Spermograma cu rezultat pe loc, se poate ?
Dragele mele, am nevoie de ajutorul vostru, in special de al celor ce sunt sau au fost pacienti ai dr. Cocei. Sotul meu a fost azi la ea pentru o spermograma si a primit rezultatul aproape pe loc. Ati facut careva ? Este de incredere ? Voi ce ziceti ?
Astept raspunsuri, orice amanunte sunt binevenite.
Va multumesc si va pup,
Catalina
Raspunsuri
tumpi spune:
Da Catalina, daca nu are multe probe de prelucrat, e posibil sa iti dea destul de repede rezultatul.Eu una am mare incredere in Diana Cocei
A sti, a putea sa te opresti exact unde trebuie, iata marea putere in arta, ca si in viata!" - Al.Vlahuta
annaa spune:
Poate ca a urmarit doar un anumit aspect -numarul sau forma .
Pentru o analiza completa dureaza cel putin doua ore pentru a vedea si durata lor de viata, modificari in timp, mobilitate, s.a.
Ana
Catalina spune:
Dragele mele, va multumesc pentru raspunsuri. Ca intotdeauna stiu ca pot conta pe voi.
Valentina, da, din fericire, a iesit normospermie cu 32 de milioane/ml si cu majoritatea (70%) foarte mobili si mobili.
Este o surpriza foarte frumoasa pentru noi pentru ca anul trecut pe vremea asta diagnosticul era oligospermie severa cu astenospermie moderata (8 milioane si sub 50% mobili).
Te pup
Catalina
luli spune:
Ma bucur pentru voi Catalina insa care a fost termenul (ca si ore) la care a analizat proba?
Nu vreau sa-ti stric inima dar la ultima intalnire cu Ancar la care am fost cu sotul ne-a spus ca rezultatele de la 4 ore sunt relevante si nu cele de la prima numaratoare. Si acelasi lucru mi l-a confirmat a 2 a zi Dr Protopopescu.
Sanatate maxima si multi
Luli
E si maine o zi!
Floran spune:
Care sunt valorile normale la spermograma? Ca la noi in formularul cu rezultate nu sunt trecute acestea?
valentinag spune:
Rezultatele sunt in functie de laboratorul care efectueaza analiza,daca sunt calculele facute in ml sau mmc.
La medsana sunt in ml masurati si e cam asa:
nr:intre 40-250 milioane pe ml
mobilitate:a+b+c=85%
forme normale=50%
PH:maxim 8,2 (nu sunt sigura,ca nu am analiza in fata)
timp de lichefiere:maxim 40min
cam astea imi aduc aminte...
Valentina
Never say never!
Maki spune:
Am analiza spermogramei a sotului in fata si iata valorile de referinta:
Volum - peste 2,0 ml
pH - peste 7,2
Timp de lichefiere: pina la 40 min.
Concentratie spermatozoizi: peste 20,0 mil/ml
Leucocite : pina la 1,0 x 10^6/ml
Mobilitate : A peste 25% sau A+B peste 50%