Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (42)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Haideti sa va povestesc concluziile pediatrei. Se pare ca Alexandra e un copil sanatos, are doar 7.7 kg, insa este tipul de copil mignon si asa va fi din pricina genelor. Asta e explicatia primita si nu e de dat la o parte, avand in vedere asemanarea ei cu cumnata mea (par, ochi), care se pare ca a fost si mai slaba ca ea. Ba chiar mai are o trasatura specifica a cumnatei, si anume o anumita pozitionare a degetului indice de la picior.

In fine, faptul ca nu a luat bine in greutate nu e o problema. Poate fi insa oarecum influentat de un exces de calciu si D3. Ca atare calciu nu mai avem voie sa luam, iar Vigantolul este sistat timp de o luna. Se pare ca exista riscul de depunere a calciului in exces. Iar fontanela este inchisa.

Raceala de fapt e o simpla faringita virala care este pe trecere. Nu este o temperatura mare, asa ca nu mai dam antitermice. Numai o solutie de bicarbonat cu apa, cateva picaturi de cateva ori pe zi. Cica aceasta solutie alcalina impiedica suprainfectarea locala.

In rest Alex e anemica, judecand dupa paloare si nu mai stiu ce. Crestem doza de fier la 20 pic de 3 ori pe saptamana.

A fost categorisita drept copil supermobil, extrem de atenta. La oftalmolog mergem la un an, ptr ca nu se poate trage o concluzie acum. Insa dna doctor a observat intr-adevar ochiul stang cum fuge din cand in cand.

Interesant este ca nu mai avem voie sa mergem. Adica nu am voie sa o incurajez sa paseasca. Dna doctor considera ca e prea devreme si ca acest lucru ii poate deforma mersul. Tre sa astept sa incerce ea sa faca primii pasi. Si atunci numai cu incaltaminte adecvata.

Partea cea mai dureroasa, este ca printre altele, apelativul de supermobil a venit cu o oarecare nuanta de "hiperactivitate". Nu a zis sub forma asta, insa mi s-a lasat sa inteleg ca pana la urma eu voi fi modelata dupa Alex si nu ea dupa mine, orice as crede eu.

Cam asta. Astept impresiile voastre. Ma duc sa ma calmez dupa cautarea ventuzei.

Rox si Alexandra Maria (10.02.2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CataD spune:

Salutare fetelor,

Multumim mult de urari si "La Multi Ani!" din partea mea tuturo sarbatoritilor pe care i-am ratat in ultimul timp. Nu am mai avut timp nici sa citesc prea mult, d-apoi sa scriu!

Noi nu facem nimic deosebit, Laura se impaca bine cu bona, eu m-am acomodat bine la munca, pana acum totul e ok.
Maine o sa merg la pediatru sa vedem ce mai zice de evolutia Licuriciului.

Saphir, si eu am scapat-o pe a mea din pat, cum am intors putin capul cum a picat si din nefericire patul era inalt (nu eram acasa la noi, eram la cabana) si pe jos era parchet. S-a ales cu o vanataie la cap, saracuta! Poate nu se sesizeaza pediatru sa cheme protectia copilului !
A plans putin la inceput si apoi i-a trecut si a nceput sa se joace normal.

Adlemi, ce fel de magazine vrei? De copii? In afara de ce ti-a zis Emily mai sunt unele specializate, dar cred ca sunt mai scumpe. Oricum aici hainele sunt foarte scumpe, nu prea merita sa dai banii pe ele. Daca te intereseaza zi-mi si o sa caut si eu ceva site-uri!

Roxana, sanatate tatalui tau!

Catalina si Laura (12 ian 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

Roxana, waw

ce la lucruri ti-a spus ... la noi mi se pare ca e cam expeditiva
pe de o parte ma deranjeaza, pe de alta nici n-as vrea sa-mi bage cuie numai ca sa fie ea importanta ... nu stiu cum e mai bine

la noi se declara multumita mereu si sigur ca imi pare bine ca e asa, dar eu nu-s incintata pentru ca as vrea sa-mi mai explice niste chestii mai in amanunt. ea postuleaza si gata

