arta religioasa

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
irimell... cunosti biserica stavro?

Cum sa n-o cunosc, mai gandacel? Am copilarit pe linga Cismigiu, am facut liceul la Sf. Sava, si am batut stradutele si bisericile din zona ani de zile...Stavropoleus pentru mine a reprezentat un 'miraj' al trecutului...Ani de zile am trecut prin fata ei si stateam sprijinita de schele si ma gindeam daca se va deschide vreodata, daca vor termina cu restaurarea ei...hihi...
Apoi i-am descoperit 'cantarea' si am ramas fidela...Apoi m-am casatorit acolo...Norocul meu, pentru ca din cite am inteles de la Parintele Marchis in curind va deveni manastire...A, in primavara a fost Parintele Marchis in vizita in Japonia si ne-am intilnit cu el aici si ne-a adus niste CD-uri inaltatoare...a fost miraculos sa vezi cit de mica e lumea...

Eeee, sint vorba lunga, asa ca ma opresc aici. Pupici!

"Odata ce ai incercat zborul, vei pasi pentru totdeauna pe pamant cu ochii ridicati spre cer, acolo unde ai fost, si vei dori mereu sa te intorci." Leonardo Da Vinci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Uite un site de unde puteti citi multe, subiecte foarte interesante si active:
http://forum.onecenter.com/sihastru/

shalom si tie gandacica (hehe)

Adriana, Codrin(19 aprilie 2002) si Olguta( 6 decembrie 2003)
http://earpower.com/bebe/olguta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by gen68

super, super, yes, yes, yes. gandacel, bravou.
dar sa stiti ca eu nu vreau sa discutam numa' despre carti citite sau muzica ascultata. ca eu mi-s inca invatacel in cautarea lui Dumnezeu, asa ca sunt o sugativa la tot ce stiu altii iar eu nu.
deci, sa-ncepem cu inceputul: tare ne-dusa la biserica am fost pana acum doi ani. nici nu stiam sa ma inchin. noroc cu o body-guardita de la biserica ccc care m-a vazut si mi-a zis ea cum si ce semnificatie au degetele facand semnul crucii.
de ce in biserica trebuie, noi, femeile, sa mergem acoperite?

gen, o mamica de marius

Gen, o sa incerc sa iti raspund eu la intrebare...dupa cunostinta mea, femeile ar trebui sa aiba capul acoperit atunci cand se roaga si cand sunt in biserica, dupa indemnul apostolului Pavel din prima epistola catre Corinteni, capitolul 11, versetul 5.
In principiu, sunt doua aspecte aici: primul, cat de mult conteaza acest lucru in fatza Celui care ne priveste si pe toate le vede ? dupa stiinta mea, acest lucru nu conteaza prea mult, acoperirea sau nu a capului, vestimentatia sau pozitia trupului in timpul rugaciunii, ce conteaza cel mai mult la El este inima ta atunci cand te rogi si cand intri in biserica.
Al doilea aspect, este legat de comunitatea, de biserica pe care o frecventezi; daca la acea biserica, majoritatea femeilor isi acopera capul, atunci, pentru a nu fi o pricina de poticnire pentru altii/altele, bine ar fi sa procedezi si tu la fel; de ce sa dai prilej unor doamne care-si mai rotesc ochii prin jur(cu intentie sau fara) sa le treaca prin minte vreun gand nepotrivit la adresa ta ?
Uite ce spune Pavel tot in aceeasi epistola, dar referindu-se ce-i drept,la alta situatie: "Luati seama insa ca nu cumva aceasta slobozenie a voastra sa ajunga o piatra de poticnire pentru cei slabi."
Fie ca CelPreaInalt si Bun sa ne lumineze si sa se ingrijeasca de nevoile noastre, asa incat sa raminem in El si El in noi !
Cu drag,
Elena

P.S. nu am mai auzit de body-guard la biserica ?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

pentru cei plecati din tara (mai ales), dar nu numai, un portal cu www.credo.ro/categorie.php?id=14" target="_blank">site-uri de manastiri

calatorie placuta!

Facut un tur de dimineatza gandacelule! Ce surpriza frumoasa cu subiectul asta!
Numai bine!

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gen68 spune:

elena, draga mea, iti multumesc. si sa stii ca, anul trecut, biserica unde ma duceam avea body-guard.
pe mine ma doare si altceva: noi nu avem decat inelele citite (deh, mostenire de familie - ai mei s-au cununat religios anu' trecut, dupa 25 de ani de casatorie) si vrem sa intram si noi in randu' lumii dar nu stiu cum se face inainte de a te duce la biserica. parca am citit ca trebuie sa tin post, sa ma spovedesc?? sfaturi, va rog.

gen, o mamica de marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
de ce in biserica trebuie, noi, femeile, sa mergem acoperite?

draga gen,
in biserica mergem acoperite pentru ca asa scrie la scriptura, intr-una din epistolele Sf. Apostol Pavel, spune ca "femeia care nu-si acopera parul, sa si-l taie"... este un semn de respect si mai ales de supunere, cred ca in acelasi registru cu "barbatul este cap femeii"
sper sa nu ma insel, nu am pregatire teologica de specialitate dar am citit mai multe carti... iarasi, citatele sunt aproximative, incerc sa subliniez aici o idee, esenta... daca vrei sa-ti dau exact pasajul, o voi face!

acuma, si cu acoperamantul asta se poate discuta... adica, daca vii in pocainta si cu lacrimi, nu inseamna ca nu mai intri in biserica pentru ca nu esti acoperita... ideea e sa nu o faci ca pe-o sfidare... sa fie ceva decent, sa nu vii cu parul vopsit tipator sau rujata, etc etc etc

ca tot in scriptura sunt si cuvintele lui Hristos cu fariseii care, pe dinafara, sunt imbracati ca la carte, dar pe dinauntru "n-au spalat paharul"...

quote:
apropos ati citit savastie bastovoi? eu am citit de el 'dragostea care ne sminteste'. f. inteleapta. iar acum am inceput 'parintele paisie de la sihla'.

eu sunt "fan" savatie l-am citit aproape integral... din pacate, acum site-ul sau a fost inchis... cred ca intelegeti de ce...
toate certile lui sunt "adevarate" si putin avangardiste, in sensul bun, in sens chiar rimbaldian... merita sa discutam despre dansul... am fost si la o conferinta de-a domniei sale ( eram cu burtica la gura hihihi)

parintele paisie e, probabil, cel mai mare duhovnic al nostru... toate cartile lui (despre el, de fapt) sunt minunate

.......

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Irimell
Stavropoleus pentru mine a reprezentat un 'miraj' al trecutului...

irimell, mi-ai facut o bucurie (si o surpriza) de nu-ti pot spune!

vezi ca eu sunt lazarista hihihi om fi si beut impreuna la cetate?

nu stiam ca stavro nu e inca manastire... dar parintele marchis e calugar, nu?

sa stii ca avem un prieten care canta chiar in corul Bisericii...

daca poti sa vii cu niste articole ale Pr. Marchis ar fi extraordinar... l-am cunoscut inainte de-a cunoaste Biserica... la una din seratele lui sava... am fost atat de impresioanata, incat pot spune, cu siguranta, ca aceasta prima intalnire cu sfintia sa a fost un "branci" care mi-a deschis curiozitatea fata de viata duhovniceasca;)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Elena
Fie ca CelPreaInalt si Bun sa ne lumineze si sa se ingrijeasca de nevoile noastre, asa incat sa raminem in El si El in noi !
Cu drag,
Elena

P.S. nu am mai auzit de body-guard la biserica ?!

elena

sa stii ca aia cu bodyguardul am crezut am crezut ca e o gluma!

Mergi la inceput

quote:
pe mine ma doare si altceva: noi nu avem decat inelele citite (deh, mostenire de familie - ai mei s-au cununat religios anu' trecut, dupa 25 de ani de casatorie) si vrem sa intram si noi in randu' lumii dar nu stiu cum se face inainte de a te duce la biserica. parca am citit ca trebuie sa tin post, sa ma spovedesc?? sfaturi, va rog.

pai, in primul rand ar fi bine sa vorbesti cu Parintele de la Biserica, si el iti va spune ce sa faci: da, trebuie sa te spovedesti, si, pentru a te impartasi, in general se tine post inainte (acuma, depinde ce te sfatuieste si Parintele)

e bine sa faci cununia cat mai repede, pentru ca, daca nu stiai, pentru cei care traiesc impreuna ne-cununati (religios, dar e un pleonasm;) - nu este voie sa se dea pomelnic in timpul Sf. Liturghii (nu se scot particele pentru ei)... adica e considerata o stare nebinecuvantata!

sa-ti ajute Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

quote:
apropos ati citit savastie bastovoi? eu am citit de el 'dragostea care ne sminteste'. f. inteleapta. iar acum am inceput 'parintele paisie de la sihla'.

eu sunt "fan" savatie l-am citit aproape integral... din pacate, acum site-ul sau a fost inchis... cred ca intelegeti de ce...
toate certile lui sunt "adevarate" si putin avangardiste, in sensul bun, in sens chiar rimbaldian... merita sa discutam despre dansul... am fost si la o conferinta de-a domniei sale ( eram cu burtica la gura hihihi)

[/quote]

La mine era pe lista, dar inca n-am apucat sa citesc...asa ca...de ce s-a inchis site-ul? Nu-mi faceti si mie o introducere? Gandacelule, poate incepi tu cu conferintza la care ai fost...
Multumesc mult!

...ce-ntamplare cu mine Anto, ce minune cu ei Ioana si Stefan...

Mergi la inceput