Bebelusi de mai-iunie 2004 (15)
Raspunsuri - Pagina 14
sandra20 spune:
am fost la doc..si ne-a dat un "suculetz" de raceala (preparat in farmacie,asa ca nu stiu ce e)...ii dau de 3 ori pe zi...saracu nu poate nici sa manance bine ca se cam ineaca (de la tuse)...
sper sa-si revina repede...
va pup si aveti grija sa nu raceasca si puii vostri ca a venit frigul...
madutza spune:
Buna dimineatza mamici papusici,
Sandra, multa sanatate puiului!!!!
Irinel, despre voi nu ne mai povestesti nimic?
Maria, v-am vazut pozele de la munte. V-ati plimbat pe la Moeciu de Sus, ha? E super zona. Chiar ieri m-a anuntat tati ca or sa aiba petrecerea de Craciun la Cheile Gradistei, dar nu stiu daca pot merge cu asta mica. Tare mi-ar prinde bine o iesire...Noua ne-au dat caldura de marti. Wow, a facut cu mana nasei!!! Si eu am inceput sa o invat...dar...mai e cale lunga...
Albinutza, bie ca ai mai venit pe la noi. Raluca este o pretioasa mey, nu cedeaza asa repede !!!
In legatura cu CIC eu nu va pot spune mai nici, au facut colegii o cerere in numele meu, am trimis copie dupa certificat si gata... Acum imi intra "banii" pe card.
Mey, io va invit pe toate la muraturi, vorbesc serios!!! Fetele care trec spre munte si nu se opresc la mine la muraturi, v-am ars!!!!
M-a intrebat cineva daca ii pun caciluta Anai dupa baie. Da, ii pun, dar i-o scot la culcare. Pt. ca are parul mare nu i-l pot usca de tot si ii pun caciuklita. De obicei i-a scot daca nu a adormit. Azi-noapte era imbracata cu body fara maneca si pijama si avea manutele reci pana la coate, ca bineinteles isi daduse patura jos. Nu stiu cum s-o mai imbrac la nani. Voi cum ii imbracati? Vreau sa ii iau un sac de dormit, cu vesta. Problema e ca este ori din fulgi, ori din sintetic si cu ambele transpira foarte tare, asa ca e mai rau. Mai spuneti-mi voi cum faceti?
AAAA, Vanesa, ca sa colorezi textul, il selectezi si apoi selectezi din partea de sus a mesajului culoarea. O sa iti arapa , teztul tau trebuie sa fie intre parantezele astea. Nu stiu daca am explicat bine, asa fara cafea la bord!!!
O zi minunata va doresc!
Madutza si Mariuca (17 Mai 2004)
http://community.webshots.com/user/padme_ami2003
vanessa ionescu spune:
neata fetelor.
am adormit aseara.
Anka, se opereaza CIC in cartea de munca si e cauza de suspendare a contractului individual. Dar, pentru banca iti trebuie adeverinta ca esti salariat (daca se suspenda CIM nu se suspenda si calitatea ta de salariat) si ca ai un venit de....... Adeverinta o elibereaza angajatorul. Operarea in carnetul de munca o face obligatoriu angajatorul. Pe perioada cat tu esti in CIM, unitatea poate angaja o alta persona pe locul tau. aceasta angajare nu se poate face daca CIM tau nu este suspendat. Nu e obligatoriu sa angajeze alta persoana, dar CIM tau se suspenda la cererea ta de acordare a concediului de ingrijire a copilului, adica angajatorul nu face decat sa constate suspendarea lui. Nu el este cel care te suspenda ci tu prin cererea de concediu. Din aceste motive e obligat sa opereze in carnet (se opereaza orice modificare a CIm cu atat mai mult o suspendare)
citat din Codul muncii
art. 51 alin. 1 Contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa salariatului, in urmatoarele conditii:
a) concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la doi ani....
c) concediu paternal, etc
pe cale de consecinta, tu prin cererea de acordare a cIC ai suspendat CIM. tot conform CM art. 49 "suspendarea Cim de catre salariat are ca efect suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator." Normal, ca trebuie operat in carnet, nu?
V-am omorat de dimineata.
Hai sa dau jos roba si sa va spun ce idee mi-a venit cu costumul lui Andu. Stie careva cand e Halloweenul? Cred ca la sfarsitul lui octombrie sau inceputul lui noiembrie. Anul trecut in preajma acestei sarbatori de import, la Carffour, se vindeau masti, pelerine si costume. Mi-am amintit ca si vis-a-vis de sp. Coltea e un magazinas cu tot felul de chestii haioase printre care si costume si masti. Pe mosilor e un Magazin? Harry Potter. am vazut reclama. nu stiu ce se vinde exact ca nu am fost. imi e un pic peste mana sa ajung acolo. stiu ca e si un fel de coafor-frizerie pentru copii gen Ciofolici (noi avem card la Ciofolici sic!)
Trebuie neaparat sa caut ca trebuie sa anuntam la scoala in ce ii costumam ca sa le dea poezioare.
In legatura cu indragostitul totul a inceput prin grupa mica-mijlocie cand a fost la o alta gradinita decat cea pe care a terminat-o in final. Avea o colega de grupa Simona mai mare cu un an si erau tot timpul impreuna. Cand l-am mutat de la gradi in grupa mare, ne-am trezit cu tel de la fost aeducatoare ca Simona e disperata si daca poate sa-i dea numarul nostru. Dupa care au urmat intalniri in parc cu Simona si mama ei, le-am dus la film la Mol, la mac, o nebunie. Vorbeau seara la telefon (eu ascultam la celalalt pentru ca se inchidea cu telefonul in camera). Din cand in cand verifica daca il ascult. Si Simona il intreba"ce facu parintii tai?" Ir el ii povestea cum se bat robotii lui. Barbatul se naste insensibil.
Cand Simona a inceput scoala (iar Andu era la grupa pregatitoare) a sunat-o odata si ea l-a confundat cu alt baietel (ca doar nu-l astepta pe fi-miu sa termine lupta cu robotii) si s-a suparat si n-a mai sunat-o. Atunci s-a cuplat cu Ana din grupa lui (o zgatioara de fetita) Dansau impreuna la gradi la serbari. Dar avea o problema cum lipsea de la gradi, cum o gasea cuplata cu Stefan. Ii duceam flori si bomboane.
acum la scoala are vreo trei fetite pe lista, dar preferata e Maria (o simandicoasa - asa mi s-a parut. Va dati seama ce rea sunt deja).
Pe lista mai e Larisa, Cristina si inca una dar i-am uitat numele ca sunt prea multe deja si le incurc si se ratoieste la mine daca fac vreo gafa sa le confund. Mie imi place de cRistina ca e desteapta si se da pe langfa mine ce n-ati vazut. Cum ma vede cum imi da ture. Vedeti ce desteapta e de mica. dar mai are o surioara geamana si Andu mi-a zis ca nu se poate cupla cu ea ca nu stie niciodata care e una si care e alta. Si asta e destept. decat sa le incurce mai bine nici una. Tango si vals ii invata dna. invatatoare pentru serbare. Ieri din 5 dansuri doua le-a dansat cu Maria (care e preferata lui si bineinteles ca nu a mea). Problema e ca si Octavian aspira la maria.
Of Of Of ce greu e. am obosit numai povestindu-va, darmite el saracutul. A hotarat s-o roage pe dna. sa-l ajute. Cred ca "o sa cada femeia pe spate cand o auzi." si asa am impresia ca ma crede cam zurlie, darmite cand l-o auzi si pe Andu cu problema lui cand ea se chinuie sa-i invete carte....
Hai ca iar am scris o pagina si deschid eu subiectul (16), ca daca raman la 15 nu ma mai cititi.
Paloma mai vreau listuta daca se poate
pentru cele care aplaptati am vazut ca cerealele se gasesc si cu lapte si fara. dar nu cred ca e o problema daca mananca cerealele cu lapte praf. Si asa e o diversificare.
Vanessa, Andutu (30.07.1997)si Catalin (13.06.2004)
http://community.webshots.com/user/vanessaionescu
anka_l spune:
Vanessa merci mult. Da! si mie mi se pare normal sa se opereze in cartea de munca concediul asta. Dar daca vorbesc la telefon cu madama mea de la personal, iar se ratoie la mine si imi flutura la ureche nu's ce legi d'alea si nu stiu ce nume de inspectoare de la "fortele de munca" si ma dezarmez. O sa studiez pina o sa ajung doxa de carti de munca. Oricum se rezolva cumva, merci mult inca o data imi trebuie un pic de timp sa diger ce mi-ai scris ...waw da' chiar ca m-ai facut praf.
