" zici?
Esti haioasa.
Andreea, bafta multa si relaxeaza-te. Stresul nu face bine nimanui si chiar nu e cazul. O pentru tine
Zambeste ...maine poate fi mai rau!
anca...poate intr-o zi
flavia ramona spune:
buna andreea
sunt de acord cu fetele ca nu ar trebui sa te panichezi, dar in acelasi timp, pentru linistea ta, ar trebui sa-ti faci tu un eco intravaginal (se vede mai bine orice ai putea avea)iar sotul tau o spermograma. de ce gandesc asa???? pt ca si eu am renuntat la medicamente doar de trei luni (am 25 de ani)dar pt ca niste prieteni, care incercau de mai mult timp, au ajuns sa-si faca o spermograma si au avut o surpriza nu tocmai placuta ne-am hotarat si noi sa facem una ca sa stim de la inceput ca nu e nici o problema cu noi. si surprizaaaaaaaaaaa... nu putem avea copii pe cale normala (0,5% sanse) asa ca puteam noi sa incercam mult si bine...........
acum macar stiu si, dupa o perioada de acomodare cu aceasta veste, vreau sa fac cat mai repede un FIV.
nu te gandi la ce e mai rau, pt ca sigur va fi bine, dar macar vei sti la ce sa te astepti.
iti doresc ca dorinta ta sa ti se implineasca cat mai repede.
flavia