Fibrom uterin (3)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Buna fetelor,
Vin si eu cu o intrebare:la ce varsta v-ati confruntat voi cu aceasta problema a fibromului uterin?
Pentru ca eu am auzit o ipoteza (de la un medic) conform careia cu fibromul uterin se confrunta femeile trecute bine de 40 de ani... fapt pentru care eu stateam linistita (am 35 de ani), dar acum raman total uimita de ce citesc pe aici!
Va doresc multa sanatate si putere sa doborati mutantii si sa aduceti copilasi pe lume!
Laura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by lachione
la ce varsta v-ati confruntat voi cu aceasta problema a fibromului uterin?

Eu l-am descoperit la 26 de ani, dar cine stie de cat timp sta acolo . Prima data cand am auzit de embolizare a fost intr-un articol pe net, unde o fata de 20 de ani, virgina, facuse embolizare si apoi miomectomie. E ingrozitor

Iriss, multumesc!

Rici 26 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

AAAAAAAAAAualeu Rici...
si cum l-ai descoperit?
Adica ce examen trebuie facut ca sa-ti dai seama daca ai sau nu asa ceva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

De regula se descopera intamplator, la un control de rutina - ginecologic sau, mai ales, echografic - sau daca ai anumite simptome care duc cu gandul la un fibrom (de regula sangerarile abundente si prelungite in timpul menstruatiei sau sangerari in afara acesteia). Dar nu toate fibroamele sunt simptomatice, in functie de pozitionarea lor, unele "merg pe muteste".
Tu crezi ca ai o asemenea problema sau doar te-ai speriat citind pe aici? Imagineaza-ti atunci cum m-am speriat eu acum 6 ani cand mi s-a spus ca am fibrom si nu stiam ce e ala si nici nu aveam de unde sa ma informez. Mare minune internetul asta!
Eu iti doresc sa nu te inscrii la categoria asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Am si eu un fibrom, dar al meu ca sa fie mai smecher e extrauterin, deci nu se poate opera. Asta am aflat anul trecut (36 ani) cind am pierdut o sarcina. Doctorul mi-a spus ca nu sint probleme ca pot ramine oricind insarcinata. Asa ca a sosit momentul ca sint insarcinata si saptamina viitoare merg sa fac ecograf si sa vad si uritzenia aia de fibrom, care sper ca nu va deranja prea mult bebeul.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss1 spune:

Buna!
Eu prima data am descoperit la 25 ani, a fost intamplator cand trebuia sa fac o explorare radiologica si aveam nevoie inainte de ex ginecologic, si atunci ca s-a gasit o doctorita care sa ma urce pe masa si sa nu se multumeasca cu faptul ca eram virgina...se mai intamplase sa am nevoie de ex gineco si sa se multumeasca numai cu faptul ca spuneam ca sunt virgo...Si a fost un diagnostic dur, atunci tumora pelvina, m-a afectat tare mult psihic, a urmat intervenita chirurgicala , adica miomectomia , au fost vreo 4-5 noduli pana la urma...Acum dupa multi ani au reaparut altii....si am facut embolizarea..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by Danelutza

Am si eu un fibrom, dar al meu ca sa fie mai smecher e extrauterin, deci nu se poate opera.

Adica esti insarcina? Da-mi mai multe detalii, si vino te rog mai des pe aici.
Sa stii ca si al meu monstrulet e tot in afara uterului, motiv pt care nu a cedat la embolizare, dar m-a ajutat sa tin sarcina, dar se poate opera.

