Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (70)
Raspunsuri - Pagina 9
danette spune:
Eliza, pana la urma cred ca cel mai bine este sa doarma pe parti, fiindca asa cum spuneai, pe spate se poate inneca, iar pe burta (zic unii) ca se poate asfixia - cu nasucul si gurita in saltea... dar eu asta nu prea mi-o pot imagina, consider ca ar trebui sa aiba un pic de instinct de conservare...
Plus ca mai exista atatea tipuri de asa-zise pernitze (saltelutze) pentru noi nascuti - cum sunt cele cu gaurele.
...cateodata ma tot gandesc cat de neajutorati ne nastem noi oamenii...
Puii altor mamifere de ex. stiu din start sa mearga.
Cat despre formatiunile de pe areolele mamare, si eu le am, si initial m-au cam speriat... dar sper ca vor disparea odata cu sarcina.Prima care a aparut am observat-o cam la 10 zile dupa ce ramasesem insarcinata, nici nu stiam inca ca urmeaza sa am un bb. Organismul meu a reactionat foarte prompt.
Adriana, stai calma, lasa-le in pace!
Si Adriana!, anestezia generala - pentru ca e mai simplu sa te intepe in vena de la mana decat intre vertebre, ca dupa aceea nu te doare locul unde a fost intepatura... unele zic ca au dureri de spate dupa epiduarala...
si per ansamblu esti linistita, nu incomodezi in nici un fel personalul medical, fiindca dormi fortat, si n-ai cunostintza de ce se intampla in jur: zgomot de instrumentar, comentariile lor...
Asta, pe de alta parte, ma dispera pe mine - starea de inconstienta intr-un astfel de moment.
Si am inteles ca medicii care necesita interventii chirurgicale, opteaza de obicei pt. anestezia generala, nu pentru rahi.., epi..., peri...
Dar daca sunt probleme cu inima se schimba situatia...e mai buna o epidurala.
Si azi am cumparat, en fin, caruciorul!! Si scaunul de masina!
per total au fost 13 mil.
Sunt Chicco, dar am verificat si scrie Made in Italy pe ele - sunt de la reprezentanta lor, ca n-as fi vrut sa iau ceva chinezesc, facut pe vapor..
Nu-i ieftin, da asta e, macar sunt multumita.
Bine c-am terminat cu cumparaturile.
Dana - sapt.34
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
danette spune:
Andreea, merci de info cu actele necesare inregistrarii. Intre timp am aflat ca pe langa ce-a scris tu, mai trebuie cartile de identitate ale parintilor, in copie.
Jasmine, am inteles ca pompele AVENT sunt foarte bune, nu stiu care sunt para si care sunt seringa...
Asta, AVent costa cca. 1.800.000.
Despre sterilizatoare, nu stiu care e cel mai bun, unele nici nu folosesc de altfel. Eu am primit unul Chicco de la prietena mea, m-am bucurat ca n-a mai trebuit sa cheletui bani.
Dana - sapt.34
DPN 27 Nov.
http://community.webshots.com/user/zonzo101
FELIS spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
mah, astia au bani, nu gluma!
Asa ma gandeam si eu GANDACELU!!!!!!!!!!....

Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
andreap spune:
Burticute, mai asteptati cu pompele de san, sterilizatoare etc.Daca nu o sa avem nevoie de ele?Costa o gramada de bani!
Vreau sa va intreb si de scaunul de masina:eu nu cred ca este recomandat la 1 luna sa-l pui in scaun, chiar daca scrie pe ele 0-18 luni(am dat un exemplu).Eu am un cosulet(care se poate face si scaun de masina, se si leagana) pe care o sa-l pun in spate si o sa-l tin eu, oricum nu cred ca o sa plec singura cu masina cu un BB de 1 luna,mi l-a imprumutat o prietena; dupa 3 luni cred ca o sa-i cumpar scaun de masina.Voi ce stiti?Ca poate gresesc eu.
In ceea ce priveste dormitul, nu stiu ce sa zic;daca cele cu experienta spun "pe o parte", asa voi face.Oricum eu ma gandesc cu groaza de acum la lucruri ca:cat de gros sa o imbrac,cat o tin afara,cu cacilita in casa, o invelesc etc.
Acum am si eu o intrebare:cele care a-ti alaptat, care sunt alimentele "interzise"in perioada alaptarii.
In seara asta vin nasii pe la mine.
Eu cred ca plec acum, vorbim maine
Pupici si o seara buna
Andreea
36 saptamani+BBlina
FELIS spune:
GANDACICO ia spune-mi si mie, ca pe aici s-a tot discutat de anestezie epi sau generala. Cumnata ta care e si medic, ce anestezie a facut (am retinut ca a facut cezariana- nu stiu insa daca ai zis de anestezie
). Sunt curioasa ce a ales un medic pt el (ea). Stii cumva care a fost si motivul pt ce a ales, sau cer prea mult?
Felis, 32 sapt, DPN 12 dec, Dr. Iliescu Marian (Filantropia)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cornelfelis/my_photos
gandacelu spune:
felis, stiu ca nu a fost anestezie generala, dar alte amanunte nu stiu, ca nu am apucat sa vorbesc prea mult... deci nu stiu motivele bla bla bla... tot ce-ti pot spune e ca noi stim mai mult ca ea despre chestiile astea!
ca eu ii tot povesteam, de una, de alta, iar cumnata-mea (medic stomatolog pediatru) imi zicea doar: ia lasa-ma in [pace ca daca citesc prea mult, ma panichez!
nici dr ei nu era mai breaza
e o mare meseriasa la practica, dar la teorie...
am fost la ea si habar nu prea avea de rh negativ... in fine... in rest, stima si mandria, e o dr f buna!![]()
andreea: alimentele interzise in timpul alaptarii sunt toate fructele si legumele (exceptie: bananele) - interzise mai ales varza, mazarea, fasolea... orice baloneaza... cam la reactiile din burta ta sa te gandesti, pt ca bebi are o burtica mult mai sensibila si ii provoaca colici... o sa mancati si pietre numa sa nu urle bebe de colici! o sa vedeti!![]()
fulguletz spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
andreea: alimentele interzise in timpul alaptarii sunt toate fructele si legumele (exceptie: bananele) - interzise mai ales varza, mazarea, fasolea... orice baloneaza... cam la reactiile din burta ta sa te gandesti, pt ca bebi are o burtica mult mai sensibila si ii provoaca colici... o sa mancati si pietre numa sa nu urle bebe de colici! o sa vedeti!
gandacico...pai daca legume si fructe nu..pai io cu carnea nu ma omor..si raman numai lactatele..
Si eu dar si copchilu nu putem trai doar cu lactate...

Sora-mea a mancat de toate si nepotica mea n-a avut nici un colic...

cu
David, 32 sapt., DPN 7 dec.http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox
Mona_B spune:
Dar compoturile de fructe sunt oK?Alea n-ar trebui sa baloneze. Cele facute acasa din fructe taiate si fierte in apa...Intreb si eu ca nici eu nu ma omor cu carnea.Fulguletz, scriau fetele mai sus de vata pt.dupa nastere, dar noi aici nu cred ca gasim...doar tampoane.O sa caut din alea uriase.Sau ai vazut tu vata prin vreun magazin?
Mona
33 saptamani
Jasmine spune:
Danette,dar stiu ca ai dat ceva bani pe carucior si scaun de masina.
Eu am luat carucior Baby Care si a costat 3 milioane.Pare OK,se face si sport…sper sa fie in regula.
Andreap,si eu tot asa ma gandesc,sa-i cumpar scaun de masina mai tarziu.La inceput o sa folosesc cosuletzul pt bebe care mi se pare OK.
Nici n-am mult loc in casa pt a depozita toate aceste lucruri pt bebe.
Fulguletz,cred ca gandacelu se referea la legume si fructe crude…nu-I asa?Mai putin fasolea si varza,care stiam si eu ca fermenteaza.Dar nu inseamna ca nu poti sa faci o mancare de cartofi (de exemplu).
Jasmine
35 saptamani