SONDAJ: Ora de culcare a copiilor!
Raspunsuri - Pagina 2
MariaM spune:
Al meu Vladut , doarme de la max. 21:30..pana dimineata la 7:00, dupa care primeste biberonul cu lapte...dupa care iar somn...pana pe la 8:30. La ora 12:30..iar somnic pana la 13:30..14:00...dupa care se scoala se joaca. mananca...nervii nostrii si papica..:)....dupa care iar somnic pe la 17:00...si doarme cam o juma' de ora...si tot asa...pana cand se face ora 21:30...si somn iar...
vreau sa va spun ca este ca un ceas....bine, de vine sunt si eu..:)...pt ca am insistat sa functioneze..:))...dupa un program bine stabilit...ca sa zic asa....iar acest stil de viata il are de pe la 3 luni...pana in momentul de fata la 1 an 4 luni
Va pup...si mult somnic la bebei...
Maria
Emilia spune:
Dr. Spock spune in cartea sa cam asa: "Sa te astepti de la copilul tau sa doarma atunci cand vrei tu, asa cum te astepti de la el sa respire".
Mie mi-a placut foarte mult aceasta fraza si am incercat s-o si aplic. Asa ca la 21,30 Adi este in pat. Aceasta regula a fost intotdeauna. Si daca adormea abia la 23, el tot trebuia sa fie in pat la 21,30. Acum are doi ani si programul i s-a reglat foarte bine. Doarme la pranz de la 13 la 15 si noaptea de la 21,30-22 pana la 8,30.
Cand avea in jur de un an dormea de la 10 la 11,30, apoi de la 17 la 18,30 si de la 21.30-22 la 6. Daca nu adormea dupa-masa pana la 18, "trageam" de el pana pe la ora 21. Nu-l mai lasam sa se culce.
Asta vara, cand a stat cu soacra la tara 2 luni, i-am spus ca singurul lucru la care tin este sa-i pastreze programul de somn de seara. Si soacra m-a ascultat!!!!
Asa cum mai spunea cineva, nu vreau ca mai tarziu sa am probleme cu el seara, asa ... daca se obisnuieste de acum cu progamul acesta, stie ca <<asa trebuie>> si gata.
Dar, asa cum am mai spus, fiecare isi creste copilul asa cum doreste.
Sanatate multa!
irisa spune:
MIHAI al meu doarme seara pe la 7 - 8 pina dimineata la 6.30 sau 7 . il adorm inca cu titica in gura ca asa l-am cam obisnuit desi ar trebui sa ma gindesc la alceva de acum ca are 1 an si 2 luni . ziua doarme o data intre 11 si 1 . inainte dormea si la 4 dupa amiaza dar i-am scos somnul asta ca din cauza lui se culca tirziu pe la 11- 12 noaptea. in rest ce sa zic , chiar cu trucuri de dormit ar trebui sa invat i eu ca cu titica nu stiu cit o sa mai tina....
toate cele bune iti urez...
Camelia spune:
Teodora se culca seara pe la 10-10,30.Mie imi convine perfect ora asta ca asa poate si ea sa se joace mai mult cu tata care vine tarziu acasa.Doarme pana dimineata la 10-10,30 sau chiar 11.In timpul zilei mai doarme vreo 3 ore in doua reprize (dar nu dupa ora 17).
Noua ne e foarte usor cu adormitul.O pun in patut si plec.In maxim 10 min e adormita.Fara plansete, fara scandal.Asa am facut de cand avea 2 luni jumate si sper sa reusim si in continuare ca tare-i usor asa!
danielac spune:
Diana nu are ore fixe de culcare, dar totusi:
seara adoarme foarte tarziu aproape de ora 23.00 si chiar peste.
dimineata se trezeste de cele mai multe ori la 7,30-8.00
dupa amiaza adoarme o singura data, 14-16
sau 13-15 sau 15-17 uneori chiar si 3 ore(rar)
Dana si Diana-Maria
angi_gemeni spune:
Andrei si Andreea se culca intre 22:30 si 23.
Dimineata se trezesc dupa 9:30. Dar, nu mai traziu de 10
Pe la 12:30/13, mai adorm o jumatate de ora sau chiar o ora. Dupa masa de pranz, se mai joaca vreo 2 ore, dupa care, iar somn de vreo jumatate de ora!!!
Cretoiu A. spune:
Doamne ce fericite sunteti cu bb.cuminti! Sebi are 7 luni jumate is n-am avut parte de o noapte dormita bine..desi ce n-am incercat?!?
Programul lui de somn arata cam asa:seara adoarme in jur 23.30,se trezeste pe la 2.30-3 pt o repriza de supt,apoi la 5.30-6,apoi la 8-9 il schimb si-l scot din sacul de dormit,si dormim pina in jur de ora 11.30 in patul nostru linga mine, mai adoarme dupa masa de amiaza pe la 15.30 si apoi pe la 18-19 dar numai cite o jumatate de ora cel mult...Initial am crezut ca se trezesta pt. ca-i e foame, dar de cind mainca si mincare gatita nu mai papa noapte tita decit in joaca, de dragul de a suge, e adevarat ca ne ies dintiii(are deja trei-toti jos unul linga altul?!) dar ...Am fost cu el si la dr. dar mi-a spus ca n-are ce sa-i faca, e un copil foarte energic, sanatos si asta-i ritmul lui, sa ma bucur ca nu e mai rau?!
Mentionez ca luat Fenobarbital pina la 5 luni pt convulsii si de cid i-a schimbat cu Deparkine e mult mai vioi si doarme mai putin...Dar decit sa-l mai droghez cu Fenobarbital mai bine dorm in reprize...
Sa fim sanatosi ca asta-i cel mai important.
Pupici,
Anto&Sebi
ACretoiu
Un an nou plin de sanatate si impliniri!