Fibrom uterin (3)
Raspunsuri - Pagina 4
carmenus spune:
Cristina, nu te supara, tu ai facut o pasiune pentru operatii? Ce ai cu fibromul de vrei sa-l operezi? Mie mi se pare destul de mic. Cand l-am descoperit pe al meu avea 4/5 cm si nici un doctor nu mi-a recomandat operatia. Toti spuneau sa-l tinem sub urmarire si, daca nu evolueaza prea mult si nu produce complicatii, sa asteptam menopauza ca atunci de regula regreseaza. Au trecut astfel 6 ani; e adevarat ca anul acesta a cam luat-o razna (va spun saptamina viitoare cum stau) dar au trecut totusi 6 ani. Ce ar fi insemnat sa ma grabesc cu operatia, era posibil sa raman fara uter, ar fi fost indusa fortat menopauza cu toate dereglarile hormonale care decurgeau de aici. Nici acum nu ma grabesc sa ma operez dar, daca va fi nevoie, ma consolez cu faptul ca am o alta varsta...Dar Dumnezeu e mare si am nadejde in purtarea Lui de grija. Cat despre faptul ca ai dureri, ma indoiesc ca sunt provocate de fibrom, avand in vedere dimensiunile lui. Sangerare da, dar asta se poate controla cu tratament alopat, homeopatic, acupunctura, iti spun din proprie experienta.Si anemia se poate tine sub observatie. Mai gandeste-te si nu te repezi pe masa de operatie fara sa epuizezi celelalte metode.
Te sarut si iti doresc sa iesi repede din starea de depresie ca astfel nu rezolvi nimic.
cristina_g spune:
Nu, n-am facut o pasiune pentru operatii, insa pentru mine este foarte important sa am timp sa ma gandesc si sa am cat de cat certitudinea ca am luat cea mai buna decizie, imi da un confort psihic faptul ca stiu ce am sa fac in caz ca fibromul creste spectaculos intr-un timp scurt... Nu spun ca asa se va intampla, ci doar daca se va intampla.
Nu, nu m-am suparat, n-ai de unde sa sti ca in anul in care m-am operat prima oara ('90) de chist ovarian, in primavara eram perfect sanatoasa ( am fost la control dupa tratament pt. anexita) iar in septembrie m-au operat de urgenta cu chist hematic rupt; ca am ramas insarcinata dupa doi ani, am dus sarcina fara nici o problema, fara nici cel mai mic disconfort pana in sapt.26 cand m-au dus de la servici cu salvarea - infarct de placenta - diagnostic in care copilul are 0% sanse sa traiasca iar mama 50%(cineva a facut alba-neagra cu viata mea la propriu); au urmat 5 ani de tratamente chinuitoare fizic si epuizante psihic pana am ramas din nou insarcinata. Dumnezeu si doctorita m-au ajutat sa aduc pe lume o fetita minunata. In spital mi-au ars talpa piciorului din neglijenta, asfel ca atunci cand fetita a implinit 4 saptamani pe mine m-au operat la picior, a fost nevoie sa-mi transplanteze piele pe care mi-au recoltat-o de pe burta... Anul trecut am facut din nou un chist pe ovarul celalalt, chist care s-a resorbit in urma unui tratament. Fiecare diagnostic de care ti-am scris a presupus durere fizica...multa...Imi vad fetita sanatoasa, frumoasa, isteata, si nu ma dau pe lumea toata... Mi-am spus ca trebuie sa se fi terminat cu ghinionul, mi-am dat birul zeilor, merit sa ma bucur de tot ce mi se intampla bun in viata...Si fac cunostinta cu mutantul... Sa-ti mai spun ca sunt nascuta intr-o zi de 13.?.. Si sotul meu la fel..tot in 13.?.. Poate ca nu-ti mai par paranoica si ca nevoia de a fi informat in caz ca ... nu este exagerata... sper...
Oricum ma simt mai bine acum c-am povestit putin prin ce am trecut.
Pa!
carmenus spune:
Draga mea, introducerea mea se dorea a fi o glumita menita sa te incurajeze un pic, nu m-am gandit nici o clipa ca ai fi paranoica; de unde ideea asta? Se pare ca esti intr-adevar intr-o pasa foarte proasta si e de inteles acum ca am aflat prin cate ai trecut. Ce sa-ti spun, imi pare tare rau pentru tine dar cred ca esti foarte puternica si vei reusi si de data asta. Dumnezeu le da mai multe celor care pot sa duca, stie El de ce.
Sigur ca e normal sa ne informam, toate facem asta, si faptul ca nu ne mai simtim singure cu boala noastra ne face sa fim mai optimiste.
Dar sa speram ca ghinionul, cum spui tu, pentru tine s-a terminat, iar acest fibrom nu-ti va mai da si el de furca.
Stai pe aproape si sa invatam unele de la altele.
cristina_g spune:
Multumesc din suflet, asa cred si eu, nu ne da Doamne-Doamne cat putem duce si suntem surprinsi cand aflam ca ar mai fi fost loc !
De asta aveam nevoie de incurajari si de cineva care sa-mi spuna ca sunt puternica! Imi vine sa rad ... de mine binenteles...
Multumesc inca o data. N-am sa pot intra pe net pana luni dar am sa ma gandesc la voi.
