arta religioasa

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Eu inca astept discutiile despre arta religioasa ca expresie a iubirii si credintei. Despre scrierile, reprezentarile plastice si obiectele de cult crestine, musulmane, iudaice, budiste, taoiste, vedaice...

Q

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Mie,personal mi se pare tare frumoasa rugaciunea la Maica Domnului.
Cum stie si poate Maica sa te mingaie si sa te linisteasca la durere..sa-ti lumineze mintea,sa-ti arate calea si sa-ti duca rugaciunile la Bunul Dumnezeu..
Ma rog in fiecare zi sa nu ne paraseasca ca tare pacatosi si rai mai sintem!

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

fetelor, puteti asculta pe www.arhiepiscopiatomisului.ro slujba in cinstea sf. paraschieva.
enjoy

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

gen, iti multumesc din inima, nu aveam cum sa ajung la slujba... asa ca o ascult pe... net;)) pentru prima oara in viata mea;)

se canta f frumos, predica a fost minunata

www.credo.ro/proloage.php?data=1410&i=1" target="_blank">aici aveti viata Cuvioasei Paraschieva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

aveti idee daca ccc conteaza cum citesti biblia, acatistul sau paraclisul maicii domnului? eu de exemplu le citesc seara...in pat (sunt... povestile mele de culcare)
p.s. rugaciunile mi le fac separat.
si cum faci mataniile? trebuiesc incluse in rugaciuni sau e optional?

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

gen... acuma, in pat ce inseamna? culcata?
sa stii ca lucrurile astea nu sunt batute in cuie... daca esti extrem de obosita... cred ca le poti citi si culcata... dar asta numai duhovnicul tau iti poate spune...

in mod normal se citesc in genunchi (si in pat, bineinteles - desi sunt femei in varsta cu reumatism care le citesc jos, nu in pat... depinde de "inima" fiecaruia)

mai importanta e starea ta in momentul in care le citesti... ai spus ca sunt "povestile tale de culcare";)) ... adica asezatul in genunchi trebuie sa vina de la sine, de la evlavia ta pe care o ai in fata Maicii Domnului... sa nu fie o formalitate... dar asta e extrem de greu;) e usor de spus ce si cum, e mai greu sa "fii acolo"

Paraclisul si Acatistul sunt rugaciuni mult mai mari si mai puternice decat rugaciunile zilnice... sunt slujbe la Biserica!
asa ca, acuma e decizia ta!

mataniile le faci separat sau, cele care sunt incluse in rugaciuni, le faci in timpul rugaciunii...
mataniile sunt diferite de inchinaciuni... se atinge fruntea cu pamanutul... dar cred ca asta stiai deja

sa ai o icoana in fata cand iti faci rugaciunile... eu asa am... unii au si o candela, sau isi fac rugaciunile la lumanare... te ajuta mai mult sa te rupi de problemele zilnice pentru cele cateva zeci de minute pe care le acorzi lui Dumnezeu...

qsar, voi veni in curand si cu raspunsul la propunerea ta... dintr-o perspectiva mai aparte... nu spun mai mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Qsar, si eu moshmondesc la ceva, dar mai ia ceva timp...
Gen, eu stiu ca biblia se citeste in 2 feluri: ca o lectura (si-atunci conteaza mai putin pozitia, oricum cred ca este cat de cat cuviincioasa ;))sau ca pe un acatist (adica in genunchi, acoperita pe cap, candela aprinsa)...adica o citesti cu un scop: pentru sanatate, etc. Poate imi aduc aminte sa-l intreb pe parinte duminica.
Numai bine!

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Biblia mai este numita si Cartea Cartilor, a fost tradusa din manuscrise grecesti si ebraice in toate limbile pamintului, cit si in dialecte, in milioane de exemplare -unele scumpe, imbracate in piele, vechi , altele moderne, de dimensiuni mici pt a fi usor transportata.
Mult timp am vazut Biblia ca pe un talisman, un lucru de pret fara indoiala, dar atit de sacru incit m-am considerat o pacatosa care nu are acces la ea.
Insa rugaciunea simpla, din inima mi-a revelat Adevarul care S-a intrupat in Persoana Domnului Isus Hristos. De asemenea am gasit mai multe carti cu autori romani si straini care au fost un ghid pretios printre paginile ei. Am inceput sa o citesc si recitesc-3,4 capitole citite pe zi, sustineau unii autori fiind suficiente sa o parcurgi intr-un an.
-istorie-a crearii omului si planetei, a poporului evreu (Vechiul Testament , apoi a crestinismului-Noul Testament
-geografie-unele Biblii contin harti care iti arata locurile unde au trait oamenii in vechime
-drept-legile moderne sint inspirate din ea
-educatie, morala-cum sa te porti, cum sa vorbesti, ce principii sanatoase sa ai
-sanatate-ce anume sa maninci (poporul evreu avea alimente acceptate si alimente interzise de care nu aveau voie sa se atinga)
-casatorie, familie-cum sa traiesti cu partenerul , monogamia fiind des mentionata si relatiile din afara ei condamnate

Biblia a fost inspirata de Duhul Sfant, care a vorbit prin oameni-unii din ei din cale afara de modesti, umili, care au avut pacate ca David care si-a trimis prietenul la moarte sigura pt a avea cale libera la sotia lui, Pavel care ii prigonea pe crestini. DAR tot Duhul Sfant permite si azi sa intelegi gindul lui Dumnezeu, dragostea lui Dumnezeu pt totii pacatosii, iertarea pacatelor si calauzirea Lui zilnica, daca Il alegi pe El. Biblia este atit de actuala.

Un film revelator pt mine a fost Isus din Nazareth, interpretarea geniala a actorilor mi-a aratat clar dragostea lui Dumnezeu pt TOTI oamenii, fara exceptie.
Cred ca scopul unui film,melodii, unei carti, picturi, sculpturi prezentind pe Dumnezeu si sfintii Lui este sa ne faca mai buni, sa ne formeze caracterul, sa ne intareasca si sa ne punem imtrebari legate de rostul nostru pe lume.

"Secolul 21 va fi religios sau nu va fi deloc" - Andre Malraux

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Antoioana,Sf.Scriptura se citeste ca lectura,ceea ce spui tu ca se citeste "ca un acatist"este Psaltirea.Este vorba despre Psalmii lui David din Sf.Scriptura,grupati in catisme,care incep si se termina cu rugaciuni special alcatuite.Din cate stiu eu citirea Psaltirii se face tot cu binecuvantare,adica sa discuti cu duhovnicul.In general,orice faci in viata,si mai ales in viata de credinta ,este bine sa faci cu binecuvantarea duhovnicului.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Un material interesant referitor la cum te poti folosi psalmii ca rugaciuni pentru trebuinte specifice(de ex ,PS.19,pentru ca femeile sa nasca cu bine) gasesti la urmatoarea adresa : http://saraca.1plan.net/biblioteca/psatirea_sf_arsenie.htmIrina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput