Mamici de noiembrie-decembrie 2004 (70)
Raspunsuri - Pagina 10

fulguletz spune:
andreap, aici scaunele de masina sunt obligatorii..si cred ca in toata UE..
Dupa parerea mea, ar trebui sa fie si in Romania..
Am niste prieteni care la inceput nu l-au tinut pe bebe in patut (ca plangea), ci numai in scaunelul de la masina
Dana, am obsevat ca nemtii sunt tare stresati de faza cu asfixierea bebicilor..asa numita "moartea subita a sugarului" ("Plötzlicher Kindstod" sau parca in engleza SIDS - Sudden Infant Death Syndrome). In toate cartile si pliantele info scriu despre asta..De aceea ei recomanda sacul de dormit si temp de 18 grade in camera bebelasului, sa nu fie pus pe burtica decat sub supraveghere si fara pernitza... cu
David, 32 sapt., DPN 7 dec.
http://f2.pg.photos.yahoo.com/zumperiox

fulguletz spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Dar compoturile de fructe sunt oK?Alea n-ar trebui sa baloneze. Cele facute acasa din fructe taiate si fierte in apa...Intreb si eu ca nici eu nu ma omor cu carnea.Fulguletz, scriau fetele mai sus de vata pt.dupa nastere, dar noi aici nu cred ca gasim...doar tampoane.O sa caut din alea uriase.Sau ai vazut tu vata prin vreun magazin?
Mona33 saptamani
uita-te in Schlecker sau Müller, daca ai pe la tine..Din cate mi-a zis o amica care a nascut , iti cam da de la spital..(acu cred ca depinde si de spital)...
Mi-a zis o vecina ca utile sunt Einmal-Waschlappen , cu care te poti sterge de sange si le poti arunca...Eu mi-am luat si tot la Schlecker sau Müller le gasesti..
Azi ma duc si eu prima oara la curs si poate ne da o lista cu ce ne trebuie...

fulguletz spune:
Mona, poti sa intrebi de vata pe vanzatoare..se cheama "baumwolle Watte" si tre sigur sa gaesti...
Eu inca astept sa vad ce varianta zic astia la curs.. cu
David, 32 sapt., DPN 7 dec.

carmen spune:
Ad_rianna eu dupa ce am nascut-o pe Ana am folosit o pompa tip seringa manuala si m-a ajutat foarte mult; nu o mai am pe aceea si stau si eu in cumpana daca sa imi cumpar de pe acum sau sa chitesc una la farmacie sis a-l trimit pe sot sa-mi ia daca am nevoie; la prima nastere am avut in salon o tipa care nu a avut nevoie de pompa; referitor la vata: in primele zile (sau saptamani) pana se mai micsoreaza “debitul” e mai bines a folosesti vata si chiar mai comod (cel putin asa mi s-a parut mie); dupa putin tip se pot folosi tampoane fara nici o problema; un pachet de vata cred ca e prea putin.
Eliza5 – nu e deloc indicat sa culci copilul f mic pe burta cel putin nu pana nu isi poate misca el capul singurel; eu am culcat-o pe Ana cel mai bine pe o parte.
Andreap – alimentele interzise in timpul alaptarii sunt cele care baloneaza de obicei (varza, fasole, mazare), cele care sunt condimentate sau piperate (muraturi, friptane), cele care fermenteaza (unele fructe), sucuri cu acid etc; eu de felul meu sunt foarte pofticioasa dar ca sa nu aiba Ana dureri de burtica m-am abtinut fara probleme de la tot ceea ce era interzis; toate astea pana se mai “maturizeaza” si stomacelul copilului ca nu poti sa mananci 6 luni numai cartofi fierti, gratar etc; numai ca se introduce treptat alte alimete ca sa observi daca nu il deranjeaza pe Bb.
Mona_b – compoturile cred ca sunt ok, eu una imi faceam pentru ca nu puteam sa mananc mere imi faceam compot;
29 saptamani, Spitalul Judetean Suceava, dr Hincu
carmen

Miche spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
o sa mancati si pietre numa sa nu urle bebe de colici! o sa vedeti!
Deci Gandacico, in urma ultimelor sfaturi ale tale, eu imi revizuiesc serios lista cu cele necesare....

Sa recapitulez:
1. camasa de forta
2. un camion de vata
3.o cisterna de depozitat laptele (poate-l si vand , ca am vazut la televizor ca laptele natural de mama e bine cotat afara )
4. pietre......dupa gust , cat cuprinde!!!!
Daca mai e ceva , te rog sa-mi spui din timp ca cine stie cat m-o tine dopul......

