depresie

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Bravo, vezi, te-ai mobilizat..bunica mea are o vorba "Numai moartea n-are leac":)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2 spune:

Iarina,
cred ca pana acum esti singura care ai niste idei clare in legatura cu problema depresiei.Psihologii care au promis ca vor raspun de au cam uitat cred sa o faca.
Iti aduci oare aminte la ce fel de doctor a mers verisoara ta?Se numeste doctor psihiatru sau psiholog? si se poate ajunge la el fara trimitere de la medicul de familie?Eu de ex. nu vreau sa-i spun med. de familie problemeleastea.
Si inca ceva . In Romania se da Zoloft fara reteta? Eu acum nu sunt in tara dar cand o sa ma intorc la vara ma gandesc sa incerc ceva.

Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmen spune:

quote:
Psihologii care au promis ca vor raspun de au cam uitat cred sa o faca.

Urmaresc cu atentie fiecare postare dar nu pot inteveni la fiecare problema prezentata, pentru ca fiecare din aceste situatii au un istoric personal, evolutie specifica, etc. In discutiile despre medicamente iarasi nu pot sa dau un sfat avizat deoarece acesta trebuie sa vina din partea unui medic nu unui psiholog. Psihologul poate realiza o terapie de sustinere (sau o alta forma de psihoterapie)iar la acest subiect observ ca s-a creat un grup de sustinere foarte eficient si cred ca relatarea propriei experiente si suportul oferit altor persoane cu aceeasi problema sunt deocamdata la acest nivel solutia optima. Daca doriti sa-mi adresati o intrebare in mod special va rog sa o faceti specificand acest lucru. Am retinut intrebarile din paginile anterioare si voi incerca sa raspund in zilele urmatoare.
Multa lumina in suflet si sarbatori fericite!


Carmen Ghilescu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Draga Adela, verisoara mea a fost la cabinetul particular al unui doctor psihiatru..nu a fost nevoie de nici o trimitere. Ea este din Craiova, era un domn in varsta..nu-i stiu numele..cand o sa mai vorbesc cu ea o s-o intreb, insa daca nu esti din Craiova, va trebui sa gasesti un doctor bun in localitatea in care te afli. Zoloft se elibereaza DOAR cu reteta, medicul psihiatru decide ce medicatie iti este potrivita. Mergi la o consultatie si in functie de diagnostic iti va da medicatia corespunzatoare. Succes si sanatate.
Sarbatori fericite:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mia. spune:

Si eu stiu de SUNATOARE.

www.lucavasile.go.ro" target="_blank">Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris1iana spune:

salut
si meu am asemenea stari, uneori, o tristete profunda si FARA MOTIV ..asta ma derabjeaza cel mai tare, nu am de ce sa fiu trista ...:(
am cautat pe net si am facut un mic colaj din ce am gasit despre depresie, poate va ajuta cumva .

Depresia este o problem#259; de s#259;n#259;tate frecvent#259; care ne afecteaz#259;, īntr-o m#259;sur#259; mai mare sau mai mic#259;, pe to#355;i, cel pu#355;in o dat#259; īn via#355;#259;. Ea ocup#259; locul doi pe lista celor mai des īntālnite afec#355;iuni medicale, fiind dep#259;#351;it#259; doar de hipertensiunea arterial#259;. Se estimeaz#259; c#259; cel pu#355;in unul din 10 pacien#355;i care se prezint#259; la medic sufer#259; de depresie.
Depresia (de la latinescul "depressio" = coborāre, afundare) constituie un fenomen psihopatologic caracterizat prin pierderea sau scćderea interesului si dispozitie depresivć (tristete, deznćdejde, lipsa sperantei, descurajare).
Se stie ca "sezonul depresiilor" incepe la sfarsitul lunii septembrie si dureaza pana la mijlocul primaverii. Statisticile spun ca circa 18-20% dintre persoane sufera de depresie si ca 80% dintre acestea sunt reprezentate de femei.
De ce sunt mai expuse femeile?Cercetatorii tind sa explice incidenta mare a depresiei in randul femeilor prin faptul ca acestea se confrunta de-a lungul vietii cu mult mai multe situatii de dezechilibru hormonal .
Starea de depresie poate fi legata de o serie de cauze fizice cum ar fi o alimentatie saracacioasa; lipsa exercitiilor fizice sau unele boli, cum ar fi gripa. ; probleme in familie ; transmiterea ereditara a bolii ; conexiuni deficitare intre neuroni, lipsa de lumina zilei in lunile de iarna ,etc. Chiar si folosirea frecventa a energizantelor poate duce la depresie din cauza distrugerii reactiilor chimice ale creierului.

