Mamici de sept-oct 2004 (36)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulyp spune:

Buna!

Fetele cat trebuie sa ia in greutate un bebe de 2 sapt.? A mea se pare ca a luat cam 200g. E putin rau? Cu medicul de fam. care e si pediatra inca n-am vorbit. Eu vreau sa alaptez exclusiv la san, n-as vrea sa-i bag completare si ma cam incapatanez. Credeti ca procedez bine? Fetita e agitata adoarme greut ziua si trage de ochisori sa-i tina deschisi de cred ca in curand o sa faca cearcane cum zice tati. Aseara la clatirea dupa baita era sa verse ligheanul cu picioarele. Nu sta deloc cuminte, ma gandesc si ca de aceea nu a luat mult in greutate. As vrea ca cel putin o luna sa o alaptez exclusiv la san(daca mai mult nu o sa se poata) si la controlul de o luna daca se constata ca nu a evoluat corespunzator atunci o sa-i bag si completare si asa ma oftic ca laptele meu n-ar fi consistent. Voi ce stiti, laptele isi poate reveni chiar si dupa mai multe sapt. de la nastere? Eu sincera sa fiu tot sper sa am lapte bun. Hai ca deja incep sa ma repet.

Roandre eu am inceput pt. iritatia dintre picioare sa o spal la fiecare schimbat cu ceai de musetel si sa o dau apoi cu ulei fiert si racit pe care-l tin intr-o sticluta de esenta langa pat. Sa stii ca da rezultate, e un leac babesc verificat de multe cunostinte de ale mele cu rezultate bune.

La capitolul demucizare mie mi s-a spus sa nu incerc decat cu betisoare facute din servetele si sa nu incerc cu betisoare de urechi sau alte chestii sa nu cumva sa-i ranesc copilei mucoasa nazala.

Mina, in legatura cu indulcirea ceaiului verifica intai compozitia ceaiului de pe ambalaj sau prospect. Daca ceaiul are deja zahar atunci nu-l mai indulcesti, iar daca n-are zahar se pune la fiecare 100ml apa 5g zahar, adica o lingurita rasa de zahar si se da in clocot si abia apoi se pune si pliculetul de ceai.
Rolul acestui zahar nu e de a indulci ci de ai oferi copilului zaharoza, fructoza etc. Asa mi-a explicat mie dr. Problema e ca noua nu ne prea place ceaiul decat sa-l tinem pe barbita sau pe hainute si nicidecum in stomacel, si cica trebuie sa-i dam lui bebe cate 100-200ml ceai in 24 ore.
Care din voi reuseste performanta asta?

FEtelor care urmeaza sa nasca le urez nastere usoara, iar mamicilor le urez bebei sanatosi, mancaciosi si necolicosi.

Aura si Nicoleta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roandre spune:

Babirusa se pare ca se apropie momentul. Oricum, mergi la doctor cat mai repede.

Frosa si eu am avut o experienta neplacuta cu doctorita neonatolog si careia in final nu i-am mai dat nimic. Am mai povestit asta pe forum. Asa sunt unii, isi fac meseria doar ca sa aiba de unde sa ia un salariu si nu din placere.

Iulyp, hai sa-ti spun cazul meu. Deci bebe a avut 2850 la nastere, a scazut pana la 2650 (la 5 zile) cand am scos-o din spital. La 9 zile avea 2700 (luase doar 50 gr), la 13 zile avea 2800 (deci luase 150 gr in 9 zile). La 21 zile avea 3150 gr.
Deci eu zic ca e bine cat a luat bebe in greutate. O sa vezi ca de acum inainte o sa inceapa sa ia mai mult in greutate si o sa pape si mai mult. Eu cred ca lapticul tau e hranitor. Nu-i baga inca supliment.
Agitata sper ca nu e din cauza ta, adica nu bei cafea, pepsi, cola, nu papi ciocolata sau ceva cu cacao.
Cine ti-a spus ca trebuie sa-i dai atat ceai lu bebe? Eu am citit ca nu e necesar sa le dam ceiut daca ii alaptam. Eu una nu-i dau decat rar ceai si bebelina e ok.

Bebelina mea a dormit aseara de la 12 pana la 5 dimineata. Hehehe ce bine a fost!
Fetelor dar tare frig mai e in casa. Doar in camera cu bebe e caldut ca tin caloriferul in priza ca altfel am face turturi!

Anne33, o sa facem botezul bebelinelor in aceeasi zi. Sa speram ca va fi totusi vreme frumoasa!
Apropo, cand ii faci vaccinul bebelinei si pe care? Am inteles ca ar fi mai multe vaccinuri.


Mihaela si papusica mica Alexia Maria
http://community.webshots.com/user/roandre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blue77 spune:

salut fetelor

minune mare , Marc a dormit de la 12 la 5 dimineata, sunt tare fericita si sper sa reediteze minunea de acum incolo...

Roandre vad ca si bebelina ta a facut la fel , ce bine inseamna ca bbeeii sunt mari deja ,

Babirusa eu cred ca mai ai putin, s-ar putea sa fie apa...sau dopul.La mine dopul s a dus ca o menstra , nu a fost gelatinos.
Bafta
Azi ma duc sa ma rasfat la cumparaturi de cosmetice, am o stare asa buna. E asa bine sa dormi 5 ore yupi...

pupici
pupici

Cristina si bebe Marc
http://marele.free.fr/MarcAdrian1/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frosa spune:

iulyp si eu dau numai titi si o sa-ti spun evolutia in greutate pina aproape de o luna (adica saptamina trecuta)sper sa te ajute sa-ti faci o idee. 3000 cind a venit pediatra (cred ca avea 1 saptamina) , 3120, 3400, 3850. Deci asta cam in aproximativ 3 saptamini spre 4. Acum cred ca are 4 kg. Eu zic sa nu-ti faci probleme si sa-i dai sa manince de cite ori vrea dar nu mai repede de 1 ora.
Eu am pt masaj (recomandat de pediatra) ulei de masline (fiert la be mari - cred ca am scris corect) la 100ml amestecat cu o sticluta de vit.A

Ce fericite sunteti cu dormitul, eu deocamdata ma culc la 12 ma trezesc la 3 , la 6 dupa care nu mai dorm (face caca , sughite ) si se face iar ora de masa de la aprox 9.
Astept si eu noptile mai lungi

Va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut fetelor!

Permiteti sa raportez, peste noapte am dormit de la 11.30 la 3.30, apoi iarasi de la 5 la 8. Binisor. Se poate si mai bine da ne multumim si cu atat.

De azi dimineata insa tot in brate imi sta, ca altfel nu adoarme in timpul zilei nici sa-l pici cu ceara. A, si daca se poate sa doarma pe burta mea e cel mai bine, m-am transformat in saltea ambulanta Bine ca am fost precauta si am mancat micul dejun cu tati inainte sa plece la servici, ca asa cu bebe in brate nu prea am stare sa mananc.

Eu-s cam suparata ca mi se pare ca bebe nu mai papa cum trebuie. Suge 10-12 minute la un san (si alea intrerupte de pauze), il oblig sa ragaie, dupa care mai mult se joaca cu tzatza decat suge, ba chiar se pune si pe plans daca insist. Ma tem ca nu-i mai place laptele meu, sau nu e destul de hranitor pt el. Abia astept sa mergem maine la controlul de o luna sa vedem ce zice dr. Sper sa ma insel, pentru ca as fi vrut sa nu=i bag supliment decat dupa 2 luni.

Vorbeati de neonatologie. La Polizu mi=a placut. Au tot asa sistem rooming in. Asistentele sunt amabile si chiar vin cand sunt chemate. Eu m=am confruntat cu o singura exceptie, in prima noapte, cand asistenta de serviciu mi=a zis ca degeaba vine ca daca nu=mi pot eu linisti copilul ea nici atat !!! In rest numai cuvinte de lauda. La fel si pentru medicii neonatologi, in special pt dna dr Stoicescu, sefa sectiei de neonatologie. Este o femeie minunata, se vede ca iubeste copiii si=si face meseria cu daruire. Mie mi-a placut ca intotdeauna gata sa raspunda la intrebari si ca le incurajeaza pe tinerele mamici speriate de noul lor statut.

Offff, ce ne facem cu vremea asta urat? Eu nu am curaj sa scot printesul la plimbare pe frigul asta. Daca o tine tot asa, va trebui sa-l vrajesc pe tati in we sa stea 2 ore cu puiul sa ies si eu la niste cumparaturi, ca ma prostesc de atata stat in casa.

Va pup si mai revin.

Mina mama de Costin



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Pupici fetele.

Uf, mai reusesc si eu sa intru dupa atata timp. Sa nu ma certati...

Ma resimt inca dupa nastere (episiotomie, febra musculara)... V-am promis si povestea... M-am tinut de cuvant insa cu pozele! Aveti linkul in semnatura.

Fetele care vor naste: daca aveti posibilitatea, sa faceti peridurala, ca eu am facut pe viteaza si nu am vrut la inceput; norocul meu ca s-a putut face apoi, ca nu cred ca suportam durerea...

Bebe e cuminte insa, doarme toata ziua, mananca... noaptea se trezeste de cateva ori doar si asta numai pentru tzitzi sau daca face pipi (ca sughite). Altfel, colicii nu au venit pe la noi (inca?!) si sper sa ne ocoleasca.

Laptic are mami din belsug; se satura dupa un san! si tare ma chinui apoi.

