Cum vi se pare viata in Japonia? (22)
Raspunsuri - Pagina 4
pika-pika spune:
Cum am mai spus Japonia nu inceteaza sa ma socheze.Stiam ca fac baie cu parintii pana pe la vreo 12 ani,dar sa nu schimbe apa din cada?Pai ce spalatura mai e aia?Nu pot sa cred!!!Pai din Shogun reiesea ca sunt cel mai curat popor din lume!!!
Andromeda
nshiro spune:
Pai draga mea Andromedo daca fac baie cu totii in aceeasi apa asta nu inseamna ca se si spala acolo. Tu chiar nu ai fost la onsen niciodata? Intai se proceseaza dusul, pe o bancutza de lemn in trecut, pe una de plastic in prezent , si dupa ce te-ai spalat bine frumushel intri in caditza, unde apa e de regula foarte fierbinte si stai acolo si faci rilakusu cat vrei tu sau cat rezisti... in fine... in trecut pt ca nu aveau dusuri, luau apa cu un fel de olitza din caditza si o turnau pe ei, se sapuneau apoi se clateau tot cu apa din cada. Unii japonezi inca mai procedeaza astfel altii folosesc dushul inainte de baie. Eu cand am vazut prima data la sotul meu ca ia apa din cada si incepe sa o aunce pe el m-a bufnit rasul, mi-am zis "Doamne ce ciudatenie!" Si cred ca mi-am cam impus parerea vis-a vis de baie caci a ajuns nu mai aiba nici o treaba cu stilul japonez de a se imbaia....insa mai mult din comoditate cred... In primul rand ca nu mai face baie in cada decat uneori iarna, cand e frig si o baie fierbinte te incalzeste (in rest, dusul fiind la putere).... in al doilea rand intra in cada , sta cat sta si pe urma iese si face dushul dupa.... Eu am intreabat-o mai demult pe soacra mea de ce mai intra ei in baie daca tot se spala inainte si mi-a explicat cum ca baia este pt a te relaxa si de obicei apa trebuie sa fie foarte fierbinte pt a transpira, in felul acesta corpul eliminand toxinele. Am intrebat-o daca nu ii este frica de boli si mi-a spus la acea temperatura ridicata la care este apa mor toate bacteriile. Eu nu sunt nici medic nici biolog ca sa stiu daca e adevarat sau nu, insa nu prea agreez baile publice sau onsenurile din cauza ca apa e prea fierbinte pt gustul meu, nu rezist mai mult de 5 minute, plus ca nu imi place sa ma asez sa ma spal unde se aseaza cu toatele, plus ca nu-mi place sa defilez dezbracata prin fata lor mai ales ca le stiu cum comenteaza... povestea una ca mama ce se mai distreaza ea cand merge cu maica-sa la onsen ca se uita la corpurile altor femei si rad care si cum sunt dotate....
rocsana
naomi_ioana spune:
Rocsana ti-am citit postarile si ma doare burta cat am ras,esti omosiroi,nu gluma,mai povesteste cate ceva,te
Ancasi Naomi Ioana
Adela99 spune:
ce frumos scrieti si ce lucruri interesante povestiti ... mai vreau
mey, nu radeti - da' io om citit ca in Japonia se foloseste o metoda cel putin ciudata (sau poate nu)de recuperare ... iti lasi ziarele vechi in fata casei si primesti hartie igienica! e adevarat? sau era doar o gluma si io am luat-o in serios?
Sorina-Alexa spune:
quote:
Originally posted by Adela99
mey, nu radeti - da' io om citit ca in Japonia se foloseste o metoda cel putin ciudata (sau poate nu)de recuperare ... iti lasi ziarele vechi in fata casei si primesti hartie igienica! e adevarat? sau era doar o gluma si io am luat-o in serios?
Eu nu am auzit de asa ceva,sunt aproape sigura ca nu este adevarat. Dar sa vedem ce vor raspunde fetele.
Sorina.
"The heart is the most essential human quality"
Pozici
Adela99 spune:
ma gandeam ca poate o fi un sambure de adevar ... asta citind despre "o kaishi" (io iti dau, tu imi dai ...suntem chit)
naomi_ioana spune:
Adela nici eu nu am auzit de asa ceva,dar in tara asta tot e posibil,asa ca....
Ancasi Naomi Ioana
naomi_ioana spune:
Tot eu sunt,Adela ai dreptate,l-am intrebat pe sotul meu si asa este ,si chestia asta nu e de acum,ci de foarte mult timp.
Abia acum inteleg de ce soacra mea are stocuri de hartie igenica
Lia spune:
quote:
Originally posted by Adela99
ma gandeam ca poate o fi un sambure de adevar ... asta citind despre "o kaishi" (io iti dau, tu imi dai ...suntem chit)
Chiar exista samburele de adevar,in trecut a fost o metoda populara,in prezent exista doar sporadic.eu doar am citit despre asta.
a inapoia e "o kaEshi".
Sorina-Alexa spune:
Neata!
Mai am doua zile si plec,ultimele 2 zile in Japonia
Imi pare rau ca vremea este asa de urata,pe o astfel de vreme nici de plimbare nu ne arde..Poate maine va fi mai frumos,ceea ce nu cred.
Bagajele sunt gata,tot am senzatia ca mai am nevoie de ceva,insa nu stiu ce...as mai cumpara ceva de aici,ce-mi va folosi in tara,dar n-am idei,poate imi recomandati ceva.
Sorina.
"The heart is the most essential human quality"
Pozici