poate am sa ma duc si eu la un alt doctor sa-si dea cu parerea

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

http://community.webshots.com/user/ancutza124

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Anca, pai si la noi la fel la pediatru: copilul e foarte bine, e foarte bine dezvoltat, ii merge tare bine, fontanela e bine, Ca mai ia la 10 luni, astea asa "din ochi".Fara alte amanunte. Cand am auzit cate i-a zis Roxanei.... Dar mi se pare totusi ca exagereaza cu unele explicatii . Asta cu supermobilitatea, pai daca-l vede pe Albert, cred ca nu mai are grade de comparatie la cat e el de" mobil"!! Pana la urma toti copii sunt asa vioi, cum ar vrea sa fie?? Mie mi se pare ca e normal, nu mi-ar fi placut sa stea "moale". Si de unde excesul de Ca si D3? Cat i-ai dat tu pana acum?? Ma rog, o avea dreptate, ce sa mai zic si de pediatrii astia...si mie mi-ar placea sa-mi zica mai multe, dar vorba Ancai, nici sa inceapa sa-mi insire tot felul de pareri de-ale ei, doar sa ma sperie pe mine , cum mi s-a intamplat in spital. Mai bine, lasa, stiu sigur ca unii intentionat spun multe sa te sperie , asta ca sa dai mai des pe la ei. Poate insa sa fie bine intentionata si ar fi foarte bine. Oricum nu ti-a zis nimic de rau.
As merge si eu odata la un medic din asta sa-mi spuna de toate, mai ales daca baiatul va fi inalt sau mignon sau daca ii vor ramane ochiii albastri....
Sa fie sanatosi toti bebicii si sa nu avem probleme cu ei!!!
Otilica, bine ai venit, te asteptam sa ne povestesti mai multe despre voi!!!
Adriana, ce preturi sunt la Piciul? Eu nu am fost deloc pe acolo. Adica sa nu fie din alea exagerate aiurea sa dau banii mai mult pe firma, stiti voi...
Albert are costum de iarna, a primit cadou iarna trecuta unul cu totul de la Arlechino, tare frumos albastru, asa ca avem. Caciulita si fular groase i-am cumparat eu , ghetute are. Poate sa vina iarna!!
Eu trebuie sa-mi cumpar ghete, cizme mai am de anul trecut , nu e urgenta, dar astept sa se incalzeasca un pic sa ies din casa sa cumpar, parca prea avenit frigul de-odata.
Gata, ca m-am intins prea mult!!

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

...noroc ca Albert e baiat bun si de leagana singur cu leaganul. V-am zis ca are el metoda, se tine de o bara din lateral si se impinge. Daca nu vrea sa doarma, l-am bagat la somn si nu a vrut.

Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Seara buna... pe fuga.

Roxi, bravo pt. ventuza! Bravo si pt. Alex. Nu-ti fa griji, o sa va impacati f. bine amndoua, o sa vezi.

Monica, eu am dat pe acel costum 600.000 lei. Nu-i de firma, e practic si atat. Am luat o caciulita f. groasa cu 99.000, olita cu cap de iepuras cu 240.000, ghete imblanite de la 500.000... Cam astea sunt preturile.

Cata, n-am apucat sa ma intalnesc cu prietena aceea. Duminica pleaca la Luxemburg si o sa comunic mai usor cu ea pe mail. N-am uitat promisiunea.

Otilica, bun revenit!

Fug la culcare.

Adriana - mamica lui Rares (13.02.2004)

Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2 spune:

buna seara

La multi ani piticilor !!!!

Bun venit noilor mamicute!!!

Wow Roxi cate ti-a zis noua doctora...stii ce nu am inteles eu?...cum adica sa nu o incurajezi sa paseasca?...Alexuta nu se ridica singurica in picioare?...paseste cat de cat?...
Saphir vorba fetelor daca nu a lesinat ..nu a vomitat etc etc..nu are nimic baiatu...Rachella a cazut din pat la 5 luni,bine ea a vut noroc si a cazut pe perne ..dar oricum a dat cu capu de patutu ei...nu a avut nimic...iar acum in fiecare zi da cu capu de cate ceva..
Monica ..Rachella bea ceai intre 600-800ml...nu il indulcesc cu nimic..apa sau alte lichide nu vrea deloc...

Rachella e bine insa tot mai tuseste putin asa ca mai continuam cu sirop inca 5 zile ..daca nici dupa astea 5 zile nui trece tusea ...nu stiu ce o sai mai dea....sper sai treca ca deja am intarziat cu vaccinu....
In rest e o nebunica se agata de toate alea ..darma tot ce prinde incale si mai nou face cativa pasi sprijinindu-se de perete...
Azi nu stiu cum a reusit sa se agate de scaun fiind in premergator si ramase-se agata de el si tipa ma-ma ma-ma.....vorba Adinei maimutica...

gata fug sa-mi pun un film....pup si sa aveti o noapte linistita...

Anita
si Rachella -17.o1.2004http://community.webshots.com/user/sugarbabe134

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Helen spune:

Miky,iti tinem pumnii sa zica si dr. ca e ok si gata cu temerile!