Cele mai obisnuite tratamente sunt:
Medicamente care ajut#259; la corectarea dezechilibrelor chimice din creier
Consilierea efectuat#259; de un specialist psiholog, psihiatru sau neurolog
Tratament medicamentos plus consiliere #351;i ajutarea pacientului s#259; fac#259; fa#355;#259; problemelor #351;i crizelor vie#355;ii, dependen#355;ei de alcool/droguri #351;i altor probleme care se asociaz#259; adeseori cu depresia.
Abordari complementare
Grupele #351;i cercurile de suport conduse de speciali#351;ti competen#355;i īn managementul depresiei pot fi foarte utile #351;i eficiente.
Identificarea gāndurilor exagerat de negative sau de auto-critice #351;i dezvoltarea unor atitudini mai realiste, de acceptare de sine.
F#259;rāmi#355;area problemelor cople#351;itoare din prezent īn componente mai mici #351;i identificarea unor pa#351;i concre#355;i de solu#355;ionare a lor. Cere#355;i ajutor de la al#355;i membri ai familiei, medic, consilier, preot sau pastor.
Activitatea fizic#259; regulat#259;, cum ar fi mersul pe jos īn pas vioi timp de 30-45 de minute zilnic. S-a demonstrat, prin numeroase studii, c#259; activitatea fizic#259; regulat#259; este eficient#259; īn prevenirea #351;i tratamentul depresiei.
Programa#355;i activit#259;#355;i pl#259;cute, antrenante īn fiecare zi. C#259;uta#355;i modalit#259;#355;i de a colora existen#355;a #351;i de a v#259; bucura de pl#259;cerile curate ale vie#355;ii.
Persoana care sufera de depresie trebuie sa si deschida sufletul si sa vorbeasca cu anturajul sau despre problemele care o preocupa, sa mearga in public si sa faca noi cunostinte si noi prieteni.
Se recomanda ceaiurile de valeriana, rozmarin, portocale, menta sau lemn de santal.
Vitaminele sint esentiale vietii deoarece ajuta la buna functionare a creierului, marind cantitatea de substante necesare (noradrenalina) care se considera ca se afla īn cantitati mici la oamenii depresivi. Vitaminele B1, B6, B12, C, D si E au efecte pozitive īn cazurile de depresie.
Remedii naturiste pentru stres si depresie
Sunatoarea: Contine hipericina, care este un antidepresiv natural. Evitati expunerile la soare deoarece unul dintre principiile sale active este foto-sensibilizator.

Ovazul: Este o cereala cu efecte tonice si de refacere. Si ovazul contine o substanta antidepresiva naturala. Este recomandat in perioadele de scadere ale tonusului, in demineralizari si in cazul starilor de oboseala depresiva.

Roinita: Se bea sub forma de infuzie ameliorand starile de melancolie si iritabilitate. Contribuie la un somn profund, fara vise, fiind recomandata persoanelor care sufera de cosmaruri
O dieta bogata in alimente ce contin aminoacizi te va face sa te simti plina de energie. Aminoacizii produc serotonina (sau asa-numitul hormon al fericirii), mai ales in combinatie cu magneziul, vitamina B6, carbohidratii sau acidul folic.
Cel mai la indemana mod de a scapa de stres sau depresie in acest anotimp este o alimentatie corecta.
Laptele stimuleaza creierul sa gandeasca mai repede si mai limpede. Zilnic, este bine sa bei un pahar cu lapte (partial) degresat.

Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi. In plus, are un continut scazut de grasimi si este bogata in fier, zinc si magneziu - toate acestea fiind vitale pentru sanatatea organismului.

Germenii de grau sunt bogati in magneziu, vitamina B6 si acid folic. De asemenea, sunt o sursa importanta de zinc, esential pentru combaterea starilor de deprimare.

Uleiuri folosite in aromoterapie in tratarea depresiilor : Bergamot#259;, Busuioc, Ienup#259;r, Isop, Lavand#259;, Menta , Pin , Portocal, Trandafir,
Exercitiile fizice stimuleaza circulatia sangelui; putina gimnastica, jogging sau practicarea oricarui alt sport, de patru ori pe saptamana, te va ajuta sa scapi de starea de oboseala, epuizare fizica sau depresie.
Nu te inchide in casa, oricat de plictisita ai fi. Participa la diverse evenimente sociale, urmeaza un curs practic (dans, limbi stra- ine, calculatoare sau arta, de exemplu), organizeaza reuniuni de familie, intalniri sau mici petreceri cu prietenii. Toate acestea te vor ajuta sa gandesti pozitiv si sa te simti mai bine. Ori de cate ori este posibil, odihneste-te, petrece cat mai multe ore in aer liber, iar la sfarsit de saptamana, fa-ti timp numai pentru tine.
Terapia cu ajutorul luminii puternice se poate practica cīte 2 ore īn fiecare zi, īn special dimineata. Aceasta terapie se foloseste īn cazul oamenilor ce tind sa devina din ce īn ce mai tristi toamna si iarna, atunci cīnd lumina zilei este mai scurta. Lipsa luminii pe perioada iernii se pare ca le afecteaza ritmul natural al corpului.
Trebuie sa evitam :
Grasimile saturate dauneaza circulatiei sangelui si ingreuneaza activitatea creierului.
Dulciurile si ciocolata asigura un aport inconstant de zahar creierului, fapt care are efecte negative. Organismul "munceste" din greu pentru a mentine cantitatea de zahar in limite constante. Daca te simti obosita, evita sa faci exces de dulciuri.
Alcoolul si cofeina sunt, de asemenea, daunatoare, pentru ca reduc nivelul aminoacizilor .


sa fiti sanatoase! va urez un an nou plin de zile frumoase siu nopti linistite.
LA MULTI ANI!








Mergi la inceput