Mamici de sept-oct 2004 (36)
Raspunsuri - Pagina 8
roandre spune:
Felicitari babirusa si astepam sa ne spui si cum o cheama pe bebelina!
Mina, fata mea vomita si laptic (imediat dupa ce a mancat), zer (zicem noi ca atunci pastreaza untul si arunca ce nu e bun) si lapte branzos (dupa o ora chiar doua dupa ce a papat). Si de fiecare data cand vomita scoate cantitati impresionante de laptic. Deci nu te speria ca am inteles ca e normal.
Cu durerile de spate si care se duceau pe picior in jos m-am confruntat si eu si durea groaznic de rau. Vad ca acum mai m-au lasat, dar dupa ce ma aplec raman anchilozata cateva secunde.
Alinah, a mea mai incepe uneori in somn sa planga putin dar se opreste imediat. Nu stiu daca atunci viseaza urat, dar nu mi s-a intamplat ce ai spus tu.
Iulyp, eu o sa-i comand bebelinei un tort cu poza ei. Acum partea grea e sa aleg ce poza sa pun pe tort.
Alinah, super modelul acela de tort....dar unde sa-l fac in Bucuresti?
Eliana si Danyce, de abia asteptam si noi sa intrati in randul mamicilor cu bebeluse! Va tin pumnii la amandoua sa aveti nasteri usoare!
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
roandre spune:
Blue77, a mea vomita foarte mult. Probabil a mancat repede si a inghitit foarte mult aer si apoi a regurgitat din cauza asta. A mea de ex, daca papa si cand nu mai vrea si sta totusi cu tzitzi in gurita fara sa pape incepe si vomita (cu tzitzi in gurita sau imediat ce am ridicat-o). Desi imi pun in permanenta un scutecel pe umar cand o tin sa ragaie, mai mereu eu am bluza de pe mine plina de lapte. A mea astazi nu stiu ce a avut ca pur si simplu se certa cu tzitzi. Incepea sa planga sau sa maraie desi o avea in gurita si se agita foarte tare (dadea din maini si din picioare de ziceai ca e la ora de gimnastica). Eu am crezut ca nu am lapte si se enrveaza ca nu vine nimic, dar am verificat si era destul laptic. Au si ei zile si zile.
Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre
georgiana.david spune:
Cali eu ceaiul de fenicul il prepar asa: la o cana de apa potrivita pun o lingurita de plante si il dau intr-un clocot dupa care il acopor si-l mai las asa 30 de minute inainte de al bea. Maine incerc si chimen cu anason ca am auzit ca-i mai bun pentru lactatie! Va spun rezultatul![]()
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://photos.yahoo.com/giorgios72
georgiana.david spune:
Se vede ca mi-e somn, ati vazut cum am scris? La o cana de apa potrivita in loc de la o cana potrivita (nici mare, nici mica). Ma intelegeti, nu?
Geo si Damian (nascut pe 01.10.2004)
http://photos.yahoo.com/giorgios72
mina spune:
Georgiana, daca nici noi nu te-om intelege ...
eu cand am citit nici nu am observat cum te-ai exprimat. Se pare ca printre noi bantuie o stare de oboseala generala. Sau sufera neuronii de singuratate ![]()
Mihaela, buna faza cu zerul, mi-a placut. Costin in dimineata asta mi=a facut-o lata. A papat bine, dar prea repede, si cand l-am ridicat in sus a varsat. Are asa o directie ca dintr-un jet ma face fleasca si pe bluza si pe pantaloni, si pe hainutele lui, si patura de pe pat.... Da, dar dupa aceea mi=a tras un zambet larg de am uitat de suparare.
Va pup si sper sa mai revin azi.
Mina
frosa spune:
Barbirusa felicitari sa-ti traiasca bb si te asteptam pe forum.
Se vede ca au nascut multe dintre noi, nu mai este activitate asa intensa pe forrum. Noroc ca perioada asta trece relativ repede si ajungem sa ne mai si odihnim la un moment dat.
Alinah merci pt raspuns.
