Micsorarea pozelor
Cum pot micsora o poza prea mare ca s-o pot pune in albumul de pe DC?
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Raspunsuri
marius spune:
marius@rdsor.ro daca vrei o dimensiune anume spune care e dimensinea daca o vrei doar prelucrata e suficient sa o trimiti si o retrimit prelucrata. Desigur doar daca doresti.
prettysunshine spune:
Marius,vreau doar sa le pun in album si-s prea mari.Ti le trimit.Multumesc.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
qsar spune:
Si-o lectioara ca sa poata toata lumea sa faca chestia asta:
- Clic dreapta pe poza - apare un meniu, da?
- Selecteaza "edit"
- S-a deschis un program de editare? Probabil Paint
- Sus, in bara-meniu, selecteaza "Image"-"Attributes..." - se deschide o fereastra de dialog.
- Alege unitatea de masura in care vrei sa lucrezi (inches, cm sau pixels - as recomanda ultima)
- Scrie in casute noile valori (latimea si inaltimea, avand grija sa pastrezi proportiile
- Salveaza imaginea cu "save as...". Gata!
Daca nu ai optiunea de edit... nu-i nimic. Urmeaza lectia II :))
Q
PS. Marius, ia, mai bine, explica si tu frumos, pas cu pas, cum faci sa le micsorezi pozele "domnitelor in distress :))" - sa le fie tuturor "de invatatura" :))
prettysunshine spune:
Am facut click dreapta dar n-am gasit nici un edit,probabil n-am eu programul respectiv,nu?
prettysunshine spune:
Astept lectia II
qsar spune:
Cum micsoram o poza - Lectia II
- Clic dreapta pe poza - apare un meniul?
- In meniu exista o linie "Open With..." - ai gasit-o? Buun. Clic. Se deschide un nou meniu?
- Poti sa selectezi Paint si procedezi ca la lectia I sau Microsoft Photo Editor si treci la pasul urmator
- Selecteaza din bara-meniu (aia de sus) "Image"-"Resize..." - se deschide o fereastra de dialog.
- Alege unitatea de masura in care vrei sa lucrezi (preferabil pixels)
- Ai grija sa fie activa casuta "smooth" si inactiva casuta "Allow distorsion"
- Scrie noile valori - e suficient daca completezi o singura casutza, imaginea se modifica automat proportional
- Salveaza imaginea cu "save as...". Gata!
Daca nu merge nici asa, trecem la lectia III, dar nu inainte de a-mi spune ce-ti apare in meniu cand "clic" dreapta/"open width"... :))
Q
gandacelu spune:
mey, sa ma lamuriti si pa mine: am micsorat-o de 2 x, si daca imaginea initiala avea 160 kb, acuma astea micorate au 232 si 190 kb!!!
unde gresesc?
Nally spune:
Poza pe care vreau sa o trimit la oncursul cele mai haiaose fotografii din revista mami are dimensiunile
Widht:800 Height:600
Resolution :96 * 96 dots per inch
Size on disk : 50,347 bytes
In concurs se primesc poze: "in format .jpg la dimensiunea 40x60 cm rezolutie 72" Eu cum fac la dimensiunea asta!??
Chiar nu ma pricep, zau asa!!!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa
qsar spune:
gandacelu - daca ai "micsorat-o" 2x... ai marit-o :)) poate 1/2x era mai bine. Si la ce rezolutie? In ce program ai lucrat?
Nally - ceva nu-i in regula... 40/60 cm? nu cumva mm?
Q
Nally spune:
Q am redat exact cum scrie pe site!!! Si eu am incercat si imi zice pc-ul ca nu are suficienta memorie si sa mai sterg din programe !!!!
Nally si Sebastian (14.04.2004)
Poze...Poze...Poze
www.desprecopii.com/albumphoto/folderview.asp?bid=9&folder=Alina%20Nitu" target="_blank">Poze mireasa