DPN 27 NOV
Dr. Corina Grigoriu -Municipal
http://community.webshots.com/user/micheee100

Miche spune:
quote:
Originally posted by Jasmine
Eu am luat carucior Baby Care si a costat 3 milioane.Pare OK,se face si sport…sper sa fie in regula.
Jasmine35 saptamani

Da pe mine de ce m-a costat caruciorul 3.500.000 ??????
DPN 27 NOV

anne-marry spune:
MEI FETELORRRRRRR daca nu imi zicea camy pe mess nici nu luam seama la ce am scris ...... aM facut si eu burta de ras...asa scriu eu...chinezeste..ca ma grabesc si iese pe dos..si maI grav e ca si asa vorbesc si va dati seama ce iEse....ca o data in loc sa zic ca imi doresc sa merg la mare sa simt nisipul intre DEGETELE picioarelor..normal...am zis sa il simt INTRE picioare....ehehe....
gandacelul sa-ti traiasca nepotica....
bits..deci sa intelegem ca .....mia eSTE nitzelush si........ nasti????sa fie intr-un ceas bun !
jasmine,cat era mama baxul acela de vata, ca maine ajung si eu pe acolo..poate fac aprovizionarea din timp...
ca tot vorbeati de sfarcuri..la mine aureolele sunt de fel rozalii insa acum sunt pe margini maro inchisssss zici ca sunt patate ca sa nu zic altceva ...la cat timp dupa nastere trece?
anne-marry 31 sapt DPN 21 Dec.
http://photos.yahoo.com/aniuta22111980
NICIODATA SA NU SPUI NICIODATA

monica-elizabet spune:
buna fetelor, va pup pe toate pe burtici, eu si alex am ajuns cu bine acasa, sambata mergem la dr(eu si bb) fiindca atunci este dr de garda si a zis ca putem sta mai mult de vorba.
alex deja e super fericit sa se uita la desene animate traduse in limba rom, nu-i vine sa creada ca toata lumea vorbeste pe strada in rom si intelege si el.....intoarce capul dupa toate persoanele.
azi nu am facut mai nimic, am dormit si m-am odihnit....alex e super incantat sa iasa afara cu parintii mei...dar e frig rau de tot aici asa ca mi-e frica sa nu racesc si eu.
nu am reusit sa citesc nimic din ce ati scris dar promit sa recuperez....oricum o sa intru mai rar ca se conecteaza destul de greu...asteptul prin cablu.
sper ca nu a nascut nici una dintre noi, nu?
va pupici si va urez toate cele bune
monica

Miche spune:
quote:
Originally posted by anne-marry
MEI FETELORRRRRRR daca nu imi zicea camy pe mess nici nu luam seama la ce am scris ...... aM facut si eu burta de ras...asa scriu eu...chinezeste..ca ma grabesc si iese pe dos..si maI grav e ca si asa vorbesc si va dati seama ce iEse....ca o data in loc sa zic ca imi doresc sa merg la mare sa simt nisipul intre DEGETELE picioarelor..normal...am zis sa il simt INTRE picioare....ehehe....
Ei, Anne-Marry , nu te mai scuza.....

Lasa hormonii liberi!!!! sa viseze , ca atat ne-a ramas!!

DPN 27 NOV

ad_rianna spune:
ELIZA eu am o carte doar, despre bebelasi si zice ca bebelasul nou nascut trebuie sa doarma pe spate neaparat. Si inca ceva, acolo zicea ca nu e bine pana la un an sa acoperim bebelasii cu pilota ci cu paturici ca sa poata avea putina aerisire. Cica nu e bine sa se supraincalzeasca cand dorm. Si daca temperatura in camera e mai mare de 18 grade nici sa nu poarte caciulita. Multumesc si pentru sfatul cu pompita, o sa-mi scriu ca sa nu uit. Mie sincer mi se pareau mai comode cele cu "para", dar poate ca nu sunt eficiente.
JASMINE eu am citit si am aflat de la altii ca nu e bine sa-i pui deloc pernuta la bebe.
Bine ca ai amintit de sterilizator! Eu am inteles ca se pot steriliza in cuptorul cu microunde. Voi stiti cum? Toate cuptoarele pot face asta sau trebuie sa aiba o functie speciala? Chiar de mult vroiam sa intreb asta.
DANETTE e interesant ce zici tu despre anestezie. O sa discut si eu cu medicul. Mi-ar place epidurala ca sa-i aud pe bibici, pe de alta parte eu am si scolioza in partea de jos a spatelui si mi-e teama pt.ca eu am de obicei dureri acolo, chiar e motivul pt.care nu pot purta pantofi cu toc mare.
Apropo de bani, eu cred ca nu o sa iau deocamdata carucior. Sunt un fel de landouri care se duc in mana si cred ca o sa le iau dintr-alea, se pot pune si in masina...oricum ne-am gandit si la varianta "second hand" pt. ca nu stiu daca merita unul nou.
MONICA ma bucur ca ati ajuns cu bine acasa Adriana 35 sapt si cei 2 BBmici -DPN 18nov
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/adriana_axa_cluj/my_photos