Si eu trebuie sa merg cu al meu la doctor ca sa-i faca un control preventiv la ochi (are pigmentatie mai slaba si a zis dr. ca ar fi bine sa-i facem si un control mai amanuntit). Nu are nici o probl. raspunde la toti stimulii dar a zis ca ar fi bine sa-i vada fundul de ochi. Pigmentatie mai slaba inseamna ca nu are o culoare a ochiului foarte puternica.
Si al meu regurgiteaza citeodata chiar si dupa o ora de la masa.
Saltare' , mai intru miine dimineata
iulyp spune:
Buna fetele!
Babirusa felicitari pt. bebe, sa fie sanatos si mancacios iar tie refacere rapida.
Danyce, Eliana va doresc nasteri usoare si refaceri rapide si bebelusi sanatosi.
Alinah multumesc mult pt. link si pt. sfaturi. Eu ii dau si ceai bebelinei pt. sete, iar lapticul ala incolor de la inceput eu cred ca e in cantitate cam maricica pt. ca ma gandesc ca ea isi potoleste foamea cu el si dupa aia sta si dormiteaza si nu suge bine ca sa-i vina si lapticul hranitor. Totusi bebelina mea uneori papa bine cum a fost ieri de n-a avut nevoie de completare pana seara alteori cum a fost in dimineata asta se cearta cu tzitzi si o tine in gurita (dar numai sfarcul areola o scoate) si freaca la ea de la un moment dat imi vine sa ma urc pe pereti. Asa cum ai spus si tu Roandre atat se agita la san si tipa si-l scoate din gurita ca am uneori impresia ca nu curge nimic si atunci o pun la celalat san iar cel de la care tocmai am luat-o incepe sa picure de trebuie sa-mi pun o lavetica sub san ca sa nu-mi mai ude pantalonii.
Sincera sa fiu nu stiu ce sa cred, plans de colici nu este desi da si din picioare si din manute mai mult mi se pare plans de alintat. Apropo atat se agita daca o iau de la tzitzi ca incepe sa verse laptic si branzos si proaspat si zer cum a spus Roandre. Imi vine sa turbez ca ma satur de atata schimbat.
Voi cat stati cu bebeii la san ca eu de exemplu daca vad ca nu suge imi cam pierd rabdarea si dupa vreo 1-2 ore pur si simplu am impresia ca o sa clachez. In momentele astea eu ii dau completare ca nu mai rezist. Voi cum va descurcati? Credeti ca stau prea putin cu fata la san? Ideea e ca uneori adoarme cu tzitzi in gura iar daca o pun in patut daca nu face ochii mari imediat atunci in max. 5 minute sigur ii face. Daca ar fi dupa ea ar trebui sa stau non stop cu tzitzi in gurita ei.
Mina cum te mulgi ca eu nu pea reusesc sa scot mai mult de 20ml, pur si simplu ma dor sanii si renunt, iar pompitele pe care le am nu scot mai deloc lapticul. Se pare ca am si eu aceeasi problema ca si tine, are bebe uneori momente in care pur si simplu ii e lene sa suga numai ca eu nu pot sa ma mulg si sa-i dau cu biberonul ca as tine-o asa o sapt. pana mai prinde bebelina puteri. Sunt tare curioasa ce o sa-ti zica dr. si astept sa scrii ce si cum.
Mada spune-mi te rog si tu cum te mulgi ca poate am sa reusesc si eu cine stie. Doamne fetelor ca asa imi doresc sa pot tine si eu laptic la frigider si cand vad ca e lenesa, ca nu are chef sa suga sa nu mai trebuiasca sa-i dau completare.
Mai fetelor bebelusii vostri dupa ce se trezesc cam cat stau trezi? Eu am impresia ca nu-mi doarme fata destul.
Haideti ca m-am plans destul. Astept raspunsuri de la voi.
Inca ceva, la capitolul demucizare: narile arata curate, nici un muc inamic la orizont si totusi bebelina fornaie. Ce sugestie pt. desfundat nasul in profunzime imi dati? Eu o demucizez cu pompita cu para dupa ce i-am pus ser fiziologic in narisoare.