Cu drag,
Danelutza spune:
quote:
Originally posted by Fanta
Daniela, te contrazic in ceea ce ai spus ca fibromul este intr-o anumita pozitie pe uter si trebuie extirpat uterul, asta inseamna ca nu ai dat peste un medic bun, pentru ca si eu am avut un "monstrulet" (si bineinteles situat tot intr-o pozitie nasoala pe uter si mi-a scos doar "monstruletul" nu uterul. Vezi ca si Rachel a dat peste medici care i-au spus la fel si era disperata si pana la urma a dat si peste acel DR. care i-a spus ca nu-i va scoate uterul. Deci vezi pe ce maini (DR.) te lasi, parerea mea e sa mergi si la alti DR. sa vezi ca nu-ti vor spune la fel. Trebuie sa-l cauti pe acel DR. care nu-ti va extirpa uterul!
Fanta
Multzumesc pentru sfat, am sa incerc si la altzi medici. Deocamdata nu pot face nimic fiind insarcinata si mai ales pentru ca fibromul este mic si mi-au spus ca nu dauneaza daca fac un bebelus. O sa vad luni ce-mi mai spun la control.
Inca o data multzumesc si pupici dulci.
Daniela
Fanta spune:
Daniela, dar oare acel DR.de ce nu ti-a spus ca acel "mostrulet" se dezvolta mult pe parcursul sarcinii ? Acum nu vreau sa te sperii, sa-ti ajute Dumnezeu sa duci sarcina cu bine pana la capat. Doar la fetele care au facut embolizare nu se dezvolta pe parcursul sarcinii. Mie mi-a spus foarte clar DR. caci daca o sa raman insarcinata "monstrul" se va dezvolta f.mult si exista pericolul de a-l arunca pe BB, bine ca dupa 1 an si jumatate si-a luat avant s-a dezvoltat f.bine "monstrul" si m-am operat, acum doar astept sa vina si la mine minunea cea mare de a avea un BB.

Fanta
rachel owen spune:
Daniela, nu ne spui si noua cu ce dimensiuni ale fibromului te lauzi tu? De unde esti?
Varsta sarcinii se calculeaza de la prima zi a ultimei menstruatii, daca a fost pe 8 septembrie, atunci ai 8 saptamani. Asa calculeaza medici. Si ai 2 luni de 28 de zile (in acest fel sarcina dureaza 10 luni). Cea mai dificila perioada e perioada primului trimestru. Eu am facut iminenta de avort in sapt 7 si de atunci stau tot timpul in pat. Dr meu zice ca ma va declara „MAMA EROINA”. Sa ai mare grija cu efortul, baile in cada, sa nu te enervezi. Oricum ai lua-o, o sarcina asociata cu fibromul tot o sarcina cu risc este. Nu vreau sa te sperii, eu sunt optimista, doar am ajuns la 26 de saptamani. Si se pare ca tot eu sunt veterana. Ma gandeam ca e bebe mai mare si imi dai tu mie sfaturi.
Tratament pt sarcina iei?
Oricum si parerea mea e ca ar trebui sa mai consulti si alti medici, sa vezi si alte pareri, sa stii la ce sa te astepti. Eu am oscilat mult pana m-am hotarat unde sa nasc, si sper sa reusesc ce mi-am propus, adica sa ma deplasez la 450 km de casa pt nastere si pt ca dupa cezariana sa nu ma trezesc cu histerectomie. Treaba asta e oricum relativa, dar fac tot ce imi sta in putere.
Mai povesteste-mi!
Cristina! Esti intr-adevar puternica. Esti o eroina! Si tu stii asta. Ai trecut cu bine peste toate, si o sa treci si peste greutatile care vor veni!
Fibromul tau e mic. Al meu are 11 cm, si nu ma gadeam sa il scot. Adevarul e ca nu am avut probleme din cauza lui, dar nu puteam ramane insarcinata (mi s-au dat sanse 1%). Nu trebuie sa il scoti. Poti incerca tratament naturist, am inteles ca astea mici dau inapoi. M-ai intrebat despre embolizare. Am mai spus, eu nu am avut probleme, dureri nici in ziua embolizarii si nici dupa. Am fost doar ametita de la tramal. Apoi ai un ciclu mai abundent, si, cu mult noroc, unele fete au eliminat chiar bucati din fibrom. Unele fete s-au plans de dureri, nu stiu in ce masura. Dar cred ca nu pot fi foarte mari, asa ca la o operatie.
Rici
26 sapt. si "minunea lumii" din burtica 
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Danelutza spune:
Sa stitzi ca chiar m-atzi speriat. Va scriu luni dupa control, cit are exact fibromul. Anul trecut, dupa ce am pierdut sarcina, asta pentru ca am ridicat ceva greu si nu mi-am dat seama, am facut tratament, dar mi-e rusine sa recunosc ca nu am mai fost la medic sa vad cum a decurs. Doar in aprilie am fost la control, dar nu mi-a spus nimic doctorul.
In ceea ce priveste efortul, pot sa spun ca nu fac aproape nimic, asta de frica. Evit pe cit posibil sa ma enervez, iar cit priveste baitza, fac doar dus cu apa caldutza. Stau cit se poate de atenta.
Daniela 
cristina_g spune:
Multi pupici la toate fetele!
Curaj, multa sanatate si numai lucruri bune in viata voastra!
Aveti ceva noutati? Eu una mi-am trimis inceputul de depresie la altii, cat mai departe, sper, si va multumesc pt. ajutor.
Cu drag,
Kariris spune:
Buna fetelor!
Sunt foarte suparata!
Nu de mult, am postat la voi cu intrebarea cum l-ati descoperit? si cum de aveti asa tinere? si ieri am aflat ca am si eu. bine... nu zice chiar fibrom uterin de ...cm, dar zice uter fibromatos si miom intramural... am citit azi pe internet si am aflat si eu ce inseamna... eu m-am cam saturat noduli la sani am, trompele sunt varza, acum mai am si miomul asta... cum o sa fac eu fiv-ul? daca uterul o sa-mi faca belele?