Viata in Germania (11)
Raspunsuri - Pagina 14
tinatache spune:
Rugaminte: cine stie daca sunt pe piata cd-uri cu cursuri de germana, mai ales gramatica ma intereseaza. Merg zilnic 2 ore pe drum (cand merg la scoala, adica 3 zile pe sapt.) si as mai invata ceva ca tot nu pot citi in metrou, mi se face rau:)
Danke!
Cristina
papadie spune:
quote:
Originally posted by bombi
Vrei pasaport separat sau s-o treceti in pasapoartele voastre? Pt a doua situatie, stiu si eu actele.
PS. Certificat de nastere romanesc are?
PS2. Voi aveti pasaport nou (dupa 2002)? Daca da, dureaza aproximativ 2 luni
Cristina
bombi vrem orice numa sa plecam cu ea "legala" spre RO:-))))
n-are certificat pt ca nu am putut ajunge in x zile de la nastere deoarece am stat cu ea in spital 3 saptamani...si dupa aia nu plekam oricum la drum cu-n copil de doua kile:-)
eu am pasaport nou, ionu pasaport vechi.
multzam
roxa mercic
tinatache eu stiu niste carti cu CDuri da le-am luat de la americani deci explica in engleza. daca ai rabdare maine ma duc la biblioteca si rascolesc pe acolo si-ti aduc niste titluri care poseda CDuri.
pupe*
tinatache spune:
oana, rabdare am, ca germana cu siguranta n-o invat eu intre timp... din pacate!
cea mai rapida metoda e sa faceti un titlu de calatorie pt fata acuma si apoi rezolvati pe parcurs toate actele. Din pacate nu stiu ce acte iti tb, poate te ajuta fetele:(
Mersi!
PS: poa' sa fie si din engleza, si asa e o harababura acuma in capul meu de ma doare mintea. Si asa le amestecam, acuma cand am cursuri zilnic ba in germana, ba in engleza, vorbesc jumi juma de nu mai inteleg nici eu nica, darmite vreun prof. Astept si eu sa se "aseze", sper sa nu se termine anu' pana atunci
Cristina
Alina spune:
quote:
Originally posted by papadie
ma fete frumoase m-a lovit tristessu de doua ori:
prima ca tre sa ma duc la Munchen sa fac acte lu' Mielu ca vrem sa plecam acasa de sarbatori (aici daca nu va suparati prea tare sa repetati pt o baba surda ce tres a fac?! stiu ca s-a mai vb de o mie de oridar...)
doi: ce mama dracului sa maninc si eu? iar am 45 de kile si crede lumea ca'st bona lu Catrina nu mumasa:-( exclus mincarurile cu hormoni
"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Päpädioara,
Eu nu ma pricep cum e cu pasaportul romanesc de copil pt ca noi nu i-am facut decit acte nemtesti dar daca vii la München sa dai de veste.
Te-am vazut in urma cu o luna giuma si zau ca arati numa'bine,nu jtiu de ce vrei sa te ingrasi.Uite,eu am 49-50kg la 1,64 si ma simt f bine,poci sa maninc orice si oricit ca mai mult de 52 kg tot nu fac .
Acum,pt restul fetilor,in special din nordul Jermaniei:joia viitoare plecam la socrii la Osnabrück cu ICE dar facem si o halta de vreo 4 ore in Hanovra.Aveti idee ce putem face in timpul asta,e aproape centrul sau ce putem vizita?Danke sehr!
Alina
papadie spune:
Alinutzaaaaaaa vreau si io sa port mini, määä
si sa arata a oooooooooom :-) am slabit de-acu o luna jumate
Tinatash iaka asta are CDuri - "Ultimate German- advanced"
scrisa de Birgit Nielsen
o poti vedea la : www.livinglanguage.com sa stii ce sa acuti la biblioteca
bombi spune:
quote:
bombi vrem orice numa sa plecam cu ea "legala" spre RO:-))))
ti-a trimis roxana actele si pt certificat si pt trecere in pasaport? ca eu le am la a doua mina (adica tre' sa le cer de la niste prieteni)
-in pasaportul de tip nou se face printr-un actibild care vine din Ro si se plimba actele inainte si-napoi din De in Ro vreo 2 luni
-in pasaportul vechi cred ca se lipeste poza si e gata pe loc
-pasaport individual cred ca dureaza tot asa 2 luni
-titlu de calatorie e posibil sa se elibereze tot pe loc (habar n-am)
PS. Cind va duceti la consulat luati si o camera foto sa pozati toate afisele de pe pereti cu toate actele necesare in toate situatiile. Ca eu am fost luni si nu am avut inspiratia asta
papadie spune:
i-am dar emailul astept sa-mi trimita.
o sa pozam peretii si punem acilea tot ce-nseamna acte :-)))) buna idee:-)
TITLU de calatorie nu vreau nicicum ca am plecat eu spre RO cu asa ceva si stiu ce inseamna. am avut numai probleme!
bombi spune:
ok. daca nu primesti si actele necesare pt certificatul de nastere, sa-mi spui sa le caut eu.
voi cind planificati sa mergeti in Ro?
papadie spune:
la inceputul lui decembrie:-)
apopos gagici frumoase a trecut anu' de cand caut o casa (de inchiriat!) :-))) am gasit cateva oferte super ...bey da' cand aud astia numele nostru pur singe romanesc si nu-l pot pronuntza nicicum absolut totul "s-a dat!"
bombi spune:
atunci bafta la "legalizare" cit mai repede
PS. De ce ai "ascuns" pozele de pe webshots??