Rici 26 sapt. si "minunea lumii" din burtica
Poze:
http://community.webshots.com/user/Rici_intalnire_DC-new
http://photos.yahoo.com/rachelowen77
http://community.webshots.com/user/rici_o (Rici si burtica magica)

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Sint insarcinata, dar dupa cum am spus doctorii m-au asigurat ca pot face un bebe. Ca sa-l opereze ar fi trebuit sa-mi scoata uterul si atunci, la revedere sarcina, cica e localizat undeva unde numai cu extirparea uterului se poate rezolva. Luni sint programata la doctor sa vad cum merge sarcina si monstruletzul.
Acum incerc pe cit posibil sa ma menajez, nu fac nici cel mai mic efort si cind ma doare un pic burtica si sint acasa, ma intind imediat in pat. Poate sint obsedata, poate nu, dar recunosc ca mi-e frica pentru bebe. U.M. am avut-o pe 8 septembrie, si cam in jurul datei de 14 am ramas insarcinata, deci peste o saptamina si ceva voi avea doua luni.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Daniela, te contrazic in ceea ce ai spus ca fibromul este intr-o anumita pozitie pe uter si trebuie extirpat uterul, asta inseamna ca nu ai dat peste un medic bun, pentru ca si eu am avut un "monstrulet" (si bineinteles situat tot intr-o pozitie nasoala pe uter si mi-a scos doar "monstruletul" nu uterul. Vezi ca si Rachel a dat peste medici care i-au spus la fel si era disperata si pana la urma a dat si peste acel DR. care i-a spus ca nu-i va scoate uterul. Deci vezi pe ce maini (DR.) te lasi, parerea mea e sa mergi si la alti DR. sa vezi ca nu-ti vor spune la fel. Trebuie sa-l cauti pe acel DR. care nu-ti va extirpa uterul!

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_g spune:

Buna fetelor,

Va multumesc ca existati ... Am fost la medic, in afara de faptul ca nu mai sangerez, nu s-a schimbat nimic, e tot acolo, are aceleasi dimensiuni 3,5/1,5 cm. In sinea mea ma hotarasem in cazul in care creste sa optez pentru laparoscopie ( am indurat prea mult pana acum, iar in cazul meu, nivelul durerii la care pot face fata nu mai este prea mare). Ma linistisem oarecum, imi face interventia,a doua zi in mod normal pot pleca acasa... Nici vorba! In urma discutiei ce am avut-o cu doctorita mea am aflat ca nimeni nu ar intra cu laparoscopul in burta mea pe care au avut loc 4 interventii chirurgicale in urma carora s-au dezvoltat aderente mari iar riscul sa intervina complicatii este prea mare(( un chist ovarian, o cezariana la sapt.26 efectuata in urma unei apoplexii utero-placentare cu pierdere masiva de sange, o intreventie laparoscopica pt. desfunare trompe si rezolvat aderente ce strangulau trompele si in sfarsit ceva de bine: o cezariana la sapt.38 si o minune de fetita)) . Lovitura sub centura! Inca o interventie care nu va rezolva problema decat pe moment, pentru ca e clar ca am o predispozitie sa fabric mutanti, tratamentul produce un dezechilibru hormonal prea mare, dupa cum imi arata uterul s-ar putea sa am intarzieri mari la urmatorul ciclu...Sant cu moralul jos si am impresia ca ma invart intr-un cerc nebun din care nu am cum sa ies prea curand, ca indiferent de alegerea mea tot n-o sa iasa bine... Scuze pt. lipsa de optimism, dar sunteti singurele cu care pot vorbi pentru ca oricat s-ar stradui sotul meu nu intelege dimensiunile problemei, iar pe ai mei as vrea sa-i crut de vesti rele, m-au vazut de prea multe ori intrand in sala de operatie.

Dar sa schimbam subiectul, ma bucur foarte mult pentru Rici si baietelul ei, si le doresc sa fie sanatosi si voinici; ma bucur si o felicit pe Danelutza si a ei minune, si va pup cu drag pe toate .

P.S. Va rog pe cele care ati facut embolizare in masura in care aveti timp sa-mi descrieti in amanuntime ce ati simtit dupa ce ati efectuat aceasta procedura, nu numai despre zilele imediat urmatoare, ci si despre ce s-a intamplat la urmatoarele cicluri, cat timp ati avut disconfort, dureri, etc.

Pa dragutelor!

Mergi la inceput