Mihaela, pentru date poti sa adaugi la noi: Miron Radu (DN 06/10), ora 09:06, 3000 gr/ 50 cm. Scor APGAR 10!

O sa incerc sa intru mai des... si sper sa dau gata povestea curand.

Pupici la toate mamicile si bebii lor; bafta celor care sunt inca pe baricade si nastere usoara!

si Miron Radu (DN 06/10)
Poze la: http://community.webshots.com/user/anrian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mada spune:

Buna fetele!
Si eu sunt fericita Ca si voi Cristina si Mihaela ca mi-a dormit azi noapte de la 8,30 la 2 si atunci am tras un pic de ea sa se scoale pt ca nu mai puteam de sani ma dureau, laptele curgea intr-o veselie.
In schimb dupa ce a papat a luat-o sughitul, era la ea in cosulet si a regurcitat un pic si mi s-a inecat, desi statea pe o parte, de nu mai stiam de noi. Tati ii zice hai mai tati ca ne dai senzatii tari una dupa alta. Si apoi nu am mai reusit sa adorm de emotii pana pe la 4,30 cand s-a trezit din nou la papa.
In rest e cumintica ziua ca si noaptea are 2 reprize de somn vad ca lungi cam de 4, 5 ore si apoi suge din 2 ore jumate spre 3. Probabil ca o ajunge foamea.
Cu neonatologia si eu a fost ff multumita la Giulesti, acolo nu stai cu bebe, pt mine a fost mai mult decat placut sincer va spun. Asistentele dragute m-au invata sa alaptez corect, nu intrai fara sa-ti pui halatul lor special de alaptat care era steril, obligat te spalai pe sani, daca nu aveai lapte le dadeau Humana 1 si daca nu erai in stare sa te duci la un alaptat nimeni nu tipa la tine. Noi am fost la doctorita Nanea parca, o draguta.
Apropo de grautate s-a nascut cu 3200 kg cand am iesit dupa 3 zile avea 3050 si la o saptamana si 3 zile de la externare avea 3500 deci luase 450 kg. Eu ma declar super multumita. Iulip se poate sa iaba doar o perioada de stagnare. Sor-mea spre exemplu a luat 200 gr in prima luna, de i-a spsu mamei pediatru ce faci mama o tii nemancata????
Frosa La multi ani lui Razvanel! cu un pic de intarziere
Lorena Radu e un scump sa-ti traisca!
Si eu ma rasfat azi la 14 ma duc la un tratmanet cosmetic si la epilare abia astept. Luni mi-am facut pedichira si m-am tuns, ce mai o tin intr-un rasfat.
Va pup o zi fara colici si fetele care urmeaza sa nasca le tin pumnii!

Mada,un om. Cu frica lui Dumnezeu si Ilinca Teodora
http://community.webshots.com/user/madaspa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anne33 spune:

Roandre,noi mergem la vaccin in martea de dupa botez,pe 26 oct,pt ca mi-a zis doctora ca atunci cheama mai multi bebei,cica are vaccinul intr-un container mai mare si nu-l desface pt un singur bebe.Mi-a zis de vreo 3 vaccinuri,unu de poliomelita si...restu nu-mi mai amintesc.Si eu sper sa avem vreme frumoasa,adica sa nu o dea prea tare pe frig.Nastere usoara Babirusa si cele care urmati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misholina spune:

Buna fetelor!
Mihaela, rugam sa ne treceti si pe noi pe lista. Anuntam cam tarziu dar asta e. Acum am reusit sa intram pe net.

Francesca Elena, DN 19 septembrie, greutate 2.950 si 47 cm.

Si bebelina mea a fost foarte grabita. A vrut sa ne cunoasca cu aproape o luna mai devreme. Dar a recuperat foarte bine pana acum.

Pupici la mamici si bebei,
Misholina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Misholina, sa-ti creasca mare fetita si sa fie sanatoasa, sa va bucure mereu!!!
Eu raportez ca nu am fost cuminte zilele astea si am incercat sa ma misc cat de mult posibil. Ieri am facut tot felul de activitati casnice, iar azi m-am pornit de una singura la cumparaturi pe aici, prin cartier si m-am mai plimbat si in parc. Si tot nu am reusit sa o conving pe domnnisoara sa vinaSa vedem ce va face in continuare. Acum o astept pe soacra-mea ca vine sa-mi gateasca si ma duc sa ascund cumparaturile ca o sa zica ca am luat-o razna daca le vedesi asta nu pt. ca iar nu m-am abtinut sa nu-i iau hainute la mademoiselle, ci pt. ca m-am dus singura.
Pupici tuturor pe burtici sau bebici,

Daniela Veuger si bebita mica din burtica
Slingeland Ziekenhuis, Doetinchem

Mergi la inceput