Adriana,Emily, mai nou s-a hotarat sa bea cei, asa mai mult... Eu i-l dau indulcit cu zahar, fiert bine. La 3 luni si jum cand am avut problemele alea cu el de nu a mai baut lapte am fost la o gramada de medici si asa ne-a invatat doi pediatrii... Asa ca am ascultat dar oricum daca nu a vrut, nu a baut. Acum bea dar nu mai stiu cand sa ii dau apa... si azi a baut 450 ml... dar sa nu uitam ca el alte lichide nu bea, nu bea nici lapte! Dar ce sa ma mai laud cu bautul ceaiului ca Raschela, bea dublu si bea si lapte... si cand ma gandesc ca pana acum daca bea 150-200 ml/zi... cred ca acum il bea si de placere, nu numai de sete; eu ma bucur ca ii place ceaiul asta de menta cu chimen ca e digestiv... desi nu are probleme din cate se pare.

Roxana, vezi ca e bine Alex?! Dar de unde a scos-o ca e mignona? Ca doar e inalta... daca e sa fie mai mai slabuta asta e altceva... pana la urma mai bine ca doar e fetita, important e sa fie sanatoasa. Cu execsul de Ca si Vit D3 a zis din cauza fontanelei si in cazul asta probabil demult trebuia sacos Vigantolul si in nici un caz nu trebuia dat calciu, ca tu spuneai ca are fontanela punctiuforma...dar se pare ca pediatra cealalta...
Pun si eu aceeasi intrebare, cum adica sa nu o incurajezi sa mearga, cum adica sa fac singura pasi, ce a vrut sa spuna? Eu oricum nu-l incurajez pe Cosmin sa mearga, dimpotriva il incurajez sa mi stea si locului dar n-am pe cine ca tot in picioare este; mersul de-a busiela il foloseste doarca sa duca sa ia jucarii sau altceva pe care pune ochii dar cel mai mult ca sa vina dupa mine in bucatarie si sa ajunga la orice obiect de care sa se paota tine ca sa se ridice in picioare. Si culmea de multe ori uita sa se mai tina, oricum se tine numai cu o mana si merge si singur pe langa mobila dar asa mai greu si incet. Nu mai e multumit ca s-a ridicat in picioare, vrea sa stea in picioare dar si cu jucarie in mana pe acre vrea sa se aplece sa o ia... asa ca tot dupa el stau sa nu cada dar zau ca e super obositor! Cu mersul corect si eu imi fac uneori griji ca desi sta zilnic in premergator 1-2ore, nu merge cracanat ci dimpotriva, uneori se mai calca cu un picior pe celalalt, merge ca manechinele.... ma bucur ca nu merge pe varfuri dar are tendinta de a merge un pic aplecat in fatza.. ma gandesc ca tot de la premergator... dar raman pro-premergator insa nu toata ziua in el! Asa ca f multi copii sunt hiperactivi si cred ca asta e rau numai ptr. noi nu si ptr. ei...

Otilia, bine ai revenit! Te asteptam sa ne povestesti mai multe, doar suntei cei mai mari!

Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralualexandrei spune:

OK.sa inteleg ca nu ma sfatuiti sa-i dau iaurt de fucte,adevarul e ca nici mie nu prea mi-a inspirat incredere mai ales dupa ce am citit compozitia,asa ca am sa-i pun eu fructe in iaurt simplu.Hai sa va spun ce a facut astazi ghindocul,i-am dat un tub de carton din acela pe care sunt infasurate prosoapele de hartie si ea foarte incantata se juca cu el la ea in patut si s-a ridicat in picioare si asa se tinea cu amandoua mainile de el ,convinsa fiind ca are un punct de sprijin si uite asa si-a tinut ea echilibrul singurica pret de cateva secunde si apoi a aterizat in fund si nu pricepea care e motivul aterizarii fortate ca doar nu-sh luase mainile de pe tub.Alta faza comica a fost cand l-am sunat pe sotzu si ea ii auzea glasul dar nu-l vedea si tot intorcea capul dupa el si nu-l gasea,avea fetisoara ei o expresie de nedumerire de-ti venea s-o mananci.Cam atat pt seara asta ca fug la culcare,maine ma asteapta o zi grea,somn usor!

Andra ,mamica lui Robert si a Mariei http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/ralualexandrei/album?.dir=/2037&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//f2.pg.photo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Emilly spune:

quote:
Originally posted by Helen

Eu tot testam pe aici sa vad daca reusesc sa nu ma mai chinui atat cu intrarea pe forum... adica in continuare am probleme - cu Opera nu vad nikul celei care scrie

Helen eu reusesc sa vad nick-urile in felul urmator:

"- in meniul Tools/Preferences (sau ALT+P), alegeti in stanga Page style;
- apasati butonul Configure modes...
- in coloana, User mode, debifati casuta Page style sheet
- apasati Ok,apoi Apply,Ok
...si gata!

Apoi, in orice pagina pe care o vizualizati, puteti alege User mode ca mod de afisare (exista in dreapta sus in buton de selectie, sau din meniu View/Style/User mode)
Atentie! in User mode, nu mai sunt accesibile linkurile din stanga, sus ("Toate forumurile","Subiecte active",....), de aceea nu va recoman"

Emilly si Ilinca

Mergi la inceput