Gata acum.
dulci de la mine pt. voi.
mina spune:
Iulyp,
Dr a zis ca problema e tehnica de alaptare. M-a pus sa alaptez acolo la cabinet ca sa vada ce si cum, si se pare ca eu foloseam o pozitie incorecta pana acum. Din cauza acestei pozitii sanul fie curgea prea mult in guritza lui bebe si il ineca, fie curgea prea putin si se enerva. Asa ca mi-a interzis sa-i dau completare (dat fiind ca eu am destul lapte), si m-a trimis acasa cu instructiuni clare: perseverenta pana ne invatam, si eu si bebe, cum se face corect. Asa ca de aseara aplic instructiunile si parca-parca Puiu mananca mai bine. Inca nu sunt convinsa ca primeste suficient, dar sunt optimista.
In legatura cu mulsul, eu reuseam manual, dar doar pentru cateva zile, ca v-am zis ca dupa doua zile productia parea ca scade. Asa ca parerea mea e sa renunti la ideea asta ca se pare ca face mai mult rau, putand sa duca la reducerea lactatiei.
Si am mai aflat ceva. Lapticul de mama are o multime de anticorpi care, atunci cand este "servit" bebeului in biberon, se depreciaza. De aceea nu se recomanda administrarea de lapte de mama in biberon decat daca nu se poate altfel.
va las ca plange puiu, revin
Andreea_si_Doru spune:
Salutare fetelor... Doamne ce mult a trecut de cand nu am mai scris nimic... Eu... am fost in spital, v-am zis eu inainte de febra aia mare a mea, asa ca am ajuns la spital, in stare foarte grava, la un pas de... stiti voi, cu o febra de 39.9, m-au internat imediat, ca dadeam ochii peste cap. Mi-au gasit infectie urinara si uterina, amandoua in acelasi timp, intr-un stadiu destul de evoluat, si mi-au dat o doza mare, injectabila de cefalexin. M-au tinut 2 zile in spital, ca am facut crize pe acolo, ca mi-e dor de bebelina. I-am convins si mi-au dat cefalexin pastile si acasa, pentru 10 zile. Mi-au zis sa nu alaptez, ca trece in laptic. Nu ar fi o mare problema daca alaptez, dar e recomandat sa nu. Normal ca nu am ascultat... si i-am dat de vreo cateva ori sa suga de la mine, vreau sa zic, ca altfel nu mai am deloc laptic, pompa rugineste aici, ca nu am ce scoate. In alta ordine de idei... dupa ce i-am dat, eu avand diaree... a inceput si bebelina la fel... si dai si fa cacutza de 7-8 pe zi, cu mucus si sange, asa ca de 2 zile am renuntat complet sa-i mai dau laptic de al meu. Iubita mea a luat frumos in greutate ... de la 3200 cand am iesit din spital... la 3900, la doar 3 saptamani, mi se pare bine.
Vad ca aveti o multime de probleme cu alaptatul... eu cand o puneam la san, stia exact cum sa prinda si sa nu ma doara deloc, cred ca asta se invata atat de mama, cat si de bebe(lina). Eu sunt nevoita sa-i dau formula, dar vad ca inca accepta si biberonul si sanul... sa vedem ce se va intampla in cateva zile, cand voi termina pastilele.
Baita facem in fiecare zi... si masaj, pacat ca nu ne lasa sughitul sa ne bucuram de pielea fina a bebelinei, pentru ca atunci cand simte ca e dezbracata, trece la actiune... :(
De visat... viseaza foarte mult, uneori se stramba, alteori isi misca ochii repede, repede si incepe sa rada... dar cel mai nasol e cand se sperie in somn, si se misca atat de tare, de zici ca e cutremur. Asa facea si in burtica... nu stiu din ce cauza.
In rest ne bucuram in fiecare zi de ea... doarme, papa si face treburile normale... pe la 3 ore fiecare, noaptea la 4 ore. Inca is foarte fericita :D, dar si obosita, de-mi vine sa dorm non-stop... si vb aceea eu nu am de facut mancare sau curatenie... si totusi in foarte obosita.