Povestea de "indragostit" e DELICIOASA, m-am binedispus de dimineata! ce frumos. Ma imaginez si eu mamica de flacau cu fetitze roata in jurul meu.
Anca si Raducu 5 lunici
madutza spune:
Vanessa, incredibil ce ne-ai povestit!!! Mey, asa de mici? Pai atunci noi o sa fin niste bunici foarte tinere
Fi-mea tot nu s-a trezit. Doarme de aseara, de la 23. Bine, a avut pauza de masa pe la 4 si 7, dupa care am transbordat-o la noi in pat. Pana la 10 a dormit la tzitzi meu. Eu m-am sculat, dar ea inca doarme. Si s-a rasucit, doarme cu picioarele la perete si cu capul sper margine...
madutza spune:
Am uitat sa va povestesc ca asseara a venit o vecina si i-a adus un mar golden f. copt Anei. Stia ca ii dedeam papa, dar eu nu ii mai dau de fro 2 saptamani. Si i-am rupt o bucatica si i-a dat sa molfaie. A fost incantata. Atunci i-am facut suculet si a baut fro 10 lingurite, adica TOT, dupa care a inceput sa planga ca nu mai e. O fi ceva daca incep sa ii dau suc de mar? Sa i-l amestec cu putin suc de morcov? Acum sper sa nu ma ambalez degeaba, ca orice minune tine 3 zile...
mephala30 spune:
O zi buna, fetelor!
Brotacelu' meu a inceput de vreo 2 zile sa gangureasca bine. Spune:" bu, ai , ma, am,", chiar azi a zis "mama", mi-au dat lacrimile de emotie!
Vanessa, Don Juan e Andu tau! Sper sa-i gasesti un costum pe masura!
Madutza, gata muraturile? Harnicuta mai esti!
Eu ii dau o pijama mai grosuta la culcare. Atat, fara caciulita, si il invelesc cu o patura. Noi dormim impreuna, eu si baiatul. Sotul doarme separat. Asta pt. ca il alaptez destul de des, cam la 2 ore. Si sa nu fac ture: ia-l din patut, da-i sa manance, pune-l in patut. E mai comod asa. Off! comoditatea asta!
Irinel, l-am lasat sa planga...in prima zi a plans de vreo 2 ori, in reprize de 20', a doua zi a plans vreo 5', si a treia zi a adormit singur. Si ce bine e acum! Am mai mult timp de DC!
Sandra, imi pare rau pt. George! Sper ca nu e grav si se va face repede bine! Pupici
Zaraza si Irinel, curajoase sunteti sa-i alaptati pe frig in parc! Brrrrrrr!
Maria, si noua ne-a dat drumul la caldura. E ft. cald, sunt in camera 23 grade. Si zi asa: Alex a inceput sa salute lumea!
Carmen si Iustin(5 iunie 2004)
Album IUSTIN
anka_l spune:
Maria merci! Felicitari pt Alex, bravo pai in stilul asta in curind poate iti zice si mami. L-am vazut in poze e flacau mare si e un scump.
Ah! si apropo de stat acasa cu picii, eu ma gndesc cu groaza cind o sa ma duc la servici (si nu mai e mult- ianuarie) cit de putin o sa stau cu el. MA uit la taksu pai vine la 8, cind asta mic motaie de somn.
Va vad pe toate prinse puternic :) in procesul diversificare. Si eu sint la fel. Mai dupa capul meu, mai dupa carti, mai dupa sfatul medicului. Oricum se pare ca nu-i mai ajunge lapticu de la mine. asa ca trenuie sa-i dau bataie cu diversificare asta. Vroiam sa va intreb voi le-ati dat biscuiti (cu mar) ?
Anca si Raducu
anka_l spune:
Madutza si eu tot in sac de bb il culc, cu o pijama mai grosutza. Il inveleam cu o paturica mai groasa si l-am vazut transpirat asa ca am schimbat cu sacu. oricum daca au dat astia drumu' la caldura cred ca o sa-i pun ceva mai subtire. Ah! si cu sucu mie mi-a zis madam doctor ca suc de morcov si dupa morcov+mar sau mar. Radu bea mai de graba mar decit morcov.
Tu ai inlocuit vreo masa de lapte?
Anca
vilma spune:
Continuati la [url="http://desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33916] Bebelusi de mai-iunie 2004 (16)[/url]