Mamici din Canada ( 7 )
Raspunsuri - Pagina 14
codritu spune:
Pana face copilul un an se elibereaza certificate de nastere gratuit de la consulat sau ambasada. La Montreal problema e ca eu sun de 8 luni de zile si cica nu au formulare. Am sunat acum o saptamana si cica formulare au primit, dar nu au nu stiu ce cu, codul numeric personal. Eu mai am cateva luni la dispozitie, dar mi-am pierdut speranta ca il voi putea face. Dupa ce copilul face un an se fac numai in tara, dar poti sa depui actele la consulat si le trimit ei in tara.
rosa spune:
quote:
Originally posted by Cricor
Dupa 1 an, numai in Romania.
Corina
Corina, esti sigura?
Eu stiam ce poti sa-l scoti in continuare de la consulat, dar trebuie sa platesti pentru el, in timp ce pina intr-un an e gratis.
In Romania trebuie sa obtii codul numeric personal.
S-a schimbat treaba?
Eu nu pot sa-i fac baiatului certificat pina nu imi schimb pasaportul expirat, si uite ca nu m-am mobilizat inca, 3 ani azi miine.
Emilly spune:
Cit ati mai scris...cei drept n-am mai intrat de mult sa va citesc dar am recuperat.
oanadrag eu ii dau gizei mele iaurt natural in care ii pun eu fructele.
fetele care folositi aparat de epilat nu va doare???eu am incercat odata in tara, cei drept cu un aparat de 2 lei, si am zis ca ma urc pe pereti.Sa inteleg ca Braun e ok daca imi iau?si zau, doare tare???
Da, nici eu nu mai am nici o speranta ca o sa reusesc sa-i scot Ilincai certificat romanesc.Si daca depunem actele aici care e taxa dupa 1 an?
Sa fiti iubite!
poze
Laura B spune:
Rosa, mie mi-au spus prin telefon de la consulat ca dupa ce Diana implineste 1 an pot sa-i obtin certificat de nastere numai din Romania. Nici noi nu i l-am facut pana la 1 an tot din motiv de pasaport expirat (al sotului); cel de la consulat nu au fost de acord sa accepte numai copia dupa pasaportul meu...
Laura
_
"We build too many walls and not enough bridges." Sir Isaac Newton
AlbaIulia spune:
Folosesc aparat de epilat Braun SilkEpil si e OK, nu doare iar rezultatul e bun. Il folosesc de vreo 3 ani, a costat atunci in jur de 80$.
http://community.webshots.com/user/albaiulia101
romaria spune:
Oana drag si eu stau tot pe 75 Havenbrook, deci suntem vecine:)))La ce etaj stai?????
Sunt multi romani aici. Poate ne intalnim,
Romaria
iselin spune:
Bebita noastra are 18 luni.
Sunt tare suparata!
Bebita mea are o masea de doar doua luni. Astazi din intamplare i-am vazut o carie pe acea masea!!!Este o pata maronie in centrul maselei de marime medie.
Ce sa fac? Mai stiti despre asa ceva? Ati mai auzit? A patit cineva? Ce sa fac? CE sa fac? Cum s-a putut intampla?
Vreau un sfat!!!!
CataD spune:
Oanadrag, da, vorbim la sfarsitul saptamanii viitoare pt o intalnire...
Eu am fost la Black Creeck Vilage---e ca un fel de "muzeul satului" cu case vechi, ferme, arata cum se traia prin secolul trecut in Canada. Eu am fost vara.
Si eu ii dau Laurei tot iaurt natural, ma uit sa nu aiba decat lapte si culturi bacteriene, nimic altceva.
Emily, eu am incercat in Romania aparat de epilat si m-a durut, dar era unul mai prost...asta de acum e ok, nu zic ca nu doare deloc dar e suportabil...chestia e sa te faci mai des si cand parul nu e prea mare si e ok.
Catalina si Laura (12 ian 2004)
Donia spune:
Romaria, bine ca ti-ai reparat spatele. Stiu ca e cumplit, am suferit si eu dupa nastere. Acum ar fi bine sa te informezi de niste exercitii pe care le poti face pentru a-ti intari musculatura spatelui. Si foarte important e sa iti protejezi spatele, de exemplu sa stai ciuciu in loc sa te apleci cand iei ceva de pe jos, cand te incalti, etc... Chiar si felul in care te ridici de pe scaun si din pat e important. Ideea e ca in general sa te bazezi mai ales pe muschii coapsei, care sunt foarte puternici, spre deosebire de cei ai spatelui. Sunt mai multe lucruri de care trebuie sa tii cont, trebuie sa te educi, sa nu ajungi la probleme si mai mari.
Un profesor ne spunea ca ani de zile ne neglijam spatele si intr-o buna zi putem sa ramanem intepeniti de la un stranut. De aceea e bine sa ne educam si sa protejam coloana.
Emilly, eu si in tara si aici mi-am cumparat aparat Braun si sunt foarte multumita. Pe picioare e O.K., m-am obisnuit cu durerea, acum nu mai simt nici un disconfort. De curand am inceput sa ma epilez cu aparatul si in axila, dar... imi vine sa musc din perete. Totusi, parca e mai usor de fiecare data. Eu perseverez, sa imi cresc pragul durerii
Iselin, sper din suflet sa nu fie vorba de carie, ca nu imi pot imagina cum se poate trata, doar cu anestezie generala, probabil.
Poate e doar o demineralizare, totusi. Mergi cu fetita la stomatolog?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
DIALORI spune:
Mia eu tot aparat Braun SilkEpil folosesc de 4 ani si e ok nu am dureri. Eu in tzara m-am epilat tot timpul cu ceara iar cind am venit aici am pus punct cu ceara. M-am dus de mi-am cumparat aparat si acum e f. fain.
Rosaeu am fost la consulat in luna sept. ca sa-i scot fetitzei mele certif. de nastere romanesc, dar cind am ajuns acolo mi-a zis ca nu am traducerea certifi. de nastere din engl. in romana,ok dupa ce am ajuns acasa m-am interesat de un translator ca sa-i traduc certif. printre care a mai durat o luna ca sa mai ajung la consulat ca stii cum e cu comodiatatea mai ales cind te gindesti ca trebuie sa ajungi pina in downt.; bine in luna oct. m-am hotarit sa ma duc la consulat ca stiam ca se apropie luna noiemb. pe care fetitza mea implinea 1 anisor; dupa ce am ajuns la consulat care mai era si aglomerat imi zice tipul de acolo ca au mai intervenit niste legi mai trebuia sa mai am la mine birth certif. summer( adica acel certif. din spital)oooooo cind am auzit am cerut sa vorbesc cu consulul , ca de ce nu a scris pe site ca sa modificat legea si ca mai trebuie acel birh ceritf.ok e mare povestea care in final eu nu i-am mai scos nici pina la ora actuala certif. de nastere romanesc, pot sa-l scot dar costa 90$ asa ca nu ma intereseaza, fetitza mea nu o sa stea mai mult de 3 luni in tzara niciodata ca nici o nu o sa prea cunoasca tzara si plus cind ea va fi mare poate ii este deajuns sa stea in tzara sau poate sa ceara viza.
Deci in concluzie tu poti sa-l scoti si dupa 1 an dar cu bani iar in romania costa si el, ca am vrut eu sa-l scot asta vara cind am fost dar trebuia sa stau la rinduri si stii tu cum e cu birocratia in tzara, aha ca ......
va urez succes
Eu ii dau fetitzei mele iaurt danone de la 10 luni si ii place f.f mult.