Doru nu a ajuns inca, astept... inca vreo 2 saptamani, sper...
Botezul o sa-l facem si noi cand vine Doru. Pe 31 octombrie, vrem sa o ducem la Biserica, pentru molifta de 40 de zile, CE STITI DE ASTA?
Of... m-am intins...
Iulyp... si a mea are muci... care nu se vad, si bebelina fornaie, si sincer nu stiu ce sa fac...
Copiii din Romania... au facut vaccinurile la nastere? ca a mea numai vitamina K a facut, nu stiu pentru ce... restu` cica se fac la 2 luni. Mai spuneti-mi si mie cate ceva... ca nu mai stiu...
V-am pupat, sanatate ca va zic, e super importanta...
Nasteri usoare Danyce, Eliana si CRISMIR...
Tot ce astept... e sa inceapa sa gangureasca... ca de tinut capul vad ca da semne ca si-l va tine foarte curand :D
Toate cele bune!!!
Andreea
, Doru
si Nathalie

ralucule spune:
Sa scriu si eu doua vorbe ca de mult nu am mai scris.
Tristan e cuminte bea laptele din sticla, ca eu nu alaptez, faca caca de maxim 3 ori pe zi, zice el pe limba lui una si alta, rade, se stramba, si tot tacamul unui bebe. Noaptea ma trezeste de 2 ori si de nu ii dau in momentul respectiv de mancare face ca Dim devine nervos, asa ca imi pregatesc inainte laptele, cand se trezeste doar ii bag sticla in gura, ceai nu bea, doar daca sughite rau de tot, altfel il refuza impinge tetina afara si se stramba. Are cica acneea nou nascutului, si ne-a dat sa punem pe bubite ceai negru. Vad ca e binisor...
Eu ma simt bine, obosita si eu as dormi non stop, saptamana asta imi pleaca si mama de aici.... nu ii place aici, nu ii place cu mine, ma rog nu are sens sa dezvolt ca am deja capul mare....
Dim e super fericit, il schimba pe Tristan ii da sa si manance, ce fac eu cu copilul face si el, si inca ne pupam in trei :)))
In rest nu mai stiu ce sa va zic, eu nu ma confrunt cu problemele voastre, alaptat , ceaiuri , colici.
Pt colici noi ii punem in lapte SAB SIMPLEX, este fenomenal, dupa ce bea sticla, ragaie de 4 ori, sughite putin si apoi doarme, colici nu avem inca, speram sa nici nu vina.
Muci avem si noi si am reusit eu de i-am apucat cu degetul ca erau putin iesiti din nas si i-am scos, acum vad ca s-au mai facut unii, dar astept pana ies la suprafata, ca mi s-a zis aici ca pompa de nas nu e recomandata la varsta asta si nu prea e bine sa fie folosita, acum fiecare cum simte cum gandeste, asa face, eu nu o folosesc
Baie aici mi s-a spus ca trebuie facuta doar de maxim 2 ori pe saptamana, ca altfel i se usuca pielea si face tot felul de iritatii, asa ca pna acum am facut baie de 3 ori.
In rest toate bune si frumoase, cand il apuca plansul ala alintat il las sa planga si in 5 minute se satura de plans, asa mi-a zis asistenta ca trebuie sa fac, si fac si eu cum zic ei. Daca e schimbat si mancat stiu ca plange aiurea asa.... Ii mai pun papusica sa ii cante si se linisteste.
Afara iesim o ora pe zi, daca e vant mare iesim 10 minute pe balcon si atunci imbracati bine. Cu carutul ma cam chinui, dar in curand imi iau si eu carnet si carutul va sta im masina si ma voi duce si eu in parc sa fac socializarea copilului, cu toate ca aici cand ma aud cu socializarea mea, tot rad de mine, in fine eu am sa ma duc in parc si cu catel si cu copil si cu de toate.
Nastere usoara celor ce urmeaza sa nasca, si cum aflu ceva de la Danyce scriu aici tot
pupici dulci de la Ralucule, Tristan, DIm si Nick
ralucule
http://community.webshots.com/user/ralucule